Коментари - Заради високите цени на газа и тока български домати и краставици в момента няма | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ще ядем от любимитеми турски рязани краставици..ха.ха.ха

Да бе, а преди 2 години като бяха нормални цени на тока, се оказа, че внасяме от Турция повече домати, отколкото произвеждаме. Аре у лево с тия номера.

- "Е, че т'ва е само началото" , рече Кирчо от Продължаваме Пропадането/ПП/ и застана в усмихната бойна поза за следващата фотосесия...

Е други е тиквата, простак от народа

Хвани единия, удари другия...

Живейте природосъобразно!

...ха...ха..Велико!...ха...ха...

това направо си е ,,голата истина,,. Поздрави!

То сеги на Балканяците си съ яде ТУРШИЯ.

И това е само началото на края на всяко българско производство. В почти всеки отрасъл има масови фалити заради шоковото поскъпване и неадекватните реакции на служебното и това правителства. Но нищо... накрая ще отбележат, че икономическият ръст е само -1% .... от 1% на кръгла НУЛА !

хм, какво ти е виновно служебното правителство за цената на газ-а? ти не виждаш ли какво става в ЦЯЛА ЕВРОПА - цените са ДЕСЕТ ПЪТИ по високи от преди година. Основно благодарение на монополиста в доставките товариш Путин. А пък на г-н Борисов можем да благодарим за това, че и тази зимя нама да имаме достъп до Азерски газ, след като за 10 години не можа да ни върже с Гърция. 10 (ДЕСЕТ) години - напишете си го някъде и го прочетете на глас. Децата ми вече са трети клас/

Изнасят ги в ...Москаля . За мезе на самогоня на мужиците.

Ще ядем тръшия като едно време през зимата. или ще ядем турски домати, там климата е по-топъл и не са парникови.

А кво Ви пречи да ми ядете у..@?

Не знаех, че сега , по Ивановден, е ПИКЪТ за производство на домати и краставици...!? Ама щом това казвате.

Ако наминат отгиди....имам една краставица и 2 доматчета. Харизвам им ги ...отръки!!

Бе, то и аз имах,..ама ,,ги ослани нещо,,.? Маани!

А когато не бяха високи цените защо нямаше?

Не съм ходил по пазаря.

Вие какво се чудите ? Министър на Климата стана зеления дето броеше врабчета по Евро програми , същия който с Тома Белев са закачени на заплати от Щвейцарска фондация ! Тома Белев и Сандов бяха на всички еко протести ! Тома Белев впрочем е зам.министър а неговия колега Сандов каза ,че мусаката отделя висок процент парникови емисии!!! Ето ви промяна

... ги избръщолеви, сам не разбра :)

Като няма краставици ще ядем домати.

Баси колко си Ален Прост! То и домати няма - прочети ПОНЕ заглавието.

Лапайте, бе!

Ураааааа, да живее промяната на Иво Прокопиев и Радев Брадавицата, оле!

Нали гласувахте за промяна ? Нали беше кофти? Някакви усещания за корупция имахте !?!? При ББ било застой , статукво !?!?! Гребете сега с пълни шепи и празни джобове от ПРОМЯНАТА ,на студено и тъмно

ние дето имаме малко повече от три гънки мозък, и можем да мислим с главите си, разбираме че: - цената на природният газ в момента е такава, каквато е, и за това нашето любезно ново правителство няма никаква вина. Ама точно никаква. - също така знаем как лицето ББ 10 годинки ни лъга, че "ей сега е готова връзката с Гърция", "ей утре тръгва газа бе" и така десет годинки, и още не е готово А в същото време организира ТРАНЗИТ тръбата за сърбия да стане за 1 година. Та говори си, тролчо.

Ма какви краставици, плана е да построим 4-5 моста над Дунава, 3 тунела през Стара Планина, отделно да разрушим магистрала Хемус щото била незаконна, след което да я направим на петорна цена.

Тая работа с петорните цени май на други хора беше като визитна картичка.

Запомни си мисълта провери цените и като сключат новите договори ела ми се обади. Комитова показа как се прави със снегопочистването - спря едни договори щото били неизгодни, после сключи със същите фирми нови договори на други цени, ама не бяха по-ниски.

