Защо китайската валута се обезценява?

Впечатляващ спад, който би могъл да изостри още повече напрежението в търговските отношения с Вашингтон

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Контролирана финансова система срещу Безумна протекционистична теория........ Рундовете ще стават все по-кървави. Единственото спасение е по Коледа американците да се събудят без подаръци до камините и да осъзнаят че са си избрали опаснолуд клоун за президент.

Преди години САЩ пък се жалиха от това че Китайската компартия разреши на китайските компании да увеличат 30 пъти доларовите си резерви... дето се вика няма оправия, каквото и да правят китайците американците все са недоволни;)

Евреите са все капо от Поднебесната.

обезценката на юана стимулира износа и елиминира ефекта митата върху китайския износ, и защото води до изтриване на миларди долрали за ден от балонните фондови индекси на САЩ.

елеменира грънците. Китайският износ се е свил за юни-юли. Фондовите индекси от началото на гоната са нарастнали многократно повече отколкото е спадът им. На всичко отгоре и да има спад в следващите ден -два се възстановяват. обаче китайския юан поевтинява и увеличава разходите за внос насуровини в резултат на което инвеститорите се оттеглят от Китай.

Китай има такъв голям вътрешен пазар, че малък спад на износа не го събаря...

За експозицията внос на суровини в китай, бая народ чака