Коментари - Жилищното строителство доближава "златното" си време, моловете са на максимума | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В САЩ столиците на щатите не са мегаполисите а малки провинциални градчета. Така се създава постоянна работа и инфраструктура. Какво пречи Стара Загора или Карлово, или Търново да са административна столица? В Северна България хората гладуват от безработица. А София да си расте без да старее като скъп мегаполис. В САЩ се дават ДАНЪЧНИ ПРЕФЕРЕНЦИИ ако фирмите инвестират в складови бази в провинцията. И големите търговски фирми ползват тезиэпреференции. Защото в мегаполисите да имаш складове е скъпо данъчно удоволствие. Толкова ли е трудно да се направи в България и да се създаде инфраструктура в различните области?

Да ама софиянци не искат да изтърват келепира. Хем мрънкат, че се пренаселило, хем не изтърват нищо към провинцията.

Моловете нa Max и селяндурите в тях също.

Тези жилища не се строят за българи, затова и цените им не са за българи, който разбрал - разбрал.

Цените на жилищата в София , са много по-ниски от цените на жилищата в повечето европейски столици - ФАКТ ! Панелките си отиват - ФАКТ ! А това означава , че още дълги години качественото строителство ще е печеливш бизнес ! Увеличението на цените ще продължи - може би не с досегашните темпове , но едно е сигурно - че цените няма да падат !

Пак го изпуснахме от лудницата. Извиняваме се за неудобството.

Да, сега ще го приберем. Издаде се с думите "качествено строителство".

Само обърнете внимание коя е била "златната година" - 2007-а. Заем какво стана на следващата. Сега ще е същото, но що е още по-драматично. Блоковете, в които имам апартаменти, входовете стават все по-празни откъм обитатели, а говоря за хубави сгради в хубави квартали. Строи се, все едно сме в демографски бум, а не в точно обратното.

Грешите. Сегашната криза няма нищо общо с предипната. Сегашната криза е предизвикана от парите наливани от държавите, предишната беше от парите раздавани от банките. Държавите НЯМА да спрат да наливат пари в социланата и администратинвта област на икономиката. Банките в момемнта имат огормен паричен ресурс и ще продължат да дават кредити. Кихите няма да се увеличат много, защото държавите продължават активно да заемат средства и ще има държавни фалити при високи лихви. В момемнта предпочитат висока инфлация пред високи лихви, което значи че всички цени ще продължат да растат.

Банките преливат от кеш. Цифров обаче, броки захлупено.

Балона се надува.Населението намалява.Скоро ще гръмне и да видим кой ще го отнесе

Интересно,кой купува жилища толкова?!? При тези диамантени свръх цени в София на жилищата обикновения българин не купува нищо,само феодалите и политиците купуват,масово народа бяга в чужбина,защото тук с тези доходи не можеш да вържеш крайщата,камо ли да купуваш имоти...

Почакайте да станем 5 млн. и тогава ще стигнем върха на новите жилища. Ако има кой да ги купи де.

Що? Според теб колко сме в момента постоянното население, че тепърва да ставаме 5 млн.?

С КАКВИ ПАРИ СТРОЯТ??? ЩЕ ВРЪЩАТ ЛИ С ЛИХВИ ПО-ГОЛЕМИ НА БАНКИТЕ ЗА ДА ВДИГНАТ ЛИХВИТЕ ПО ДЕПОЗИТЕТЕ НА ХОРА, КОИТО РАЗДАВАТ ЗА КРЕДИТИ??? ИЛИ В РАМКИТЕ НА 2-3 ГОДИНИ ИНФЛАЦИЯТА ЩЕ Я НАПРАВАТ ИЗКУСТВЕНО ГОЛЯМА ЗА ДА НЕ ВРЪЩАТ НИЩО ИЛИ ПОНЕ МНОГО ПО-МАЛКО ОТ ВЗЕТОТО??? АМА В ДРУГИТЕ ДЪРЖАВИ ЦЕНИТЕ СА МНОГО-МНОГО ПО-МАЛКИ...НЕ ПАДАМЕ ОТ ЛУНАТА ;) СВАЛЯЙТЕ СЪС 80% ЦЕНИТЕ И ПЛАЩАЙТЕ ДАНЪЦИ ЗА НЕПРОДАВАНЕТО ПО 5-10Г.....

Какви комунисти? Нали управляват евроатлантическите ценности? Нали ДеБъ правят протести по жълтите павета? Нали си имаме Просто К И Р О и Кокорчо дето продължават някаква промяна? Нали си имаме лумпен Ицо Хазарта дето от раПЕр стана голям дупетат дето само злоба и алчност има в погледа му... Нали сме големите демократи?! Истината е, че жилищният пазар отива по дяловолите, точно като през 2008 г. Съвсем скоро като се изперат всички необходими пари жилищата и къщите ще паднат на половина, че и повече, просто са много, а нацията ни застарява и емигрира. Изобщо не мисля да си харча парите за имоти в България, който иска да се прецаква с огромни ипотечни кредити за тази страна на спекулантите и крадците!

Екстра, сега и парите от Плана за възстановяване ще се набият по Вади и Ливади. Акъл за далавери имат, ама за други инвестиции - крипто, злато, борси, ЕТФ - няма. Само тухли и това е. После защо гоним цените в Мюнхен ... Европа дава пари, комунистите ги крадат и после викат "Европа ви прави бедни". Все един и същи сценарии, вече 16 години.

Голяма каша ти е - крипто и инвестиция, ха, ха. Сигурно и ротативките са инвестиция за такива, като теб. А що цените са такива - навсякъде на Запад растат, щото все още има достъп до евтин ресурс, но това ще свърши по един или друг начин.