Земеделският министър: Надценката при млечните продукти стига до 70% в магазина

Земеделието трябва да стане национален приоритет и няма никакво значение кой ще е на власт, заяви Кирил Вътев

Обратно в новината

Коментари - Земеделският министър: Надценката при млечните продукти стига до 70% в магазина | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Добрутро ! Няма как да е иначе, след като немските вериги са монополисти в България. И в услуга на които всички малки магазини бяха умишлено унищожени.

Кирил Вътев, Всичко това, дето го казваш, трябва да го оправиш! На българският народ констатации, не му трябват, а решение на тези проблеми!!! Така че действай!!! Разкарай спекулантите!!! Държавата трябва да си изпълнява функциите! До кога ще се правите, че не забелязвате, и не знаете нищо по въпроса?!?

Хей, пичове, никаква милост за тази проста, безмозъчна българска рая! Стрижете ги, шибайте ги, доете ги, дерете ги и ги грабете тия български овце, дето нямат мозък на две магарета сламата да разделят. Като нямат мозък трябва много да страдат и да се мъчат. Първият път ги одраха и обраха овцете още 1991/1992 - 1996г. с финансовите пирамиди. Що овце изгърмяха тогава, не е истина. Кака Веска в ЮАР още си живурка царски с откраднатите от раята милиони. После вторият грабеж беше 1996-1997г с фалита на един куп банки. Третият грабеж беше 2005-2007г, кога беше т.нар. строителен бум, и подлъгаха ганьовските овце да теглят кредити на поразия и да купуват на поразия. "Купувайте, че свършиха имотите. Сега е момента за апартамента". Хахахаха. И ганьовските идиоти купуваха на тройни цени като изоглавени. После дойде третият грабеж 2011-2016/2017г пак с имоти надути и умножени по още 2-3, отколкото бяха 2005-2008 година. Четвъртият грабеж започна 2020г заедно с КОВИД-ПЛАНдемията. Пак подлъгаха ганьовските прости овце - "Хей, купувайте имоти, така правите отлична инвестиция". И ганьовцитте кво да праят, нали нямат мозък да мислят, и хайде пак виснаха по голите куки като шарани. И вече петият грабеж започна 2022г - тарикатите в България пак изпързаляха овцете - подлъгаха ги, че имало голяма инфлация и овцете щели да си "спасят" парите като купуват имоти. И отново пробутаха на овцете евтино, нискокачествено гипсо-кашонено строителство сякаш правено в час по трудово обучение. Ама вече на петорни и шесторни цени. Едновременно с това надуха и цените на всички храни, умножавайки ги минимум по 5. И беден, скъсан Ганьо плаща за всичко 5-6 пъти по-скъпо, щото няма мозък. Хахахаха. Ганьо богат, боли го хоя, бълха го ухапала. Хахахаха. Тъй че пичове, спекуланти, дерете ги още тия ганьовски идиоти. Направете бензина минимум 5-6 лева за литър, хляба поне 10 лева за самун, а сирене, мляко, месо, колбаси, плодове, зеленчуци и така нататък, да започват от 100 лева и нагоре за килограм. Никаква милост, жалост и пощада за тия ганьовски, безмозъчни същества!

Fry the friendly skies: https://www.nbcnews.com/news/us-news/fry-friendly-skies-airports-hope-sustainable-convert-used-cooking-oil-rcna28306

Магазинер съм и си искам от министъра или посочено от него лице или институция разликата от надценката ми, която е 15% за млечни продукти до 70%! Г-н Министър, много е удобно, но и долнопробно да пренасяте проблема от болната на здравата глава

БЪЛГАРИ ДЕРАТ И .........БЪЛГАРИ И ИМ СМЪКВАТ КОЖИТЕ С ЦЕНИ.

При такива думи на министър в цяла Европа биха треперили, защото санкциите за крадците са в пъти по-големи от спечеленото, хем да им е за урок, хем да има превенция и други не се лакомят. Тук е само говорене и поредно нищо.

Той, г-н Министъра нагло лъже, чуди се от колко кладенци вода да извади за да замаже глупостите на "Академика" с терористите

Брака е за сметка на магазина, не на производителя не на търговеца на едро. Когато започнат да поемат брак ще паднат и надценките. При 10 млека брак на месец и при доставна 1,30лв ти трябват 50 млека да продадеш само брака да избиеш, отделно и за другите разходи.

Глупости, сложи истинската цена с големи цифри / 10% надценка/. Брак няма да имаш, ще имаш продажби!

