Коментари - Заведенията отчитат над 80% спад в оборота заради "зеления сертификат" | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Като вдигаха цените лятото не реваха... ЗС им виновен, да намалят цените, поне 50% от населението по един или друг начин има ЗС

От Ковид не познавам един да се е разболял но познавам 4 души които починаха от ваксините

ще отчетат... Българинът преоткри домашното хранене и купоните вкъщи! :)

Бивш ваксината и вече си безсмъртен.

Биеш ваксината и ставаш безсмъртен.

При пълно затваряне какво ли ще кажат

Тия добре ли са?! В Италия признават зелен сертификат след първа доза точно, защото и те имат такива изисквания. Тука нашите не са измислили топлата вода - гледат какво за прави на другите места. как пък в Италия ресторантите са пълни?! Май на заведенията не са им виновни министрите, а клиентите.

използвай главата за да мислиш преди да зинеш, не я носи само за равновесие. В Ит почти 90% са ваксинирани и ходят по ресторанти, в Бг 80% Не са ваксинирани как идат на ресторант. Semplice, no e....basta usare la testa di minchia che ti porti appresso.

Ама заведенията мне са икономиката още по-малко важен фактор в пълненето на хазната. Само ревът тия,а навсякъде опънали цени за долни манджи и фалшив алкохол. Да ги затворят за 6 месеца както в Испания и Австрия.

То вчера един човек ми се жалваше. Вика - Ако купя пелети за отопление, няма да остане за ядене. Ако ядем вкъщи ще стоим на студено. Те такъв избор имат вече бая хора. Прогнозирам че и да махнат сертификатите, заведенията няма да се напълнят скоро. Ама точно нема да е тази зима дет иде.

Да го духат, 80 процента са тъпаци все пак...

Тъкмо по-малко хора ще се тровят с долнопробните "ястия" ,приготвени с некачествени и имитиращи продукти ,пържени с палмови мазнини и цени до небето!

Хората, заети в хотелиерския и ресторантиорския бизнес трябваше самите те да промотират ваксинацията!!! Толкова ли не можаха да предвидят какво ще стане и да не си осъзнаят интереса! Сега всички ще го отнесем!

Стига Бе. Аз пък мислех, че всички ще се втурнат за ваксини. Направо с 200 ! Боже, колко са ни жалки управляващите ! Пълен резил... Данъци ли? Ма..ата Ви на държавата...

на мен ми сервират кафето на улицата на тротоара като куче чакам като беден пенсионер на стълбите пред болница и нямам никакви проблеми

Знаят къде е министерството на здравеопазването, Министерски съвет, Президентството. Да отиват и да викат "оставка, оставка, оставка...."

утре спада ще е във вашите фирми нищо Кацароф и Рундьо фигуранта ще ви нахранят децата

Днес са се разболяли нови 7000 човека,а те ще ми говорят за оборот.

спадът е заради високите цени, скоро ги набихте в небесата.

Пешо се събуди посреднощ с пълен мехур, наметна дрехата, че навън беше студено и се запъти към нужника. Докато се облекчаваше, усети леко парене в лявото рамо, точно където бяха поставили ваксината против К19. - "Следят ме", помисли си Пешо! - "Пикае", помисли си Бил Гейтс...

Пенка лежеше по корем, когато усети, че междукрачието й пари - "Цистит", помисли си тя - "Ваксинит", написа доволно в дневничето Бил

При мен е 100% намаляване на клиентите, два дена нито един клиент, при положение, че хората при мен бяха в пъти повече от капацитета в предходни години, тоест от днес вече затварям. Персонала на борсата. А, вратичката със зелените сертификати е за да не плащат обезщетения!!!

А как така са били в пъти повече от капацитета Ви преди години, като си имаше заповед за 50% заетост на местата, която никога не е отменяна освен за заведения със 100% ваксиниран персонал?! А сега да видим кой не е спазвал законите, пък после реват, че много болни и заради това си затварят.

