Заради туризма увеличават субсидираната заетост за украинци от 3 на 6 месеца

Държавата може да подпомогне около 9000 украински граждани, но до момента са се възползвали по-малко от 3000, заявиха от МТСП

Обратно в новината

Коментари - Заради туризма увеличават субсидираната заетост за украинци от 3 на 6 месеца | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

това им се води под достойнството, но ако не работиш и ти ги дават - може

Имам апартамент на морето където има много украинци. Понеже ходя всеки месец там и имам някои наблюдения. За една година ни един украинец не каза една българска дума, дори и децата които по-бързо усвояват езици. А всички български деца се научиха даговорят свободно Руски, възрастните и те се оправят или се опитват да говорят Руски. Това малко ми намирисва на национализъм!

ДО КОГА ВЕ ? Стига с тоя туризъм !!! Все едон на мафията да даваме пари за да я има!!

Защо украинци над 60 години плащат 1 лев такса за преглед в болница а българи 2.90.

незнаеш ли че те са здравно и пенсионно осигурени от България??? 1350 лв е месечната помощ на укростанец, пенсия и здравнополучават вкл. и купони за храна

Една украинка слезе да помага в стола Каза че такива животни като украинците не е виждала

Ама снощи по новините разните хотелиери и ресторантирани по курортите се оплакваха че нямат персонал. И че пак щяло да се налага да търсят персонал от чужбина.

Сега едни балъци украинци ше обслужват другите тарикати украинци по морето.

Ако, във Франция пенсионната възраст я увеличават от 62 на 64 години и хората протестират , ТО... значи при нас...да очакваме, че ще я направят ...74 години ??!! Разбирам, че тези обикновени украинци са в безизходица , ТЕ ...не са ВИНОВНИ за нищо ..НО ....тези които Предизвикаха войната ..СЪЩО да плащат , а НЕ ...да се дават МИЛИАРДИ за оръжия и да се провокира ОЩЕ конфликта ....ПЪЛНО ....БЕЗУМИЕ !!;(

Украинец, избягал от войната да тръгне да работи? Защо ли не се учудвам, че липсват желаещи....

А с какво субсидираме българите в България?

Един по дебел.

наш гръб! Скоро ще ни направят кокорчовците мигрански център на ЕС. Това е съдбата ни!

Разбирай.....ще ги обгрижваме,ще им плащаме мастрафа,па те ще паразитират,ще митингуват,ще цапат и рушат нашите исторически паметници! После 50 години ще плащаме да се въстановяват! А М А Н!

Спонсорираме жените на бандеровците. Те са дошли тука на почивка, не са дошли да работят и да си изкарват прехраната. Вижте им автопарка- Ландкруизери, Х 5 и Туарези. За тях има, а за българските пенсионери, кучета ги яли. Понеже не са евроатлантици.

Докога ще се харчат парите на данъкоплатците за хора, които само си почиват тук и при първа възможност ще избягат оттук. Не ги интересува нито работа, нито интеграция в обществото. Опомнете се и помислете за българските граждани.

Що се правите на Тъпи и нас ни правите тъпи ? Българите нямат пари за Хляб вие Собсидирате УКРИ !

данъци после нъц. Паплач кокорска дъ плаща.

Грубо сметнато минималните субсидии за 3 месеца за 9000 украинеца е около 9,5 млн лева. Как не се намериха пари за линейки не разбрах, а събираме капачки за същите??

Това не е мярка за украинците, а за вечно ненаялите се хотелиери. До сега източваха с 60/40. Все трябва да им се помага

А за българите, нещо ?

Kalin

Аз украинез бежанец да работи не съм видял ни в България ни в Германия.Карат си на помощите и хич не им пука за работа.

Свали червените очила и ще видиш

Kalin

ти с лупа ли ги видя?

Не , смотлиш ..просто познавам сектор туризъм а не говоря на ангро като дебил от Възраждане

Ами свалих ги...тук в Англия в нашия вход има такива....и не работят...плаща им се наема и получават социална помощ...но за разлика от тях моя наем го вдигнаха и си го плащам аз.

има, ама са много малко и са от бедните раьони на Укростан!!

Който иска да рабпти заминава за Германия, Франция и Британия. А който не иска да работи, а да изкара безплатна почивка заминава за Сл.бряг. А политците да си говорят каквото си мечтаят за пред избирателите.

къде си ма

Така излиза че е. Не искат да работят. Но искат всичко друго

Идеално, няма да ходим на укро лайноморието

В Сочи ли ще идеш , вата ? муахахаххахахаа

Луд ли си? Ей, го къде е руски Крим. Всичко си има там - включително нормални хора + работещо ПВО и защитен от украински плуващи мини плаж.

Иди , па дано и останеш там при "нормалните" хора муахахаха

А бе, Джоко - вие сърбетата не бехте ли за Путин и Раша? Що не ходите там на море, а идвате при лошите бугари?

Абе Барабоко , оти реши че съм сърбин бре

В Батуми, ламер

Абе бакши , къде набута Грузия в тоя разговор бе муахахахахахахах

Са ше ви светнем, тая работа не е в помощ на укрианците - тая работа е в помощ на попика..те ни хотелиери и ресторантьори . Никой , който уважава себе си и труда си не желае да работи в сезонния сектор туризъм. Смешни заплати съчетани с трагични условия и още по-трагично отношение от страна на работодателите .Кадри просто няма , няма и да има докато кол центровете предлгат по-добри условия отколкото четиризвезден хотел за FOM . Кой иска да се трепе в сезонна неисгурна работа за , която може и да не му заплатят накрая ( Арабджиеви имаха тоя навик ) ? Днес са укрианците , утре когато тях ги няма ще мрънкат да вкарват работници от Танганайка .

