Защо икономиката на Русия не се срина въпреки санкциите

Москва имаше късмет: западните санкции срещу нейните суровини не влязоха в сила незабавно, а огромните приходи от газ и нефт и до днес държат руската икономика над вода

Обратно в новината

Коментари - Защо икономиката на Русия не се срина въпреки санкциите | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защото руснака може 6 месеца да не яде и ще оцелее. Ако беше САЩ досега да се бяха избили помежду си, още не е късно.

"Москва имаше късмет" Хе, това наистина ме развесели! Късмет ще да е било. Това, което беше ясно още февруари миналата година, че ще се случи - се случи. А сега мъдрите анализатори още се чудят защо стана така?

Русия в най-великата държава в света. С нетърпение очаквам нейният умен ръководител, уважаемият от милиарди хора пи света г-н Владимир Путин да ни освободи от европедерастията и западните извратени семейни ценности. ЕС се превърна в една клоака, мръсна фашизоидна и корумпирана измет взе властта и дерибейства над населението, а от арабските държави ордите, организирани терористи навлизат безпрепятствено и изменят генетичното ни богатство. Всеки руски войник на територията на България е добре дошъл, а руското управление нека да заповяда. Нашата шайка политически крадци и шарлатани до стената.

SirBob

Противно на всички леберастки пропаганди и пророкувания от страна на Ващингтон и Брюксел, фалитът на Русия не само не се случи, а напротив, Русия излезе с по-силна и укрепнала икономика след множеството поредни пакети санкции. Същото обаче не може да се каже например за германската икономика, която заради скъпите енергоизточници буксува и закрива мощности - пресният пример е BASF, които са обявили, че тази година закриват 1600 работни места и затварят три свои производствени мощности в Германия - нетната им загуба за миналата година е над 600 млн. евро. Така че за съжаление Европа ще плати сметката от антируския курс, предприет разбира се изцяло в интерес на САЩ.

Ох, напразно си загубих времето да прочета този "анализ"! Първото и най-важно нещо в случая на Русия е т.н. мащабен фактор. Хитлер също недооцени мащабите на СССР и това му изяде главата. Второто, което не се оценява като важно, е глобализацията на световната (не само западната) икономика. Ако прекъснеш един канал, водата потича по съседния, с който е свързана. Западна Европа + САЩ са едва 1/7 от населението на Земята и произвеждат не повече от 25% от световния БВП. Е, какво правим с останалата по-голяма част? Следствията ги усещаме с джобовете си - 50-100% инфлация на енергийните и хранителни продукти, понижаване качеството ни на живот. Явно е дошло време светът да се освободи от идиотите, които се опитват да го командват.

Точно така, защото е реална, действаща икономика, а не финансова, както в САЩ.

През 2021, Русия е изнесла 1.5 милиона перални за Германия. Това е икономика за разлика от "някои други експерти", включително фон лайнен.

Това означава според Фон дер Лайн 1.5 милиона ракети.Елементарно Лайн!

_stankow

Защото е реална икономика. Не е икономика на "финансовите услуги".

SirBob

Добре казано.

Пълни русофилски глупости!

С реално фалирала банка - факт. И няма да е последната. За това не винете Русия, виновни са алчните от ФЕД.

SirBob

Ха, и DW вече ли е русофилска медия? :)))

разработи,ще залее света с нефт,газ,злато,диаманти,никел,литий..... Без Русия светът няма бъдеще! Учете РУСКИ!

Аз ли да ви казвам?

ЕСЕСЕ се срина и плати глобата наложена им самосанкции в размер на 1 трилион евро в повече спрямо миналата година, постигна декапитилазицяя и деинсустриализици, населението плаща галопирата инфлация, а Русия утрои излишъка си платежния баланси и завзе нови външни пазари като заключи западният бизнес и го прати в многомилиардни загуби.Това са фактите.

Статия на DW! Спрях четенето още след заглавието.

Но ЕС се срина. Тоест, работата е свършена макар и на 50%. От гледна точка на САЩ.

аман от тея икономисти. До един малоумници. Поне коментиращите и анализиращите. Икономиката не е копче "вкл./Изкл."

