Защо е важно да пестим по 5 лева на ден?

Eдин 18-годишен човек ще може да натрупа 1 млн. лева след около 42.5 години. Ето как може да се случи това

Обратно в новината

Коментари - Защо е важно да пестим по 5 лева на ден? | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

При средна инфлация 5процента след 20 години ще имате един гол х.....

В момента доходността навсякъде е по- скоро нула! Ако искаш много рискове може да получиш няколко процента, но това си е бая риск и само за професионалисти... Идеята на спестителя трябва да бъде първо да не загуби пари от "инвестиции" и второ да не загуби стойността от инфлацията и това вече е достатъчно!

Нищо не става с пестене. Големи пари се печелят с тарикатлък и крадене.

Събирах 18 год. за дъщерята и ...1997 изгубих всичко. Така , че не ми хвалете това.Особено в БГ-то, където комунистите ,като бърз влак.

Не се живее със спестявания а с ХАРЧЕНЕ. Това предлож ение е лукаво.За да имат банките с какво да увеличават лихвите си давайки заеми на други харчещи.При тази атомна надпревара, може ли някой да е токлова заблуден за да повярва, че някой ден все пак ще ву върнат вложенията че и с лихва отгоре.

Балгария само Ена простотия

Наи големите цигане. Ее България никога няма да имаме пари България вече. Е. няма

Типична клик байт статия. Тя не е писана за хора и четене. Тя е писана с цел да кликате... трафик... това е то, което го интереусва медийката.

Стига глупости!Няма профани,които да манипулирате.Наглост!Раздайте по 50000 лева на"слушателите" от заграбените милиарди ,а даже и по 1000000!

От утре ги пичваме. Днес е рано.

Българина има много пари стига е революционер след като дава на синът си всички ден по 10,20 лв. Той също харчи на ден 40лв за цигари храна и бензин жена му също толкоз ,а отделно др.разходи по домакинство сметнете 100лв. Дневно всеки ден с 1 дете око са 2 повече всички имат пари и реват взимат наеми ренти и заплати по 1700лв ,за да пазарят като луди на тези цени значи имат пари ,българина получава 500 харчи 1000 това са факири както каза бай Тошо,ха ха,ха!!!!!

Хубава е статията, ама...тези дето притежават огромни сгради дали по този начин са успели, питам за един приятел :)

Поредната словестна еквилибристика за лов на шарани. Хора, спестявайте в бурканбанк, злато, недвижимости. Бягайте от ЧПФ, прехвърлете си парите от УПФ в НОИ... за да получите пълна пенсия при пенсиониране. До сега от ЧПФ са откраднати 25 млрд лв.

Принципа е такъв, но дали от миналто и то на САЩ може да си оравиш изводи за бъдещето? Аз си спомням как цвло едно поколение пестеше и имаше спестовна книжка за кола или апртамент на децата (прим 10 хил. лв) обаче после дойде денокрацията и изведнъж тея 10 хил лв станаха хиляда, после един лев... Като се говори за възможни печалби трябва винаги да се говори и за риска. Колкото е по голяма възвращаемостта толкова е по голям риска. Отделно колко е инфлацията и каква е гаранцията

Заглавието е за пестене , а статията е за инвестиране. Сякаш е едно и също.

По-добре 5 лева спестени , отколкото кутия цигари.

И се сещам за вица: - Пушиш ли? - Да. - По колко кутии на ден? - 3. - Колко струва 1 кутия? -10$. - И от колко години пушиш? - 15 години. - Значи ако 1 кутия струва 10$ а ти пушиш по 3 на ден харчиш по около 900$ на месец .За година се получават около 10 800$ нали така? - Така е... - Тоест, за последните 15 години си похарчил над 162 000$ за цигари ? - Явно е така... - А замислял ли си се, че при правилно вложение на спестените пари сега можеше да си купиш Ферари?... - A ти пушиш ли? - Не .... -......И къде ти е Ферарито, щото моето съм го паркирал ей там :)

Когато откриеш че Windowsa има калкулатор и решиш да напишеш статия. Но няма лошо аз като съм в банята и аз ги мисля такива.... ако спестя 2/3 от заплатата всеки месец как след 3 години ще съм Бил Гайтс само дето не ззанимавам хората с глупости и не ги записвам като новина.

