17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Три са застрахователнитекомпании, за които се очаква да обявят фалит. Този път ще е малко по-неприятно, но няма да е трагично. Защото българите са търпеливи. И банки има подготвени за фалит...

която има пари! Останалите да си обират крушите и да им се отнеме лиценза! Правителството и по-конкретно финансовото министерство да си свършат работата и да оставят на пазара само надеждно платежоспособни, а не с малко пари и много връзки и политически чадъри мошеници, за да не ни превръщат в гадатели кой застраховател до кога ще го има и да се чудим при кого да се застраховаме! Принципът е прост, но ефективен - има пари за изплащане на застрахователни събития - застрахова, няма пари - маха се от застрахователния пазар! Като нямат пари да се махат или да осигурят всичко чрез банкови кредити, за собствена сметка, а не да надуват цените и на края пак да не могат да плащат!!!

Много мухи станахте ве, не моем ви насмогна да ви търсим ла..на!

Не съм много сигурен ама тоази физиономия ми е позната от преди 30г гат беше първи секретар на районния комитет на комсомола на ботевски район в софия.Разбрахте ли бе говеда какво значи думата "преход".Така както я разбират дрОгарЕте от цк на бкп.Те говедата за тва са говеда- да бъдат доени.Да обясна като за говеда.Значи некви събират некви кинти под формата я на влогове,я на застраховки ужким ше ги управляват,стопанисват ....И по едно време те свиват теа кинти и аз требва да възстанова кинтите на вложителите или застрахованите.Тоест аз ТРЕБВА да плата,щото вие сте говеда.А сте говеда след като имахте драмата ктб и пак не ви доде в тъпите кратуни да задраскате най-долното квадратче.Както се казва гласувахте с ОТВРАЩЕНИЕ за тези дето ви крадат.Че как иначе ше продължат да ви крадат ако бехте задраскали НЕ ПОДКРЕШЯМ НИКОГО.Тъпи БГ говеда

Конкуренция и сваляне на цените ли ?! Глупости. Като гледам цените вървят стремглаво само нагоре.

Време е родината да бъде ужилена в Страсбург с няколко стотици милиона за измамата , наречена ГО. При всяка застраховка договор , има и общи условия : какво покрива и какво - не , които се подписват от 2те страни. При ГО някой виждал ли е общи условия? Не. После защо няма осъдена ЗК? Как да има, като няма договор? Това си е узаконен рекет. Има само една полица, която се показва на полицайте, в знак че всеки от нас е платил рекета и може да е на пътя.

ГО е задължителна застраховка, покритията и останалите условия по нея са регламентирани в кодекса за застраховане.

И какво ще доказва, след като няма лиценз?

Глупости говори този силноконкурентен пазар. Ха Ха... Пък полиците са много скъпи и няма никави отстъпки или бонуси за тези, които нямат инциденти и не са "източвали" обещетения. Конкуренция, пък никой не се бори за безпроблемнитезастраховки, като намали цената за тях. Това мирише на КАРТЕЛ. Прилича на горивата унас. Където КЗК, че глоби бензиностанцията, която продава на най-ниски цени, но не работ ина загуба. КЗК, КФН,... т.е. държавата убивата всеки опит да се рабие някой картел у нас.

Въпросният г-н е доста рисков играч . Погледнете назад във времето каква беше историята на неговия т.н.р. холдинг Ви Веста , то не беше изкупуване на ценни метали то не беше строителство -мега некачествено , то не бяха акции и днес 2018 какво е останало от всичките му начинания ? Знам от хора срещали се се с него , че е мега надут и арогантен : с безброй секретарки , с много чакане пред кабинета му и т. н.т. Но в крайна сметка не е нито Елън Мъск нито Стив Джобс за да си придава толкова значимост на собствената особа . Един играч от прехода в стил: Иво Недялков , Соломон Анджел , Димитър Барбуков и куп други за които отдавна сме забравили .За съжаление прехода ни бе белязан от такива “ бизнесмени” като ярък пример на НЕУСТОЙЧИВО РАЗВИТИЕ .

Върло комунстическо протеже от тези с куфарчетата с пачки раздадени от БКП на техните да ги вложат в бизнес и подкрепят партията столетница. Това е селянчето Серов от Горубляне. Къде ли не опитва да пробие, последно чувах че е в стрителния бизнес, а той пък станал застраховател... Ето какви хора държат парите и чии хора са. Беше се кандидатирал и за кмет на София...Абе комунистическо келеме, но с пари.

Какъв рисков играч, изкуфял носител на дефектирали хормони. Като студенти щяхме да му правим мечка, защото като командир на студентска бригада искаше от наша колежка познайте какво?

Не вярвам на застрахователи. Направо си ме измамиха.