Е, то и ние не се сринахме по бай Тошово време, ама живяхме като скотове. А това са руснаци все пак, не са американци или германци.

Паметливите помнят, че тогава имаше икономика и нормално общество, а сега , когато тогавашни скокове, които и сега са такива, превърнаха държавата в руини, а народът изчезва, лъжат откровено и преправят историята като северомакедонци.

Паметливите помнят трите фалита, режима на ток, празните магазини и внезапните парични реформи.

_stankow

Може ли паметливите да ни посочат в кои години са били тези "три фалита" ? Да са спирали предприятия, заплати, доставки, плащания ?

Защо не се срина икономиката на Русия от санкциите ,а на ЕС се срина? Защото това е Руската федерация,а онова е ЕС.

Не могат да си ремонтират танковете, камо ли да приизведат нови. Не могат да си произведат снаряди. Украинците хвалят нашит 122 милиметрови, произведени на западни обработващи центри. Бият много по-точно от издялканите на струга на Алкашка. Ядат каквото има и точка.

Другари и другарки, спрвте да наричате еврогайските политици и икономисти малоумници. Това не е вярно и те не са такива. Те са просто платени кукли на конци. Кой им плаща смятам че знаете много добре.

Руснак ли е, на дръвника с теслата и глава забучена на кол обърната към Москва! Зверско клане за руските свине! Зверско клане за руските свине! Зверско клане за руските свине! Зверско клане за руските свине! Зверско клане за руските свине! Зверско клане за руските свине! Зверско клане за руските свине! Най добрият руснак е закланият, най добрата тор е от руснака!!! НЕКА КЛАНЕТО НА РУСНАЦИ ДА ПРОДЪЛЖИ!!!

Такива примати като теб искам да ги виждам как ги дерат живи. Нямаш място на тази планета.

Този олигофрен пак са го уволнили от Софйската кланица.Не му объшайта внимание .Той е луд ,но не безобиден.

Защото имат ресурси и обезпечени пари ,а не като балона долар.

Мога ли да отида на студентска бригада в Русия? Да бера малини, да съм сервитьор в някой курорт, да сека дърва в Коми? Добре ли плащат? Навремето българите, които ходиха да бачкат в Русия, заделяха за по една панелка в България. Сега как е?

можеш, да, ще управляваш бтр

Близо 3 милиона емигранти и 300 000 на кайма. Икономиката е цветуща :):):)

"Защо икономиката на Русия не се срина въпреки санкциите" Защото реалните икономики не страдат от кризи. Само измислените икономики като тази на сащ, която се издържа от войни по света, тресяща се от финансови кризи и кухи печатани пари без покритие могат да се сриват. "– В действителност руската икономика, за която Брюно Льо Мер казваше, че ще се срине… – Тя изобщо не се срина, точно обратното! Заради това, че каза, че руската икономика има силата на италианската икономика, ние сбъркахме перспективата, защото основната разлика между руската икономика и италианската икономика е, че Италия е изключително задлъжняла страна, докато Русия изобщо не беше. И това е причината, поради която санкциите, които наложиха на Русия, имаха много по-малък ефект, отколкото ако бяха наложили същите или дори по-малки санкции на Италия. Затова увеличават санкциите и днес стигнаха до края на санкциите, които могат да наложат, завършвайки със забраната за издаване на визи за туристите. Впрочем ние сами си простреляхме крака. Американците се противопоставят на тази европейска мярка, защото, както казаха, хората, които са против Путин, днес нямат възможност да дойдат и да сравнят с Европа. Така че ги оставяме да си стоят там, а популярността на Путин расте – тя беше 69%, което вече е много, а днес е 83%. Това отново са числа от моята книга, а всички числа, които използвам, и всичките ми източници са от руската опозиция, т.е. числата идват от центъра “Левада”, който е смятан за чужд агент от руските власти и със сигурност не е проправителствен. На следващо място това са американски източници, освен източниците от руската опозиция, както и украински източници." radio sud france Това говорят свободните жители на Европа FREE EUROPE

няма такава. Износът на суровини и енергоносители не е икономика.

