17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Искам да работя като стол на секретарка.

Няма по-вредно нещо за здравето от работата, не се лъжете да работите.

Рекруитър (хубава българска дума, но си признавам че за пръв път я чувам) да ти устройва живота е същото като доктор здраве да ти дава. Ако сте се докарали дотам, че да ви рекруитват, мисля че и Бог не може да ви помогне. Аз като по-прост ще кажа нещо пределно просто-не работете за други хора а за себе си. Работете каквото ви влече и ви се отдава. За това невинаги е нужно "образование". Няма как да работиш в офис и да си щастлив, освен ако офиса не е твой.

Повечето рекрутъри са просто хора които друго не могат да работят и са напълно неквалифицирани за работата си.Прочитат по някоя книга с въпроси шефът им им казва също какво да питат и вече готов рикрутър.Получават смешни пари.Че ти нали ако става нещо от теб няма да работиш за тези пари.А в същото време трябва да избираш и оценяваш кандидати в области в които в повечето случаи нямаш никаква представа.Аз лично бих уволнил на 90% от рикрутърите.

Вече сульо и пульо го дава някакъв "ейч ар", "рикрутър" и прочее паплач. Ако опрете до такива да ви търсят работа - значи наистина сте закъсали. Не говоря за професионалния хедхънтинг - това е висш пилотаж и много рядко животно у нас. Просто помнете основното правило в живота - хубава работа се намирая главно с връзки (сега му викат нетуъркинг), а повишение се получава,като влезете в нечия мафия (или по съвременному - "управленски екип"). А, и да не забравя - на ЛинкдИн и подобни разчитат само лузърите (на български - пълните смотаняци).

Kaк се става рекрутър?Завършваш някаква измислена специалност например социална лингвистика/ мениджмънт на ПР-а/бизнес администрация на етнографията в измислен университет например Бургаски Свободен Университет, Пловдивски Университет, Свищов ,Благоевград и т.н.След това установяваш че имаш две възможности-да работиш като продавач в магазин или като рикрутър.Избираш втората.Ти вече си рикрутър.

Явно няколко секретарки имат неудобни столчета...

Умряла работа са това фирмите за подбор на персонал. Много рядко можеш да попаднеш на сериозна мома, която да ти свърши работа. Виж "ловци на глави" има и добри , но повечето гледат бързо да вземат трите заплати комисионна и това им губи доста време, защото хората вече не се лъжат лесно. Загубих няколко месеца с такива, но не ми се занимаваше сам. После се отвори подходяща позиция в друго звено на същата фирма и е много по-добре от всичко предложено от фирмите за подбор на персонал.

и все убави 66-70 годишни ....

Ползвал съм услугите на агенция за подбор и дори така намерих работа, всичко стана много бързо, интервютата бяха в рамките на седмица. Полезни са такива фирми.

Агенциите за подбор на персонал са полезни за хората, които искат да си сменят работата, защото предоставят актуална информация. Контактувала съм със служители на Астреа и смятам, че са професионалисти.