Защо норките захапаха служебните министри от първия ден

Организацията КАЖИ прогнозира неотдавна, че този месец в единствената по рода си ферма за у нас ще се родят много норки

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какви са тези КАЖИ, че да казват от мое и от името на повечето градани на ЕС, че сме против фермите за норки? Мен никой не ме е питал, нито пък мнозинството от жителите на ЕС също ... Ще помоля разните НПО-та и прочие черна- и еко- гвардия на дядо Сорос и сестра Галева да не говорят нито от мое, нито от името на хората!

Някои доскоро крещяха, че правителството на Борисов унищожавало законни бизнеси, а фиксацията на Манолова върху норките на какво ви прилича? За съжаление човечеството е много далече от възможността да живее без да причинява вреди на околната следа, без да използва животни за храна, облекло.Съвсем скоро прочетох за убийството на най–голямата мечка в Европа, хей така за удоволствие! Ами хайде със закон да забраним всичко, а тези които сега скачат най–много да поемат задължението да изхранват човечеството по алтернативни начини!Производството на неразрушими синтетични материали,по–добро ли е за природата от добива на кожи, коприна, месо от животните, които като нас са тленни все пак?

Незнам дали има друга страна в света, в която в националния парламент се решават частни спорове, събудете се, това са обществени институции, колко от вашите проблеми решиха, че не разбрах....иначе норките са топ приоритет, сигурен съм, че всички зависите от това, хахахах

Gugnelid

Какъв парламент, друже?

Това едва ли е работа на едно служебно правителство. А норкозащитниците защо са дремали досега?

Норките не са в България заради ценните им кожи, а заради това, че в България няма екарисажи и заради това, че тази хищници трябва да изяждат отпадъците от птицепроизводството.. „Отпадъците, по думи на г-н Ангелов от една комисия, преди около година, са около 15 тона на ден черва и крака от пилета само – само от неговото производство и той сам потвърди, че това е причината тези животни да са толкова ценни за него“, БАБХ създава чадър над този бизнес

Колкото по нормален е някои толкова повече осъзнава че проблема е голям.Дебилите нищо не чувстват и не виждат.Не съм от родителите които могат вечно да закриват очите на децата си за да не виждат огромното количество трупове .Не е нужно да сме там за да гледаме дранетата.Има достатъчно снимков видеоматериал по медиите на одраните кожи.Нещо за което болните мозъци много се радват и дори натискат повече плюсове,На кои нормален му харесва дрането на кожи в днешно време.Сериозно е ако виждате че убиването на животни и на хора ви харесва значи е време да си стягате багажа за лудницата

Разбирам че не ги кефи природозащитниците, но ако отговаря на закона какво? То и клетъчното отглеждане на пилета е гадно, но законно. Не посочват някакви реални проблеми.

Промлемът е повече МОРАЛЕН отколкото юридически !! Пилетата и другите животни са за ИЗХРАНВАНЕ , а Норкте са просто една НЕНУЖНА СУЕТА в човешката безсмислена йерархия !!!

Норките, в настоящия момент не са морален проблем. А необходимост. Норките са единствените известни животни, които могат да се разболяват от ковид, като вируса при тях не предизвиква фатални или даже забележими последствия, но в същото време не могат да го елиминират. С други думи развъдници на вируса. А за да се произвежда ваксина е нужен вирус. Дава се омаломощен вирус на норките и се взима ваксина. С обикновен сироп за отпушване на носа и филтрирайки секретна. Норката си живее докато остарее. Китайската ваксина и руската, която е пазят само за армията е ваксина, която изисква вирус. САЩ и Турция също имат такива ваксини. Това за момента са единствените пълни ваксини, ня частични, както РНК или векторите ваксини. Затова норките не бива да се избиват. И затова се намират толкова заплатени и подковани отвън норкозащитници. Ако някой си мисли че промиващата мозъци пропаганда не иска пари, много се лъже. Който и да е труп, показан в едър план отвращава. Но не показват пилета, котки, зайци. Да не говорим за убити скакалци, с които искат да ни накарат да се храним, защото хабели по-малко енергия. Колко убити агнета по европейска заповед, за да не конкурират баварските и френските производители показаха? Колко избити прасета? И ги избиха!

Петенцето е интересна жена, преди влагаше енергията в отглеждане на дете и намиране на мъже, но от както стана веган и активист за правата на животните изтрещя.