Как да се срине землянка.

Какви времена дойдоха Русия тотален провал на реалния фронт и сериозни победи на икономическия фронт. Това ако някой го беше казал преди 2 години щяха да му се смеят.

Интересно как ще е в България? За нас българите това е по-важно. Дано да не е провал навсякъде. Или какво ни пука, като си имаме "европейско" извинение.

НЕЩО КОЕТО ГО НЯМА!

Брей...брей...брей..! Тази икономика, особено руската, какви проблеми, какви мисли ви създаде. Че от тук, че от там, как хубавото не е това което е. Много се кахърите вие. Как поредното изсрано лайно, руската икономика го е прескочила. А защо не забележите елементарни неща, като изключително богата страна. Икономиката им е обърната към производство, не към услуги. Може да е елементарно производство, но се търси, не е натруфена с услуги които се калкулират като за световно. На запад купили просо от Русия, купили го скъпо изялиго, изсрали го, някой ги избърсал, последният калкулирал брутният продукт в балонни долари ии евро и се получил невероятен стандарт на живота. Проблема е че десетилетия получавахме от руските блага, препродадени 100 пъти от посредници и като секнаха, 1те които се разреваха бяха междинните търговци, а политоците отнесени от вихара, повярваха на глупостите си, дето един друг си ги разказваха. Като в селска кръчма. санкции до насиране на обикновенният европейски гражданин, баламурника, които самите те възпитаха така. Крадаха преди години, всичките ги смениха ново евромозаци се появиха, още по.... насосани към нищото, за да не се прече на големият личен джоб.

Мед им капе на сърцето на путинофилите от тази статия. Аферим!

Щото сме в казана...

Всички бяха наясно какво ще стане , само великите икономисти са учудени

Тука инфлация към 30 процента от идването на ПП като служебно правителство. Дървения материал от 300 на 900лв. Ллякото двойно.

Изтрили ми коментара, в който се възхищавам на най-обективната медия - DW.

На държава, която има всички полезни изкопаеми и всички енерого носители в ОГРОМНИ количества, само можеш да им пръднеш на кОра. Един мнооого прост пример, свързан само и единствено с това, дали си завършил основно образование: - Трябва да си безкраааайно тъп, че да си мислиш, че ако някой ти достави енерго носител от 15 000 километра, ще е по-евтино от това някой да ти го достави от 3000 километра.

На мене никой нищо не ми дава, аз си го купувам.

Толкова словесна дрисня в тая статия за три ясни факта: не печатат толкова пари, поне една част от елитите им имат чувство за принадлежност към Русия, имат огромна територия и ресурси, а са относително малко на брой гърла и не са привикнали на голям лукс.

А защо сащ който имат най големият външен дълг от 34 трилиона долара , поддържат 800 военни окупационни бази по цялата планета? Приличат на паразит който изсмуква силите на всички.

защото 40 умствено повредени държави налагат санкции, а180 нормални държави не налагат санкции!

40 държави...то пък едни държави...... Какви държави са Литва , Латвия , Естония , Хърватска , Словения , Босна , България , Молдова ? Всечки заедно са колкото среден китайски град

не знам кво значат санкции, ама аз не съм носил носи дрехи от повече от 25 години и не съм ял кашкавал от магазине повече от 1 година и ако ми дойде в главата да си купя кола ще отида на екзорсист, щото толкова пари на куп не съм виждал... ама това не важно... важни са фон дер лайен и столтенберг и паси и радев...

Сега и на запад ще са така. Те и без това до момента го караха на лизинг всичко това, което ти не си могъл/могла да си купиш.. вече ще им е доста по-скъпо и трудно

ЗАПАДналите демократи изпълняват поговорката " я не сакам на мене да е добре а на Вуте да е зле " . Толкова са се самозабравили че се опитват да налагат цени на нещо което нямат, Русия продава суровини на цяла Азия. А тук либерастите ни обясняват за някакви 30 пила, кравите били вредни животни и трябва да се унищожават, инжектират ни със скъпи отрови , налагат все по големи данъци и от всичко това забогатяват няколко човека. И при всичко това чакаме някой друг да фалира...