Това въобще не е никаква надценка - истинското му име е СПЕКУЛА! Българските роби трябва веднъж завинаги да разберат и запомнят, че в момента в американската БГ-колония се извършва чудовищна спекула на всичко, на всички стоки и услуги. Спекула с благословията и знанието на всичкия наличен политически боклук в колонията - Резидент, правителство, парламент, партии и партийни босове и боски. Съответно по места - търгаши, спекуланти, печалбари, далавераджии, прекупвачи, мутри, криминален контингент, ДС-ченгета, чорбаджии-изедници, "предприемачи", "инвеститори" и всякаква подобна мръсна, алчна сган. Не на последно място и чуждите вериги-магазини, като Lidl, Kaufland, Metro, Billa u gp. Всички заедно на хайдушкото хоро, заедно ограбват умиращия български народ и водят необявена война срещу този народ. Геноцид и необявена война вече 34 години - от 1989г. насам. Доходи и заплати в България 3-4 пъти по-ниски и от доходите в африканските държави, а цени на всичко 4-5 пъти по-високи от цените в Евросъюза, въобще в Европа и в целия свят като цяло. Ето ги спекулата и грабежа. Спекула организирана и подържана от наши и чужди тайни картелни съглашения и споразумения. Изкуствено подържани космически цени на абсолютно всички стоки и услуги, за които се сети човек. Последните 20 години спекулата и грабежа на народа вървяха основно чрез космическите цени на недвижимите имоти, а сега вече и чрез спекула и грабеж чрез цените на всички храни. Друга "схема" за спекула измислиха изродите-спекуланти! Освен че вече стана абсолютно немислимо дори да си мечтаеш за свой собствен дом и свое семейство, сега вече стана лукс дори да се храниш и купуваш храна. Стана лукс дори да живееш и да си жив! А в същото време една шепа безскрупулни изроди правят спекулативно пари от мъката, страданията и обедняването на бълг. народ! Всъщност при капитализма е така - всичко е спекула. Приказките за пазарна икономика, конкуренция, свободен пазар и свободна инициатива, както и за демокрация и човешки права са всъщност прах в очите на глупаците, които вярват в такива глупости! При капитализма нищо от това го няма!

Гн. Министър на земеделието като видя че надценката е 70% ти какво направи?

Бе вие не знаете ли, че за гяволъка да се живее трябва да се плаща? После безкрайна вечност и всичко ще ви е безплатно. Всичко ще избиете до степен разхода да клони към нула в безкрайността.

PEYTSCH

Литър олио ще струва 2,49 лева в понеделник Какви мошеници Предлагат олио по 5/6 лева ?

ще внасяме

Казва ни Министъра.Ами направете ги де.Защо няма Закон за спекулата,в който да пише,че търговеца няма право да слага по голяма от 20% надценка.Някои веднага ще писнат,а това не е Социализъм има Пазарна икономика.Да де ама пазарната икономика се определя от производителя,а не от търговеца.Не може мандрата да ти е на двеста метра от магазина,а сиренето в мандрата да е 10лева килото,а в магазина 15лева.Това си е жива спекула и няма нищо общо с пазарната икономика.

Я сметни колко пъти, и колко ддс е надчилено докато ти го платиш. Те нямат делавера да го спират.

Колкото пъти една стока се прекупува от един на друг търговец,толкава пъти ти се начислява ДДС.Значи ако ти си купиш стока от третия по ред търговец,три пъти ще ти е начислено ДДС и стоката ще ти бъде три пъти оскъпена,а през това време държавата излиза че от най бедните взема троен или най голям данък.Защо няма Закон където да пише,че ДДС се начислява само веднъж,между производителя и първия търговец и за всеки следващ търговец не му се иска ДДС.

ДДС не работи така! Върви си 20% напред по веригата и го плаща крайния клиент. Няма повече, няма по-малко.

Еее чакй сега, други са им приоритетите...

А добро утро! Проблемът с цените никога не бил в млекопроизводителите, а в млекопреработвателите и посредниците по търговската верига. Най-сетне някой да го каже! Но то е същото и със зърнопреработвателите. Сега като почнат да вкарват укрозърно на половин цена да не мислите, че цената на хляба ще падне. Хаха Само зърнопреработвателите ще се нагушат с едни милиони. Цената на хляба няма да мръдне, даже може и да скочи, щото нали инфлация туй-онуй. Врякаха, врякаха, че зърнарите карали бентлита. Ма вижте автопарка на зърнопреработвателите и млекопреработвателите... защо не го покажете? И после що хляба 3 лв, а вътре само набухватели и консерванти... Но важното е да слушакаме фон дер лайнен

Ами не е баш така, щото в нашия град има 3 по големи производителя на мляко , всичките си имат фирмени магазини, и.... цената е даже по-висока, отколкото в някои квартални магазинчета!? А сега логика!?

