Индийският професор по маркетинг Радж Рагунатан съветва да ценим щастието, а не винаги да преследваме нови и нови начини да го постигаме чрез парите.

Той съветва да се избягва състезателното и желанието винаги да сме над другите, да ценим любовта, да не контролираме всичко около себе си, да имаме доверие в хората и природата и да мислим осъзнато.

"В Индия щастието е на първо място, а парите властта и славата не са самоцел, а начин да постигнеш щастие. Ако не ти носи щастие не се интересуваме от тях. На Запад тези цели се гонят повече", обясни той пред Би Ти Ви.

Успехът в конвенционалните си параметри е по-скоро да си властен, известен и богат и това не гарантира щастие. Ако имаш пари си щастлив, но после искаш повече пари и пак не си щастлив - безкраен кръг. Понякога интелигентността пречи на щастието", категоричен е той.

Умните хора трябва да правят по-добри избори и ако сте умен и успешен трябва да имате хъс и да гоните постижения. Това води до успех, но ако се сравнявате с другите, за да сте най-добре, то щастието се понижава.

Умните хора много мислят, но понякога най-добрите решения се взимат по инстинкт, а умните хора не винаги слушат емоциите си, посочи той.

Според него, имаме наследството да се фокусираме върху негативното винаги. Лошите неща може да се възприемат като възможност за растеж и с тази нагласа към тях няма да се фокусирате върху отрицателните емоции.

Той е професор по маркетинг в Училището Маккомбс по бизнес към Университета на Тексас в Остин. Води лекции по "потребителско поведение" и "нагласи на клиента", когато започва да се чуди дали неговите курсове помагат на студентите да водят щастлив и пълноценен живот.