Земеделските производители искат безработните да работят на полето

Асоциацията писа до Щаба - "очаква се голяма реколта, не ги пускайте в чужбина"

Обратно в новината

Коментари - Земеделските производители искат безработните да работят на полето | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Записвайте се доброволци за да спасите България! А после на стари години ще има да разказвате на децата си как едно време сте работили за държавате доброволно (задължително :)) а дано някой на полето стане комсомолец скоро...

Всеки в България предлага някой друг да му работи , ама дума не отваря да му заплати. Предложете поне минимална заплата + тези пари като безработен да се получи някаква сума все пак? Има един виц : Попитали един как е станал милионер? Ами с работа. Как така - ами убедих другите, че трябва да работят за мен без да им плащам.

Малоумна идея...имало хора...има и хора дето не са се спирали от работа, па и по две-три заедно за по 20-30-40 години...и те са много повече, защото иначе не се оцелява...сега, като са съкратени да ги тояарим на газките и да ги пратим на ангария...мнооого яка идея...

"Отправихме предложение до министър Танева безработните лица, които са регистрирани в "Бюрата по труда" в цялата страна, да могат да полагат обществено полезен труд в сферата на селското стопанство. Хиляди българи се регистрират ежедневно на трудовата борса, а земеделието страда от остър недостиг на работници".....На това по време на "турското присъствие" май му викаха "Ангария"... Не знам, сега може да измислят и някой закон за "Трудова повинност"

Е много добро! Според мен по-дълго време трябва да работят в земеделието!

Отивай, кой те спира...и а повечко ще е добре...такива като тебе никога не казват работиМ, винаги минават с работяТ...странна работа...да не си и ти от феодалите...

Да ви кажем кво ще стане. На братчеда Боко Тиквата ще му звънне баба Меркел ще му скръцне със зъби и той нема и да си помисли да спира никого да работи там. А тукашните бейове да се научат да плащат като там и да имат техниката и няма да има проблем за тях също.

Да бе ще стане ако платят повече от Германия и ЕС. Те в това писмо май за по-големи заплати за такава работа от другите страни на ЕС не пишат а трябва.

Венци Въранов да даде пример и пръв да почва на полето. Ще го последват много ако е убедителен.

Поредната тъпа идея пусната за проучване на реакцията на обществото. Баце тази не мина, съжалявам. Нещо друго ще трябва да се измисли.

Банкянския и обръжението им е толкова умствения капацитет. Още преди години троснато говореше как ИТ специалистите трябва да садят картофи.

Няма проблеми ! Ей сега ще издам една Заповед, с която ще задължа всички безработни да работят на полето, като част от мерките срещу вируса.Наистина мога на следващия ден да си отменя заповедта , но не ми обръщайте внимание. Аз съм си такъв - непостоянен.Важното е да кипи безсмислен труд.

Този мързелив народ ще работи на полето на кукуво лято...Те всички тези по бюрата са от професор нагоре, как ще работят на полети...Вижте коментарите тук.

Нашия народ никога не е бил мързелив...просто беше оставен без избор....

Хм, явно искат задължител извънреден труд, за да не им бъде платено. Ако мине това предложение, то тогава държавата да приложи извънредния труд и за престъпниците, но не за 14 дни, а поне за година. Тогава ще процъфтим!

Ако мине, ще се стреляме по улици и полета, а за предложилите го и приелите, по стар обичай, глави на кол

Дали? Или само пред екрана?

Тия кандидат-князе и боляри са си повервали доста май...ангарийка за чорбаджията, а....викаш, така и така са без работа, що не ги заробим, направо праим всички крепостни....арбайтен по стахановски....на въпросните идиоти ще кажа само, че приеме ли някой подобно нещо, ще го закопая на нивата със същата мотика, с която ще го разфасовам....и то само за да не оцапа...напълни се с побъркани в последно време май....

си дойдем на думата. За по-младите и родителите им да напомним, че през "ония лошите" години щеше да има задължителни ученически и студентски бригади, армията щеше да помага също. Очаквам доста хора да запищят, че сега е демокрация и най-много някой безработен ром срещу помощите си да премете площада пред кметството на село.

Здравей, виждам че имаш носталгия по социализма.Аз мога да ти помогна, имам една стара милиционерска униформа и палка, и 10 декара имам.Насаждам ги с царевица, ти идваш да ми работиш БЕЗПЛАТНО на нивата 3 седмици , аз те надзиравам с палката.Ще ти пускам от един касетофон първомайски песни и речи на тодор Живков докато ти опъваш на 35 градуса жега.НАвит ли си ?

