Западът се отказал да извади Русия от системата "Суифт"

Според изданието, което цитира германски правителствени източници, вместо това се обсъждат конкретни икономически санкции, насочени срещу определени руски банки

Обратно в новината

Коментари - Западът се отказал да извади Русия от системата "Суифт" | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нещо логиката на Запада ли им куца или просто си търсят идеи за празнословие? Ако ще изключват Русия за да не нахлуе в Украйна до сега трябваше да изключат няколкократно САЩ за нахлуване и съсипване на маса държави. Или за печатащите зелени гущери мярката не важи? Може би не важи защото и западните ВПК се облажиха покрай демократичното нахлуване? Но най ми е интересно ако все пак решат да го направят и Русия им врътне кранчето. То и без това вече се е насочило на юг. Джендъри сър!

кога най накрая ще ги изключат.Чакам с нетърпение шоуто.И без това и сега Русдия наказва с истински икон.санкции запада /ЕС/ с 12-15 пъти по високи цени на газа и оттам на ел.енергията.Като ги изключат от суифт ЕС просто ще дръпне спусъка на пистолета който сам си еи опрял на слепоочитето и тогава настане шоуто.Само че няма да ги идклйчат защото срледва самопогром на ЕС.

Изключете я. Кво толкоз. Не знам колко гадно ше им стане на руснаците, но интересно когато ЕС няма да има как да си плати нефта и газта и съответно те спрат, колко гадно ще стане на ЕС.

Лошото за Русия е в такъв случай е, че 40% от държавния бюджет се формира от продажбата на нефт и газ. Тя ТРЯБВА да продава някъде, защото дори и едно неизпълнение на бюджета от 10% води до големи проблеми. А Европа купува 66% от тези 40% или в абсолютна цифра, делът на покупките на нефт и газ на Европа в бюджета на Русия е около 33%. Сега си представи бюджет на държава с липси от 10, 20 и 30%.

„Газпром“ постави през 2017 г. „абсолютен рекорд по износ на газ в Европа за цялата история на съветската и руска газова промишленост. Това заяви вицепрезидентът на газовия холдинг Александър Медведев на среща с инвеститорите в Ню Йорк. Износът достигна 194,4 милиарда куб.м., добави той, цитиран от „Ведомости“. „Газпром“ оценява своя пазарен дял на 34,7%, се казва в презентация на компанията. Официалните данни за консумацията на „синьо гориво“ в Европа за 2017 г. все още не са публикувани. За последен път този показател е намалявал през 2012 г. и е бил 26%. От тогава има почти непрекъснат растеж. За 5 години делът на „Газпром“ на европейския пазар се е увеличил с 9 процентни пункта до 34%.

Еврогейците без газ, нефт, няма да имат ток и промишленост, понеже нямат АЕЦ и вечер е тъмно, и не духа вятър, за ВЕИ, тогава ще въртят педалите за да генерират ток

нещо много нервен тоз смях

Ако нещата загрубеят, то Русия ще се обърне очи към вулкана Йелоустоун, който е заложен в паметта на руските ракети още от времето на СССР ще вземе да“изригне“, а резултатът според американските изчисления е показал, че във всеки от вариантите пепелта от вулкана неминуемо ще покрие цялата територия на САЩ и светът със сигурност ще стане, едно по – хубаво място за живот !!!

да им пожелаем успех То руските ракети, произведени в Украйна, от 2014 година нещо ги е хванала деменцията. Дано полетят.

Ти нали се сещаш. че въпросните ефекти няма да се ограничат само до територията на САЩ? На тая планета духа вятър и разнася какво ли не на хиляди километри.

Това за Йелоустоун са басни за руски роби, получаващи ерекция от подобни недомислици...

изключете Русия от СВИФТ бе евроатлантически урви. Хайде бакалъм.....

СВИФТ му викате вие - руските гниди. По болгарский е СУИФТ. Тъп трол.

Една пропаганда не можете да направите като хората.

