Коментари - Заведенията: Държавата продължава да дискриминира бизнеса със зеления сертификат | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тия, както и депутатите нямат срам! Тяхното нахалство е безгранично! Галеници на всички управляващи досега! Има ли някое друго направление на икономиката ни нещастна, което да е в по-благоприятно положение от тях? Няма. Стига са врякали. Нека да бъдат третирани като всички останали .

са галените имена на ОПГ (организирани престъпни групи) произхождащи от ВИС, СИК, ТИМ и още едно стотина съкращения с които се подвизава мафията в България. Да се мачкат до дупка по всякакъв възможен и “невъзможен” начин. Да връщат всичко обратно на народа!!!

От близо месец никой не ми е искал сертификат. А ходя редовно по кръчми.

М да, и при мен така. Някак си заведенията не ги интересува изобщо …

Нагли, безполезни кръчмари. Единствени с 9% ДДС и него перат. В кръмите им хигиена -нулева.

Така е, заведенията са най-прецакани, но за това си има логично обяснение. В заведение се влиза без маска(за разлика от магазините) и ако някой болен киха и кашля ще зарази много хора, за това в тях трябва да се допускат хора с някаква "защита" - предоледували, ваксинирани. Именно това е идеята на зеленият сертификат, все пак е по-добър вариант от затваряне. Все пак човешкия живот е най-важен!

Кръчмарите не са "бизнеса". Те дори не са бизнес, повече им приляга занаятчийство.

Зеленият паспорт е чиста проба фашизъм, а неговото измисляне е било с едно единствено приложение да важи при пътуване между различните държави. Но на власт имащите им хареса идеята за ограничения и терор над населението и почнаха да го прилагат за щяло и нещяло.

Сертификатите и мерките като цяло облагодетлстват и дават неизмеримо конкурентно предимство на веригите супер/хипер маркети. Ако аз искам да задоволя нуждата си от храна в заведение, но не искам да се ваксинирам (защото не виждам смисъл) мога да поръчам храна за вкъщи, но в този случай сервитьор не ми трябва... Ако пък реша, че така или иначе ще си ям в хола и по-добре да си сготвя то съм похарчил парите си в магазина... И така... и не е само за храна. Ами някакви битови стоки, машини, материали, които ги има в Метро, Кауфа или Лидл и тем подобни... ще отидеш там в навалицата без проблем вметсто в спец. магазин!? Логика - нула!

Какво квичите? Нали дружно горяхте маски и плюехте по предишните? Ето сега властта е във ваши ръце и пак не ви харесва... Айде духайте супата. За каквото гласувахте това и получихте.

А вие специалистите , кога се очаква да се справите с вируса като носите маски и стоите затворени ?

Когато трябваше да викате, не викахте, а се договаряхте из министерските кабинети. Трайте сега!

Реално заведенията са най прецакани от всички. Незнам как търпят такава гавра. По коледа отвориха молове и магазините за електроника за всички. Само заведенията си останаха прецакани. Сякаш ако се натикаш в тълпата в Кауфланд е много безопасно.

Кога законите в България ще важат за всички??? Народното събрание в коя държава се намира??? Защо за едни може а за други не може??? Докога ще бъде това???? Защо ви гласуваха, за да живеете на гърба на народа без правила и закони???

"Всички ние виждаме, че COVID-кризата се задълбочава не само у нас, но и в целия свят. Време е да се поеме отговорност и да се преосмисли обхватът на "зеления сертификат", така че той или да обхване целия обществен живот, или да отпадне като изискване", апелират към държавата собствениците на заведения. Абе, вие не разбрахте ли, че ако ви гори къщата, да искате да гори и на съседа, за да няма дискриминация, няма да ви помогне с нищо. Само отмяна на тази тъпня - ЗС е начина.

Тъпички са си - да станел задължителен навсякъде..., на 12 януари има протести, излезте и протестирайте срещу зеления сертификат! Задава се егати фашизма!

Да Държавата не решава проблемите на хората а им създава допълнителни проблеми

Защото единствената цел на държавата е да сеподчини на ЕС и да подсигури печалби на фарма компаниите!

Стига на двойния стандарт. Еднакво ДДС за всички фирми. Еднакви помощи за всички отрасли. Стига сме носили тия ресторанти на гръб. Няма друг бизнес в държавата дето толкова да го подпомагат. Зелените сертификати не са само за там, но само на тях намалиха ДДС-то и дават помощи. Няма ресторант, който да проверява за сертификат. Работят пълни до горе. Ми моловете, ми хипремаркетите за тях няма нищо.

Не разбирам защо не настояват за пълна отмяна на зеления сертификат, който убива бизнеса им, а им е толкова важно той да бъде въведен и в Парламента?! Това как точно ще промени тежкото състояние, в което се намира сектора им. Но така ще е, като позволяват да бъдат представлявани от хора, които обслужват други интереси. Положението е: Не е важно на мен да ми е добре, важното е на Вуте да му е зле

Точно заведенията са най-големия развъдник на ковид! Те са за затваряне, говорят да отпаднел сертификата...

Тези със заведенията не ги коментирам изобщо. Но че зеления сертификат е пълна глупост ще се разбере много скоро - до седмица-две. Нали никой не се заблуждава, че сертификата пази от разболяване? Е, като влезе човек някъде и половината сертифицирани вътре кихат, кашлят и се сополивят, по-сигурен ли ще се почуства? Надали. Който иска да се пази, много добре знае как. А заведенията ще си стоят полупразни със или без сертификат. Но поради лакомия, не от друго.

Само да питам. Защо зеленият сертификат да е дискриминационен? Ако работите в хранително заведение, ще трябва да си направите тест за стомашни болести. Това не е ли също дискриминационно. Или нямате против да хванете нещо като ходите на ресторант в името на “свободата”. На повечето работни места ви искат предлег от личния лекар и ако нещо не е наред, те разкарват.

Защото само "Зеленият сертификат" допуска , а дори акцентира на ваксинирането, а не на това че човека е ЗДРАВ. Дори във Франция предстои трансформирането му във Ваксинационен. Болни, но ваксинирани получават привилегии.

Да мрънкат! Все не им е таман! Не стига че в повечето заведения никой не те пита имаш ли нямаш ли сертификат..да не изтърват някой лев...

Зелен сертификат практически не съществува. Само в моловете го искат и даже не го сканират. Можеш да си покажеш стар тест от преди няколко месеца и никой няма да се осети.

Който не може да оцелее, да пасе овце, както преди време посъветва онова банкянско туловище. Колко народ се преквалифицира, ще не ще, през годините? И без това кръчмите сте на всяка крачка, нахални сте с чалгии до небесата, ама не сте център на света, но най-много ревете. Загуби понасяте не само вие, времената са такива, кога ще го разберете. Не сте привилегировани, но май това искате.

Хайде стига ревали. Много заведения въобще не искат сертификат. А какво стана като намалиха ДДС-то на 9% - вдигнаха цените.

Пък заведенията колко спазват правилата…

Прави са за двойния стандарт

Хахахах

Време е това недомислие, което наричат сертификат да отпадне! 1. Никой не го иска вече! 2. Да се прилага само за пътуване извън страната! 3. Стига ФАШИЗЪМ!