Започва предоговаряне на ПВУ: Гоним европейските цели, но с въглищни електроцентрали

Няма директива да се намалят емисии с 40% процента на база 2019 г., категоричен е енергийният министър Росен Христов. Той увери, че европейските цели ще бъдат спазени

Обратно в новината

Коментари - Започва предоговаряне на ПВУ: Гоним европейските цели, но с въглищни електроцентрали | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ПВУ е вреден за държавата ни. В ПВУ има пари за веи и дигитализация. Парите за ВЕИ ще се върнат обратно в Германия, чрез закупуване на оборудване, а парите за автоматизация и дигитализация за предназначени да отидат в крайна сметка в едни ИТ компании, които и без това се къпят в пари. По този начин им се създава шаблонна работа.. увсоители. Списъка с българските усвоители (около 300 компании) го има на сайта на програмата. Схемата е следната - пускате проект, програмата го одобрява, вие си получавате некво сайтче или ЕРП, а парите гушва изпълнителя. Всички програми са така. Това си е дотация на бизнеси, които нямат нужда от помощ.

За затваряш. Има достатъчно такива които не покриват стандартите за пречистване. Бобов Дол на Ковачки, ТЕЦ Варна на Доган.....тях обаче не ти пипате нали

Продължавайте да глсувате за Подмяната! Като приклчюат с глупостите, Киро и Асен ще отидат при Велчев и други царски юпита да си харчат спечеленото, а ние ще лапаме бахура

Каквото и да правят , но да не пипат цената на тока за гражданите и селяните. Тези всичките плюс "зелените" дано ги закарат на Марс с еднопосочен билет без право на завръщане на Земята.

Гад долна, вчера Донев викаше,че ще предоговаряне ако ЕС ви разреши! Що не си ЕПМ педалска ?

Не се правете на будали! В Полша само въглища горят, закъде сте се разбързали!!!

Значи няма директива за намаляване на емисиите с 40 %, но в нашият план предателите са подписали точно това?!? Та директива няма, но поет ангажимент има?

Разчитайки на продажни политици, които не милеят за БГ

Фотоволтаици, зелен Водород, вятър по баирите и между ушите!!! След това дискотека, студ, мръсотия и ужасна бедност!!!!!!! Честито на печелившите.

Този клоун, защо не се върне да си кара яхтата? Бате Боко още 2020-та обеща на европейците скоростно затваряне на централите. Какво се прави сега на ритнат?

Навремето затворихме два блока в аец козлодуй, защото другарите непрекъснато ни убеждаваха как това било условия за присъединяването към европейския съюз. Пък после дойде договора за присъединяване към европейския съюз и се оказа че в него абсолютно никъде няма изискване да затваряме каквото и да било. По същия начин е и с този план за възстановяване. Този план е за възстановяване на щетите от ковид кризата. Никъде и по абсолютно никакъв начин европейския съюз не е поставял изискване в плана за възстановяване да има намаляване на въглеродния мисии затваряне на електроцентрали или каквото и да било друго. Погледнете плановете на другите държави-някъде в тях да имам написани такива неща??????? Това са просто поредните лобистки текстове, написани от съответните управляващи за да приберат едни комисиони без да се интересуват от вредите за държавата.

Иза какво лобират и им плащат

Т.е. войната на Путин се превърна в удобно извинение да се измъкнем от ситуацията в която шарлатаните от ПП, ДБ и БСП ни вкараха. А какво ще ни извинението за регулираният пазар за домакинствата който трябва да затворим началото на 2026 ако не ме лъже паметта?

В крайна сметка, като дръпнем чертата тоя съюз ни съсипа държавата. Аз не желая тука някви зелени откачалки и подобни джендъри да ме изнудват. Ще гласувам за напускане на съюзите и сваляне на всякакви санкции. Да бъдем една нормална държава със достойна позиция в международното положение.