международната система за плащане значи респективно и спиране на руския износ. Нефт, газ, електричество, зърно, храни, територия над която да преминават превозни средства, космическа програма, въглища, желязна руда, алуминиеви руди, титан, просто няма да има начин да плащат на руснаците за износа. И инвеститорите в Русия ще увиснат яко - Рено - Нисан например. Да изключват ако им стиска

само една грешна крачка на границата с Украйна и са ги изключили без време.

Като ти спрат газа ще ми ядеш к... , но на студено.

Газпром даде банкет когато най-после успя да продаде в един ден 33% от газа потребяван в ЕС.

Означава и глад в Русия

Има тук . Значи Европа ,където почти всички страни са със 100%+ дългове от БВП, а някой като Гърция ,Италия ,Испания са с по 150-180% са в перфектно състояние . За разлика от тях Русия ,която има няма 20% дългове спрямо БВП , с 600+милиярда резервни фондове и безброй запаси от нефт,газ ,злато и цялата менделеева таблица, са много зле и направо ще фалира всеки момент

От стотици години Гърция се управлява от корабособствениците, които притежават най-големия флот в света. Гърция никога няма да фалира. Обаче ако ЕС спре да купува въглеводородите на Могучая, руснаците пак ще започнат да заменят танк за кашон водка, като през 1991-ва. И без това Газпром не доставя и 33% от газа за ЕС.

Гърция дефакто е изкупена от китайците вече. А като голям гений я сметни колко струва на европейската икономика 33% руски газ по 200 долара през 2020 И втечнен по 1300 долара 2022. И колко ще е конкурентна европейската икономика при тези цени. Олигофрен

да, план Маршал беше спрян за Гърция, Защото, казва американския наблюдател, парите не се влагаха в Гърция, и използващите ги не плащали данъци. Така я управляват.

lu4ka

Тъпако, хайде сега прочети за флота на Малта!

Като раделим зпасите на Могучая, на наслението и, излиза че се падат по $4275 на каска. Колос на глинени крака.

Раздели запасите на Европа върху 450 милиона население, да видим по колко се пада.

Само на Гърция външия дълг е 550 милиарда Евро и Европа не е фалирала. И Гърция не е.

Всъщност външният дълг на Гърция е около 300 милиарда евро.

И 300 милиарда да е, какво? Значи 10 милиона народ, са върнали 210 милиарда отвремето на Ципрас, без това да повлияе осезаемо на стандарта им на живот.

Колкото повече притискат Русия толкова по-силна и независима става. Ако искат да я съсипят по-добре да я охлабят, руснаците сами ще се съсипят когато заработи пазарната им икономика. Просто ще обезлюдеят както бг.

да и пожелаем успех

Че Амазон заплашил с BAN потребителите си, притежаващи британски VISA и Mastercard. Честит Брексит на малоумниците.

lu4ka

Мдаа! То затова UK е най-големият потребител на всички продукти на Амазон. Надай се, Безос да е толкова тъп, та сам да си врътне най-голямото кранче.

щом си казал, ми ОК.

Да направят. Освен чисто организационни и временни затруднения. Русия няма нужда от кредити. Продава само неща ,които винаги ще се търсят -газ, петрол, зърно,оръжия, ядрени технологии, титан и други редки елементи. И най вече има много злато и диаманти ,вместо безстойностни хартийки. Да помислим за запада ,как ще плаща като 30-40 процента от всичко изброено горе идва от Русия. Или ще ползва руската система ,което ще е върховна обида, или трябва да носи кеш в контейнери. Само не знам дали скоро някой ще им иска тези пършиви хартийки скоро.

Не могат да им спрат системата Суифт. Това е все едно да се самопрострелят.

Викаш частника не може да дръпне кабелчето от руската държава, а? Да. СУИФТ е частна.

Само едно спиране на газта за ЕС ще донесе повече щети на Европа от спирането на Суифта на Русия.