Най важното е това в момента!

Човечеството като цяло е НЕразумно , Жестоко и Безскрупулно , това НЕ е от вчера , и най-страшното е че опит за вразумяване НЕ се вижда !! Отношението ни към всичко около нас е УЖАСНО и вече става НЕПОНОСИМО , защото Норките са само една малка част от всичко !! Можем да живеем и без кожите на Норките , можем да живеем и без да унищожаваме цели видове , но НЕ можем да МИСЛИМ и да СПРЕМ със самоунищожението си !!! Светът ще продължи да съществува и да се върти и БЕЗ нас , но ние се мислим за най-съвършенните същества , но не е точно така - ЩЕ СИ ПЛАТИМ СМЕТКАТА и то много скоро , но ще е късно за промяна , защото не ЕВОЛЮИРАМЕ е ДЕГРАДИРАМЕ във всяко отношение !!!

Неискам децата ми да живеят в държава където се извършват подобни зверства.Дори да махнете фермата за норки как ще изтриете спомените за смърта за дранетата.Как ще избършите сълзите от очите на децата ни.Как когато всичко е почернено,как ще ни лекувате от депресията в която ни вкарахте

Без да се заяждам , но има нещо което ме смущава в коментара Ви : За какви " дранета " става дума и КЪДЕ сте бил/а Вие та сте оставили децата Ви да гледат и да плачат ?????????? Отношението на хората към животните , природата и ЖИВОТА около нас като цяло е въпрос на ВЪЗПИТАНИЕ и ВСИЧКО започва от СЕМЕЙСТВОТО и в ранна детска възраст - Децата се учат и попиват информация за света от РОДИТЕЛИТЕ СИ !!!!!!!!! За да не съм голословен , ще Ви кажа - МОИТЕ деца НИКОГА не са и НЯМА да видят подобни сцени и НЯМА да им се налага да плачат , защото АЗ НЯМА ДА ГО ДОПУСНА !!!! Възпитавам ги на ЛЮБОВ и ПОЧИТ към ВСИЧКО , за да са наясно , че ВСИЧКО стойностно в живота е базирано на ЛЮБОВ и ДОБРОТА !!!!

Всички фермерски животни се дерат, то иначе е разхищение.

В една друга държава, доста по-напреднала в защитата на децата от неприятните усещания, бях свидетел на залавянето на котките в един богат квартал с последващото им "put to sleep", което преведено на български означава да им се бие смъртоносна инжекция. Защото котките като се любели и правели котенца издавали много неприятни звуци и майките не можели да обясняват на децата че нещо, при което котката я боли е нормално в природата. То и котарака го боли, ама както и да е. Та норките: децата ви ги предпочитат навярно мъртви. Защото единствената причина за да са живи е че някой ги отглежда. Е може да ги сложи да спят. Явно майките са затруднени да обяснят на децата си животновъдството. То ако се погледне по-нашироко и земледелстеото убива живи растения, само дето марулите не могат да блеят жално. Та в тази така развита в истамбулските конвенции и плановете 2020,2030 и вече 2050 държава, вече слагат да спят (put to sleep) болните, които страдат, даже и деца, по осмотрение на лекаря. Три пъти в рамките на две седмици да извика някой че не иска да живее от болка и получава инжекцията ако доктора реши. Съвсем "хуманна" и законна евтаназия. Ето това е света, който искаш за детето ти запазено от всички отрицателни емоции и поради това безчуствено към всяка чужда болка.

Аре, бе, дете ти ... бла-бла ... от кога еко-джендърските фашаги може да се размножавате, бе!? На децата им е много интересно да гледат такива неща, моето на село се кефи като баба му коли някоя животинка ...

Основното образование и здравеопазването на са ли с приоритет в дневния ред? Не, че временното правителство има възможност да прави радикални промени, но поне може да стопира ескалацията на безумието, докато не се анализират причините за провала им. Ковид не е причина - Ковид само показа действителното положение на нещата.

КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА СЕ СПРЕ ТОВА ВАРВАРСТВО И ЖЕСТОКОСТ КЪМ ЖИВОТНИТЕ!

Нещо не разбирам. Няма никакъв проблем, да се убиват крави, овце, кози, кокошки и други такива, а труповете да се разчленяват и изяждат, но ако се убиват норки, това е диващина? На мен ми мирише на нечие лицемерие.