Вместо избодени очи им изписаха веждите на руснаците. Запада трябва сериозно да почне да се тревожи за собствените си икономики. Запалиха си къщата за да изгори плевнята на руснаците, та ... какво сам си направиш друг не може да ти го стори.

Знам само, че кашкавала и сиренето в магазина ги подминавам вече, колегата в Германия ходеше по 2 пъти на почивка в чужбина, а сега топлото едвам плаща с пари назаем, а колегата в Лондон и пари не а и стоки в магазина нема. А бай ти Сергей в Москва е общ работник и парите му стигат и за топло и за кашкавал и за почивка, па и апартамент че в Турция решил да си купи. Толкова за санкциите.

И на заем няма да успее да плаща. Токът вече на места е 70 цента на квч. Соларни панели са 20,000евро и 3-4 месеца в годината са неизползваеми, баш зимата. Останалите месеци ти докарват едно 100 на месец, колкото да не се чувстваш прецакан ... Само батерията е с амортизация фиксирани 70-80 евро на месец

не се срина, щото се крепи добре и защото и другите я крепят за да не ги изядат живи евроаталантиците!

ПСЕВДО-САНКЦИИТЕ СЪС ДУЗИНЕ РАЗРЕШЕИ "ДЕРОГАЦИИ" И РАНДЛИЗА ОТ КИТАЙ ! КИТАЙ ТРЯБВА ДА БЪДЕ УДАРЕН САНКЦИОННО, ЗА ДА СЕ ПРЕСЕЧЕ ЛЕНДИЛИЗА! В МОМЕНТА БЛЯДОВЕТЕ ХОДЯТ ЧАК ДО ТУРЦИЯ, ДА ТЪРСЯТ НАПРИМЕР ЧАСТИ ЗА КОЛИ ...ЗА ВРАЖЕСКИТЕ , ДЖЕНДЪРСКИ ЗАПАДНИ КОЛИ !

Да не се лъжем, Русия е супер зле икономически. Преди беше зле, след войната е още по-зле. Не познавам никого, който да е отишъл да бачка в РФ. Имам познати, които са в Китай, но и те са доста малко в сравнение с тези, които са в Европа, Сащ, Австралия.

Трудно се отива там, пък и не е най-примамливата дестинация за живот. Обаче всички знаем от историята, че там като реши вождът и цялата страна (с размер над континент) работи за чест и слава.. та в този дух беше ясно кой е по-изнежен и кой може да търпи повече лишения за по-дълго време.. смятам нямаме различни мнения по темата?

Само че, си педофил и анален джендър.

От типа" анализирам квото ми изнася и го поднасям както ми изнася". Какво изобщо дращите като ОРКИТЕ не публикуват данни ?!? Нещата са прости. ТОВА Е БЕНЗИНОСТАНЦИЯ С РАКЕТИ. И ДОКАТО НЕ Й БЪДАТ СЧУПЕНИ ЗЪБИТЕ ЩЕ ПРОДЪЛЖАВА ДА ОГРАБВА Планетата и съседите си за благото на Путю и компания. Днес украинци, утре други. Така, че сме длъжни да изтърпим известни несгоди в името на бъдещето си. На Блядската СГАН трябва да бъде сложена усмирителна риза веднъж завинаги.

нали видя, че това го пишат дойче зеле - най-тежката артилерия на антируската прпагандна машина… смяйат знази колко са го закъсали западнитя дебилитет (аз знам колко, защото виждам какви малоумници ги защитавате)

СВЯТ МОЖЕ ДА КАЖЕШ И НАПИШЕШ ВСИЧКО. А ПРИ ПУТЮ АКО НЕ СИ В ТОН С ОСВОБОДИТЕЛНАТА ДЕНАЦИФИКАЦИЯ ЛЕТИШ ОТ ВИСОК ЕТАЖ КЪМ..... БЪДЕЩЕТО.

