Коментари - Засечен е огромен ръст на внос и износ на стоки с двойна употреба към Русия през България | Бизнес.dir.bg
назад

Засечен е огромен ръст на внос и износ на стоки с двойна употреба към Русия през България

Затягат контрола на ГКПП "Капитан Андреево", около 20 000 са компаниите в Европа, които избягват санкциите

Обратно в новината
| Редактор : Лилия Чалева

Коментари - Засечен е огромен ръст на внос и износ на стоки с двойна употреба към Русия през България | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

никакво пресичане... ние ако от ембарго не направим далавера... че имаме и опит

зъщооо, все русия им е трън ф учите!!

Пак ли някой е продал 3 бинокъла и кашон дамски ботуши?

вместо пак България да е изкупителната жертва, защо умният ЕС не се постарае тези стоки изобщо да не тръгват от продавача/производителя към Русия? България е само една брънка във веригата. Освен това не бива да спира тоя големият поток - иначе как Ердоган ще си взима проценти за транзита, не може така....

как е, а?

Абе оставете хората да работята бе изроди! Ебахти буклуците, майна!

Коментарите на копейките - квиии

Вземи гейса Макрон във Франция, вземи Урсулата в Германия, всички са такива уродясали хора. Хора ли казах? Животни са.

Ако мислеха за България толкова колкото за Украйна и Русия щяхме да сме първенци в Европа, ама народа е казал - който плаща той поръчва музиката

20 000 компании изнасят за Русия :))) Ауу, как може? Ми може. Русия е огромен пазар и само глупак няма да иска да търгува там. Всички брандове са си там, някои се изхитриха да се преименуват и да си сложат уж руснаци начело. Има световни компании и марки, които ни заобикалят нас, но ги има в Русия. Да не говорим пък за японски, корейски и китайски компании. Е, нЕма Лидл и Кауфланд с техните боклуци...

Аз си мислех, че сме православни, а тези наши управници го дават по католици от папата.

Какво да купят рашаните от смотаната Европа, за която Китай прави всичко. Контролерите , процесорите и другите конвенционални чипове се купуват директно от Китай. Стига простотии предназначени за непросветената публика. Най-големите нарушители са германците, но си бършат задниците с нас, защото видите ли това минавало през България та българите са виновни, щото не го контролирали. А товарът е транзитен с "перфектни документи". Говоренето на глупости е наш национален спорт, а когато дойдат на власт и "мазни слагачи" като Академика и Кокорчо нещата придобиват още по-трагикомичен отенък.

Гледах интервюта за събора на тръбача в с. Гуча (Сърбия) Един пич каза :Woodstock е био едан пут, а собор трубача е био 55 пут и биде че иоще 55 пут. Та да знаете Русия е била и пак ще бъде. Православието което винаги било трън в очите на евреите, пак ще го бъде.

Црък црък мишоците на ибемзиту

Джендър, пак си прекалил с тревата ?!

Тия момченца недорасли от ПП не се усещат как сами си го забиват отзад. Тъпаци

Нищо лично. Просто бизнес.

това е същото като това, че и един патрон от България не е отишъл в Украйна

А, бе не нормални. Цяла Европа знае, че Москва че и Русия пращи от германски стоки. Стотици немски фирми, чрез посреднически фирми от ЕС изнасят за Русия. България не е изключение, чак сега ли го разбрахте. То да са само германски фирми, цяла Европа изнася по този начин. Бизнеса си е бизнес, винаги прецаква политиката и намира начин. Вие как изнасяте бълг. оръжие за Украйна, чрез американците нали, намерили сте му цаката, да не би да сте най-умните с този номер. Какво се чудите? Ще го спрете ли, кога ви го казаха американците?

А ти горката - не щеш обратно в хохландия ? Защо ма курво ?

Плъха пак дига пушилка

Държавата е на автопилот от вашите простотии и русофобия

Едно не ми е ясно. Тези боклуци защо сте ги избрали? Да защитават българските интереси или тези на посолството и лайкучката от ЕС?. Всеки ден чета за активността им спрямо Русия и Украйна. Ами да отиват там и да си решават проблемите. От меките столове и кабинети тук е лесно да се правят на всемогъщи. Плъхове!!!!

И какво? А нещо за свръхпечалбата на банките каза ли? А за цените на водата които пак ще вдигат щото се налива в пробитото корито ВиК?

