Коментари - Заради скъпите яйца: Бум на продажбата на кокошки носачки | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Като започвах като младо докторче, в началото на демокрацията , в градчето и селата около него имаше общо около 25000 кокошеви птици по дворовете .Като населението едва ли е било повече от 7000 човека . В момента едва ли има и 2000 такива птици . Относно продажбата на кокошки-носачки - на птицефермите е забранено да продават стари износени кокошки-носачки на населението,трябва да се карат директно за клане , със заповед още от времето на Кирчо Премиерчето . А те са най-изгодни в тази ситуация и най-евтини . Защото една 16 седмична ярка , ваксинирана с цялата ваксинална програма на една модерна птицеферма си струва в момента около 17 лева.

Приключенията на Пурко 10-та част

Всички в центъра на Варна си гледаме кокошки на балкона. По десетина и сега съседите мислят да направят паркинга кокошкарник, но се оказа че в Общината има много яйца защото кокошките които работят там снасят на шефа си.

Чау бугари

Що е маке све йе ...айно!

Ако имаш Къща и Двор - трябва да имаш кокошки и дворно куче . Кокошките и Кучето дояждат храната на хората и не искат други грижи - водичка само . Те са членове на Семейството - ставаш за работа - оправяш се в банята и после храниш тези душички - те чакат на оградата с нетърпение да се появиш . Оправят ти деня , знаеш че ще има яйчица когато се прибереш от работа .

Извинявам се пропуснах - ПЕТЕЛ е задължително да имате - това е Мъжа на Кокошките .

Къде остана семейното прасе? Или ядеш всичко и нищо не остава?

Зависи за какво са яйцата. Ако са за ядене, не е нужно да са оплодени.

Абе не е баш точно така. Явно нямаш опит в отглеждането на такива животни. Ако оставиш кокошките и кучето само на остатъците от храната на стандартно 4-членно семейство ще бъдат вечно недохранени. Отделно от това храната, която хората ядем вече е бъкана с химия. Специално за кокошките задължително трябва да се купува някакво зърно - царевица, слънчоглед, фуражна пшеница. Отделно ваксини за болестите по кокошките - бяс и още някои с които и аз не съм наясно какви са точно + против паразити - кокошинки, може да има и други, не съм наясно с всички детайли. За кучето освен ваксини и обезпаразитяващи препарати, които не са никак евтини, трябва да му се добавя в менюто и допълнителна храна, а не само остатъци от човешката, която освен, че ще е недостатъчна като количество, по принцип не е много полезна, защото освен химия има и много подправки: сол, червен пипер, черен пипер и куп други. Така че или суха храна (най-лесния, но в същото време и най-скъпия и не много здравословен вариант) или да му се варят кокали купени от транжорна, бял дроб, гръкляни и др. подобни, които се продават по някои магазини за домашни любимци или по транжорни. Накрая не забравяй, че на тия животинки трябва и да им се чисти, защото лошата хигиена на мястото за обитаване винаги води до болести и паразити.

Кой ще ги коли с тия меки китки?

може, а за носачки не. Всяка тераса---с щастлива кокошка.

И пред входа, и пред входа.

Айде де -кучета и котки може ,а кокошки и прасета неможе . Айде -де!?!?!?!?!?!?!

Това е правилният път към бой по монополите и спекулата. И връщане към животновъдството и земеделието. Лошото е, че джендърите от Европа лека полека прокарват политика да се забрани отглеждането на животни, щото замърсявали въздуха видиш ли....и да лапаме инсекти вместо това. След това ще забранят и гледането на плодове и зеленчуци и...се очертава едно чудно бъдеще на хора, ядящи изкуствена храна и вечно болни. Но лекувани услужливо от фарма мафиите

В Англия хляб от мая, брашно и вода 2 паунда, хляб от брашно, палмово масло и още 100 боклука 1 паунд. Никой не може да ме убеди, че нещо което съдуржа повече продукти (вредни) и е по-евтно, не е направено с цел да те разболява и трови.

Всъщност е направено с цел да се печели, защото всички тия хиляда продукта са химия и хлябът направен с тях излиза много по-евтино на производителя отколкото да влага само стандартните натурални продукти: вода, брашно, сол и мая. Всъщност скоро и брашното няма да е натурално, защото ще му добавят смлени на прах насекоми. А тровенето в резултат на производството на подобни "хранителни продукти" е просто допълнителен бонус за медицинската и фарма мафии. На тях здрави хора не им трябват.

Стига с това китайско пилешко! Ето - хората ще продават евтино, защо внос от Китай? За Вас делено на две, за потребителите по две? Българско пилешко в KFC!

Пък и щом си имаме премиер Гълъб, защо да си нямаме и кокошчици...

Кокошките за да снасят яйца си искат грижи - хранене, пространство за да са "щастливи", лекарства за да умрат от болести, да ги опазим от лисици... абе то не е една беля.

си сака.

Прогресо у съюзо е велик....

Вместо гълъбарници по жилищните блокове ще правим кокошкарници. Явно това е начина да се справим с хранителната мафия

Наследниците на тез свободни кокошки много скъпо ни излизат. :-) Подари ми нещо скъпо...и той и подарил картон яйца. :-)

Възраждане на домашните стопанства. Само така можем да оцелеем сред дивашкия капитализъм.

Да се върнем към първобитно-общинския строй, казваш...

Ти продължаваш с покупките от хипермаркетите, имаш пари. А ние къде сме бедни, ще се наложи да се подпомагаме.

Интересно ми е каква е тази математика, според която увеличение от 18 на 56 стотинки е 80%????

Ония имат едни такива, големи калкулатори.

Объркването ти идва от там, че в цялата статия се цитират цени на едро, като накрая са цитирани освен цени на едро - 38 стотинки и цени на дребно, които са между 56 и 70 стотинки. Не че от 18 стотинки на 38 стотинки увеличението е 80%, както е написано.

Всяко яйце - бомба, всяка кокошка - летяща крепост срещу империализма.

Точно така, а аз си мисля, че от тази новина става ясно кое е първото не във филосовски а в практичен смисъл - кокошката носачка е преди яйцето. А иначе ще излезе вярно като във вица: Възрастна жена се качва в автобуса и казва на шофьора: - Бабе, нямам пари... и затова ще ти дам едно-две яйчица. Шофьорът се съгласил... Какво да прави човекът, а и човещинка в тия трудни времена. На следващия ден бабата пак се качва и пак му дава две яйца. На третия ден шофьорът и казва: - Еее, бабо, стига вече с тези яйца! Утре донеси нещо друго! На следващия ден бабата се качва в автобуса... и подава на шофьора една кокошка: - Месечната ми карта, бабе...

и за вече си гледам няколко в панелката - направих 1 стая да е Кокошарник!

Сетих се за един виц за семейство чукчи дето им дали нов апартамент. Поканили гости, показали им празните си стаи. Гостите попитали - а за какво са ви тези стаи ? За тундра. След това ги поканили в банята с тоалетна, които използвали за иглу. Гостите попитали: А къде ходите по нужда? Много ясно - в тундрата.

Ще си купя Гълъб.Той ги снася златни.

Ще поскъпва всичко и то в пъти!