Във Великобритания по всички вериги магазини имат стандартни тубички за мляко. Разликата е в етикета. И така, най-голямата туба мляко струва 2.15 Паунда в момента.Това е евтиното мляко в най-голямата туба. РАзбира се има и други, значително по-скъпи. Преизчислено от техните мерки в литри излиза 0.63 Паунда за литър. Това прави около 1.45 лв за литър. Ако обаче вземем в предвид покупателната способност, т.е заплатите, то е все едно млякото в българските магазини да струва около 60-65 стотинки на литър. Изобщо възниква въпроса дали англииските магазини си слагат 70% надценка и ако е така, то колко се заплаща това същото мляко на фермерите??? Частичен отговор мога да дам от посещението във ферма от където купувам директно фермерско мляко. То струва 1.5 Паунда за литър или около 3.40 лв за литър. Това мляко е НЕ преработено, само е охладено и е много силно маслено от порода "Джърси". Все пак, как така дори това скъпото мляко е на цена около българската цена, без да вземаме в предвид разликата в качеството??? Трябва да добавя, че тук и из Европа има дизелно гориво което е оцветено в червено и се ползва САМО за селското стопанство и е значително по-евтино. Така и фуражите за кравите са евтини. Вероятно субсидиите са отделни.

Обясни като хората бре, 3 Л прясно мляко е 2.20 паунда

6 Пинти прави 3.408 Литра. Това струва 2.15 Паунда.

Поредния палячо дето ще приказва празни приказки. Изравнете субсидиите в ЕС. Не е нормално да има разлики в субсидиите а да имаме общ пазар. Това противоречи на всякаква икономическа логика.

Вътев, една интернет страница(сайт) може да се направи за ден-два от всеки производител. Така се заобикалят т.н. 'магазини'

Доместос белината в Англия Германия е 1 евро или паунд В БЪЛГАРИЯ Е 7 ЛВ!!!!!!!!!!!!!! КАК ТАКА?????? КОЛКО ПРОЦЕНТА Е ТОВА И КОЛКО ГОДИНИ ВЕЧЕ???? ЛИСТЕРИН ГОЛЯМА ТУБА 3 ПАУНДА В БЪЛГАРИЯ 17 ЛВ НЕС КАФЕ В БУРКАН 5 ПАУНДА ИЛИ ЕВРО В БЪЛГАРИЯ 22 ЛЕВА СЪЩИЯТ?????? ЗА КОЕ ГРЕША????? МАНИПУЛАЦИИТЕ ВИ КРАЙ НЯМАТ. ЕДИН КИРЛИВ ПРОТЕСТ НЕ ВИДЯХ ЗАРАДИ СКЪПАТА ХРАНА. Я ВЪВ ФРАНЦИЯ ДА УВЕЛИЧАТ ХЛЯБА ДА ЕИДИТЕ КВО ПРАВЯТ. МНОГО СТЕ ЗАСПАЛИ РОБИ В БЪЛГАРИЯ, РОООБИ НА РУСКИТЕ ГНИДИ

Има кой да купува, значи може още. Ако мислиш, че от нестле или юниливър не знаят, си много заблуден.

Не съм заблуден, там има НЕСТЛЕ БЪЛГАРИЯ ЕООД !!! И В ТЕХНИЯТ ДОГОВОР С НЕСТЛЕ ПИШЕ, ЧЕ НЕСТЛЕ БЪЛГАРИЯ ОПРЕДЕЛЯ ЦЕНИТЕ НА ПАЗАРА. ОЩЕ ЧЕ НЯМА ПРАВО НА ИЗНОС. КОЙ Е ЗАБЛУДЕНИЯТ ?????

Е, да ама пък при нас да по-НЕкачествени. То производителите си признаха.

МУМУК.... БГ взема оригиналният Ариел и го смесва с бг основи 1:10 и си чупите пералните и ви казват от водата ха ха ха, а всъщност е от основите от Девня. Българин дере българите

Продаде българските интереси, сега за отвичане на вниманието, го раздава Робин Худ.

Да се каже кой, какво и как надддценява ...

И какво като се каже, това не решава нито един проблем . Нито един! Вътев е прав , като аграрна страна с добри възможности ние се нуждаем от дългосрочна стратегия за неговото развитие и всеки следващ министър, от която и партия да е само да надгражда. Защото е вярно, че конкуренцията на големи , изключително добре организирани и с много опит аграрни сдружения е сериозна и само със субсидии нищо няма да променим. А можем, защото имаме естествени дадености и традиции.

