Защо Лондон налага по-високи работни визи за българите?

Не е изненада, че Лондон иска да третира различно източноевропейски държави, коментира Деница Пенчева

Обратно в новината

Коментари - Защо Лондон налага по-високи работни визи за българите? | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Боли ме путката за Англия,2 години хода да берат домати и да режа салатки и да ги слагам в найлонки и е голяма мизерия а англичаните ни се присмиват.Сега искат 240 паунда за виза!!!!! Да вървят по дяволите на острова.Това лято ще ходим в Испания, където няма визи а заплащането е същото.

Освен лилавите ще слугува на тези слапаняци-дебели,алкохолизирани,грозни пръдловци!

Ами защо да не го правят след като няма последици. Затвори пазара за стоките им, вкарай всевъзможни данъци и такси и ги пускай да пасат. Англосаксонския коптор не е единственото място където може да се търси по-добре платена работа. А и без визите им и другите такси хората веднъж опарили се там, най вече селскостопанскитеработници не биха стъпили там.

и много противоречиви мнения. Наложи ми се да се преместя в Лондон преди 5,5 години. Намерих си добра работа,наскоро станах и държвен служител на не високо ниво..Но така е .Не съм се сблъсквал с дескриминация. Истината,е че нямаше да дойда никога в Лондон ако Не ме бяха принудили слугите на тиквата,прогониха ме и ми взеха бизнеса. Така,че ,на който му се работи намира си пътя.

""Не е изненадващо, че Великобритания иска да третира различно някои източноевропейски държави. Общественото недоволство поради значителен наплив на имигранти след първата и втората вълна на източно разширяване на ЕС беше съществен фактор за Брекзит", каза емигранта от български произход Деница Пенчева." Който иска, може да работи в Германия, Холандия, Франция, Ирландия, не е нужно да се бутате в Англия, сякаш тя е единствената страна, която предлага нископлатена обща работа. А освен това Англия иска да си платите, за да ви дадат право да работите, което е чиста подигравка. Да си търсят работниците сред британците. Ако не бяха имигрантите в Англия, страната щеше да е с отрицателен приръст.

А някой да ви кара да ходите в Наглия?

Великобритания винаги е мразила българите.

Да сте чули за берачи на зеленчуци от балканите в Германия , Швейцария , Холандия, Австрия , Дания ? Не сте ! И няма да чуете ! Защото тези държави не се нуждаят от ниско-квалифицирана работна ръка -имат си високо-ефективно и механизирано земеделие , което просто НЕ СЕ НУЖДАЕ от хамалогия ! Така, че проблема на ингилизите са си го създали те самите : с допотопни методи в цялата си промишленост и земеделие . Вижте какво се случи с ВСИЧКИТЕ им автомобилни марки : станаха притежание в най-добрия случай на Германци , индийци и китайци. Имоерията им залязва !

Принципно си прав, но като цяло не си прав. Английското земеделие е високотехнологично, в сравнение с тях българското земеделие е още в края на 18 век. Там няма да вдиш никъде да се ползват мотики, и впрегнати животни, за разлика в БГ. В някои селскостопански производства няма как, да се избегне хамалогията и ползването на ръчен човешки труд и да се замени с високи технология - Брането и сортирането на боровинки, ягоди - и плодове като цяло се извършва ръчно от хора. При животновъдство, и отглеждането на зърнени култури, англичаните не ползват наета работна, такава се ползва само в производствата, където не може да се избегне .

Явно си много далеч от българското земеделие и говориш на изуст, правейки преразказ по спомен от 3-ти клас “Сивчо и Белушка”. Роботизираните животновъдни ферми, преработвателни линии и земеобработващи машини управлявани само по gps са си абсолютен факт и в България. Нашия проблем е другаде- нямаме затваряне на веригата до фаза готов продукт (за някои сектори бе важи, дори проблема е в обратна посока). Съответно губим по-голямата част от парите.