МАКСИМ КАРАКАШ си ляга само с млади жени, бизнес асистентки във фирмите му. А жена си я надначил на държавна работа, далеч от фирмите и живота му.

Таксите на банките какво общо имат с неспазването на санкциите срещу Русия?

Кочината защо така желае западните стоки?

"Той поясни, че става въпрос за "поток" от стоки, които не тръгват и не спират в България, а в голямата си част тръгват от други страни в Европа, или стигат до други европейски страни." Оказва се, че "нарушителите" са от/до други европейски страни, от/към които стоките си пътуват безпрепятствено, а сега ще се увеличава българската митница на най-корумпираната държава в ЕС. И митническите документи били перфектни, какво ли ще проверяват в този случай? Ще има нови работни места за управляващата некоалиция, заради което те поддържат сглобката.

Денков освен за Русия за друго говори ли ???

Кое ви възмути, че да ме изтриете и кое не е така в коментара ми?: "Отрепки прости соросоидно болни педераси, оставете хората в БГ да изкарат някой лев във мизерията която сте създали по поръчка на западните мародери!"

Но той за това е премиер

е огромен уй у дирника на асенчо, а денкоф като разбрал и той се надупил ;)

това значи, че някоя от подопечните му служби, не си върши работата!

Колко сте жалки, вие сърца имате ли?

А бе плъх прост, защо пречиш да се печели??? Само вие горе ли трябва да печелите??? Толкова прости бг слуги!

На снимката - класната по математика със зубърите в класа. Направо са като от филм. Толкова събирателни нарицателни образи!!! Сухият цайс, който постоянно вдига ръка и винаги идва с написани домашни (Анян, от "Малкият НиколА") и дебелият женствен зубър, когото заключват в тоалетните и му мокрят панталоните, а той развива психично разстройство и един ден си отмъщава на целия клас, като ги заключва в класната стая и я запалва. :)))) Филмът е готов.

И после що не ни приемали в Шенген. Направо се чудя.

нищо! ама, ей така, да си дрънкаме!

Т.е. Русия внася в България стоки с двойна употреба, после ги изнася за Армения и от Армения си ги получава обратно. Хитро! Умен е този Асен. Личи му.

Тази не разбраха ли че именно санкциите са стимула за развитието на Русия. Без да има забранен внос на чипове например, Русия няма как да разработва чипове, защото ще са няколко пъти по-скъпи от тайванските. Но като са забранени може да ги разработва. Никой в Русия не ги конкурира. Със санкциите 2014 само направиха Русия износител на храни, защото трябваше да спрат вноса на хранителни стоки от Европа със съответните загуби за европейските селски стопани.

Независимо от усилията, докато моето поколение е живо, България ще е русофилска страна. А дотогава я камилата, я камиларя…

Те войната за чипове я почнаха с Китай и сега Русия прави революция във войната на дронове.

Така е, и ще продължава. В Гърция ми е по-евтино да пазарувам храна! Няма да слагам цени от Рашка, че ще ме разстрелят. :)))) Докарахме се дотам, че потребителската кошница на един среден руснак е двойно по-пълна от тази на един среден българин - горд член на ЕС и Нато.

Нещастни тъпанари! Питайте Испания, Белгия как спазват санкциите. Първи по внос на газ. От санкции и лизане на задници затрихте и окрадохте всичко в тази държава. Оставка случайници

Тия марионетки само с това се занимават

Kalin

Тия направо се оляха да се натягат слагат и подмазват.Отврат.Типично по нашенски може и да не е вярно но ния ще го повтаряме докато някой повярва че е така.Заради такива неща едно време СДС за да дойдат на власт ни вкараха в черния списък и трябсаше да си вадим визи като ненормални за да излезем извън България!

"По думите на Василев, около 20 000 са компаниите в Европа, които избягват санкциите срещу Русия, но проблемът е, че използват изрядни митнически документи. ". И всичките ли минават през България, и колко от тях са български ? Ех ако бехме в Шенгена нямаше да има тази статия , защото всичко щеше да си джитка свободно !!!

Приоритети се нарича.

Прислужници на чичо Сам, цял свят разбра , че той не е вече господар на света.

Какви електронни компоненти се произвеждат в Европа? Пропаганда за балъци, далечни от занаята.