Българският народ явно демонстрира, че когато застане зад една позиция може да я отстоява твърдо. Зелени сертификати, недопускане до заведения не може да примамят българина да предаде позицията си. Американеца ще се огъне ако му забраниш бургера, но не и българинът. Това само ни показва, че сме народ, който е несломим. Османски вандализъм, фашизъм, комунизъм, неолиберализъм - няма какво да ни смачка. Само тук там има някоя издънка дето не желае да ѝ спрат достъпа до мола.

Като спомена Америка,мога да ти кажа,че там има строги правила,включително и децата ги тестват и никой не протестира,а тук някой явно дърпа конците за да покаже че служебното правителство не се справя.

Не само протестират масово, но и напускат работа масово. Супермаркетите им са празни като тези в СССР и Северна Корея, нямат шофьори.

В кофите, боклуци! След като ревете "искаме всички да са сертифицирани", а не "НЕ НА ЗЕЛЕНИТЕ СЕРТИФИКАТИ" - фалирайте и на улицата безработни. Тулупи ненаяли се, дето само искат помощи и надуват всичко. А сега искат и всички да се сертифицираме, че да им праим кефа. ФА-ЛИ-РАЙ-ТЕ! Нулева подкрепа имате, НУ-ЛЕ-ВА! п.с. оня мазния изми ли си косата?

A пък училищата отчитат 100% отлив...

Така е като цяла година гледаха само печалбата и не спазваха мерките за предпазване на здарвето на хората.

Някакви араби и китайци разпространяват ВИРУС, подобен на ГРИП, по целия свят и искат да продават на КОРУМПИРАНИТЕ министри- на Б.Борисов и СЛужебните министри, Китайско- турски МАСКИ и Китайско- турски ВАКСИНИ, за да ни ОГРАБЯТ. Всъщност, българите умират МАСОВО, заради мобалните фирми- А1( Емтел) и Вииваком, които ни разболяват с РАК и Левкемия. А някои дори Ослепяват. Емтел беше собственост на Владимир Грашнов, който умря от СОбствената си ОТРОВНА фирма от РАК.. А Виваком е на Цветан Василев- Измамник, откраднал няколко милиарда лева, чрез банката му КТБ и избягал в чужбина. Тоя е и МАСОВ убиец с Вииваком. Но Служебните министри и на тия на Б.Борисов не ги интересуваше... Явно ПОДКУПИТЕ от А1 и Вииваком са големи, а също и ПОДКУПИТЕ от арабите и китайците, както при Стефан Стамболов и поп Кръстьо. Ако ИЗГОНЯТ арабите и китайците , ще ИЗЧЕЗНЕ и ВИРУСА.

От 2 месеца не си променял текста. Модифицирай го малко де!

Пич, пусни оня другия текст за депопулизацията и за самолетити които ни пръскат... Фен съм ти! :)

:):):):)

Локдаунът предстои за най-тъпата нация в Европа.

Да ни е честито . Нали сме нация от тарикати . Тъпите немци , французи и англичани се прекараха здраво и сега са с празни болници а ние бием рекордите всеки ден

Имат и празни магазини. Понеже са много умни. Ти да видиш като няма вече храна по рафтовете в магазините какво веселие ще настане.

до оня ден давахте Гърция и Италия за пример на бунтарски държави . май се прецакахме здраво с вроденият си Българският инат . не случайно думите " Няма Такова Животно" са написани в България . Когато всеки от нас присъства на погребението на любим човек който си е заминал от Ковид ще разберем защо винаги България и Румъния са дъното . И моля ви се без ...Баба Ванга каза

Хубавия живот се цени. У нас казват "отърва се" когато някой почине.

Спестяват се пари за по-смислени разходи. Без таетри, кръчми, мачове, молове и фитнеси може да се живее чудесно.

Парите не стигат за хляб. Нема пари за зрелища.

като бира и ракия

Не мисля, че разходите за театри, балет, концерти, изложби, книги, спортни центрове, зали за танци, организирани екскурзии са безмислени. А и кръчмите където се срещаш с приятели и въобще всички места за социални контакти и добро настроение. За какво спестяваш като животът ти става безмислен и скучен само работа и дигитален затвор...