И ние имаме съседи като Украйна.. рсм.. и не ние тях грабим,а обратното. И не ние бием хора в България, а те там.. ако почнат и да ги избиват съвсем ще заприличат на Украйна. Така че остави опорните точки на ДСБ и пробвай да отидеш в Кърджали и почни да стреляш по хора... Ще видим Ердоган за колко часа ще реагира. Или го направи с немската общност в Полша... 193...

щом дойче зеле отита, че санкциите са bullshit и няй-дебелия го яде гейропа… смятайте какво е истинското поражение за малоумниците от запада

МНого е зле в Европа, не я мисли ;)) Стоя си на топло, магазините пълни, бензина евтин. А има една държава с 90 процента външни клозети, с валута която не ползва никой, с 80 процента малоумници пияници, военни, проститутки и това е, други професии няма. Имат за президент ботоксов педераст, когото командват от КГБ, който ще ги разпадне.

гледам, че яко са ти полирали липсващия мозък… живей си в заблудата и си слагай редовно бустерчета

Бензинът евтин? Сега сигурно ще кажеш, че и храните са евтини? И тока? Сега ясно, че имате задание какво да пишете ама поне малко се придържайте към фактите, съвсем на фантазии я подкарахте

Остава да кажеш, че се чувстваш спокоен след 4тия буустър , радваш се на новия си стар пол и си еко неутрален ;) поне карайте до края с опорките, за които ви се плаща

Само дето хранителните стоки са с поне 30% поскъонали за година. Я не ме кръщавай ти мене.

30%? 75-100% човек. Удвоиха се! А енергията не спира да расте с коефициент 50% на 2-3 месеца

Еми много просто, защото вие направихте санкции на нас а на Русия тези санкции са повърхностни.

Европа премина през зимата без липса на газ и с работещи енергийна система. Руснаците си остават същите мизерници, които не могат да произведат нормален автомобил, да не говорим за самолет и помпат ресурси. В резултат на това богатство трупат олигарсите, които го изнасят заедно със семействата си към гадния запад, а останалите мизерници пият соли за вана.

Ватенките ти помпат минуси - не им харесва истината ;)) Няма руски олигарх или децата му, които да живеят в роСЛЯМИСТАН.

Важното е кой помпа безполезните ви майки, че са ви родили такива слабоумни и безгръбначни мекотели.

Добре се обрисува ватенка ;))

Ами и ние също сме ватенки и много пп бедни и от когато бяхме с ватенките така че не се прави на шут

Премина на въглища и мазут и след масово затваряне на цялата промишленост. И колко да е преминала независима за няколко месеца, при положение, че до онзи ден тръбите до Виена и Унгария/Италия работеха? Тази година ви чака преходът към зеленото бъдеще,ама гледайте да не забравите субсидиите към европейските граждани, че иначе набързо ще се види колко % са зелени и колко бързо бягат

Само за ъпдейтване на ядрената програма в следващите 5 години....САЩ отдели ЕДИН ТРИЛИОН $$$. Каква Русия, каква икономика? Само щата Калифорния има(имаше до преди 1 година) две и половина руски икономики. ВКалифорния няма газ а няколко помпи кладенеца има в частни нивички. Всички останали приходи са от РАБОТЕЩА ИКОНОМИКА.

Надявам се,че не говориш сериозно:)Майтпчия:)

то затова САЩ фалират 8ма поредна година … дълга им многократно надвишава брутния вътрешен продука… ако си върнат заемите ще са на ниво Румъния

Тази статия е пропаганда и то си личи от километър, както и платените ви про руски коментари тук. Русия е аут и икономически, и военно. За каква икономика въобще говорите? Те преди войната бяха цървули, сега хептен.

Икономист !!!! Компетентен ПО ВСИЧКИ ВЪПРОСИ!!!!

Аха, значи се е сринала икономически. Ти първо си изясни за себе си питанката ли си, мичето ли си, любопитко Петко ли си, Катя ли си, Мишо ли си ... то че дойде време за кукуригане е вярно ... ма по полека ве

Каква икономика имат тези? Ползвали ли сте руски презервативи? Твърди и с дупки! Но най-важното за руската икономика е че тя е неефективна и енергоемка с нисък КПД!