Заради обезценената лира: Българи купуват имоти в Турция

Нашенци и гърци все по-често търсят жилища в южната ни съседка, казват експерти от сектора

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо да ходя чак до Турция за да си купя къща на спокойно място ? Живея в Равно поле,сред прекрасна природа.На минути от центъра на София.

Други си мислят други сделки.. Ядовете водят до развод или нерви до гроб.

е една от най-малоумните журналистки в дирника. Не обръщайте внимание на написаните и измислици.

ще увисне обесен на нечий кур в най-скоро време.

Ти да видиш...и след тая статия друга , дето наемите на имотите в Турция скачали до небето. Края на приказката за наивници ще бъде списък на брокерите дето ще Ви помогнат да си закупите по едно "имотче".......... Не че идиотите са изчезнали, ама парите им свършика. Не се хабете

пра пра дедото е от тамошните земи турците са ги гонили насила началото на 19 век и са им вземали имотите къщи ниви.

Проверете пак информацията за гражданството. Имота, или имотите, трябва да са на обща стойност 250хил долара, не лири, по курса на деня, за да имате право да кандидатствате за турско гражданство за вас и семейството. Има ограничения, но няма нужда от 5 годишен престой както е иначе, ако имота е на по-ниска стойност. Също, не може да е ипотекиран и трябва да се изплати изцяло по време на изповядване на сделката.

е много турско, понеже... Като не можем да си го отвоюваме, дайте да си го откупим поне...

Тез българи купуват имоти в Турция. Много богати бе! И за какво са им?

Там от Резовска река надолу, умишлено няма пътища и инфраструктура. За да идеш дотам трябва да минеш през Одрин.

От Резово надолу по брега е перфектно.

много резано там?

Те Ердоган и Путин не са меки и нерешителни като Борисов. Има да чакате.

Пипи, спасявай Ерди!

Няма причини за радост. Ако не можеш да изхраниш 80 милиона народ, спретваш една война и поне има зрелища... Всичко това е завърши много зле.

Защо си измисляте ? От Европейска България в Ориенталска Турция ! Това е болен мозък , който твърди такива глупости ! Все едно ДПС да се откажат от Българските пари !

На Ганя джоба му продънен, хладилника- празен, подивял от глад и мизерия, ама тръгнал имоти в Турция да купува?!

Ей, станахме лидери на Балканите! След Беломорието, ще изкупим и всичко до Цариград! Да се готвят макета, албанци и сърби! Ще си изкупим нашето!

Това , че не правите разлика между българин и български турчин не е мой проблем.

Купих Хагия София и ще я стегна малко. Минаретките са перфектни за инсталиране на ПВО устсновки.

Силно се съмнявам БЪЛГАРИ да купуват, най-вероятно са от турчеещите цигани с двойно гражданство.

По-добре купувайте Биткойн и злато , че и Вас това Ви чака......Оня със съмулетут кат приземи борда.......

250 хиляди лири /26,5 хиляди лева по курса на деня/, имат право да получат турско гражданство ХАха ... а така на следващите избори Доган ще спира автобусите

Прилича ми на брокерска реклама.

Купуват /ако е вярно/, но не правят сметка, че Ердоган утре може да ги национализира.

Тука хората се карат за подробнсоти. А това, че добрия приятел на Тръмп и Путин - Ердоган, си съсипва страната икономичски се подминава някак си. То, разбира се, не е интересно. Хората из форума се притесняват за 8% годишни инфлация в Германия и САЩ, но 8% дневна инфлация в Турция не ги кара и да примигат даже... п.п. Специалисти, сър.

Много платени статии по медията ви! Кога да очакваме първото ви журналистическо проучване за нещо? Преди няколко месеца руснаците масово се изнасяха от Бургаско и им взехме имотити "за без пари" .Днес замогнахме и превзехме и Турция, утре Брюксел...

Днес задръстванията около моловете бяха ужасни. Абе беднотия ти казвам "страшна". Хубаво е да поизлезеш на вън и да схванеш накрая че рублите са по евтини от къс тоалетна хартия.

лъжат европейци избягват дори да им подаряват имоти гърците съвсем турция на няколко г прави имотите на чужденците свои. отделно данаци з а чужденци са сякаш си в монако нагъл опит за рекламка на турция както винаги по заповед на козяк и уйдоган

То има евтини имоти и в Русия. Ама никой не купува. Освен китайците. :)))

Koй нормален ще купи имот в това ледено чудовище Русия. Там през зимата е -25 градуса поне.

Сибир не е Русия

Ако имахме читави правителства, сега българите можехме да изкупи колкото може повече имоти в Европейската част на Турция и след 20 години да станат част от страната ни без война.... но за съжаление всеки гледа собствения си джоб, а не благоденствоето на българите в България.

И това в Турция ли ще го направиш? Ще изкупиш имоти, ще ти вземат сега парите и след 20 години ще ти вземат и имота, като го национализират.

Ей умник голям. Егати главанакът. То така ако ставаше, те амреканците да са изкупили света и всичко да е САЩ.

Това с покупката на имот си е глупост, на която и аз се нотресох. Като имаш пари ходи и се забавлявай един , два пъти годишно. Защо ти е камък на врата. А специално за имотите в Турция отдавна са в Евро, защо залагате хората ?!

Имот се купува за да си паркираш парите. Ако след 10 години цената е 50% отгоре, си спечелил доста. Но ако нямаш пари за отпуска, защото си взел заем за втори и непотребен имот, това е глупаво.

Ей математик. По имота първо има такси като се купува. После се плащат данъци. Ако има една 5% годишна инфлация за 10 години това са 62% инфлация за целия период с натрупаването.

Предпочитам имот в Гърция - все пак е ЕС и правата са ти гарантирани. Макар и цените да са съвсем други от Турция или България.

Като им е толкова акъла, да купуват. Кой точно, и защо, ще ги защити при принудително обсвебване на имота?

Ще изчакам да падне на 2000 лева и тогава ще купя имот на Средиземно море.

Аз пък ще изчакам глобалното затопляне да докара средиземно море до моят имот.

Сега ни е паднало да изкупим одринския край.

Които си бяха купили имот в Кушадасъ. Бяха доволни. Може би за англичани е ок. Дали обаче ,покупката на имот в Турция от българи, които нямат турска "връзка" е ОК? Това е въпроса, който си задавам. Защото ако стане патаклама, турците няма да посмеят да посегнат на англичаните, но виж, българите - християни, ще отнесат калъчката.

Животът в Турция сигурно е много евтин, климатът е хубав, но все пак си е мюсюлманска държава с липса на демокрация. Не знаеш утре какво може да стане с имота ти.

Ами да си го прибираме обратно Одринският вилает....:)

250 хиляди долара редакторе. За гражданството.

агата явно е слънчасал къде ги видя тия гърци дет си счупиха краката да купуват имоти в Турция ? Те още не могат да си вземат имотите дето турците им ги конфискуваха в Кипър та ша тръгнат още да купуват.