Ами протестирайте, защо не сте на протест, аз например ако има пълен локдаун излизам да протестирам, да ми гледат те децата, когато затворят градините!

Българският народ явно демонстрира, че когато застане зад една позиция може да я отстоява твърдо. Зелени сертификати, недопускане до заведения не може да примамят българина да предаде позицията си. Американеца ще се огъне ако му забраниш бургера, но не и българинът. Това само ни показва, че сме народ, който е несломим. Османски вандализъм, фашизъм, комунизъм, неолиберализъм - няма какво да ни смачка. Само тук там има някоя издънка дето не желае да ѝ спрат достъпа до мола.

Безплатните тестове по 10 лв....... Б Е З У М И Е !

E то 10 лева пари ли са?

И какво предлага Алибегов.Да измрат много хора за да не му фалира бизнеса.Честна сделка нали?

Е нали миналата седмица точно "Конан" - ресторантьора се кълнеше, че изходът от криза в бранша е въвеждането на Зелен сертификат за клиентите.

споко де! хората се боцкат вече. като проработи системата ще си извадят сертификати и бизнесът ще процъфти.

Но ей тея продажници, които предложиха да приемат зелените сертификати пък после на хората щяло да им писне и да се ваксинират....най-много ги мразя! Само блещят и нищо повече. Заслужавате си съдбата!

Заведенията вместо да протестират и да призовават за отпадане на Зеления сертификат, по-добре да призовават народонаселениети, т. е. клиентите си да се ваксинират. Ако отпадне мярката със сертификата, неизбежно ще дойде ЛОКДАУН. И тогава не 80% ще им паднат оборотите, ами със 100. Като ги затворят съвсем

Разбира се, само те още не са призовавали за ваксиниране.

смЕтам, че имаш прекалено високи очаквания към българският бизнес.

ще последва със или без пембените ковцефикати, до няколко дни. Спи спокойно, ваксано агне, терорът продължава.

Да идат да се оплачат на оня Алидаго..., дето им се прави шеф на. Той се пенеше че иска зелени сертификати. Това беше дюшеш за правителството. Онзи ден министъра им каза "Ама какво сте се развикали, нали вие така искахте"! Прав е в случая министъра! Като искаш нещо трябва да мислиш за последиците! Сега ново двайсе искат освен за тях и за държавните служители да е със сертификат работата??? И каква точно им е идеята!!??? Да не би да си мислят че по този начин всички държавни служители ще се юрнат вместо на работа в заведенията им!?!?!? Абе направо както се казва: Глава-шамандура, мозък-море! Или шопската поговорка: Нечем на мене да е добре, сакам на вуте да му е зле!

Няма страшно, собствениците на заведения да си купят по 3 апартамента и като ги дават под наем помежду си ще печелят яко! Поне така ни убеждават брокерките де :)

Това пък, каква лъжа е. В София и Пловдив (там имам наблюдения), заведенията са пълни, сертификатти никой не изисква за проверка, работят и след 23:оо часа , масово сервитьори и бармяни са без маски.

Добре, че е така бе охлюв! Живота продължава. А ти като не ти изнася се затваряй в мазето.

ШЕ СЕ ХВАНЕТЕ НЕ ПО-РАНО ОТ 2050 Г, КОГАТО СМЕ НА ПРЕКЛОННА ВЪЗРАСТ ВСИЧКИ "ГЪРМЯНИ ЗАЙЦИ"...

и ние отчитаме 500 % надценка на алкохола и храната, ама си ги плащаме и не ходим да протестираме. Ненаяли се.

Лъжат. Над 600 хил. със сертификат за преболедували + 1м.450 хил. от ваксиниране... сигурно 30-35% и повече от пълнолетното население. Значи би трябвало да са със спад от 60 - 65 %. Ама и лъжат и си работят и с фалшиви сертигикати... тъй че спада да е 30 % - НЕ ПОВЕЧЕ. А това че са с намалено ддс и помощите, увеличените им цени - всичко това компенсира. Да не реват.

"Заведенията отчитат над 80% спад в оборота заради "зеления сертификат" Сметки без кръчмар!!!

