Зелената сделка е тежко предизвикателство за българското земеделие

"Войната в Украйна и високите цени на горивата може би наложат промяна в някои срокове и компоненти в целите на зеления преход", смята бившият заместник-министър на земеделието Явор Гечев

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Зелената сделка е една голяма тъпотия!!!

Закривайте кочината и да се пркратява агонията

toz zeleniya katrof kadego izkopaha che i mneniya izkazva......

А ти си много тежко предизвикателство за стола на който си седнал

Е, кажете го на 20-те фамилии, дето ще напълнят джобчетата, от ''зелената сделка'', в БГ. Послушните слуги на евро-дебилизна и САТАНАТО. Целият сват знае, че новото ''зелено'' си е за пачки, не е за спасяване на ... планетата. Новото ЕКО е голямо АКО! Попитайте Грета Тумбак, тя без баща си на еко-срееща не 'оди! Девизът на еколозите, Stick all your wood into the wood chipper! ; ) А, за ''вятърните мелници'',пардон - птице-месомелачки, ... не ми се пише, даже! Колко въглища, трябва да изгорят, за всяка?! А, тези електромобили, с какво се задвижват,?! ... А, суровини за батерии, откъде?! Голямото ЕКО си е голямо АКО, за пране на пари...

Какво коментирате като си нямате на идея каква е тази сделка, тя не само земеделието всичко засяга и представете не само в България цяла Европа плюс всички външни на Европа доставчици. Тези Африка им е лошо вече как ще прикриват мизериите си... И идея си нямате какво ни чака... Друг е въпросът колко е осъществимо - първата стъпка е 2030 което не е толкова далеч...

Единственото хубаво нещо от войната в Украйна е, че еко-талибаните ще трябва да се кротват. А Зелената сделка е една огромна измама.

Пред здравният и зелен фашизъм на запада, Русия изглежда като супер демократична страна.

ЕС ще ви щави до последно А вие си пишете

Каква зелена зделка -пълна глупост от хора които не са ходили в 6-ти клас Малоумници

от снимката, бе? Да не би да е самият Виктор Стефанов. Много би му подхождало такава мутра в тон с глупостите, които хвърля в дир.бг

ДС - ГОВЕДА. А овцете си пасат и блеят ли, блеят вече 33 години. Блейте, РОБИ !

А защо се нарича "сделка" ? Кой каво предлага и купува?

Зелената сделка е тежко предизвикателство за българското земеделие..... Мисля че е тежко за всичко българско.

Тия както ни оправиха в последните кризи, така ще ни оправят и с тази $елена сделка.

На всеки покрив соларка. На всеки двор градинка със зеленчуци и плодове. У кошарата по някое животинче. По един автомобил на ток, останалите с велосипеди. Това ми е познато от Соца, нали уж беше неефективен, защо се връщаме към него? Или с други хора, може, с предните, не?

Все от ДС и с ДС-ПРОИЗХОД.

Зелената сделка е една гейска глупост. Човек не може да командва природата.

С тая зелена сделка вървим към Ново Средновековие.