Много глупава и безмислена статийка!!!!!!! С колко лева на ден мислите, че разполагат 90% от тийнейджърите?????? И не само те а и като цяло домакинствата? Ако няма какво да напишете, не пишете. Работете над смислени въпроси.

Я кажи с колко разполагат лева разполагат тинейджърите и за какво ги ползват? Вместо да даде 4.50 за пица и айрян от тъпите дюнерджйници по улиците, дали не може да си направи сандвич от къщи и да спести поне 2 лв от дневните с които разполага. Като гледам колко тинейджъри са седнали по пейките, пият бира или пушат електронни цигари, не вярвам да ги получават безплатно. Дори 1 лв да спести не говорим за натрупване на колосални суми, а за изграждане на навици, които ще им помогнат на по-късен етап от живота.

От спестяванията които правих през годините по този начин...се получи едно голямо нищо....но разбрах ,че като ти минат младите и хубави години.....ти остава само...мерака

Аз съм потомствен милионер ............ боли ма кур@ за вас !!!!! Мишки срещу мене църкат ...... като ме видят познай къде си бъркат " - Ицо Хазарта

явно автора на този изключителен бизнес план е на тежки опи@ти и сутрин чака маминка да му остави на шкафа в коридора джобните 20се лева

И слид 20, 30 или 40 години идва една любима партия на власт и пиеш една студена вода

просо сънува... Къде ги видяха тези проценти, тези ликвидности, едни велики сметки и с нулеви лихви... А междувременно животът се случва и, бум!, отиваш си в автомобилна катастрофа или от някой вирус, уж пуснат от китайска лаборатория, докато Биг Брадър гледа оттатък океана и забърква конфликти.

Много ми е интересно дали автора на статията и експертите, които цитира, са вече милионери.

След 40 години ще имате пале с брикети - за горене ;-)!

за 42 години - тоя 1 Милион е Изяден от Инфлацията до 1 лев ефективна стойност! защо пишете такива глупости, като нямата 1 грам математическа култура и какво е дори 2% годишна инфлация, да не говорим за периоди като в момента с по 50% инфлация!!

Това с трите билета за градският транспорт ми хареса. А ако не ползвате и такси, ехе, тези един милион направо ще ги спестите за 10 години.

Значи, всички които не пушат, трябва да са мултимилионери, защото пестят по минимум 5 лева на ден. Преди 40 години апартаментите бяха по средно 12 хиляди лева, сега са средно по 400 хиляди лева. Ако не знаете какво е инфлация, е хубаво да я имате предвид, защото във времена на икономически подем инфлацията е 3%, а в днешните времена е 45%. Пет лева днес, са 2.50 лева след 2 месеца :)

Ха сега кажете и каква ще е стойността на 1 милион лева след 42 години :) Този филм сме го гледали на няколко пъти вече...

Как да спестим 5 лв. на ден??? 178 ток с 1 климатик 50 вода от яз.Тича /не става за пиен/ 45 телефон 33 интернет и телевезия 60 за бензин и газ 50 лекарства по здравна каса 416 лева задължителни разход 1200 лева доход на двама възрастни не пенсионери от заплата От остатъка 784 лева всеки месец излиза по нещо Този са данъци за апартамент и кола 200 лева, друг път ще е гражданска, технически преглед, винетка. Да не се налага зъболекар, ядреномагнитен или някакво друго изследване. Следва гладуване!!! А когато човек наближава пенсия то се обаждат разни неща. Ако се повреди нещо вкъщи си фалирал, щото и спестяванията ми отлетяхя. Та питам откъде тия 5 лева на ден???

45 телефон? 33 интернет и телевизия? Че за къде без телевизия?! Без хляб може, ама без зрелища... мале мале. В тия 45 лв за телефон няма ли интернет пакет с поне 10 GB "неограничен"? Защо се дават два пъти пари за интернет? 416 лв "фиксирани разходи"? Чувал съм за фиксирана доходност, това ще да е обратната страна на тази инвестиция. хо хо. С риск да прозвучи арогантно, такива хора експертите на запад ги насочват да се ориентират към капсулата за хуманно самоубийство, тъй като са с отрицателна биоефективност.

