През последното десетилетие AI решенията станаха неизменна част от ДНК на компаниите. Това е и една от причините Европа да подготвя първото в света законодателство, свързано с AI и HighTech.

С Кристина Ешкенази, председател на Биотехнологичен и Здравен клъстер и член на УС на Клъстер Изкуствен интелект България, главният редактор на ESGnews.bg Божидара Живкова си поговори с нея за ролята на изкуствения интелект и HighTech в Зеления преход.

Участвай в най-голямата дискусия за зеления преход в Централна и Източна Европа - Green Transition Forum 4.0, София 26-28 юни 2024 г. >>

Ако искате да научите как можем да използваме силата на технологиите за създаване на по-устойчиво бъдеще, как AI решенията могат да помогнат за решаване на големите екологични предизвикателства и какви са етичните принципи, които трябва да бъдат включени в регулациите за AI, не пропускайте разговора с Кристина Ешкенази, която ще води и два от панелите по време на най-голямата и значима среща за Зелената сделка в ЦИЕ "Green Transition Forum 4.0: Новите перспективи пред Централна и Източна Европа (ЦИЕ)", организирана от Dir.bg и 3E-news.

Научи за предизвикателствата и възможностите от зеления преход - Green Transition Forum 4.0 >>

Не пропускайте форума, за да научите най-интересното за енергийната еволюция и бъдещето на енергийния сектор в региона. Събитието ще се проведе от 26 до 28 юни, а от конферентните сцени в Sofia Event Center ще говорят представители на над 18 държави, като общо над 2500 участници, от които над 750 топ мениджъри, ще проведат ключовия разговор за утрешния свят.

Бъди част от разговора за по-зелено бъдеще >>

Събитието е организирано от Dir.bg и 3Е-news в партньорство с ACT Commodities, ПроКредит Банк, Visa, European Investment Bank, Електрохолд, Yettel, Артекс Инженеринг АД, ОББ, Геотехмин, Енергео, Аурубис България, АЕЦ Козлодуй, Българска Фондова Борса, УниКредит Булбанк, МЕТ Енерджи Трейдинг България, Дънди Прешъс Металс, Фонд ФЛАГ, Българска банка за развитие, ICGB, The Oil and Gas Employers" Federation, Главболгарстрой, Електроенергиен Системен Оператор, Булгартрансгаз, Фонд на фондовете, Български Енергиен Холдинг ЕАД, , Westinghouse, Филип Морис България, БМФ Порт Бургас АД, Информационно обслужване АД, Българска асоциация "Природен газ".

Green Transition 2024 се осъществява с медийната подкрепа на БНТ, БТА, БНР, bTV Media Group, Дарик Радио, Darik Business Review, Euroactive, Economic.bg, ESGnews.bg и The Recursive.