Ами не си разбрала. Организацията се занимава с много проекти по защита на животните. Норките са една от тях. Влез им в страницата и прочети малко повече преди да коментираш. И да, проблема с фермите за норки е ОГРОМЕН и засяга много сфери, за това КАЖИ протестират. И да, права си, че всяко посегателство, експлоатация и смърт на животно трябва да спре!

Монетата винаги има 2 страни...Кравите и прасетата се отглеждат за храна, норките - само за кожата! Ти казваш че е лицемерно, обаче...представи си да убият само заради един черен дроб или два бърека и да те хвърлят на боклука! не че не се случва някъде...

Браво на КАЖИ! Нека истината да възтържествува и да се сложи край на тази супер жестока "индустрия", която носи само страдание на животните, замърсяване на околната среда, корупция, болести. Всички големи световни дизайнери се отказаха от материали от естествена кожа. ФАКТ! Това е приемете го!!! За това сега ПРИРОДАТА ни го връща! Закона на равновесието действа безусловно.

Боже, колко жестоки твари са натиснали палец долу. Заслужавате си мизерната съдба и корумпирано управление.

Проблемът не е толкова прост. Това е законна дейност. Да водят кампания против носенето на кожи.Това правят манекенките от време навреме- позират голи за снимка

Голям майтап! Протест от 12 безработни, яко спонсорирани от други корпоративно заинтересовани фирми! Свинв- АЧС, пилета- Птичи грип, ДПД- Шап и още и още.... Който се чувства колорадски бръмбат- на компиро, аз искам натурални продукти! Същата глупост като с " Грийн пийс"- квичат срещу горивата, а след протеста си палят колите и карат до дома, включват си отоплението и си светват лампите.... Ами.... вземайте си душ само по време на дъжд, без сапун, ходете пеша и си светете със свещи, бре! Но- не!

Износ за 11,3 млн. долара, а фирмата е декларирала приход от 3000 лева. + абсолютно безхаберно отношение към околната среда. Т.е. тази фирма буквално изсмуква ресурс от държавата за да облагодетелства единственно собствениците си и оставя след себе си разруха. Обществото няма нужда от такива "предприемачи".

Не само на собственика си, а и на Тиквата, партньора му за белот.

Значи в Рассия и КНР трябва да има много протести, а Дания направо трябва да я заличим от лицето на Земята. Можем ли да проверим кой е въвел първите закони за хуманно отношение към животинките? Ей либералболшевики и диненозелени чугуни, я се успокойте с вашите глупости! Аз искам кожени обувки, кожено палто, четка за бръснене с косъм от язовец и искам да ям пържоли...мамето ви аутистко...

Що не си............ ........... ........... та селска. Копай картофите и си мълчи.

КАЗАХ СВИ НЯТА АСАНДЖ ДА СЕ ДЕПОРТИРА!

Ако "ценна кожа" наричаме само "кожа", тя няма да е толкова примамлива. Но без майтап, трябва да се забрани отглеждането на животни заради кожи, първо - няма как отглеждането да е напълно хуманно, второ, носи риск за околните от болести + смрад. Кожите не са нещо необходимо, като зеленчуци да речем, може и без тях. Между другото, в статията не се споменава бившата министърка на земеделието, защо ли?

ГЛАВИТЕ НА БРЕНАН, КИСИНДЖЪР И ПОМПЕО, ПРИ МЕН! МАЙКА ВИ, ЩЕ ЕВА ЖИВОТИНСКА!

ЩЕ ДОЙДА У ПОСОЛСТВОТО И ЩЕ ВИ НАКЪЛ ЦАМ СЪС СЕК ИРАТА!

АЗ ЗАБРАНИХ ЛИ БЕ, СВИ НЕ ДА СЕ МЪКНЕТЕ ТУК!

ВСИЧКИ АГЕНТИ НА CIA, ДА СЕ СЧИТАТ ТЕРОРИСТИ И ДА СЕ КОЛЯТ НА МЯСТО! БЕЗ СЪД ИЛИ ПРИСЪДА!

В България нищо не е наред, и ако всеки проблем започне да ни "хапе",ще сменяме МС всеки ден

Фигуранта на божков излъчи правителството Му !!! Пазете си парите .