Да така е , само че разликата е , че в Англия всички ползват високи технологии, не само крупните земеделци, а по селата в България все още виждам Белчо и Сивушка на нивата или наредени хора в редичка да копаят нивата ръчно с мотика, или обяви търся овчар, козар и какво ли още не - Това в Англия няма как да го видиш дори и в най-малките ферми, дори и при стопани , които отглеждат 10 овце, или 3 крави, ей така щото са се преместили на село "за по-спокоен" живот и са си купили къща със земя.

Не е далеч...като не знаеш какво се отглежда в Англия си трай....тези работници са нужни за бране на ягоди боровинки или салати.....като изобретиш машина за бране на ягоди се обади. Продукцията се доставя ежедневно в прясно състояние в супермаркетите...т.е. не можеш да ползваш машини които ще смачкат продукцията....освен това тези визи са ги избили за 3 дена работа...за 6 месеца работа на полето ще изкарат пари за 2г. в България...затова се и натискат в Англия...друга такава страна е Норвегия там също се търсят такива работници

"Защо Лондон налага по-високи работни визи за българите?" И със сантиметри ли са по-високи или направо с цели метри? Въобще по такива пpодaжни сайтове явно само най-големите некадърници се хващат да се изxождат.

Българите не стават за нищо, дори и за общи работници. Най тъпият народ, който съм виждал.

Аз пък цял живот работя с чужденци. Категорично мога да кажа, че българските работници не само не отстъпват на чуждестранните, а винаги са ги превъзхождали, когато заедно правим нещо. Проблемът при нас е в организацията и примитивното мислене на ръководителите ни. В няколко случая съм работил в българска фирма. Шефът може да харчи няколко хиляди лева на ден за себе си и семейството си, но пести от всичко, което трябва да вложи като средства на труда. Карат хората с голи ръце да местят тонове и тонове, и те го правят. Само че така трудът става много по-нископроизводителен. И стиснатият шеф реално губи. Другата разлика е отношението към подчинените. В западна фирма се отнасят към теб с уважение и всичко договорено се изпълнява. Осигуряват те на истинската заплата, дават ти 12-та заплата и бонуси според резутатите. Българският кодекс на труда се спазва! В българските фирми се понаучиха да правят едно предколедно напиване, което пак е прогрес:) Но вече е забранено. Изобщо българите като единици са качествени хора. Обаче системата още от соца ги мачка и изстисква докрай. Поради което е пълно с изтормозени хора.

Това че не зачитат чужди дипломи е глупост. Колко хора с тапии от САЩ Германия и Франция работят в Лондон...

До всички долни комплексирани псета плюещи по мен по-долу. Колко по-добре се чувствате сега като остахте моят искрен коментар? Защото само толкова можете. Мен не ме мислете. Вие сте и ще си останете помияри и комплексирани псета лаещи по всичко що не е помияр като вас.

Пак ще повторя - поставяш си няколко пера в дупето за попътен вятър, и лети обратно за Щатите. На англичаните санитарки не им трябват. Раскажи колко лесно се взема разрешително за работа в САЩ ако обичаш защото разказаното от теб е много нереално..

англета май още ви пари ПОД гъза Доран от 1916

Заглавието на статията няма да го коментирам,просто е уникално....... Не ни искат хората да. Защото покрай съвестните и способни хора в тези страни идват и много престъпници, бандити, джебчии, сутеньори и.т.н. Ето пример: https://faktor.bg/bg/articles/parizh-balgarska-banda-se-zanimava-s-trafik-na-hora-ot-dolni-dabnik-i-iskar-za-frantsiya-s-tsel-prosiya-i-seksualna-eksploatatsiya

Високо квалифициран медицински специалист американски възпитаник с близо 18г опит, двойно BG and US гражданство съм . Професия неприложима в EU освен в UK. Високо платена. Живях и работих в UK няколко години с големи интервали, винаги като контрактор без постоянен адрес. Пътувах из болници из цяла Великобритания. Тъпи политики и психично болни изроди ръководно тяло, постоянна дискриминация спрямо мен като Американски възпитаник и не на нивото на тяхното образование, според тях, представете си имам харвард и йел болници в CV то си. Та след всички тези гадости се оказах без възможност да работя отново там освен ако не ме наеме някоя болница която да ме спонсорира за skilled Healthcare worker visa издавана само на среден и висш медицински персонал. И им теглих една. А черните колониални работници, Все филипинците, португета, пакита, индийци, и другите етноси роби или полуроби? Гнусна, self-righteous, арогантна нация. Шотландците мразят англетата но са вързани. Засега А аз ще се спасявам поединично или обратно в Америка или в Канада. Никой не може да надскочи нивото си. Факт

Лъжеш безогледно троляк.Самите англичани отиват в САЩ да работят медцина за повече пари тоя мръсен трол уж с Харвард и Йейл отишъл в Англия.Смешкоооо.