Русия на доставя и 1/3 от газа потребяван в Европа. ЕС ще си го премести.

Ще си го премести ама до като го мести ще и тракат зъбите от студ. Евентуално спиране на руската газ означава фалит за ЕС.

Едната годишна отпуска няма да ходят на почивка по островите в Пацифика, ами ще ги заменят с по-близка дестинация. Примерно на Малдивите. А със спестените пари ще си платят по-скъпия газ, доставян от Либия и Северно море.

Малдивите само на снимка.

за вас - само на снимка.

Запаси от различни валути и злато на стойност 620 милиарда долара? На Гърция само външния дълг е над 550 милиарда Евро. Смешници.

Тя Гърция по принцип отдавна трябваше да е фалирала, но ЕС я поддържа в изкуствена кома.

Не ми дреме за 10 милионна Гърция. С тези запаси 140 лионна Русия дефакто е фалирала.

Айде стига с тая мантра с 550-те милиарда долара. Вземи провери пак.. почти 2 пъти по-малко е.

Що ми се струва че като спрат Суифт, Брюкселските зелки ще летят с куфарчета да си плащат сметката на касата на Газпром.

да им пожелаем успех

Оказва се, че ако Западът изключи Русия от Суифт, то Русия има техническите възможности да изключи Суифт от Запада. Това се отнася и за другите платформи за разплащане и трансакции. Западът пак е принуден да се концентрира на обикновените санкции, които имат нулев ефект

Ами демократичен ,еврогейски ,неолиберализъм.Както се казва парица -царица.Има го и в друг вариант,интереса ,клати феса

Големи умници! Ако извадят Русия от Суифта, Русия ще спре доставките на газ.

Шило

То, че няма да спре, няма, ама ако някой си мисли, че изваждането на Русия от тази платформа ще я съсипе, много се лъже. Такива плагформи има много. Да, може да има известен ефект, докато се пренастроят на друга система, ама дотам. Просто ще е пореден удар във въздуха. Явно са го осъзнали на запад и мисленето им "еволюира"

Русия не доставя и 1/3 от газа потребяван в Европа.

SWIFT от 1973? Това вече е новина. SWIFT го водят 1993, но първите транзакции са 1994. Води се на IBM и всички транзакции първо посещават САЩ.. След като фактите не са верни, какво остана да е вярно. Плюс това SWIFT не е единствена. Много чатове подържат разплащания. Има паралелна на SWIFT система за плащане в евро. Пълни дръжки.

се връща като бумеранг и нанася "контраудар" върху своите създатели! Церемониално харакири! Сам да си ритнеш столчето, когато сис си сложил примката на врата е висша форма на мазохизъм!

Да, все едни такива расъждения 45г в България за Запада, да не говорим при ватниците вече 90г ги плашат, а върхушката си живее от 1913г в охолство! Ама щом в Ленинград са яли тапети и мишки, какъв е проблема още 100г на картошку и водка бухахха

че си "по-добре" от другия и се гордееш с нея, явно не си излизал да видиш другото блато дали е по-хубаво от твоето, но гледаш на екрана миража на обещаното светло бъдеще и вярваш! Стандартът на живот в европейска клета България е най-нисък дори след 20 и кусур години "братска" помощ, населението се изхранва за сметка на "кървавите" евра и долари на своите родниини, там някъде немили, клети недраги, а ти преживяваш и се гордееш на лъскавия айфон в джоба за да постваш гордостта си в мрежата...

Абе като гледам сега какъв е живота, прави излязоха комунистите, когато ни учеха за капитализма и капиталистите. А колкото до върхушките, те винаги са живели и ще си живеят по-добре от народа без значение дали са на изток или на запад.

Когато печелиш ,не знаеш какво губиш. Догодина Европа с двойно повече перки и фото ,а газта ....20 стотинки. И това не е най-лошо . Лошото е ,че Чайна ги правят....