не пасеме храсти, ще ядеме пасти!

От летните домати. После почваме да ядем от буркани най вкусни те домати. Крайно време е отглеждането на домати да стане държавна политика. Нашите домати и саламурено сирене са прочути и в Австралия.

Кога България е произвеждала домати и краставици през зимата? Дори и в оранжерии?

всякога ?

Енергията е основата на всичко. Зелените калинки това просто не го разбират, за тях всичко е далавера. Само да отбележа, че за произв на торове, трявба много газ и ток. И за тея дето могат да рупат само зеле (вероятно си имат заешки гени) и мразят "изкуствено" с торове - Отдавна ВСИЧКО се гледа с торове, без торове на днешно време не расте каквото и да е, даже плевелите растат неуверено, защото земята е изтощена.

Зелените калинки отлично го разбират. Просто не те искат да живееш и да им се моташ в краката. И ако не с кромид, с глад ще те уморят.

И кой зелен е казал да стоиме без енергия, че нещо съм го пропуснал?

Вие това вършите (а, безумията дето ги говорите, нормален инженер не може да слуша без отвращение). Всяка перка и соларка е един безмислен разход на енергия, който ляга върху конвенционалната енергетика, което па плащаме всички. Ако соларктие ставаха за нещо, нямаше да искат субсидии. Но без преливане на енергия (субсидиране) те НЕ стават. И, като почнахте да спирате и ТЕЦове и АЕцове и тока и топлото вече реално не стигат. Инфлацията която идва ще е много много сериозна. Само сме в началото сега. И всичко това го уредиха именно НЕграмотните зелени. Калинки, тикви и проч "зелен" паразит.

Няма защото дървените зеленчуци и плодове които се внасят от германия полша и т.н. отдавна разби българския производител.....приятел преди 8-10 години заряза оранжериите които се топлиха само на печки....ама вика брат остава ми само дето паля печките и хамалуването......а обрачитеот фирми които се занимава с вносо се знаят и те нямат интерес да има българсо,а всичко да минава през тях...

Нито домати нито краставици ям през зимата, нито който и да е плод или зеленчук с такъв огромен въглероден отпечатък. Зимата минава и без краставици, хрупам здраво зеле и спанак и си спя спокойно. И без домати на сред зимата може.

не че нещо, но той набеденият за енергиен зеленчук, спанака, първо не е енергиен, съдържа 15 пъти по-малко желязо от колкото в действителността и 40 пъти по-малко отколкото съдържа копривата. Спанака е по-лош зеленчук дори от лапада... А въглеродния му отпечатък не е по-малък от оранжерийните домати и краставици, защото по това време на годината може да вирее само в... оранжерии. Страшно става, когато говедата като вас започнат да говорят за "въглероден отпечатък". Не интерент, а по една кофа с екскременти трябва да ви дават всяка сутрин!

Не, че нещо, но както и краставиците така и спанака са 99% вода, а за вода не бих дал и един лев камо ли 4 колкто са сега. В двора ми в момента е пълно със спанак и зеле, когато знаеш как и кога да го сееш, няма нужда от отопляеми оранжерии.

Яжте хамон като няма краставици!

Младите и красиви управляващи са над тия неща - домати, краставици, роден бизнес. Милионите за преразпределяне тях чакат, вие с дреболии ги занимавате.

Тоест, всичко е изкуственяк. Когато има нормално селско стопанство, в определените сезони си има определени плодове и зеленчуци, и човек е здрав, и се чувства добре. И дори изкуствени, ако са български, пак са по-вкусни и хубави от западните.

така ще е и занапред, нали от ЕС ни казват, че трябва да се намалява въглеродния отпечатък. Ще се отказваме от още неща в името на - сещайте се кой и числото на името му какво е.

За другаря Си ли говориш, дето му пропуснаха буквичката за мутирал ковид? Въглеродния отпечатък лесно се намалява с прозрачни фотоволтаични панели на покривите на оранжериите и климатици. Тука бавно загряват, ама по някое време ще се сетят, че може и да им почти безплатно оранжерийното производство.