Болшинството застрахователи, ако има някакво застрахователно събитие са на принципа "Не плащай докато можеш, или плати минимума, ако се стигне до съд тогава протакай максимално докато на потърпевшия му омръзне или остане без пари за адвокати, или гушне букетчето". Имаше една статия на бивша служителка на ДСК, която каза точно това, и добави още, че и даже да ги осъдят, то тези които са спечелили са 10%.

Е, защо ми изтрихте коментара? Писах, че разликата между сегашното положение и преди, кога имаше пирамиди, е само, че сега има КФН.

Каква е разликата между сегашните събития и времето, когато имаше пирамиди?! А, да, нямаше КФН.

Когато една компания е пусната на пазара да извършва застрахователна дейност тя тябва да е проверена от финансово тяло което да гарантира вземането нанейните клиенти, ако това не е така всеки може да си отвори задтрахователна компания и да офейка в вдин момент. А тези глупости от рида че видиш ли хората били тарикати че са си купили евтини застраховки и т. Н. Ще са ми много интересни когато някой по голяма компания фалира, не мисля че всеки трябва да прави разследване каква е компаноята има държава и хора който взимат пари за това

Малка поправка: Държава НЯМА и има хора, които взимат пари за ТОВА.

Застрахователните компании са на принципа дайте ни пък после ние може и да ви дадем. Тези компании започват с нищожен капитал и ако стане някакво масово бедствие не могат да реагират и най-вероятно ще обявят несъстоятелност и ще си вдигнат чукалата. Преди да се допуснат до пазара е редно на тези компании да им се проверява капитала и неговия произход.

нито една застрахователна компания не може да издържи на масово бедствие.

Затова има презастраховане. Когато беше градушката в София, само един застраховател е нямал презастраховане. В момента всички имат.

Редно би било... Ама ние сме в държавата на мутрите.

с чесане на клавиатури не става. през това време боковци, кУрнелии, аамет доановци и останалата измет смуче държавата и прави офшорни пачки. предлагам: сформиране на нова партия, ляво-център-дясно, 360 градуса, за рестарт на всички системи. трябват ми за начало председател, заместник-председатели и идеолог. даденостите са налице откъм държава, граждани, законодателство, само дето всичко е в грешната посока и парата е в свирката, а не в двигателя на джеймз уайт. чакам съмишленици на < e-mail at dir.bg> . няма време за губене, 29 г. стигат, видя се и лявото с централната планировка, както и дясното с пазарната талибанщина. трябват работещи модели извън алабалистичните стереотипи.

Какво стана с "ПАЗАРНАТА ИКОНОМИКА" или тя важи само за горивата и енергийните ресурси?

Понеже масово се счита, че застрахователите са мошеници, масово се търси най-евтината ГО, а от там задължително се попада на най-жалките играчи на този пазара. Има достатъчно стабилни компании и всички ги знаем, така че, когато човек си купува з-ка, той си купува сигурност и би следвало да си избира сигурни компании. Не е сложно, но нещо не се получава!!! После ревем. В България има български компании на по 60-70 години, има чуждестранни на по 200. През 2008 имаше световна криза и тя може да бъде достатъчен показател, кой е стабилен и кой как управлява и и се грижи за парите на своите клиенти....Хайде със здраве да си останете!!!!

Не сте в час. сигурност си купуваш с КАСКО, а ГО, която си направил покрива щети на другия автомобил, когато си виновен за ПТП.

А когато причиниш щети, а нямаш ГО това сигурност ли е? Тогава как плащаш? Ще те съдят и ще те разнищят!!!

За гражданската отговорност всичко е ясно.Ловки адвокати и полицаи натрупаха милиони през последните години.Безобразно се източват парите от фонда.Свързани са полицаи,морги ,болници и от всяка катастрофа се точат луди пари..

заседание на НС се реши: Всички потърпевши от ЗК Олимпик, ще получат парите си от клоновете на КТБ в цялата страна… От кой точно клон пише в Търговския регистър.

Страхотен коментар! Изкефи ме :)

Вие само от бтв ли точите инфо?! Най-измамната медия!!!

Що не земе булсатком да фалира че да плащаме по малко

Те са почти там

Хайде стига с недомлъвки, а кажете КОЯ Е СЛЕДВАЩАТА?

Когато правите застраховка гражданска отговорност, правете я на разсрочено плащане на 4 вноски. Така при фалит на застраховател, почти нищо няма да зцагубите.

Явно си дребен играч....

Що, вие едрите сигурно предплащате за 3 години напред :)

Обезщетенията за щета по ГО са малки и не покриват разходите за ремонт, ако ударената кола влезе в сервиз. Клиентът винаги доплаща. В много държави това не е така.