Препечатано от руския печат

руското трол не спи :) да ви ЕПМ :)

И Тейлър Суифт не се откаже от Русия...това наистина ще е фатално

Тая куха лейка няма шанс срещу рускиня.

Ну, давайте, вьключайте нас из системь СВИФТ... Через месяц ще се отоплявате с паркета от хола, а через два ще ходите с колело на работа... щом няма да можете да си платите газ и нефть, ни няма да можем да ги доставим..очень просто.

А откуда деньнги идиот

А бе SWIFT разменя само едни бордера (бележки) това може да стане и с всяка друга платформа E-mail или viber. Ония директори в борда само лапат едни пари дето не ги заслужават. Туй е същото като едно време комшията ти иска пари на заем . Пише ти една бележка и ти я дава. Ти му даваш парите. Докато не ти върне парите напомняш за бележката на жена му.

Никуй нищу няа да изключва щот после газта ши стани 5х. И окончателно губим руския пазар. Туй е кликбейт, туй нувина даже не са я обсъждали. Ей тъй ся просту да са пишат коменти

По интересен е ефекта от изолирането на Иран от банковата система : като беше изолирана я изолираха от финансовата криза. Която беше финансова в САЩ но в еврото се превърна в дъгова и икономическа.

Преди месец написах ,че запада няма да посмееш да извади Русия от международната разплащателна система защото това.означава нов в сърцето на запада,но много от близачите на краварите казваха ще видим,е видяхме.Сащ сега натиска разни фирми по света за да запълнят мястото на Русия с петрола,пак удариха на камък,а запада без руския петрол е фалирал за месец.Кога запада ще се усети и ще бие шута на краварите да си ходят в обора и да заживеем в Европа мирно и спокойно и без проблеми.

Докога ще си затваряме очите, че в България са настанени близо милион руснаци чрез покупка на недвижимости. Поне 350000 хиляди от тях са мъже, професионални военни. Това е страшния проблем на милата ни Татковина!

Да, уви, така е. Но скоро ще им се наложи да разпродадат за жълти стотинки собствеността си. Дано да има кой да купи.

Скоро и на българите ще им се наложи да продадат къде какво имат. Ще се намери кой да купи, но няма да са българи.

От санкциите ЕС загуби над 300 милиарда евро. По-лошото е, че Русия изгради мощна лека и хранително-вкусова промишленост. Разви селското си стопанство. Западът загуби пазари и си създаде конкурент. Но то какво да очакваме друго от брюкселските зелки? То не бяха весели кокошки, прави краставици, щастливи крави, зелени енергии и газови диверсификации. Почти съм сигурен, че на някои им минава и идеята да я нападнат Русията.

свободни съчинения под статия едноминутка в дир ... що изобщо си прави труда

Хаха, така си е - Европейския съюз направо са пред фалит. А виж Путландия със своите нещастни кокошки, криви краставици, кафяви енергии, нещастни крави и още по-нещастни хора направо процъфтява и скоро ще върже отвсякъде. Ех, каква индустрия само ... даже казват, скоро Ладите ще изместят Немските таратайки и Теслите. Това е щото начело е най-могъщото джудже на планетата Путлер, а не някакви си брюкселски зелки. И също си прав, че Европейците планират да нападната Русията ... даже били струпали стотина хилядна армия по границата а Путлерланд както винаги се борят най-вече за световния мир !!!

Руската икономика = по размер колкото Испания. Айде моля ти се, руснаците са бедни като галоши и стоките им са по-зле от китайските.

Не бери грижа за Европа. Занимавай се с кочината ти, там имаш достатъчно проблеми за разрешаване.

