Заради военния конфликт в Украйна вече се чертаe новата нефтогазова карта

Азиатски играчи се наместват в руските проекти на мястото на европейските големи петролни и газови компании

Обратно в новината

Коментари - Заради военния конфликт в Украйна вече се чертаe новата нефтогазова карта | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Каквато и карта да чертаят, там от където ще го взимат, новите доставчици го взимат пак от Русия. От където и да дойде газа все е Руски. А да не говорим,че Русия може да реши да го спре и за доставчиците. Има един лаф : На където и да се завъртиш гъза ти винаги ще е отзад !

Връти го , печи го все оттам ще е .

1. Нито Китай, нито Индия могат са заменят Европа, а и нямат такъв интерес. Те няма как да почнат да купуват 4-5 пъти повече газ от Русия, просто зашото е наличен. Търговията зависи от потребителските им нужди. 2. Китай и Япония се интересуват преди всичко от бизнеса с втечнен газ, защото е краъкосрочно решение на техните нужди. Да стоят тръбопроводи от Владивосток? Това е лудост и ше отнеме 10 години. 3. Каквото и да продава оттук нататък Русия, то ше е със силно намалени цени. 4. Путин трябва много да внимава с бъдещите си действия - национализации, едностранно прекратяване на договори, прехвърляне на имущество с президентски укази, тъй като иначе ще оресече пътя на всякакви бъдещи инвестии от страна на Европа, колкото и невъзможни да изглеждат те в момента. 5. Европа прави в момента нещо, което трябваше да започне като процес още преди 10 години: отърсване от руската енергийна зависимост. Именно на тази зависимост разчиташе Путин, когато започна войната. 6. Отказът от руски газ ще доведе до криза в континента и до свиване на индустрията, а може би и до дадни фалити, но Европа е силна и единна и ше преодолее тозо недостиг. 7. Европа не желае да се откаже завинаги от бизнес с Русия, а де отказва временно от него, за да не подкрепя финансоео режима на Путин. Когато този диктатор се махне и Русия поеме по демократичен път с реално избрани политици, а не вечни и несменяеми "бащи" на нацията, това ше се промени. 8. Путин по никакъв начин не може да де противопостави на тези процеси. Само стои и гледа безпомощно отстрани.

Да ти го разбираемо и кратко - ЕС разбираемо и осъзнато напуска положението си на производител и ще поеме пътя на пазар на по-конкурентните азиатски стоки. При тези цени на енергоносителите компаниите трябва да са мазохисти, ако не си изнесат производството от там. Къде ще го изнесат? Бас, че след края на войната ще видим ако не масово, то голямо преселение в Русия. Няма да е директно, а чрез дъщерни фирми.

Много са ти криви сметките .

Дълга платена публикация за 50 копейки.

Забелязвам, че всички бивши ковид идиоти, сега са станали украиноидиоти. Чакам следващите велики дела на сащ и глобалистите. Очаквам скоро да ходите с алуминиево фолио по главата - в очакване на извънземните, защото байдън така ви е казал.

ЕС се набоде на меча услужливо подаден от САЩ. ЕС се саморазрушава, а всички ние живеещи в този вреден ЕС, и особено в мизерна България ще страдам кански...много и дълго.

е кошмарът на роССия, е и на уса, ако трябва да сме честни. Турция ще държи кранчето на енерго-"независима" Европа. Сирия на 4 морета поиска Башар....и яразсипаха Сирия. Иран, проблемите на Катар със съседите 2018-та (Южен парс се дели между Катар и Иран) Турците засега се държат, но руССнаците се прострелха сами, при това не в крака, а в главата!

Тя таз карта са черта май в София.. Новата УЖ карта, де.. Га от НАБУКО се пръкна НАКУКО... А МВФ, СБ и евробанките си дадоха парите за ТРИ пъти по-тесната мижава тръбичка с 10 млрд. куб. м газ от Азерията.. А фона в УЖ новата карта в черно се чертаеше с пропадането на ДАТСКОТО НАХОДИЩЕ.. И вече трета година няма как да е възстановено.. А по неговия път е и находището в Нидерландия - Грьонинген. Дето до година две ще бъде спряно и то.. А и Норвегия вече е на МАХ възможностти - през септември-октомври миналата година да припомним на забравилите, че тя обеща да "увеличи" добива с 1 млрд, ама чак през ОКТОМВРИ тази година.. И що таз УЖ нова карта ша споходи съдбата на картите на БАЦЕ.. Дет ги черна, черта в ЕС, ЕК-то.. Дето ишиаса ЮНКЕР в рамка си окачи на стената.. Вместо да я дава на експертите..