По-старите сте били страхливи путки и сте слушкали....затова и по децата ви живяха в тоя преход...

ГЕРБ да оземли идващите пълчища мангали за да бачкат на полето и да електрифицира катуни и колиби

Обонго не иска на поле, иска на бюро!! :)

Хе, Хе, ..мъда, Феодалите пак искат да забогетят за една нощ на гърба на българина. Плащайте ДОБРЕ и назначвайте хора - това е з не говорете за "задължителни" дарения под формата на трудова повинност. Ако дадете на тези хора заплатата, която получават в западна европа и усигурите техниката може и да имате шанса. но Ннннннеееееееееееее вие просто искате да сте пак тарикати и да яхнете вълната ..за кой ли път....

Подкрепям те напълно!Защо да не се предложат на безработните да си запазят помощите и да получават заплащането,ако работят на полето?Ще стане със стимули, а не с тоягата!

Тоягата има два края . Да знаеш Стефчо.

Да ги задължат насила да работят на полето!!!!..... Уаауу....това завръщане към феодализма ли е! Нямам думи!

Нещастници,вместо да давате м/у 40-60лв. на декар,от които 32лв.са субсидия,дайтепо100,така ще помогните.А не да изкарате 70-80 годишни хора на полето,които а ви дали земите си.До МЗХГ субсидията на декар да бьде дадена на собствениците на земеделска земя+арендограбителя да бьде задьлжен да им плати рентата.така ще се помогне в селата а и не само там.

Добра идея, но няма как да се реализира. Законът не позволява.

Бай Иване защо те изписаха от лудницата?

Кое му е доброто на идеята....трябват ни роби...ако те кефи, пиши се доброволец...

С личен пример .

Ей, тва простаците завс=зели всички институции. Като искаш работна ръка предложи условия не да ми говориш, колко е зле. И какво е това "задължително" - соца от давна свърши. Лененските съботници не важат.

въпреки студената пролет, очакваме добра реколта от плодове и зеленчуци -- Това да не го забравите след 1- 2 месеца и да ревете че продавате на високи цени понеже годината била слаба.

Скъпо ще е защото разхода е голям скъпи торове и препарати менте, надник за 7 часа 30 лева плюс еднодневен договор на некачествен работник, на борсата отиваш прекупвача ти сваля цената до дъното а на пазара е двойна защото нямаме никаква сигурност и аз съм съгласна да плащам двойно но да знам на каква цена ще продавам

ми плащайте на качествените...опсаа, те избягали...светнало им, че с надника ви ще си купят жилища и ще си платят кредитите и планират семейство след около 100-148 години...

Сега е моментът да се помогне. Дате да си дадем. Нека излезем от тая чума с по - големи шансове и по - добро земеделие! Помогнете им!

първо ти - пред мене. после аз. "Дайте да дадем" го знаем. Дай пример и след 3 дена като те видя - тогава и аз.

Не е правилно "дайте да дадем", а "дайте да дадете" - научете го най-после :)

Там работят да се фукат в БГ за 1 месец отпуска, да си излекуват зъбите и да заминат. Сега ние ще им плащаме лечението и безработицата. Малоумните у нас въпреки всичко работят и плащат данъци. Не мисля, че за експлоатацията им там получаат адекватно възнаграждение. Ако подпомага българзското земеделие така както в Европа и тук ще са същите заплати.

А тука, в тая държава, колко пари пращат всеки месец...на жени, деца, родители...много им било кеф да работят и живеят на чуждо място...отишли са да се забавляват сигурно...или пък там не ги експоатират достатъчно...оправили си зъбите, ми бравос, така и трябва...и аз ще си оправя моите при първа възможност....

Надник като в Германия, Франция или Великобритания и идвам да работя!!!

ай ся и ти с претенции ща рани и пой

Цена и сигурност като в Германия и Англия плащам веднага

бих искал да попитам! Квартирата и храната за тези 14 дни, кой ще я осигури? Ако ги осигуряват стопаните, бъдат ли прихванати от заплатите!

Затопля се, каква квартира...ей го полето...па и ядене, две филии на кучетата и толкова....

Ориенталски феодали мечтаят за крепостни селяни и ангария. 20 импулса в минута.