Във всички държави е така. Това е принцип в застраховането. В противен случай ще има профилактична подмяна на части с нови и безплатно ремонтиране на фасадата на колата. Отделно в западните държави, обезщетенията са още по ниски от тук за стари автомобили, като повечето случаи се изплаща тотал щета, щото една 10-15 годишна кола на запад струва 500 евро.

Бай Семо, живея от много години в Англия, дори са ми изплащали катастрофирала кола, така, сякаш съм я обявил за продажба и продал. А на колата и нямаше нищо, според българските стандарти. Една стотинка не съм дал. Отидох и си купих друга кола. Не говори за неща, които явно не са ти ясни, моля.

Чака ни тежка есен и зима всичко поскъпва,страната е в капана на фалити,корупция,грабежи,това правителство не се справя с управлението и от там губи и страда народа.....

И по-лошо ще става....

Айде, комундетета започнаха с пропагандата за лоша зима, глад и мизерия от една статия за мошеника Серов," застраховател" без лиценз. Къде се чукнало къде се пукнало. Ама хич не си губите времето другари и другарки, с повод и без повод яко напирате да саботирате и насъсквате за бунт и сваляне на правителството. Много смешни и жалки сте горките, просто станахте от всякъде за резил.

Аз винаги плащам ГО-то на вноски. Ако сле д2-рат авноска застрахователя фалира, просто ще сключа нова застраховка при друг, без да се набутвам с кой знае колко.

акоимаш щета ще трябва да се бръкнеш да си зиплатиш всичко пак на куп

Друг път. Преди месец катастрофирах, по моя вина. Полицаите просто погледнаха полицата дали е валидна и толкова. Никой не е изисквал от мен да си платя останалите 2 вноски на куп.

полицаите ли платиха щетата, която ти си причинил?!? То за един месец още не са гледали документите ,камо ли д а има движение , ще потърсят , споко.

Наказателното постановление излезе и вече го платих. Случая приключи. В момента съм изряден.

Това важи само при каското

Кога си си мислел и ти за фалит на застраховател, сеЛянин !

Аз може да съм селянин, но това не значи че ти глупако си по-умен от мен.

Един от типичните примери за номенклатурата с куфарчета на 10 ноември. "Ви Веста Холдинг" още 30-тина компании и от всякъде хищническо засмукване независимо от това кой е на власт.

Бившият първи секретар на ДКМС на Ленински район в София.

Знаете ли, колко е платил за тоя 1 млр евро, като данъци в България и Италия - общо 2,6 млн лева - това прави малко над 0,1% от оборота, при това не се знае колко са застраховките извън ГО !!!!!

1млрд.евро е застрахователната сума, правете разлика с получени премии.

Не съм го слушал, но не знам под изплатени какво разбира - обезщетенията или полиците на всички, останали без застраховка. Вероятно първото, защота Агайн каза, че се водят дела, а и полици за 1 млр. евро, как се изваждат тия пари и колко данъци е платил тоя и изобщо тъмна история!

Напротив добре си бяха, да не те липсва Медико-21?

сигурно сте един от единиците, доволни от тях . Ето част от мненията по техен адрес : "И отново по темата ЗК Надежда,което значи БЕЗ НАДЕЖДА!!!..." "Какво трябва да направя за да бъде прекратена застраховката ми в т.н. "Надежда......." " "ГРИЖАТА ЗА БОЛНИЯ СИ Е ГРИЖА НА САМИЯ БОЛЕН- това е мотото на ЗK "НАДЕЖДА" АД. Да не дава Господ да ви дотрябват услуги, съдействие и каквото да е от тях ..." ""НАДЕЖДА ТУКА ВСЯКА ОСТАВЕТЕ",пише на портата на ада според Данте" Ако наистина сте от АЕЦ ще намерите целите мнения и още много други много лесно.

Никой не дава смислено обяснение за къф чеп даваме пари за гаранционния фонд, след като същия отказва да плати полиците на хората изгорели от олимпик.

Като не четеш за какво е гаранционния фонд.. Във всеки случай - не е за фалиране на дружествата. Няма нищо общо с фонда за КТБ.. Май требе да те удари джигит без ГО, та на собствен гръб да са убедиш и да спреш да пишеш преди да си прочел..

Като те удари джигит без ГО, да не мислиш че ще вземеш и 2 лв от фонда ако нямаш каско??? Пиеш една студена вода,, завеждаш делото, чакаш 3 години и накрая се оказва че джигита е на мин. Заплата и ще има да ти връща пари като забогатее

Дебиле, Олимпике плащала на фонда на Кипър.

Вие адвокати на държавата ли сте ? След като същата тази държава задължава хората да плащат тези застраховки проблема е на държавата, не на хората. След като е допуснала подобен застраховател да оперира в България, сега същата тази държава, трябва да възстанови парите на хората !