Какво заяви Зеленски наскоро пред депутатите в украинската Дума? ??? Дали някой обърна внимание? Да припомня - каза "в момента имаме най-силната армия в СВЕТА, ако искате да си върнем Донбас - ДАВАЙТЕ!". За невярващите ето линк: youtube .com /watch?v=xxHpNFonzzs Та кой иска да пали конфликт в случая? Кажете, седерасти? И какво трябва да правят руснаците? Просто да си седят и да оставят укрите да изметат близо милион цивилни руснаци в Донбас? Какво биха направили американците? Ако бяха на мястото на руснаците отдавна да бяха попилели укрите от въздуха! Ама руснаците нямат право да защитават собствените си граждани според евроатлантиците! Е, струва ми се че тоя път не са познали.

Ново тълкуване от меила, изчепахте се с глупостите си :(

Малоумник, специално за теб един исторически факт: Джеймс Форестал e първият военен министър на САЩ. Пословично известен е с русофобията и омразата си към комунизма. В личността му тези две фобии успяват да достигнат до размери несъвместими с живота. На 19 март 1949 г. след като яростната му анти-съветска реторика преминава чертата на нормалността (дори за тогавашните крайни американски разбирания), Форестал е отстранен от длъжност, а пет дни по-късно е настанен в медицински център на военно-морския флот. Официално е оповестено, че страда от нервно и психическо изтощение, диагнозата на лекуващият го лекар е - депресия. На 22 май 1949г. Джеймс Форестал скача през прозореца си от 16 етаж и умира. Преди да скочи е видял пожарна кола и изкрещял: "Руснаците идват, руснаците идват! Те са навсякъде!". Според очевидци, по време на лечението си, той непрекъснато повтарял тези думи.

Москва, Москва! Ти ярко пак пламтиш, ти пак туптиш! Ти пак си огнено сърце и с ясна пурпурна усмивка бдиш над братски стиснати ръце. Че блясъкът на твоята зора раздра световната тъма, че ти като възторжена сестра събра на цялата земя и радостта, и бурната печал!... Москва, Москва! сърце от разтопен метал! Москва, Москва! Пред твоите стоманени врати разби се вражата вълна;

Малее, пак копи-пейс от меила:)

Истината е, че както преди време беше казал Путин "Ако се наложи, Русия може да се затвори и да консумира само това, което произвежда, така че, нас не ни мислете.". Проблемите са за държавите, които консумират повече, отколкото произвеждат. Те са като пиявици, върху останалите държави. Класически пример е Англия - те никога, никога, никога в исторически аспект не са успявали дори само сами да изхранят собственото си население. Те винаги са грабили колониите си, а сега лицемерно коленичат преди футболни мачове в защита на правата на цветнокожите. Ами върнете им това, което векове наред сте грабили от тях, ако наистина ви пука. Отново ще цитирам по памет поляците, които преди няколко години официално отговориха на френския президент Макрон: "...Ние никога не сме имали колонии като Вас и никога не сме грабили други народи. Затова, не искайте от нас да Ви плащаме сметката...". Мисла, че няма смисъл да споменавам САЩ, които чрез безконтролно емитиране (печатане) на долари без никакво покритие и емитиране на държавен дълг, напрактика прехвърлят собствените си проблеми (инфлация, ипотечни кризи и т.н.) върху целия останал свят. Както беше казал един известен американски икономист - "...На Китайците не им трябват ядрени оръжия за да унищожат САЩ. Те просто трябва да поискат плащане на падеж на американските държавни дългови книжа, които притежават, и това ще бъде краят..."

Болшевишки глупости!Англия произвежда огромно количество говежду,агнешко,пилешко.Зърно. Има и развита промишленжст.От Англия е започнала техническата революция.Английските ,,колонии” сега са най богатите и проспериращи държави на света.Англия и нейните ,,колонии САЩ и Канада помогнаха на болшевиките срещу Хитлер като изхраниха и въоражиха милиони съветски войници. А за думите на Путин можем само да си спомним гладоворите на болшевиките и 90-те година когато пак ,,колонията” на Англия САЩ помогна със храни за милиарди долари

Абре, говеждУ неграмотно, ако не са сърбите и българите, Нагличаните няма да имат селско стопанство бре овча главо некадърна! Преди време Бенатова беше дори направила филм по темата, за българите в UK, мисля че се казваше "НАРОД ПОД НАЕМ". Там самите англичани си казват - лопати не хващаме, стоим си зад бюрото, не се цапаме, а ако няма работа - караме на социалки! Ей тва ти е великата Англия, там отдавна са забравили как да работят.