Политиката на Русия, спрямо Европа е еднозначна: Да не се допусне Европа да внася газ и нефт от други дестинации. Затуй беше войната в Сирия, затуй е и войната в Украйна (САЩ откриха в Донбас и в Азовско море нефт и газ.). Майната им на редовите русначета, майната им на сирийчетата, майната им на сравнително уредените държавици, от които не става вече нищо. Важното е една клика в русия да притежава всичко...

По разумно е тикве...ик.

Европа умря през 1947, уби я планът маршал. И все още не смеят да я погребат. А и не им е нужно, да изправят на нокти, 280 милиона овце, наречени европейци

Нещастно същество Европа си е жива, но не е за такива Нещастни отрепки без капка чест като тебе

Както е тръгнало с ембарго за руския газ зимата столичани ще събират стари гуми за отопление.

ВИКОЙ НЕ ПОЛЗВА ОТ 10 ГОДИНИ, ЩОТО НЯМА НИКАКВА ЗИМА ! А ИНАЧЕ СМЕ ГОТОВИ ДА ПЛАТИМ ВСЯКАКВА ЦЕНА, САМО И САМО ЕВРОПА И В ЧАСТНОСТ НАЙ-ВЕЧЕ БЪЛГРИЯ ДА СКЪСА ФИЗИЧЕСКИ И МЕНТАЛНО С МОСКАЛА И МЕЧКАТА НИКОГА ПОВЕЧЕ ДА НЯМА НИКАКВО ВЛИЯНИЕ ВЪРХУ ПОЛИТИКАТА И ИКОНОМИКАТА НА БЪЛГАРИЯ!

Ние българите обичаме Русия. Ти се махай

Прав си! Аз и зимъска се къпя на селската чешма. Ако ми стане студено сменям джапанките с галоши.

Да нямаме зависимост от русия а да имаме от лъжливите и крадливи американци ли?? Каква е разликата???

Плащат ли ти, за да си тъп, или ти идва отвътре? Не отговаряй, въпросът е риторичен.

Къци ти ли си ?

Една верига магазини, в София, успя да понижи консумацията на енергия в свои обект с цели 80 процента и то въпреки бандата проруски кавали, които не позволяват да се дупчи земята под София. Аз, като си смених джамовете си, монтирах климатици и се облепих със стериопори отвън, понижих консумацията на енергия само с над ДЕВЕТДЕСЕТ процента. Е вие, драги съграждани, не сте длъжни да правите същото - мъ консумиргайте енергия на воля, крадете от съседите топлина и т.п.

Мътой газа не е само за отопление ша знайш! От него се произвежда и стиропора, и дограмата ти!

Аз предлагам от последния пакет със санкции ЕС да си остави по един меч за сепуко на всеки един от европейските лидери, защото с малоумниоте си изпълнения Европейските "лидери" закопаха икономиката , а и обричат народите си на нищета и мизерия..... Ще дойде следващата зима и тогава ще видим каква песен ще запеят. Народа като скочи бесен и гладен да видим колко са силни гейвете.

НО БГ НЕ Е В КАРТАТА!!!!! РУСИЯ ОАЕ ИРАН НАПРАВИХА ТАКА ЧЕ ЦАР ДОЛАР Е В ЗАДНИК И НА КИТАЙ САМО ЗА ЙОАНИ !!!!!!! БАДЪНЯ НАПРАВИ АМЕРИКА НУЖНИК ТРЪМП БЕ ПРАВ !!!!!!!

