Започнаха преговорите между ЕС и Русия за доставките на природен газ

Основната тема ще е транзитът на руски газ през Украйна след 2019 година

Обратно в новината

Коментари - Започнаха преговорите между ЕС и Русия за доставките на природен газ | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Питайте тиквата.Той разбира от всичко.Че мръзнете като кучета зимъска.Турците ни обичат много.

world

word-l

Украинците подобно на много други постепенно осъзнават ролята си на прелъстени и изоставени от САЩ.

Украйна ще намали транзитните такси, ако по нейната ГПС се транзитират 100-140млрд кубометра газ годишно(Порошенко го каза, обещавайки такси 2,5 пъти по - ниски от сегашните). Вече има СП1, ТП, син поток, очаква се СП2. Транзита няма да стигне бившите нива, заради двете газови войни на Украйна с Русия, кражбите на газ зимно време, не редовното плащане, както и не поддържаната ГПС на украинците. Преди Тимошенко, цената на газа беше около 60$ за 1000 кубометра, а 90те години - 26-30$за 1000 кубометра. Тъпите и диви анти руски изпълнения на укр. политици и националисти подклаждани от запада, доведоха до сегашното положение. След 2019г - транзит на 10 до може би 40 млрд кубометра, АКО е целесъобразно и иконом. ефективно.

Украйна се помъчи да извърти Русия, ЕС и САЩ ги излъгаха, че ще им помогнат. Сега Украйна е зарязана сама, Крим е руски, газът ще минава през Северен и Турски поток. Доволни от ситуацията са само Русия, САЩ и ЕС. Но как да виниш Украйна, като никой не ги е питал - свалиха им правителството и им го начукаха.

Шило

Явно голям страх тресе Европейската комисия. Нормално, ако спре транзита, ще трябва да наливат парите от него в Украйна. Щото те обещаваха, те допуснаха това да стане. А сега, трябва и да си сърбат попарата, която направиха в бившата държава Украйна.

....,,Украйна по всякакъв начин се бори да запази транзита на газ през територията си..." защото транзита е голяма далавера и лесно се печелят много пари, а България по време на управлението на тъпаците-идиоти през 2014 г. направи всичко възможно по всякакъв начин да не преминава газопровод през територията ѝ. Или може би тъпаци са тези, които избират тъпаците-идиоти? Кой знае?

Кифльо! България печели от транзит на руски газ между 40 и 80 милиона ЛЕВА годишно. Егати далаверата, егати транзита... Пеевски печели от едни талончета милиарди, не милиони.

И от къде и до къде транзитираме ????

ако украинската страна докаже икономическата целесъобразност на новия договор. Именно!

Шефчович ни прецака за Южен поток, а сега иска отново да ни направи заложници на бендеровските лумпени в Украина, които вече два пъти ни спираха газта. След като така или иначе газът идва от Русия, ще е 100% по-добре той да стига директно до Европейския съюз, без междинни паразити, било Украина или Турция, които не само че ще оскъпяват транзита, печелейки на наш гръб, но и ще държат мръсните си ръце на гърлото на енергетиката на общността. Ама май за Шефчето е по-важно келепира с украинците, отколкото благоденствието на гражданите на ЕС.