“Отворени са да работят на 100% капацитет” - няма помощиии!

Не издават касови бонове. Ето затова им пада оборота.

те какво са очаквали? Да се фтурнем да станем зелени?

Губи обществото от фалирали кръчмари- НИЩО Губи персонала който работи не за заплата а за БАКШИШ. Като цяло държавата само спестява от фалирали кръчми. Така, че колкото повече - по-добре.

За какво ти е лъжица като нема какво да ядеш? В тия заведения нали се потребява произведената някъде храна, напитки, чинии, прибори, маси, ток, климатици, музика , столове, туристите си харчат парите!!! По тая логика за какво са ти хотели, самолети, жилища!!! Ми спи в колиба, събирай си дърва и си бери квот си засял, ако ти порастне!!!

Много по-важно ми е да няма деца на реанимационни легла, отколкото дали кръчмар ще фалира. Даже в българския фолкор кърчамарите винаги са обрисумани в тъмни краски като мошеници. Цялата "храна" и "напитки" в заведенията са пълни боклуци. Хората няма да спрат да се хранят и да пиятпросто няма да сте постредници-тунеядци.

2021-10-27 14:50:08 Гост (нерегистриран) Да ги затварят завинаги! ---- ЩЕ ЗАТВОРИШ ЦЯЛАТА КОЧИНА, НО - НЯМА ДА СЕ ДУПЧИМ С НЕЗОКАЗАНИ ВЪВ ВРЕМЕТО СУБСТАНЦИИ!

те като се докажат във времето вече няма да има смисъл от тях. Ако изобщо се докажат, предвид, че никой не ще да се "жертва".

Че то бойкота им беше в кърпа вързан след представянето на "позицията на бранша". Сега кръчмарите да вземат да линчуват Алибегов и кликата му задето ги изтипоса така!

ЦЕЛЕШЕ МАФИЯТА - ВСИЧКО ДА БЪДЕ СРИНАТО ИЗ ОСНОВИ, ЗА ДА ИЗКУПЯТ ЗА СТОТИНКИ БИЗНЕСИ, ИМОТИ И ЗЕМИ, И ПОСЛЕ ВЕЧЕ ЧИПИРАНЕТО ЩЕ Е НЕИЗБЕЖНО... СЛЕДВАЩОТО ЩЕ БЪДЕ СРИВ НА ЦЯЛАТА КОЧИНА С ПЛОЩ 111 000 КМ2, ЗАЩОТО - НЯМА ДА СЕ ДУПЧИМ СЕ ВЕЩО, ЗА КОЕТО НИКОЙ НЕ ИСКА ДА ПОЕМЕ ОТГОВОРНОСТ С ГЛАВАТА СИ, КАТО БЕЗОПАСНО!

Не е съвсем така. Аз не съм ваксиниран и никой не ми иска сертификат в Англия за да посетя кръчма. А и повечето ваксинирани не желаят да им се издава сертификат. Тук можеш да си вземеш безплатен бърз тест общо взето от всякъде. Ползват се от ваксинирани и неваксинирани. Правиш си го сам и резултатът излиза веднага. Никой не те задължава да се тестваш на всяко излизане. Но аз се тествем постоянно, защото не желая някой приятел после да се сърди, че съм го заразил. Отнема няколко минути преди да излезеш. Освен право, нежеланието да се ваксинираш е и голяма отговорност. Същите тестове преди да станат масово дотъпни си ги плащах по  £20 за тест. В България имаме 80% неваксинирани, съчетано с масова безотговорност и тарикатлък. Всъщност това е проблемът.

Защото над 80%ваксинирани и толкова внимателни и изпълнителни като теб има само 41000 заразени за ден.

Добър ден от Европа. Тук и в мола и в ресторанта се изисква зелен сертификат и всичко е пълно. Ваксинирайте се и спрете да хленчите.

Мислите ли, че ако в резултат на Вашите протести задължат хората да се ваксинират, те за благодарност ще напълнят заведенията и моловете...

Трябва да е 100% щом се съгласяват с този фашизъм