ДА СИ ПОДЧИНИШ ЦЯЛАТА ПОЛИТИКА НА КОЧИНАТА ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 22 ГОДИНИ, ЗА ДА "ДОКАЗВАШ", ЧЕ СИ "НЕЩО" ! ТИ АКО БЕШЕ "НЕЩО" , СВЕТА ЩЕШЕ ДА ГО ОЦЕНИ ПО ДОСТОЙНСТВО, БЕЗ ДА ПРЕВЗЕМАШ ДРУГА СТРАНА И МЕЗ ДА РАЗМАХВАШ КАТО ПОСЛЕДНИЯТ КОМПЛЕКСАР ЯДРЕНИТЕ КЮНЦИ! СМЕШНА, ПКОМПЛЕКСАРСКА НАЦИЯ !ОЩЕ ОТ УЧЕНИК СЧИТАХ ТИЯ ДЕТО НАДУВАТ МУСКУЛИ ЗА МНОГО ГОЛЕМИН ПОДСЪЗНАТЕЛНИ КОМПЛЕКСИРИ, КОИТО "ИЗТЛАСКВАТ" КОМПЛЕКСИТЕ СИ, КАТО СЕ ОПИТВАТ ДА ГИ НИВЕЛИРАТ, ЧРЕЗ ФИЗИЧЕСКА СИЛА!

Който още не е разбрал, че американците ритуално заклаха Европа значи е пълен идиот. Единствената им утеха е, че Урсула, Борел, Шолц и вся астальная са още по-големи идиоти и първвосигнално теглиха ножа на ЕС. Но така е като тиквите още живеят 1989 година и войната в Афганистан. Ау, погледнете календара. Навън е 2022 и Китай е най-голямата икономика. Ау, Индия, Малайзия, Турция - много по-перспективни от умиращия ЕС. Нооо, ние българите радостно потъваме заедно с европейския Титаник под звуците на Одата на радостта.

В този проруски сайт е предварително ясно какви ще са изводите.Тук липсва безпристрастна обективност, за да се възприема т безкритично.

Друго е да можеш да мислиш. На либералния бойлер не ви е отредено да имате мисловна дейност.

последва и отрезвяването.. Факт Япония и тя искаше да си бие камшика от Сахалин 2 находищата там. Ама се отказа.. Щото, а е овсовобдила място.. А е изместена... С вече готови и платежоспособни кандидати.. ШЕЛ.. Радваше се, че имала само 5 милиарда загуби, а БТ бил с четири пъти повече от нея.. Ама и тя пое по пътя на японците.. И за завръщане говори.. А и челния и пример - само ЧЕТИРИ дни ШЕЛ Ингилизия издаяни без руски нефт.. И измисли латвийската смес.. А след откритието за джуркане на нефт по танкерите.. В руските пристанища износа на нефт вече е над преди ембаргото.. Да не говорим, че Индия и Китай вече са си заплюли кюмюра, дето ЕС не го иска..Най-вече КОКСУВАЩИТЕ СЕ ВЪГЛИЩА за на 100% изкупени.. А с полскио лигнит - металургия не се прай..

BP бил с четири пъти..

Американците са обещали максимум 15 млрд. втечнена газ, годишно на ЕвроГейя ... За да заменят напълно Руската газ, която е 200 млрд. ... Наистина нищо не разбирам от икономика!

Рублата се завръща. Това е добро начало

Ние в България имаме опит с рублите. Аз си купих Лада с рубли от Кореком, които спечелих като дървосекач в Коми. Беше хубаво време, весело

Не случайно, много държави искат Путин да застане начело на ЕС. Рейтингът му е по-висок от всички европейски лидери

мишо, ти достигна невиждани върхове на идиотизма!

Идиотизмът върлува в ЕС

Цените на въглеводородите нарастват, а стойността на еврото намалява. Минаваме на рубли ... Марио Драги, който се закле, че нямало да плаща в рубли, вече заяви първата вноска ... в рубли

Няма проблеми да плащаме и в песос баце. Това нищо не променя

Така си мислеше и Урсула фон ... Днес е със синьо под очите и сякаш някой я е малтретирал

Проблема е, че според санкциите рубли можеш да си купиш само от едно място. А когато е така продавача определя цената :) Иначе да, не е проблем и в песос само продавача на стоката да ги иска :)

Индустрията без проблеми може да мине отново на нафта, сменят се горелките и готово. Газ само за отопление на панелките.

Да, нямаш никакъв проблем! Само трябва да умножим по 3 цената на произведените в България стоки, но ние и без това до сега не бяхме конкурентноспособни на Китай на външния пазар... няма да се промени кой знае какво значи. Ще си ползваме произведените стоки на вътрешния пазар само. Тук и без това ЕС печатат пари в несвяст. Може да не работим!

А нафта от где ?