Каква точно основа на развитие предлага гн. министъра ... В повечето случаи между продавача и пройзводството или първия продукт ... има поне три увеличения ... А пък някои традддиционнно Български стоки, като например повечето лютеници, са директен внос от Мароко ... Заяждам за примери, когато някой ми говори в проценти ... Извинявам се ...

Кога взе да разбира много той преди не работеше ли нещо друго

Ами преди да пишеш вземи се осведоми какво работи и тогава задавай тъпи въпроси.

То с всички храни е така. Преработвателя си слга 50% надценка, търговеца на едро слага 50% над неговата цена, търговеца на дребно си слага 50% над едровата цена. Накрая алчния зърнар виновен, че цените скочили до небето. Сега пшеницата я купуват по 38 ст/кг, хлябът е 3 лв/кг. Слънчогледа го срутиха на 65 ст/кг, олиото в магазина е 4,50 лв/л. Алчния зърнар е много алчен, все едно той пече хляб и пресова слънчоглед за олио. Впрочем, по стари технологии литър олио се прави от 3 кг слънчоглед, а по нови от около 1 кг. Това прави от 65 ст до 1,95 лв бутилка олио. С разходите за производство да говорим за едни 2,30 лв себестойност.

Требе се папка сладко, коло са да е надценката, 10% ли, тука е бълхария и е така, папка се яко

Алоооо, а при месните колко е, Г-н Тандем?

Аз затова почти не купувам млечни продукти или ако го правя си имам ценови прагове. Над тях не пазарувам.

Аз съм собственик на квартален магазин, няма млечен продукт с повече от 25 % надценка. Това е нормалната надценка в бранша, за да излизат сметките на малките търговци. 70% може да има в големите вериги, но там си траете и не им казвате именатаъ. Продажници.

Аз мляко имам, що си имам крава. За вериги не съм чувал даже.

То не е мляко а е сухо мляко смес. Какво го съобщаваш, чехъл. Ти нали затова си там, за да направиш нещо. Аман от меки китки в тая кочина

Това коя нормална държава ще Го Търпи това??? Ние българите сме мазохисти!!! Къде по света храната дето я произвеждаме ще е по-скъпа от храната дето я внасяме!!! Нали ще има събаряния на правителства по света!

Зърнарите искат субсидии, искат да НЯМА конкуренция и искат не просто да забогатяват, а да карат народа им плаща за кефа!

го изкупуват на 1 лев. Вземат му маслото и го продават на 3,50. Това прави 350% надценка над производителя.

Изкупуват го на 60 стотинки, обезмасляват го, хомогенизират го, което предизвиква подуване и алергии, след което ти го продават на 3 лева + 50 стотинки за пластмасата!

Изкупуват го по 0.60 стотинки

Упс, казах нещо забранено и го изтриха, нищо, ще го кажа пак! 400 000 лева струва рекламата на промоция на гмо бутчета в БосфорТВ, златен пакет! Някой трябва да ги плати, така е!

По-голяма е! В Кауфланд гледам продават НАЙ-ЕВТИНОТО френско сирене - "Бри", което във Франция струва 7-10€ за кг в зависимост от разфасовката. В София това същото сирене струва 46 лева за кг!!!! Надценка около 200%!!!

Министърът не знае ли, че имаме Закон за кооперациите ? Тук не става въпрос да се правят ТКЗС -та,а КООПЕРАЦИИ ЗА ОБЩИ ДОСТАВКИ,ПРЕРАБОТКИ И ПРОДАЖБИ. Всички дребни, дори и средни фермери в Германия, Холандия, Франция и в целия цивилизова свят се сдружават в такива коопераци. В САЩ са най-мног !!!

Проблемът е, че икономическата и финансова култура на българина са на изключителн ниско ниво. В Германия, Франция, Холандия фермерите са съкооператори в мандри, които преработват млечната им продукция. Също и в кланици и магазини. В България гермерите са изнудвани от големите млекопреработвателни корпорации, а също и от търговските вериги.

Точно тоя министър знае много добре, той в тоя бранш работи от 30 години. И макар , че не това е темата неговата марка е най-читавата на пазара, впрочем. Но темата е за кооперативите. Ние закон имаме, но никой насила не може да бъде заставен , нали.? Проблем е, но на младите хора не им се връща на село, защото там освен чист въздух , прясна храна и две люлки друго не можеш да предложиш на децата си. Абе сложно е.

Е това ние много добре гознаемЕ! Е, и???

