Коментари - Жилищното строителство доближава "златното" си време, моловете са на максимума | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Екстра, сега и парите от Плана за възстановяване ще се набият по Вади и Ливади. Акъл за далавери имат, ама за други инвестиции - крипто, злато, борси, ЕТФ - няма. Само тухли и това е. После защо гоним цените в Мюнхен ... Европа дава пари, комунистите ги крадат и после викат "Европа ви прави бедни". Все един и същи сценарии, вече 16 години.

Какви комунисти? Нали управляват евроатлантическите ценности? Нали ДеБъ правят протести по жълтите павета? Нали си имаме Просто К И Р О и Кокорчо дето продължават някаква промяна? Нали си имаме лумпен Ицо Хазарта дето от раПЕр стана голям дупетат дето само злоба и алчност има в погледа му... Нали сме големите демократи?! Истината е, че жилищният пазар отива по дяловолите, точно като през 2008 г. Съвсем скоро като се изперат всички необходими пари жилищата и къщите ще паднат на половина, че и повече, просто са много, а нацията ни застарява и емигрира. Изобщо не мисля да си харча парите за имоти в България, който иска да се прецаква с огромни ипотечни кредити за тази страна на спекулантите и крадците!

С КАКВИ ПАРИ СТРОЯТ??? ЩЕ ВРЪЩАТ ЛИ С ЛИХВИ ПО-ГОЛЕМИ НА БАНКИТЕ ЗА ДА ВДИГНАТ ЛИХВИТЕ ПО ДЕПОЗИТЕТЕ НА ХОРА, КОИТО РАЗДАВАТ ЗА КРЕДИТИ??? ИЛИ В РАМКИТЕ НА 2-3 ГОДИНИ ИНФЛАЦИЯТА ЩЕ Я НАПРАВАТ ИЗКУСТВЕНО ГОЛЯМА ЗА ДА НЕ ВРЪЩАТ НИЩО ИЛИ ПОНЕ МНОГО ПО-МАЛКО ОТ ВЗЕТОТО??? АМА В ДРУГИТЕ ДЪРЖАВИ ЦЕНИТЕ СА МНОГО-МНОГО ПО-МАЛКИ...НЕ ПАДАМЕ ОТ ЛУНАТА ;) СВАЛЯЙТЕ СЪС 80% ЦЕНИТЕ И ПЛАЩАЙТЕ ДАНЪЦИ ЗА НЕПРОДАВАНЕТО ПО 5-10Г.....

Почакайте да станем 5 млн. и тогава ще стигнем върха на новите жилища. Ако има кой да ги купи де.

Интересно,кой купува жилища толкова?!? При тези диамантени свръх цени в София на жилищата обикновения българин не купува нищо,само феодалите и политиците купуват,масово народа бяга в чужбина,защото тук с тези доходи не можеш да вържеш крайщата,камо ли да купуваш имоти...

Голяма каша ти е - крипто и инвестиция, ха, ха. Сигурно и ротативките са инвестиция за такива, като теб. А що цените са такива - навсякъде на Запад растат, щото все още има достъп до евтин ресурс, но това ще свърши по един или друг начин.

Балона се надува.Населението намалява.Скоро ще гръмне и да видим кой ще го отнесе

Само обърнете внимание коя е била "златната година" - 2007-а. Заем какво стана на следващата. Сега ще е същото, но що е още по-драматично. Блоковете, в които имам апартаменти, входовете стават все по-празни откъм обитатели, а говоря за хубави сгради в хубави квартали. Строи се, все едно сме в демографски бум, а не в точно обратното.

Що? Според теб колко сме в момента постоянното население, че тепърва да ставаме 5 млн.?

Цените на жилищата в София , са много по-ниски от цените на жилищата в повечето европейски столици - ФАКТ ! Панелките си отиват - ФАКТ ! А това означава , че още дълги години качественото строителство ще е печеливш бизнес ! Увеличението на цените ще продължи - може би не с досегашните темпове , но едно е сигурно - че цените няма да падат !

Тези жилища не се строят за българи, затова и цените им не са за българи, който разбрал - разбрал.

Грешите. Сегашната криза няма нищо общо с предипната. Сегашната криза е предизвикана от парите наливани от държавите, предишната беше от парите раздавани от банките. Държавите НЯМА да спрат да наливат пари в социланата и администратинвта област на икономиката. Банките в момемнта имат огормен паричен ресурс и ще продължат да дават кредити. Кихите няма да се увеличат много, защото държавите продължават активно да заемат средства и ще има държавни фалити при високи лихви. В момемнта предпочитат висока инфлация пред високи лихви, което значи че всички цени ще продължат да растат.

Пак го изпуснахме от лудницата. Извиняваме се за неудобството.

Да, сега ще го приберем. Издаде се с думите "качествено строителство".

Банките преливат от кеш. Цифров обаче, броки захлупено.

Моловете нa Max и селяндурите в тях също.

В САЩ столиците на щатите не са мегаполисите а малки провинциални градчета. Така се създава постоянна работа и инфраструктура. Какво пречи Стара Загора или Карлово, или Търново да са административна столица? В Северна България хората гладуват от безработица. А София да си расте без да старее като скъп мегаполис. В САЩ се дават ДАНЪЧНИ ПРЕФЕРЕНЦИИ ако фирмите инвестират в складови бази в провинцията. И големите търговски фирми ползват тезиэпреференции. Защото в мегаполисите да имаш складове е скъпо данъчно удоволствие. Толкова ли е трудно да се направи в България и да се създаде инфраструктура в различните области?

Да ама софиянци не искат да изтърват келепира. Хем мрънкат, че се пренаселило, хем не изтърват нищо към провинцията.