Тока можеш да го намалиш на 50 лв. Ползвай климатика на 1/3. Колата много ти гълта. Продай колата и ще спестиш 90 лв на месец плюс още данък от 200 лева годишно. Ето ти спестени 250 лева на месец. За повече финасови съвети и как да станете милионери за 10 години, ме следвайте в ТикТок.

Стари лакърдии от едно време. Моят "Лайф чойс" какъв убав беше.... ехе-е-ееее.... Само оня сърбин, Югоагента от Варна ми беше конкурент по "доходност"...

И аз пестя всеки ден по 5лв като не използвам адския транспорт на юрдака царицата на Факултето!

По-тъпа статия едва ли може да се измисли…Вече не знам да се смея ли или да плача,толкова ли затъпяхме с тия “западни ценности”?

И съм пестелива цял живот, и не пуша (за оня виц с цигарите и спестеното за "Ферари"), и кола нямам (да гълта финанси за данъци, такси, поддръжка и бензин)... И пак не мога никога да ги събера тези пари. Събираш до един момент. Следва или криза, или временна безработица на член от семейството, или някаква операция, която ЗК не поема, или ремонт. И всички наоколо си "ценят труда" и те дерат прилично, без да питат имаш ли възможност, или дали парите не ти трябват и за друго. Доходи трябват. Адекватни на условията за живот. Населението и само знае как да ги разпредели.

Изберете отново Жан и ще ви направя всички милонери.

Не знам кой гламчо го е писал това произведение, но дори не се е запитал колко човека в тази държава могат да спестяват по 150 лв на месец? Само преди нколко дни имаше изследване на НСИ, че 75% от българите трудно свързват двата рая, а и сме с близо 4 млрд лева "вътре" по отношене на фирмите за бързите кредити. Да не говорим, че 7% доходност са вече високорискови инвестиции, при които шансовете ти за печалба са 50/50...... Абе това си е откровено подвеждане. Добре, че накрая има буквички с наклонен шрифт, че да се разграничат от написаното :-))))))

Глупости на търкалета!

след 42 години, тея 1 млн лева ще са 100 000 сегашни най-много. Може дори 10 000.

И къде точно да намеря влог със 7% доходност?

При Ружа Игнатова :)

Само педеааас може да се върже на тази простотия!

През социализма като живяхме това имаше смисъл. Но днешно време с тези инфлации няма смисъл.

И след 40 години с отчитане на инфлацията ще си купиш геврек.Вече преживяхме баничка за 1200 лв.Само злато или имоти.

Хахахахахахахахахаха. Това си е направо виц! Сменете рубриката!

Като се има предвид поскъпването след 42 години тоя милион няма да е като един милион сега. За 42 години билетчето от 7 стотинки стана 1,60 лева - около 23 пъти поскъпване. Тоест тоя милион ще има тогава стойност 23 пъти по-малко, около 40 и няколко хиляди лева сегашни пари. Това най-общо казано, само за пример.

След 42г. я камилата... В този несигурен свят, я война ще стане, я пандемия ще ни гътне, я инфлация ще ги изяде, я банката ще фалира... Живейте днес, защото може да няма утре.

!!!!!

...прозорче на моя таван гледам гола, сива стена, на която личи стар надпис къде да спестим парите си. Чудя се, защо такива призиви ги има само в бедняшките квартали..." Б.Райнов, Голямата скука.

Абе Коста може ли вместо по 5 лева да пестим по един пакет уриз след време ще имам един тон уриз пакета по 50 лева

ориз

Вкараш ли пари в банка вече си ги загубил. Може само да се надяваш, че няма да доплащаш.

Пестите, пестите и накрая идват едни алчни политици, банкери и подобни и ви нулират спестяванията. За ваше добро, естествено.

Срив при голяма американска банка разтърси финансовия свят... Преди минути. Ма ти си пророк ве!

С пестене не става ,не лъжете децата . Колко ще струва един хляб след четиресе години. Мойта прогноза е дест хиляди лева , и ще е с брашнени червеи.

Тъжно