Не думай, ние от де да знаем! Само че вие нали управлявате. Политиката е дейност по организацията и управлението на държавата в полза на обществото. Та....къде са управляващите. Да констатираме можем и ние- достатъчно е да влезем в магазина! Ама трябва да се говори...плебса трябва да има зрелище. Аааа, забравих, той Путин е виновен и е важно Украйна да бъде подпомогната...Лицемери долни!

Цената на БГ сиренето достига цената на немски и френски отлежали сирена от поне 3 години! Трябва да си луд за да си го купиш, ама българина е кон с капаци и си плаща.

Гледайте си козички: 1. не е капризно животно 2. дава мляко 3. не лош секс

Само рекет всеки ден това е положението в БГ! Влизаш в който и да е супер и под 100лв оставаш от раз..утре пак няма да има и пак си в супера, за да плащащ!! Да не говорим аптеките там каква цифромания е… С една дума мизерстваме и живеем в лишения заради грешната политика на цървулите дето ни управляват!

Както винаги само констатации и нищо накрая,дерат народа както си искат.

Поредната калинка, която казва очевидното! Въпросът е какво ще направиш, за да намалиш дрането на кожи?? Нали си министър!

магазинчета праскат космически надценки. Аз лично им правя бойкот и пазарувам от големите вериги които продават на ниски цени. И не ми пука немски ли са, френски ли са или китайски. Малките квартални дупки, слагат 100% надценки, продават залежали стоки и са с ужасно обслужване. Що да си харча парите при тях? Да подпомагам българския търговец ли? Тез дето нямат идея как се прави търговия. Е нема да стане.

Некой гепи държавата?! Ша се джобиме! Всеки да бръкне в джоба, дали не е там?

Субсидии ,а уж е свободен пазара?! Репресии, а уж е демократичен пазара. Кой залъгвате?

Упс, кооперативи викаш … всички страни имали мощни държавни кооперативи … ама как така? Ко прайм сига … Овчаря с шпека, знае ли как се превежда ТКЗС, много мръсна социалистическа думичка, а?

Ей руски въшки, капитализма в Европа прави цените на млякото по ефтини от България, защото в България управляват руско български утрепки монополисти олигарси. Картелни споразумения във всичко!!!!!!!! 30 години мафия. 2.250 Литра прясно мляко е 1.20 паунда. Колко е в България мишок???? 1 Л = 3.50 лв

си майката ве капут фашистки

Яж ГОЙВНА вее руски боклук

Обонго, цената е такава защото им е забранена друга цена, субсидиите вървят с предварителна договорка! Регулирани са цените на огромна кошница от стоки, само Ганя се подпира на “свободния пазар”, ама все се подхлъзва и му влиза у джоба през ГЗа!

НЕ Е ВЯРНО Ре!!! Всички Лидъл магазини в Европа имат почти едни и същи цени, но в България не!!! Защото ЦЕНИТЕ ГИ ОПРЕДЕЛЯТ АСОЦИАЦИИТЕ . ИМА ЛИДЪЛ БЪЛГАРИЯ ЕООД, ИМА КАУФЛАНД БЪЛГАРИЯ ЕООД И Т.Н ТЕ ОПРЕДЕЛЯТ ЦЕНИТЕ . КАЗВАТ НА ЕВРОПЕЙЦИТЕ, ТУК НИЕ КАЗВАМЕ ЦЕНИТЕ , А НЕ ВИЕ!!!! БЪЛГАРИН ДЕРЕ БЪЛГАРИ. ТОВА Е ИСТИНАТА.

на България или бивша ОООкрайна

Нали знаете какво стана с онзи директор от млечната компания дето издаде че кг.кашкавал трябва да се продава за не повече от 8 лв. като се им пред вид продуктите с които го правят- Калиата,водичка,консерванти и други вкусни неща.

трябваше да се продава на 8 лева ама това беше отдавна преди да им либерализират пазара на тока. След либерализацията тока им скочи двойно и масово мандрите и магазините извиха на умряло защото харчат много ток особено мандрите дето освен хладилници всичкото производство им е на ток. А че големите вериги са големи боклуци спор няма. Е някои изядоха дървото и се наложи да се реструктурират ( няма да казвам кои) защото го раздаваха големи тешкари - и отложено плащене 3 месеца на доставчици и един куп други екстри.

Какви субсидии бе мишок те са само за големите.Аз с 6 декара праскови със субсидиите не мога да си покрия само осигуровките като земеделски производител.

Нали искахме капитализъм, бизнеса иска да печели повече и повече, кой го еня за гражданите.

Той "бизнеса" саде от селяни ли се състои? Хората в частния сектор не са ли граждани? Само хрантутниците на държавна хранилка ли сте граждани?

Ми да, то селяните се натискат да стават граждани, нещо не им се копа.