Зеленият водород ще остане скъп, ако не му се помогне

В момента по-голямата част от производството на водород се основава на изкопаеми горива, а производството на зелен водород все още е прекалено скъпо

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

grainis

100% Карбон-Неутрален Био-Водород, получен чрез Стийм-Реформинг на БиоМетан от бързорастяща (1м/ден) Бамбукова Биомаса, отглеждана оранжерийно, хипер-интензивно, върху многоетажни рото-рафтове, в напълно автоматизирана Вертикална Многоетажна Аеропонна Ферма, с добиви от 3000 тона на ден Биомаса от декар заета от Фермата площ, ще има себестойност под 0,10 лв./кг. https://vertikalna-ferma.alle.bg https://horti-energy.alle.bg Инженеринговото Фъстъчено Олио (ИФО) обаче ще е много по-конкурентно от Водорода. https://biodizel.alle.bg ИФО може да се емулгира до 50% с вода образувайки газообразен Аерозол - перфектно гориво за компактни и свръхмощни газови турбини и турбо-ел. генератори - в пъти по-ефективни и евтини от батериите и водородните клетки. ИФО-Аерозолната Технология предлага най-ефективното гориво и система за задвижване от всички други съществуващи в момента.

Нисковъглеродният водород не е "конкурентен с други енергийни източници в повечето приложения и местоположения" Не може да бъде! Аз пък си мислех, че въпросният бодород е много по-евтин, много по-европейски, много по-демократичен, много по , по...и главно, много, много антируски. А тя каква излезе?

Тя излезе, че си тъпак. За момента е скъп, но с течение на времето ще поевтинява. Те и фотоволтаиците преди 10 години бяха скъпи, а сега са 10 пъти по-евтини.

Ше го субсидираме и него. Колко му е?

МНОГО ПО-ДОБРЕ ДА СЕ РАЗВИВА ВЯТЪРНАТА ЕНЕРГЕТИКА И ПОНТОННИТЕ ДУНАВСКИ ВЕЦ, НО ЗА ТЕЗИ ВЕИ НЯМА И СТОТИНКА В ПЛАН ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА ГЕРБ, ВНЕСЕН ОТ СЛ- ПРАВ- ВИЖТЕ ЗЕЛЕНИЯ БГ ПЛАН НА https://www.youtube.com/watch?v=CUd_FeZmSSg&t=167s

Най-ефективният начин за снабдяване с нисковъглероден водород е проекта "Водороден поток 2" - тръба от слънцето до земята и смучем.

"Нисковъглеродният водород " - Ай сиктир бе.......Баси неуките юпита!

Явно има хора в Бизнеса с Водород . Тъпото е - за произведеш един литър водород трябва да похарчиш 10 литра вода и 100 киловата ток , няма смисъл .Планетата се замърсява повече - този метод е по-лош от изгаряне на пластмасови и найлонови торбички .

Energy needed to make 1 kg of H2 = 32.9 kWh/kg. One litre of water will produce 1235 litres of hydrogen and 888.81/1.429 = 622 litres of oxygen.