Абе, хора. Разбирам Давос да крие нещо. Ма толкова ли е трудно да понаучите малко английски и да прочетете ПУБЛИЧНАТА информация от тях. ЕС е планирано пренареждане на икономическата карта на Европа с цел големи корпорации като Пфайзър, Каргил, Байер-Монсанто, Нестле и други гиганти да докарат хората до просешка тояга, да ги разделят на групи, които се мразят, да ги разболеят за да им дават задължителни процедури уж за лекуване, а всъщност всичко е за контрол. Няма Зелен Преход. Под знака на тази идейка, и след Ковид, икономиките влизат в още по-голямо задлъжняване, и тези, които дават паричките слагат хомота. Дигитален контрол на биометрични данни, социален рейтинг, цензура. Миналата седмица CEO то на Пфайъзър се радваше на новото хапче с чип и как ще доведе до абсолютно ниво на подчинение (compliance). Няма никакви конспирации. Има глобално стадо от опиянчени и отказали се да се борят за свободата си индивиди. Конкретно тези неща вече са толкова прозрачни, че даже не е смешно. Идващата хранителна криза е идеална за био-технологичните компании. Енергийната също. Ако имаше един човеколюбец между милиардерите в Давос, щеше да ги събере и да ги взриви. В стремежа си да ни подчинят и намалят като бройка, дори и ядрена зима е калкулирана. Те си имат подземни градове и могат спокойно да избутат там два века. Никой нищо няма да направи. Можете само да гледате процесите без да влияете над тях. Изпуснахме всички моменти за реакция. На сегашният етап за прекъсване на това е необходимо синхронизирано гражданско неподчинение - световно. Аз лично не виждам това да се случва. Максимум да има бунтове в определни зони предизвикани от рязката смяна на стандартите и рецесията. Но за това си имат армия, която под предтекст война с Русия е плъзнала навсякъде и е супер лесно да подтисне бунтове. Нещата започнаха да се случват в такава насока заради безумните мерки с Ковид и хоп запалиха Украйна. Та Зелената сделка може да си набият на няколко ката в .....

Намали тревицата, филмар!

Европейската комисия по Стратегическия план на България е една невидима комисия но довеждаща страната към пропаст какви торове те станаха толкова скъъпи че народа неможе да си ги позволи а естествената тор е забранена ЗАПАДА ДА ЯДЕ ПЛАСТМАСА И да МРЕ ние ще си гледаме домати както трява .

Я се скрии някъде

Поредният "експерт". От чия квота е и в кое правителство е бил?

Аз предлагам да оставим хората да си кусат пестицидите, да си развиват антибиотичната резистентност и да пукват на 50 заради мръсния въздух. Зелените политики са за съвсем друго ниво на съзнанието, което е много далеч от българското, уви. Българинът уж "милее за децата", ама няма нищо против да ги остави да растат на бунище, ако от ЕС са казали, че искат да се изчисти,

Всъщност имаме право на избор. Избор от какво да умрем - от пестициди, мръсен въздух и антибиотична резистентност или от глад, студ и мизерия. А ако случайно не щем да мрем, са ни приготвили "доброволна и безплатна" евтаназия каквато обмислят в Канада. Аз съм сипоживяла, видяла съм и добро, и лошо, остава ми малко на тоя скапан свят. Да му мислят младите и особено тези, които са направили глупостта да народят деца. За тях ще става все по-зле и по зле и не само на територията, но и навсякъде по света.

Зелената Сделка е не просто "предизвикателство", а цяла бомба и не само за земеделието, а за цялата икономика. Гнусните европейци искали да вдигат акцизите на въглища и въглеродни емисии. А това, че на нас половината ток ни идва от въглища - тях не ги интересува. Вариантите за България са два - 1. Напускаме ЕС; 2. Оставаме в ЕС, но спираме да се съобразяваме с малоумните им регулации относно околната среда.

Е за глупаците. Финландия се отопляват с дърва. Егати зелената сделка.

После като се изсече и последните дърво и вода няма да има - ще се превърне в пустинята гоби и няма да ни трябва ни вода ни храна ни отопление

тоя на снимката добре се е Угоил, като Глиган е!

Другото са изрОдщини на новите господари от новия световен ред, чийто корпорации са първи по унищожаването на природата и екологията - компании с участието на кил гейноцидис обезлесяват и замърсяват с въгледобив огромна част от Южна Америка.....и това само един от милиардите примери как тия ковид боклуци унищожават екологията ...изгледайте сетихте на холандска разследваща журналистка по темата The fall of the kabal

Другото са изрдщи и на новите господари от новия световен ред, чийто корпорации са първи по унищожаването на природата и екологията - компании с участието на кил гейноцидис ибезлесяват и замърсяват с въгледобив огромна част от Южна Америка.....и това само един от милиардите примери как тия ковид боклуци унищожават екологията ...

Иска сигурност за себе си, без да уважава сигурността на Русия. Европа трябва да сключи дългосрочни договори с Русия за газ и нефт и да осигури сигурността в Европа. Никой вече не си дава на безценица ресурсите. Другото са гордост и предразсъдъци. Демек урсула сопола на ес.