Над 40 компании? ТИМ и СИК много са отпуснали юздите.

Знае се добре, че в България застрахователният бизнес е рожба на мутрите. Това е най даконен начин за грабеж. След това мутрите си създадоха и своя държава, която да пази интересите им. Сега като как тая държава да излезе срещу създателите си, да ги контролира и тем подобни глупости. Тук мутрите контролират държавата, а някои си внушават, че е обратното. След като и след скандала на века, ограбването на КТБ, на какви промени се надявате. А делото КТБ си върви по продължителност по малка от Стогодишната война.

Знае се добре, че в България застрахователният бизнес е рожба на мутрите. Това е най даконен начин за грабеж. След това мутрите си създадоха и своя държава, която да пази интересите им. Сега като как тая държава да излезе срещу създателите си, да ги контролира и тем подобни глупости. Тук мутрите контролират държавата, а някои си внушават, че е обратното. След като и след скандала на века, ограбването на КТБ, на какви промени се надявате. А делото КТБ си върви по продължителност по малка от Стогодишната война.

Знае се добре, че в България застрахователният бизнес е рожба на мутрите. Това е най даконен начин за грабеж. След това мутрите си създадоха и своя държава, която да пази интересите им. Сега като как тая държава да излезе срещу създателите си, да ги контролира и тем подобни глупости. Тук мутрите контролират държавата, а някои си внушават, че е обратното. След като и след скандала на века, ограбването на КТБ, на какви промени се надявате. А делото КТБ си върви по продължителност по малка от Стогодишната война.

Знае се добре, че в България застрахователният бизнес е рожба на мутрите. Това е най даконен начин за грабеж. След това мутрите си създадоха и своя държава, която да пази интересите им. Сега като как тая държава да излезе срещу създателите си, да ги контролира и тем подобни глупости. Тук мутрите контролират държавата, а някои си внушават, че е обратното. След като и след скандала на века, ограбването на КТБ, на какви промени се надявате. А делото КТБ си върви по продължителност по малка от Стогодишната война.

в конц. лагера 'бг-" всички нормални са фалирали! само окупаторите и надзирателите и колаборационистите имат средства и права! щото туземците немаме нито държава, нито милиция, нито армия....

брат ти Петко ли се казва?

Това ми се струва сигурно доказателство, че Агайн си е заслужила заплатата вече. Един фалит на дружество, с над 1млрд притенции щеше да е много по-сериозно от Олимпик.

Журналистчетаааа вие изобщо четете ли какво сте написали, как 1 милиард евро бе!!!

Това е експозиция, а не задължение.

Тази жена е много читава. Тъпо е че е протеже на царя, но иначе си разбира от работата. Грешка беше че я разкараха!

Шегаджия си. От месеци - не, ами от над година Олимпик потъва и ... нищо. Няма реакция на ниво КФН, освен спирането на лиценза и мълчание. И сега- хаос и 200 х българи търчат насам натам. А някои сигурно още не знаят че са без гражданска и си карат с падаща на пътя книжка и няколкостотин лева глоба. недай си боже да причинят някоя катастрофа и застрахователят на пострадалия ще изяде с парцалите човека.

интересно, що не продължихте работа в италиа? при такъв успех..............

туй де е уа?

у италиа, къде да е

туй де е уа?

Лицето от снимката е уникално явление в България. Един от най-некъдърните бивши комсомолски "ръководни кадри" в ВМЕИ 'Ленин' , но генетично увреден, че той е роден за велик бизнесмен и той лазеше непрекъснато насам-натам, за го го докаже. Ну уви, провал след провал( интересно как не е още в затвора). Така че неговото мнение не струва пукната пара. Дир-а не създавайте от доказани некадърници псевдо герои.

Не съм защитник на комсомолски активисти, настоящи бизнесмени, но според мен трябва обективно да се оценява един бизнес без превземки. Например, Емил Кюлев го представяха за велик бизнесмен, дори печелеше награди, а в действителност беше един посредствен, полуграмотен човек. Това обаче не означава автоматично, че неговите многобройни фирми са работили зле. Друг пример е министър-председателят, който е уникален пример за съчетание на отчайваща некадърност, бизнес и политика в големи мащаби. Примерите са много.

Червен капиталист с цитираните клиенти държавни дружества доказва, че само благодарение на корупция и стари връзки е печелил договори. Защо не е спечелил IBM BG, HP BG, Shell OMVпримерно

тези бяха най зле от всички, с които някога АЕЦе имал договори! За този може всичко да е било успешно, но за потребителите...едва ли ще се намери доволен сред тях.

Тоя на снимката доносник ли е на ДС? Отговорът е ДА! Е, тогава за какво да му слушаме глупостите????