Зеленчуците и плодовете отново поскъпнаха по стоковите борси и тържища през седмицата

От началото на годината до 15 септември цените на едро са спаднали с 4.95%, а на годишна база са нараснали с 4.74 на сто

Обратно в новината

Коментари - Зеленчуците и плодовете отново поскъпнаха по стоковите борси и тържища през седмицата | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не знам каква новина е това - в БГ инфлацията от десетилетия е била 10+% годишно - просто сега се ускори заради случващото се по света.

Вдигайте, вдигайте. После ще ми правите протести че се внася. Щото не е само украинския внос. Боб от Киргизстан и чесън от Китай са по-евтини от българските. А вземат милиарди субсидии.

няма да поскъпнат, като политиката на помярите, които ни управляват е такава! Умишлено не се позволява на родното производство да достигне до пазара, за да се съсипе! А на нас ни се предлага третокачествен внос на безумно висока цена! За да подпират фирмите прекупвачи, които им пълнят джобовете! Мръсна измет са тези управляващи!

Нито с лева! ЕВРОФАШИСТИТЕ ЩЕ НИ ВДИГАТ ЦЕНИТЕ КОГАТО СИ ИСКАТ!ЗА ТОВА ТУРЦИЯ ЩЕ ПЕЧЕЛИ ОТ ТОВА ВСЕ ПОВЕЧЕ БЪЛГАРИ СПИРАТ ДА КУПУВАТ СКЪПИТЕ ВИ НАДУТИ ИЗКУСТВНО СТОКИ

Ха добър ден Сега извикайте братя Аргирови да ви попеят...

Що за "новина", всяка година по време на сезона на туршиите зеленчука поскъпва ,но в зависимост от урожая цените могат и да паднат. А и зависи от деня , в петък и събота на пазара е скъпо , както и преди празници,

Абе ДиРа защо трябва постоянно да ви броя простотийте и след това IP забранен, няма такива като вас :)))))))))

Поскъпват, защото ние не произвеждаме нищо, а само вняасяме. Плащаме си ги съответно с транспортните разходи, които заради покачването на горивата също станаха по-големи. И на фона на това, предателското марионетно правителство на мънкащия плъх се опитва да съсипе и единственото, което произвеждаме - зърното. Дайте си хубаво сметка, че ако сега ни затворят границите или влезем във война, ще ядем само хляб, защото друго нямаме.

Произвеждаме и изнасяме: 1. ток 2. оръжия 3. мед, злато 3. туризъм 4. софтуер

Шило

От изреденото, изнасяме засега само оръжие. Златото ни го вземат срещу минимална такса. Другото е само във въображението ти!

От изброените какво можеш да ядеш?!

Аз не твърдя, че не трябва да имаме хранителен суверенитет. Просто отговарям на въпроса, кои са големите износни сектори.

Каква война и затваряне на граници те гонят бе. Съседите са в съюз с нас. Тези на запад искат да са при нас. Направо с конкурс ви събират такива. Да се обзаложа че си поне на 50 също. Тъп та ръб.

Не позна! Ама аз със сигурност ще позная, че си градски панелен плъх, нестъпвал на нива. При това поне тройно "ваксиниран".

Само дето миналата година горивата бяха по-скъпи по това време на годината.

Това са лъжи. "Сглобката" казаха, че като вземат властта, всичко е е по мед и масло, и цените драстично ще спаднат, особено на горивата. Аз лично виждам поевтиняване навсякъде. Направо вече е без пари. Къде виждат увеличение, не знам

Увеличиха се дебилите :)))

В тая пропаднала държава всеки си прави каквото иска, даже и ,,западняците,, научихме :)))

Пловоде и зеленчуци, който не яде Хляб с руски уран ще прояде.

Защо урана да е руски, запада го дава на укрите :)))

Пловоде и зеленчуци, който не яде Украински хляб, с радиация ще прояде.

Нормално, няма как да е по друг начин. Идва зима, война също има, няма внос, субсидиите не стигат, а и минималната ще я вдигат от догодина и няма как да плащам на работниците толкова много пари ако от сега не вдигна цените и не ми увеличат поне двойно субсидията. Дори държавата трябва да поеме заплатата на работниците ми.