Зелената сделка е тежко предизвикателство за българското земеделие - това е унищожаване на земеделието и съкращаване на населението чрез глад !!!

Субсидиите са средствата с които унищожават земеделието ни. На декар пшеница Европа ни дава 14 евро субсидия, докато на определени западни държави минава и 100 евро. За лозя и животни да не говорим, там е зверско субсидирането в западните държави, а на нас трохи... е как да бъдеш конкурентен... ЕС е вреден за България, това е истината, но лошото е, че няма начин как да излезем от ЕС, така че трябва да си налягаме парцалите и да търсим политици, които защитават нашите интереси и се борят за това в кочината ЕС ние да не бъдем робиня, а да бъдем фактор.

Зелената сделка е измислена програма от едни американски финансови изроди с цел да се унищожи производството е ЕС и да се внася всичко от посреднически американски фирми.

Откакто сменихте проблемите с предизвикателства, вече предизвикателства ще се случват. Ако потребителите са убедени в случващи се мерки, ще им се случват още предизвикателства. Ако не са убедени, ще им е случват и други неща.

Излизане от ЕС - това е спасението. Там ако искат да се върнат в първобитният строй

Трольо, заминавай при господаря си в бункера

Защо трябва да има браншови организации, след като има министерства и най-отгоре - директива на Партията? За останалото няма смисъл да питам.

В Европа нали обяснявах, че сроковете за зелената сделка щели да се удължават заради войната. А всъщност тази сделка е начин да се унищожи всяко производство в източна европа и там да се внасят призведени от западния пазар стоки. Което в България е осъществено още преди 30г., сега се борят за останалите източни държави, където все още е останало земеделие (Унгария,Чехия, Румъния).

Като малки ни лъжеха колко плодородна почва, как можем всичко сами да си гледаме и да не внасяме нищо от чужбина? Нали можехме само да се издържаме? Ами айде бе. Отида до магазина - всичко от Гърция, Турция, Италия, Румъния.

Не са те лъгали като малък/ка. Сега те лъжат. Почвата ни е плодородна, но заради целевото субсидиране на ЕС не можем да сме конкурентни на друго освен зърно, което е причина малките и средните собственици на земя да не се занимават въобще с нея.

За последните десетилетия тук няма земеделие, а система за разпределяне на субсидии, оттук почти цялата продукция за консумация е вносна. В редките случаи, когато могат да помогнат на местното население, т.нар. земеделски производители продават олиото по пет-шест лева за литър или хляба по около шест лева да килограм. Нямаме нужда от такъв земеделски сектор, да продава продукцията си в Африка и Латинска Америка, а тук ще се изхранваме с произведената в съседните страни продукция.

Цялата "Зелена" зелка, пардон сделка е блъш който да вдигне индустрията на Запада с нови производства начр електро коли, вятърни турбини и тн, като задължат гражданите да купуват "зелени" стоки и услуги. Това е лозунгът на Старейшините от Давос, СИФ (Световен Икономически Форум) и Новия глобо-цио Световен Ред) "Непрекъснат Индустриален Растеж". Зеленитентрхнологии са просто една глобо-икономоческа измама.

Земеделците ще се справят с "предизвикателството". Сега 80% от продукцията е внос, буахаххахахахааа. И българската е по-скъпа от вносната :))))))))))))) Ше се справят българските пишман земеделци, буаххахахахаххахааааа :) Ще пукна от смях.

Ами ясно е какво става: войната се използва като повод за увеличаване на цената на зехтина, защото руснаците са унищожили всички маслинени двъвчета в Украйна. И сега бедния зеленски не може да цеди зехтин в Киев. А продавачите на зсхтин потриват ръце и се радват.

е проект на ФАЩ за икономическото разорение на Европа. Само улавите еврогейтаци се връзват на подобни партенки...

Не е проект на САЩ, дори те бяха излезли при Тръмп. Проекта си е на зелените европедерасти.

На земеделците ще им се наложи да слязат от бентлитата и ролс-ройсите.