печалбата ви колко процента ше бъде? най-много 10% трябва да е - другото- за заплати на работниците. и проблемът ше е решен. обаче, вие се стискате.

Т.е. ЧАСТНИ фирми искат да им работят БЕЗПЛАТНО хора които получават помощи от ДЪРЖАВАТА?

И как точно ще принуждават хората да им работят - с камшици или с калашници? Направо концентрационни лагери - и по още един Майбах за всеки феодал!

да не плямпат много, а да дават ГОЛЕМИ ЗАПЛАТИ щото Германия вчера отвори работния пазар за хора от ЕС за да си осигури земеделието. Няма толкова нагло колкото селянина бе.

ще работят задължителна на задължителна заплата каквато те кажат.

Плащал съм десетки години всеки месец за фонд безработица - и имам право на обезщетения, ако остана без работа. И аз искам някой да ми работи без пари ама няма - така, че тези с това предложение да го духат

Не се пени. Скоро всички ще го духаме.

който отиде в чужбина- никакво връщане до края на изванредното положение. дори и тогава- 28 дни карантина в специални сгради с охрана. и тестване по време на и на края на карантината.

Те ако отидат в земеделието така или иначе ще се върнат чак в края на сезона...ако дотогава още има такова положение надали ще ги дочакаме...

Ами нали за това избягаха работниците от вас,защото в чужбина им плащат 3-4 пъти повече от вас.Тези земеделски производители да не са онези добруджански бичета които имат автомобилен парк от "Майбах" нагоре.

E те избягаха в чужбина... и видяхме сега как се наредиха на опашка пред самолетите да се връщат... Иначе и аз съм против - звучи ми като завръщане на бригадите от времето на комунизма...

Да полагат обществено полезен труд. Тия искат безработни да им бачкат без да им плащат. Алооо, засрамете се. Наглеци. Отвориха едни усти пак едрите да лапат и съвсем да затрият семейните ферми

Само че не става въпрос за обществено полезен труд....а за принудителен труд към частници...съветвам въпросните частници да спят с оръжие под възглавницата...а ще трябва и да си наемат опитвачи на храната и водата...

Много едностранчиво. Да изпратят тия на социални на полето - чудесно, съгласен съм. На съобразена норма. Ноооо, осигурете им заплащане, РАВНОСТОЙНО на това, което ще получат извън страната. С платени данъци, разбира се.

Нека държавата да им предложи работа в селското стопанство на заплатите, които са нормални в България - равностойно на това, което ще получат извън страната, не получава никой - дори нашите лекари.... И без това имат право да откажат до 3 пъти, предлагана работа - ще има хора, които ще се съгласят, ще има, които ще отхвърлят...

споко де. както е тръгнало, стандартът и заплатите на юк и ес ще станат като нашите- тогава сички ше си стоят тука. и ше има достатъчно работници за нашите ягоди и марули.

Много умно. Земята е наша и не се губи, нито може да се направи нова, така винаги остава ценна. Дава и реколта, за която има търсене. Чиста машина за пари, ама трябва и някой да се гъзи на полето, а няма кой. Щото сме се налапали с повече декари, отколкото можем да обработим сами. Сега и пари трябва да им даваме на тия смотаняци дето ще се навият да берат реколта. Ама то много разход бе ! Я най-добре държавата да им плаща и да ги задължи да ни работят, пък ние после само да продаваме продукцията.

Милия венци Върбанов...да ви спомня..този би министър на земеделието при Костов...приватизира си ...за себе си де, зърнокомбинат, държавата му го хариза заедно със складовете, пълни,но това бе удобно пропуснато...само складираното зърно му върна парите, ....сега риве. Търси си роби...АМИ АКО ИСКАТЕ РАБОТНИЦИТЕ ДА НЕ ХОДЯТ В СТРАНСТВО, ДАЙТЕ ИМ ТАМОШНИТЕ ЗАПЛАТИ...Нали сме на един пазар на труда и продуктите? Ама не....ще ви се да лапате.

ЧУДЕСНА ИДЕЯ ИМА ХОРА, КОИТО 9 МЕСЕЦА РАБОТЯТ 12 МЕСЕЦА ПОЛУЧАВАТ ОБЕЗЩЕТЕНИЕ И ТАКА ГИ РЕДУВАТ ГОДИНИ НАРЕД ПРЕКС.РАСНА ИДЕЯ