О ти да им видиш хотела на арабаджиеви в софия Три етажа са дадени на укрите дет уж бачкат Месеци не се научават на една думичка на български или английски Мързеливи и нагли

Наистина ли? Та това е най-лексозният хотел в София. И там ли са? Кво бачкат?

Ще мълчите ганьовци. Щом подкрепяте Путин ще ни храните и ще пеете.

Срала Украина! Срал е Зеленски! Ние подкрепяме Зеленски и режима в Куев! До последно!

Ние щото деца нямаме, нямаме и притеснения... а като ти пропусне шефът да ти плати един месец осигуровките, в болницата минаваш първо през касата, без значение колко си зле... Абсолютно безобразие, да ходят да работят за перемогата, нали ѝ дойде времето вече... А най-идиотското е, че плащаме всичко това от собствените си джобове...

Субсидирана заетост за укри с джипове за 100К, които не работят , но имат повече от работещите в България и имат претенции за спа и ноктопластика, Супер :(((

Изяж се!

Видяхме колко работиха миналата година! Кому е нужно това? Време е държавата да си признае, че тези са непотребна паплач!

Видел си х..я ми ,. Хотелиери и ресторантьори масово наемаха украинци оти бълагрите не искаме да работим ангария а ман//ите не стават . И по-зле ще става в тоя сектор

Навсякъде в Европа го разбраха това и им спряха кранчето, само у нас не, ама нали мога от това да се краднат още пари, защо не!

Мила бела птицо ,беги в кухянта по-добре . Не моеш се светнеш реално на кой помагат

на свекърва ми пенсията е по-малка от 356 лв. Цял живот плащала данъци. А за урките всичко на говото и не им се работи. Ми не е виновен тоя дето е изял баницата.....

Явно свекърва ти не си е давала зор и е бачкала на минимална. Сега ще си взема париците и по млекце на ден. Аман от тарикати.

на фронта укра!

Ти пък си от най-модерните сигурно!

Много ясно. Някой трябва да избута летния сезон. Защото на българите вече не им се бачка сезонна работа за 3 месеца - за 800-1200лв заплата и мизерни условия на спане и хранене...А алчните бизнесмени заплати не дават. За това и качеството на предлаганото е....тотал щета

Към всички тия екстри добави и прелестно отношние от страна на работодателите .

Свиквайте български бекове. Всички ще ви газът, щото нямате грам човечета и мозък. Вечно ще бъдете мачкати като улични кучета. Лижете макарите на Муньо и трайте!

Тези негодници са никому ненужни ! Плачешти само за пари

навлеци няма ли най-сетне да си ходят в Укрия,нали уж побеждават.Вместо това по цял ден киснат в спа центровете и се държат нагло и надменно сякаш са богоизбрани.

Попикани азовци ще ми сервират кафенцето на Слънчака :)

"Субсидирана заетост" е когато държавата плаща заплата. У нас такава има за млади хора, а сега и за украиски навлеци. Хотелите по морето и частните фирми, в които работят да не би да са държавни предпиятия, 1е държавата да им плаща заплатите? Огоре на всичко за укрите има и специални допълнителни "бонуси", които не са полагат на българите. После нямалао пари за пенсси, здравоопазване. Егати държавата, за която чуждите са по-важни от своите.

Да ви пикая на държавата!!!

Храни укропитек да те лае

Хората са трудолюбиви, да помогнем!

Хохлите ли? Нонсенс!

По цял ден са в Мола и спа центровете.

А на хората от наводненията, кога ще помогне държавата?

Да са си направили застраховка стиснатите Ганьовци.

укрите като какви ги храним ?

Целият клас е със забележки, защото едно украинче наклеветило съучениците си. Не е имало разговор с децата. Моментално са им завътели забележките.

Ми щото българските варварчета русофили слушат какво говорят деградетата родители и са прасколи същото в училище. Аз бих им ударил и по 10 пръчки на гол гъз.

Ноо си kyx. Само информативно.

Цял клас русофили? Това е много добре

Хитлерюнгендче :)

В Германия, в Полша тия живеят по стари военни бази. Какъв е пробемът и нашите укти да ги пратим там

В укрия!

Дайбай Простия Кирю дайба продажниците тъпи, направиха ни чужденци без права в собствената ни държава!

от 2 месеца е съкратена, от бюрото по труда ни вест ни кост.

И сега да се загаща ри дето жена ти я изгонили?

За мен най добрият плаж е Шкорпиловци

Ми да ти го нашкорпиля тогава :)))))

Демек от нашите джобове,в техните! Раним паразитите доживотно!

Кой раниш бе съдран чувал. 2 лева в скъсания джеб нямаш ама хранил....

За българските мащеха, за украинците майка Това е днес България

Абе пенсия от 70 ама пара за Украйна има

КАКВО ЧЕРНОМОРИЕ ? .... КОГАТО ГРЪЦКИТЕ ПЛАЖОВЕ СА ДЕВСТВЕНИ И ИСТИНСКИ КАТО ПО ВРЕМЕТО НА " ОРКЕСТЪР БЕЗ ИМЕ". ..... ХАХА:) ..... ДАЖЕ НА МНОГО , НЯМА КЪДЕ ЕДНА БИРА ИЛИ КОЛА ДА СИ КУПИШ :))

Тия нахлебници до кога в българия?????

Ужас! В Германия им отнемат децата. Лекари и социални служби. Настръхнах от разказите им

Да си отиват в крайна в окопите

Исках да почвам работа на черноморието, ама нямам желание вече. Тази новина току що ме отказа.