Изключително слаб материал на ДИР по материали на ТАСС. Милите тролчета - путьо вдигна цената на газа есента и началото на зимата като ограничи доставките на свободния пазар. А европейците планирана да купуват от там, а не по дългосрочни договори. И като престанат да купуват дало няколко години орките няма да могат да внесат нещичко и ще се върнат към крепостничеството, а господаря путьо и придворните ще дръжката оръжие като другаря Ким за да им дадат малко хуманитарна помощ. Жалка история.

Кой ще престане да купува? Вакуум знаеш ли какво е? Икономиката вакуум търпи ли?

Много си хитър, по договор ще плащат 4-5 пъти по-малко, ноо ще предпочетат свободния пазар, щото са баровци. И колко време така, докато ги свалят с шутове?

Да си се затварят в Азия, там им е мястото.

Това са стари новини. Оттеглили се били. Не са се оттеглили, ами Байдън скръцна с (изкуствените) си зъби и всички козируваха и за една нощ се изметоха. Либерален пазар, разбираш ли. Оставиха активи за стотици милиарди. Познай от един милион пъти кога и дали изобщо ще си ги върнат. Вместо да ни заглавичквате, кажете за окръжното на ЕС на тема "Как да търгуваме руския газ". В рубли разбира се. Разрешава се на компаниите схемата, която вече им беше предложена от Путин. Къде ще ходят, в този студен април ? :)

руската газ е вредна за живота,здравето и имуществото на вас и околните на вас.

Важното е, че САЩ в момента купуват от Русия, и продават на "санкционитащите" евроГейци на тройна цена....

Как става остава да ни обясниш?

Много е просто - ТАСС така казва.

не новата нефтеногазова карта! чертаесе новата политическоикономическа карта, на която рассия е една огромна дира! дупка , нищо, празно място населено с примати!

Примати като тебе ли не познаваш, но пиши, пиши

Не. Като теб.

Ние германците издържаме на 15 С домашна температура, а дядо ми пред Сталинград е издържал на минус 24.

Прекалено дълга статия която може да се обобщи накрая, Европа ще го духа. Най-вече бедните като нас.

Бъркаш. Орките ще го гълтат. Защото няма да имат пари за нищичко.

Много хора не разбраха, че навлизаме в трета световна война, не само заради Украйна, а и заради Китай и климатичните катастрофи, които ще предизвикат стотици милиони бежанци. В такава обстановка цената на енергоносителите е второстепенна. Политиката излиза пред бизнеса. при революции е така. А 21 век ще е век на революции.

След като в Европа рязко ще нарастна цените на енергоресурси вследствие на внос от САЩ,които ще са монополисти ,още по рязко ще нарастне цената на крайната европейска продукци,и съвсем рязко тя ще стане неконкурентно способна на Американската.Ерго, точно по тази причина грижливо и внимателно американците подложиха под Европа една разкошна неолиберална и глобалистична динена кора, на която да стъпи и тя го направи със замах.Красиво.Между другото капацитета на Шах Дениз-1 и -2 се оказа два пъти по-малък.

_stankow

Добавете, че холандското находище на газ се изчерпа, а норвежкото душа бере, пуска все по-малко. То оттам тръгна цялата работа ...

Милите тролчета - путьо вдигна цената на газа есента и началото на зимата като ограничи доставките на свободния пазар. А европейците планирана да купуват от там, а не по дългосрочни договори. И като престанат да купуват дало няколко години орките няма да могат да внесат нещичко и ще се върнат към крепостничеството, а господаря путьо и придворните ще дръжката оръжие като другаря Ким за да им дадат малко хуманитарна помощ. Жалка история.

_stankow

Няма такова нещо. Газът поскъпна 3-4 пъти още края на лятото миналата година. Когато Русия изобщо не е намалявала или ограничавала доставките. Повиши се търсенето в ЮИ Азия, след възстановяването на икономиката от ковид спада. Холандците обявиха спиране на Грьонингенското находище до средата на тази година. Спаднаха добивите на Норвегия. Беше много лоша година за ВЕИ - три месеца не подухна вятър в Германия и Англия, перките висяха увиснали. Та сега е лесно да се прехвърля вината на Путин за собствените евроглупости.

