Златните жилища на Босфора: наемите в Истанбул скочиха до небесата

Защо е това рекордно поскъпване в Истанбул? Никъде другаде наемите не растат толкова много, колкото на Босфора - с цели 160 процента за последните пет години. Неудържимо растат и продажните цени. Какви са причините?

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Султанът колкото и да се сили има БВП колкото Швеция при 10 пъти повече население... А Холандия е с 30% по- голямо БВП с 15 млн. население. Просто няма икономика за тия амбиции.

А как така руснаците изкупиха нашето черноморие и Босфора с мин заплата от 80 евро ??

основно хора от мюсюлмански държави купуват жилища в Инстанбул: Ирак, Иран, Русия, Афганистан

И аз бих купил, Истанбул е метропол.

Ислямски държави като Русия :-) Работя с рунсаци и то в чужбина..на юг от Турция :-) Мога да ти кажа че руснаците ще купят имот навсякъде на юг от Русия което е по евтино от Крим и има море. Руснаците са интересна нация...малко като англичаните в мирогледа си относно света. Готови са да се впуснат във всякакви авантюри за имоти които са на слъчево място близко до море. Ще ги видиш да купуват в Турция, Гърция, Кипър, Италия, Ибиза та чак до Тайланд и Маями (където е пълно с руски жилища). Руснака има една несбъдната мечта - като англичанина - да живее на топло място до морето. Просто така са устроени :-) Напомня ми за викингите от средновековието...една част тях се качват на големите лодки и просто се преместват в Малта :-) Писнало им е да живеят в студ мрак :-) Днеска минах покрай морето да закарам децата на училище и гледам на плажа пълно с възрастни руснаци..а за мен е хладно и мрачно :-)