Искаш ли да се срещнем и да ти покажа коя съм както и CV си комплоксиран трол такъв. Докато аз съм чела дебели книги на английски ти си отал кючек по баровете. Върнах се в Европа за да съм по-близо до вече покойната си майка нещастник такъв. Затова и не приех постоянна работа в Англия. Жалки сте комплексирани тролове

Да,ти си високо квалифициран...тролски специалист.

С други думи ти си санитар.

По англииските строежи работят много българи с висше образование. Познавам български лекар /с докторска степен/ от Западна Европа, който отиде да работи във Великобритания. Оказа се, че много не му зачитат доктурантурата и той се върна в държавата от където е докторантурата му. Тези признават реално само техните си училища и курсове. Сякаш те са цивилизовали света, а реално са гОла вОда в много неща. Абе някакви късметлии са, че са привлекли огромни капитали от цял свят.

Не му зачитат докторантурата в какъв смисъл? Че няма или, че е плява щото е пълно с такива докторати. PhD-та се раздават на килограм вече това е моето впечатление от образователната система в ЕС. Може би проблемът не е бил в тях а в докторатът му. Ако е искал да работи там в университет с това PhD и не са го харесали не виждам къде е проблемът. И обратното може да стане някой с PhD от UK да не му го харесат другаде.

Преди да отлетиш за Канада или за USA, да не забравиш да си бучнеш няколко пера в дупето за да ловиш попътен вятър. Аз живея във Обединеното кралство вече 23 години, и не съм чувал за подобни явления. Тука няма значение кой си и откъде си, важното е да си способен и да работиш здраво и съвестно. А не да тикаш дипломи в лицата на хората. Хайде опиши ако можеш колко е лесно да получиш разрешение за работа в USA? Защото аз съм опитвал с британски паспорт.. Такъв расизъм, неуважение и наглост не съм виждал никъде. Така че бягай си обратно в страната на Marlboro и си стой там. Не случайно никой не обича USA и американците.

Споко,Само бат Боко да нучи и английски и работата е УРЕДЕНА.Само че незам кога ще научи този пуст английски чувекот.

Трябва да си много закъсал, за да робуваш на англичаните.

Ами ти на кого робуваш бе цървул? Караш раздрънкана Дачия такси, чешеш се по плешивата глава, и се чудиш как да свържеш двата края. Леко попръдна и реши да дадеш мнение. Хе хе. Нещастник

Нека сложат Баце да управлява Германия за 11 години и пак да говорим тогава. Дали няма да видим германци по строежи и на ягоди.

Не, няма. Хората там имат морал, достойнство и мозък и ще го окачат на някое дърво още след няколко месеца.

Лондон не е крив. Като има дебили дето се натискат да им слугуват, що пък да не им вземат и пари за това. Да сте видели германец да бере ягоди или да работи нелегално на строеж?

Принципа на равнопоставеност е за офцете вътре е ессср. ЮК е вън! Не се вълнува от гейските ви "принципи" айде чао

Аз имам двойно гражданство турско.Ще мина тънката.

И аз имам двойно гражданство: индийско и пакистанско и не мога да реша кое да ползвам

Работя във ферма от 2014-а.Имам документи от 2017-а.Не ме засягат тези правила.

А твоите ниви и къщата на село на кого ги остави?

не на тебе за всеки случай не им бери грижата.

За необразования Ганьо английските ферми и строежите са истински рай. Квалифицираните сънародници отдавна се насочват към други страни.

