"Зелен мазут и водород могат да се произвеждат в "Марица Изток"

Екипът на БЕМФ е подготвил и вариант за преоборудване на въглищни централи у нас, като те започнат да използват така наречения "зелен мазут", обяснява председателят на организацията Иван Хиновски

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Силиконова долина Алоуууу да не би да е Силициева Урунгели сър

Той толкова си може.

инж. Руслан Янев, проектант в „Грийн Енерджи Проект” – консорциумът, който е разработил и произвежда иновативното гориво: „Зелен мазут” е технология за получаване на наноклъстерни горива, обясни инж. Янев. Тя е създадена през 2009 г. Чрез нея, при смесване на въглеводороди във вид на смляно до наночастици твърдо вещество, течни продукти и вода, при специални условия, настъпват процеси на клъстеризация, като се създава нов продукт – гориво с характеристики, различни от тези на първоначално вложените материали, а също и надхвърлящ в пъти вложената първоначално енергия. Суровините най-често са отпадъци с фосилен произход или от възобновяеми енергийни източници. Значи всичко е прекрасно и много хубаво, но тия ора ни имат за членове за ТКЗС-то... Абе те химия в училище не са учили?! Основен закон в химията: Macaтa нa вeщecтвaтa, влизaщи в хиmичecka peakция, e paвнa нa macaтa нa вeщecтвaтa, oбpaзyвaни в peзyлтaт нa нeя.

Какъв експерт може да е човек който не може да построи едно изречение правилно. Тоя ц@рв@л разбира от енергетика колкото оная ми работа от космонавтика. Хората му обясняват, че въглищата трябва да бъдат спрени той щял да ги комбинира и да ги гори.... Къде са ония хитрите професори от МГУ? Нали щяха да измислят велико технологично съоръжение което прави от пръдня боя. Знаем как крадат и експерти и проферосите от МГУ.Говорят и правят глупости после се измъкват с другия път ще стане. хубаво ама междувременно са прибрали няколко милиона за ненужна глупост и доказана некадърност за пореден път.

Вчера гледа филм за тунгуския метеорит. Трудно се забелязват следите от сателит. Не е лошо да погледнете следите оставени от Марица-Изток в гоогле мапс. И да се започне възстановяне по скоро.

_stankow

"зелен мазут". Това е водо-въглищно гориво към което са добавени инхибитори. При неговото изгаряне в пещите на централата се произвежда водород" ?? Мислех Хиновски за злонамерен, но умен човек. Как може да напише такива глупости ? Къде по света има такива фантазии ? Къде ги е видял ? При изгаряне на гориво, да се образува ново гориво ? Къде има такъв цикъл ? 13,000 миньори ще останат без работа. Заради измишльотините на европейските идиоти ! Ст. Загора ще стане като Перник. Това ли искаме ?

Търси си друга работа бе пич. Нема ти дишам лайната. Корупцията при вас е повсеместна от чистачката до директора. Доказано непоправим случай. Просто ТРЯБВА ДА СЕ ЗАТВОРИ.

13000 миньори, исичките са влезли по втория начин. Ай стига толкова бе Станков. Остави и другите да живеят малко.

До хе Ами стани и ти миньор бе да видиш колко е хубаво.

Освен хронични болести нищо друго не му остава на миньорите Пенсионери

Всичките тези предложения са за крадене на пари....Какви са тези преходни? Истината е в слънчевата и атомната енергия.

А новата лада кога?

goose

За 30 години са променили и законите на химията явно ... Странно, от там имам спомен, че водородът гори, как точно го спасяваш от огъня, за да се получи като остатъчен продукт от него?