Няма да се изненадам , ако в Европа рязко нарастнат инвестициите в бархетени пижами,вълнени одеала,а моржуването ще се превърне в континентален спорт.Възниква въпроса с така наречената смехотворна зелена сделка и глобалното затопляне.Май ще има усилено строене на атомни централи,а ние като правило ще тичаме след влака. Колко забавно

Крайно време да се разбере,че светът вече не е еднополярен.Вече има три световни центрове.като руско-центричният и китайско-центричният свят са в дълбока взаимна връзка.Тези два нови центъра не отстъпват на американо-центрачният свят.В момента Русия,в силна консолидация .Възможно е в съвсем недалечно бъдеще да се появят поне още два центъра,този в Индийският субконтинент,а в Южна Америка -Бразилия също набира сили,а ресурсите са и огромни, а като територия тя е съизмерима със САЩ и Китай , а населението и надхвърля 200 милиона.Въпросът е дали многомилионна Европа ще се откъсне от васалната зависимост от САЩ и ще се яви самостоятелен политико-икономически субект, който може да бъде самостоятелен и равностоен глобален играч или ще продължи да изпълнява ролята на пудел или малък, мазен териер на САЩ

Не разбираш от икономика. Китай има със западния свят 10 пъти по-голям обмен отколкото Русия и винаги ще бъде с тях. Същото се отнася и за Бразилия например, с кого Бразилия мислиш има по-голяма далавера?

Русия няма реална икономика, освен копането на изкопаеми и хранителна промишленост нищо конкурентно не допринасят за световния пазар. Русия за света е нещо като България за ЕС.

_stankow

"копането на изкопаеми и хранителна промишленост" е точно "реалната промишленост". А не търговията с NFT, например. Това вече разбират и европейците. По трудния начин.

Я пак пробвай, че големи простотии си написал. Това, че в магазина няма например бяла или черна техника от Русия не означава, че руснаците нямат никаква връзка с такава техника. Като се замислиш, че огромната част от тази техника е произведена от материали, добити в Русия, всъщност май ще се окаже, че Русия има доста голям принос в производството на каквото и да е. Не били конкурентни... Вероятно ще са им много високи цените и затова не ги купуват материалите им...

Ти още не си разбрал, че живеем във време на окрупняване. Европа сама, без САЩ, е нищо. Същото важи и за САЩ, но склерози като Дончо Тръмп още не са го разбрали. Ясно е, че Европа ще предпочете САЩ пред психопата Путин.

"" Ясно е, че Европа ще предпочете САЩ пред психопата Путин. "" Хайде пак ,тази част ,как Европа щяла да предпочете.Звучи,смешно,забавно и отковено водевилно.Европа няма право на мнение ,нейното мнение се формира отвъд голямата вода.Мда.Тя е пудел ,танцува изправена на задните лапички каквото и засвирят САЩ

Психопатът Путин осигурява на Европа (и не само) суровината, с която Европа движи производството си - при това в качество, количество и на цена, която ги устройва. САЩ произвеждат точно нищо материално, на фона на това, което купуват от Китай, Индия, Мексико и т.н. Как мислиш, че САЩ ще осигурят на Европа това, което Русия им осигурява, след като на тях бе им излиза сметката да си го правят??

Втечненият газ ит САЩ ще задоволи само 30% от нуждите на Европа и сигурно ще бъде много по-скъп от доставяния от Русия по магистралните газопроводи. Няма никакъв здрав смисъл, никакво обяснение за това намерение на ЕС - може би единствено с цел да се спаси хгемонията на САЩ, за сметка на обедняването на европейците. Да не говорим за държави като България - сега тънем в бедност, а си представете, че минем само на гръцката връзка. Ако се разчита на доставк8ите от САЩ, те могат да покрият едва 30% от нуждите на ЕС. Азерски газ, който в голямата си част е руски, пак не е достатъчен.Тъпо, братя, тъпо. К:иро и компания имат претенции, че рабират от бизнес.

Здравият смисъл е, че не можеш да зависиш от психопат с водородни бомби.

От Марс сгъстен газ е най изгодно!

То и аз мога проектирам космически кораб,който да се движи с хиперсветлинна скорост и да ползува тъмната енергия и тъмната материя , но никога няма да слезне от рисунката ,пардон чертежа.Та и тук,чертаят се карти.Ами ние в България сме корифеи на проектите,но това , че има проект , не значи ,че проекта ще бъде реализиран,просто са усвоени парите отпуснати за проекта.Това е най-приятната дейност,правенето на проекти,а когато се стигне до реализация,ако изобщо се стигне,започва едно корегиране на проектите,което си е ново проектиране- и както се очаква с ново финансиране

Азиатските компании ще изместят европейските и за Русия няма да има голяма разлика финансово.. Но идеята на войната е да се отслаби Европа за да може да бъде под пълния и вече очевиден на всички контрол от САЩ . Всичко започва от търговската война с Китай. В случая САЩ + Европа ще могат да се противопоставят по-успешно на Китай. Това е в общи линии идеята. Украйна и украинциъе нямат значение. А отслабването на Русия е като вторичен желателен ефект.