Тази постановка по никакъв начин не засяга висококвалифицираните IT специалисти, например. Те и досега, и оттук насетне, ще си бъдат "добре дошли" на Острова и ще получават високи доходи и статут на уседналост. Да му мислят необразованите цигани и тем подобни мизерници, които където и да отидат, пак ще си останат такива.

Бех три години в Испания - местните власти и хората гледат на българите с друго око - почти сме си като местни жители . Топло приемане разбиране . Признаване на документи и кво ли не.За чий ви е да ходите в държави в които не ви уважават . Странна работа .

Абе всички искате да берете ягоди в УК, ама не можете сега. Нещастници - гроздето е кисело. Искате на ЛОНДОНААААА ама няма сегаааааа :Д

аз съм брал 4 години ягоди имам и документи но след тази политика спремо нас бългърите нема да им стапим.

Тазе година нема ви бера ягудите да ви видим кои ште ги бере.

Разбирам ги, никой не иска цигани.

Здрасти манго, чаветата как са ?

Ще стоят ягодите необрани и Англия ще фалира от необрани ягоди и краставици.

А защо трябва нашите гастербайтери да ходят точно там? След като ги поставят в такова унизително положение, тъпите англичани заслужават пълен игнор. За разлика от източно- европейците, които се интегрират и въпреки това са зле приети, там се е напълнило с всякакви мутри от бившите британски колонии, които никога няма да станат част от тяхното общество, но продължават да ги канят и да ги приемат. Англия винаги ни е била най-големия душманин и това няма да се промени. Крайно време е да разберем, че те не заслужават нашето уважение.

Като нема кой да км убере ягодити ще рипат да се молят на българите, ама найси...

Всъщност, те така ни помагат - всички тези бг бачкатори/хъшлаци така и така нямат какво да дирят в УК. Да стоят в БГ и да бачкат, за да стане държавата по-добре. С 500 паунда спестени на година и един айпад като се върнат няма какво толков ада допринесат. Виж са тези, които могат да са на заплата 30-40к и нагоре да ходят.

ингилизите винаги са мразили българите и в исторически план това е доказано нееднократно. Само си припомнете отношението към България на дъртия педерунгел Чърчъл, който след края на 2-та световна война настояваше да разпъртчароса страната ни. Слава богу благодарение на Сталин това не се случи.

Тва червените чугуни сте малоумни!

80 % от средностатистическите инглизи, даже не знаят къде е България, освен ако не са собственици на ферми, или не са се напивали на Слънчака или в Банско. Една девойка миналата година ме попи"та "А-аа вие в България ядете ли странни и екзотични храни?" И аз питам "кво имаш предвид под странни " и тя казва , ми "като китайците" И аз и казвам, не , не ядем по-странни храни от вашия блек пудинг, и френските охлюви и останалите европейски държави" и тя Аа-а ма България е в Евроопаа...и следва искрено учуден израз

нека ги ръгат арабите тогава щото тях го ги толерират.. кой ли пък иска да живее в Сива Англия и скъпа на всичкото отгоре.. ужасна страна и акцент

То па един живот - да висиш у парника, или на къра от сабалем в дъжд, мъгла и кал и единственият акцент, който изобщо чуваш са източно европейски диалекти. Тези , които са висококвалифицирани специалисти нямат проблем с времето, визите и акцента, и никога не са имали.

Много е забавно, когато външни наблюдатели коментират теми, предназначени за вътрешна консумация в някоя друга страна. По-високите такси са напълно безмислени. Дори таксите да бяха еднакви за всички страни, то на източноевропейците те щяха да се струват по-високи поради разликата в покупателната способност между Източна и Западна Европа. От друга страна тия такси ги плащат организаторите там на място, въпреки че, разбира се, ще си ги приспаднат после от надницата на берачите. Или с две думи тези такси ги плаща този, който наема нискоквалифицирани, съответно нископлатени работници. За работниците нищо не се променя ни най-малка. Тях така или иначе се опитват да ги ощетят и експлоатират максимално безогледно. С този си ход английското правителство удря с един куршум два заека. Първо демонстрира своята "решителност" уж да се "бори" с хора, отишли там за да вършат работа, която никой друг не иска да върши, при това срещу заплащане, което никой друг не би приел. Второ, под формата на борба с емиграцията, всъщност увеличава данъка на местния бизнес, който не може да съществува без същата тази ужасна емиграция. България, вместо да изпуска парата, да наложи по-висок данък върху недвижимите имоти у нас, притежание на граждани на Обединеното кралство. След като събере този данък, държавата ако иска да подари парите обратно на берачите под формата на някакви "интеграционни помощи". По този начин мързеливите англчани ще бъдат ощавени от самите себе си, при това два пъти. Въпреки, че вероятно и това им е малко.