Тия цени са като от приказка за лека нощ. На пазара са двойни.

Цените в таблиците са без ДДС!!!

По това време няма нищо по-нормално от това!

Шило

Кво му е на времето?

Пред зима плодовете и зеленчуците поскъпват в цял свят!

Тъп си като дънер

Шило

Алоу, ква зима, бре! Кой месец сме. А тези цени не са от вчера.

Идва зима как да е?

Много числа много нещо. Сигурно някой е решил, че колкото повече числа, толкова по-убедилен става. Истината е, че тази инфлация е тотална бутафория. Само едно ще Ви кажа, ако искате да не ви грабят с инфлация, винаги искайте актуализиране на заплатата от шефа ви, в края на годината, двойно на официалната заплата. Ако не е съгласен - напускайте и си търсете нова работа. Шанса да си намерите е огромен, защото такива са условията на финансово-икономическата матрица, в която живеем в момента.

Ако си софтуерен инженер, може, за останалите професии това не важи. Напусне като продавач на 1400 и искам да видя как ще те наемат като продавач на 2800, а после на 5600. Малоумните ти изказвания нямат край.

Важи за всички, освен за мързеливите

Пишете колкото искате минуси. Заплатите не се формират от това, колко искате да ви плащат, а от това каква е производителността на труда, който извършвате и колко човека могат да вършат Вашата работа. Един продавач може да бъде махнат по всяко едно време, защото за да си продавач не се изисква нищо друго освен да пазиш равновесие, т.е. Всеки един от 12 до 112 години може да върши тази работа и изборът ти е огромен.

Важи за всички пазари, за които са изпълнени 2 неща: 1. Има свободен пазар, т.е. не е моноплен сектор 2. Работодателят ви може да вдигне цените, без да стане неконкурентноспособен. Тази точка е директно свързана с първата. Т.е. Най-общо казано, ако свободният пазар функционира. Правилото за инфлацията х2 е валидно за всички пазарни сектори, в които има конкуренция. Реалността, разбира се е малко по-различна. Защото нито инфлацията е 4-5-6-7 %, нито пазара е свободен.

Не, не важи, чичак. Важи за висококвалифицирани специалисти, а не за мишоци със средно или висше по измислени социални, икономически, правни и хуманитарни специалности.

Не важи бе, мишок. Няма как да даваш на нискоквалифициран работник двойно. Единственият начин е като изгониш единият от двамата и на другият му увеличиш заплатата с 50%, но ще върши работа за двама.

Имам предвид не двойна заплата, а двоен (спрямо инфлацията) ръст на заплатата. Напр. ако заплата е 1000 лв, а инфлацията 5%, пазарлъка на работника трябва да е не за 1050 лв, а за 1100 лв. Не за 2000, както сигурно си мислите.

Какви 5% инфлация, приятелю? Официалната статистика може да прави каквото си иска гимнастики, горивата са 40% нагоре от преди Ковида, освен месото, почти всичко е по 2. Ако нещо не е по две, то е защото са му намалили грамажа. Чакай 100- те лева да те оправят.

Дайте им 4 милиарда субсидии от данъците на работещите българи. Може и да намалите тройно заплатите на лекари и учители. Все пак трябва да има за зърнарите.

Споко. Поскъпването те първа предстои.

Нема се плашите. Идват евтините освободени от всякакъв контрол и проверка Украински плодове, зеленчуци, мед, жито. МАЛКО ЩЕ СВЕТИТЕ ПО КОЛЕДА. МА ВАЖНО Е МАРТЕН И ПОСОЛСТВАТА ДА ПРАВЯТ ПАРА ЗА ВАНГАРД КОРПОРЕЙШЪН.

ама за укрите безплатен градски транспорт

Какво има в тоя малотраен колбас, че да има производствена цена, печалба за производител, дистрибуция, 20% ддс и 20% печалба за търговеца на дребно, а цената да е 6,75? Кило месо е 8 лева...

ВОДА... 50процента

От две години нещо да е поевтиняло освен живота