Най- големи производители на кожи от норки в Европа са Дания, Холандия и Полша! България произвежда една микроскопична част от кожи от норки! Мая Манолова (копоят на Васил Божков) захапа единствено "Градус", понеже "Градус" не са си платили такса "спокойствие" на мутрите от "Мутри Вън" и на "Сценаристите" на МуТрифонов! Съдбата на "Градус" да е за урок за другите, които не плащат навреме такса "спокойствие" на "Мутри Вън" и МуТрофонов!

Жалък си. И котките по улицата знаят, кой ходи с джипката да си събира рекета от фирмите. Какъв череп, какви бръмбари се разхождат из главата ти.

Норки + путинизация = грипен рушвети

Винаги когато се извършват отвратителни и ужасни неща, природата намира начин да отговори, винаги и винаги ще има последствия. Разбрахте ли, двукраки идиоти? Ковид ще ви се види като морски бриз.

Живеем в 21 век. Има толкова изкуствени материи и толкова други опции. Гледат се норки заради кожите защото има пазар. На там трябва да се насочат протестиращите. Ако няма пазар за кожите, никой няма да ги развъжда с тази цел. Просто става безмислено. И кой по дяволите носи кожа от норка в 21 век?! Това не е ли средновековна отживелица?

Парковото масло е изключително полезно кожата. Светът трябва да намери разумното поведение без крайности. Дрехи от скъпи кожи са демоде. Ако излезете с палто от норка, рискувате минимум скандал. Вероятно има и друга причина за упоритостта, с която ги отглеждат.

Ревизия за норките

Мисля че едно служебно министерство за норките е ОСОБЕНО наложително

ти не можеш да мислиш, мъпет

Ново дондуков 1 , със стари кремълски норки !!! Що е то

Трепериш ли гнидо?

Не

Майчето искала кожено палто от норки, върху което да я люби Баце. Обаче ни и се получила работата и затова е толкоз злобна !

Мая беше се изказала, че "ОМЕРТАТА" за мълчание била нарушена. Злобата с която Мая захапа само и изцяло една единствена фирма ("Градус") повече ми прилича на "ВЕНДЕТА" ("отмъщение" за неграмотните). Не вярвам всички останали стотици хиляди фирми в България да са изрядни, а само "Градус" да е единствената останала неизрядна фирма в България! Това е ВЕНДЕТА! Отмъщение! Явно не са си платили на мутрите от "Мутри Вън" и на "Сценаристите" на МуТрифонов!

Норките се гледат заради кожата им. А за да се получи хубава кожа норката трябва да се одере докато е жива и животното умира в страшни мъки. Малко ми прилича на гъшия дроб, където гъската трябва да се храни през тръба в гърлото постоянно за да и се надуе черния дроб и да стане по голям. Ужас е всичко това!

Къде ви намират зелени еуглени?

Овцата я храня озад, за да има агнета. След което отпред, за да и пострижа вуната. Така, че такива, като тебе да имат агнешко да ядат и вълнени пуловери и чорапи за бабите им. Кви надувания на гъсоци, кви живи дранета говориш. Тва да не е мъди, да надуваш.

искам секс

У нас има една или две ферми за норки, а в западна Европа има стотици. Тези утре ще искат и свине, овце и т.н. ферми да се забранят. Май не са ни питали дали искаме да сме вегани и никой не им е дал тези права да решават вместо нас.

ти тъп ли си бе, малоумник??? норки за закуска, обед и вечеря ли консумираш? наясно ли си какви са последствията за околната среда, като се загробят хиляди животни, които не са проверявани и изследвани за болести? наясно ли си, че всичко отива във водите през почвата. и прочее, и прочее... ходи се хвърли от по-високо, МАЛОУМНИК!!!

казх мнението, На Вас "богатсвото" на речника са само обидните думички които сте написали. Какво да се право ниво...

Избийте животинките да не се мъчат.

Обзалагам се, че от фермата за норки няма да могат да покажат нито един документ от екарисажа във Варна. Дори да изфабрикуват такива, което би се случило с любезното съдействие на самия екарисаж, на проверяващите трябва да им е ясно, че документите са фалшиви. Дано проверяващите обърнат внимание и разкопаят на местата, посочени им от природозащитниците като места, в които са загробени НЕЛЕГАЛНО труповете на одраните животни.

Я,има познал къде е един от проблемите