Никога няма да разбера как е възможно да предпочиташ гаджали пред бели хора. Там вече предимно циганор, а те още искат да си внесат. Даже излязоха от ЕС, за да не им пречат белите.

Техните джагали са мързеливи, но сервилни. Те кютат по цял ден и англичаните си ги хранят. В замяна всеки джагал е много усърден в раболепното произнасяне на фрази като "yes sir", което пък радват бяло-прозрачния елит там. С други думи англичаните си плащат, за да изглеждат велики в собствените си очи. При българите, например, е друго. Може да сме всякакви, но сме работливи, а за капак винаги търсим и намираме цаката на всякви системи. Това безъмно дразни аристокрацията там, защото виждат, че и най-мачкания берач на ягоди вечер сяда уморен, хапва малко хляб и салам, но заспива щастлив и без да цепи басма никому и с надежда в утрешния ден. Това не могат да преглътната разните му там лордове и обикновени педали.

коментар, +100

Бех в чужбина - не е кой знае какво .

С други думи третират ни като цигани.Елате тука за няколко месеца да оберете реколтата платете си за това повече от другите и после марш пак към България.А тука троловете седнали да ми водят анти Брекзит кампания.

УК се управлява от олигофрени, на които им е заповядано да взимат само индийци, пакистани и афгани.... а самите англичани са като маймуни, ни дума, ни вопъл, ни стон...

В Англия е голяма мизерия. Има много по-добри места за работа и живеене, ама нека сам се осведоми и направи своя избор.

Проверете си информацията.Не е Словения а Словакия.

то, те не правят разлика Словакия - Словения, Литва - Латвия...

Като бяха в ЕС беше идеално за бизнес, а сега са една смешна държава в нищото!

Кой е луд да ходи да ходи за работа в смешния, фалирал кенеф ЮК!

То след Брекзита ммай ще им се наложи на гордите британци сами да си берат ягодите (ако има на кого да ги продадат изобщо). Не знам кой нормален източно европеец ще отиде там да работи с тези визи, при положение че може просто да хване самолета за някоя от развитите държави на континента. Мързела на британците е също толкова голям колкото и шовинизма им, но като потъне икономиката им (което неминуемо ще се случи) ще им се наложи да си припомнят как се работи.

По тъпото заглавие познах, че го е писала Чалева. Какво е "висока работна виза"? А "по-висока работна виза"? Колко може да е висока една работна виза? Чалева, ти си за някой вестник от рода на Шок.

Не ги мислете. Те вече издадоха 5 милиона британски паспорти на тайванци и китайци от Хонг конг. Та по отношение на работната ръка няма да имат проблем. Просто славяните сме горди племена а те не обичат такива.

Да вдигнат още цената на тези визи, за да се спре Ганьо вкъщи.

Ами въведете си пак изходни визи, като при соца....

Може също и Ленински Съботници да въведат :D :D :D Не им давай идеи :D :D :D

Отговорът е прост-"Защото българите са с най-високи доходи. "С каквото мерило ни мерят с такова ще ги отмерим" Питане до тия примитиви.Въведоха ли смесителни батерии или още са с отделни кранове.В българия смесителни батерии са въведени непосредствено след ПСВ!

На кой му пука за гяурите?????????????

По-ЗДРАВИ на майка ти манго.

ААНГАЛ

поданиците на кралицата никога не са харесвали каквито и да е славяни Защо - незнам. Интереси. Преди 150 години подкрепяха Османската империя до последно, нищо не се е променило от тогава насам.