Те и Индия и Китай ви не щат бе, европейски нещастници, и Бразилия и само Америка използва политиците и глупаците от Европа

Да ама не. И Индия и Китай купуват руски газ и сега ще купуват на по ниска цена, а Европа щото е голяма работа ще купува скъп втечнен газ от САЩ

Китай вече си внася газ от Русия за нуждите си. Ако си мислиш, че китайците ще почнат да внасят повече отколкото им трябва значи си завършен глупак.

"Европа досега наложи пет пакета от санкции върху Русия. Подготвя шести пакет и настояването е той да включва ембарго върху руския нефт и газ. Бизнесът е "против", политиците са "за". Едните създават икономика другите нямат един работен ден в живота си.

Желязната завеса между Русия и колективния Запад вече е спусната. Какво е можело да стане, дали ако беше станало щеше да е по-добре, е безсмислено да се анализира. Сега елитите на Запада, политически, интелектуален, технологически, би трябвало да разсъждават как Запада да се справя от тук насетне!

Фосилните горива са вече отживелица. Бъдещето принадлежи на атома, който може да идва от САЩ. И на възобновяемите енергийни източници. Фашия да си ходи в Азия при другите азиатци да си продава газта и нефта Китай като види, на къде отиват нещата, ще ви зареже, и ще тръгне с цивилизацията, няма да стои в 19 век заради вас и вашата газ и нефт. А изостаналата както винаги Фашия, ще се чуди защо никой не и ги купува.... И ще затъне още повече.... И както винаги, Иванушка глупакът ще си остане с дървената колиба, с варен картоф и парче хляб колкото да не умре, но поне и с литър боярщник….

jingiby

Следващият път Германия няма да е сама. Япония няма да напада САЩ. САЩ и Канада няма да нападат Германия. Франция и Великобритания също няма да нападат Германия. Италия и Испания ще подкрепят Германия. Украйна ще е на тяхна страна....

Само дето Украйна няма да я има на картата...

И 300 карти не помагат.скоро гз ше даватв за газ и пак нема да, се уредите щот сте дебили.

Добър ден ! Русия е едно голямо нищожно нищожество с претенции и грандоманщина, населено с полудиви гладни варвари пияници През лятото ята комари, през зимата бели мечки Ако Сибир имаше някакво значение, братята китайци отдавна да са го населили и засадили с култура, ориз и зеленчуци Обаче никой не иска да рине кал до кръста и да преяжда с мензис от есетра на Байкал В цяла Якутия, която е колкото четири Франции живеят 400 хиляди нещастници, колкото Люлин и Младост взети заедно, обаче са разпръснати по села и паланки на разстояния колкото от София до Виена Разстоянията между тъпанарите са толкова големи, че телефонните разговори са с марсианско забавяне от 15 минути Например ако някой местен реши да си търси жена, различна от сестра му и братовчедките, трябва да се запише космонавт През зимата -65С и земята е замръзнала Няма чукчи, който да копа залежи Чукча копа дупки Дупчи леда и лови риба Затова рудата копат каторжници Превоза е толкова скъп, че докато го превозят по БАМ, става непродаваем През лятото - блата и комари Иди копай Нещастни пияни варвари

Кой те бърка!

Преселението на народите ще промени своята посока! Европейците ще тръгнат към Индия и Китай, за да живеят по-богато!

Политиците лесно се сменят, газа-по трудно!

Ако в Европа положението стане зле, отиваме в Тъмна Индия или в Слънчева Африка!

Неграмотни журналисти, хахахаааа

Руснака си е самодостатъчен. След като може да си напада когото и когато му кефне, да си носи бремето. Бензиностанция с ракети.

Европа става провинция на Азия, големите компании напускат ЕС и отиват в САЩ и Канада, Африка заселва земите на Европа.

И защо? Нали Европа става провинция на Азия? Това не означава ли, че качеството на живот в метрополията се очаква да е по-високо от това в провинцията?