Не бих искал да участвам в безмислени спорове, затова само че припомня безспорния исторически факт: Американските конвои от кораби през Втората световна война спасяват населението на Англия от гладна смърт. Няма смисъл от емоционални, но неверни коментари , колко много "говеждУ" произвеждали в Англия. Недостигът на храни в Англия е безспорен исторически факт - те са нетен вносител. Четете повече, за да няма безмислени спорове. Проверете, например, зърнените баланси за последните години. Русия от нетен вносите на зърно в миналото, в момента е сред най-големите нетни износители на зърно. Англия е нетен вносител. Това са факти, които лесно могат да се проверят.

По данни на Source- Statista.com най-големите производители на пшеница за 2020-2021 г. са: 1. Сумарно за ЕС - 135 800 000 метрични тона; 2. Китай - 134 250 000 метрични тона; 3. Индия - 107 592 000 метрични тона; 4. Русия - 85 300 000 метрични тона; 5. САЩ - 49 691 000 метрични тона; Използвайте информация от достоверни източници. Разсъждавайте върху цифрите и си съставете собствено мнение, без да слушате политически пропагандатори. Поздрави и бъдете живи и здрави!

Абе като заговорихме за кой колко произвежда и за факти: 1) Русия - площ 17 125 191 km², население 146 793 744, брутен вътрешен продукт 1 630 659 милиона USD 2) Великобритания - площ 242 495 km², население 63 182 178, брутен вътрешен продукт 2 828 644 милиона USD Аре ся идете ми се обяснява, колко били зле англичаните и колко страхотни били руснаците. А колкото до думите на Путин за какво щели да ядат руснаците - дреме му на него дали руснаците ще ядат ако трябва и лайната си, докато той набива черен хайвер на някоя от дачите си.

Брутният вътрешен продукт на Великобритания за 2020 г. включва: селско стопанство 0.57%; индустрия - 16.92%; услуги - 72.79%. Източник - statista.com. Услуги като "Издаване на кредитни рейтинги", "Такса за издаване на SWIFT потвърждение", "Одит на финансови отчети", "Due diligence" и др. подобни не стават за ядене. Ето затова англичаните за гладували през ВСВ. И затова драпат да се запази стария еднополюсен свят, в който САЩ и Англия живеят на гърба на останалия свят.

един да го каже като хората,браво

Ще консумират само себе се:)

Аз нещо явно пропускам, но защо ще налагат санкции на Русия този път !?

Хаха, е как що - да има за какво да заработват русофилите по коментарите в новинарските сайтове! 8-D

Американците задушават Европа ! А нас ...... нямам думи ! Излъгахани ! Трябва да си го признаем и да продължим напред !

По един или друг начин ще дойдат нещата, с война или без, едни трилиони виртуални активи, дългове трябва да изчезнат. Тази 20% инфлация, която и самия ЕС я признава, не е случайна и от хубост. ;) Имайте предвид, че има инфлационна спирала, поскъпва тока, газта, от там фалират хотели, заводи, оранжерии... Изтока дочака фалита на запада, запада е в банкрут, деиндустриализиран, депопулация, ЛГБТ, SWIFT, или не, няма значение, забиват пироните в ковчега. Достатъчно е Русия да продава ресурсите в злато или златна рубла, това и ще стане след големия фалит, което е съвсем скоро. Бретън-Удската система не работи повече, даже вреди и на САЩ, ЕС, също и на изтока. Няма да го ревизират или зануляват като преди, а го ликвидират. Многополярност с отделни валутни зони, амеро за САЩ и групата AUKUS, без Лондон, Евразийски блок... Точните граници не са ясно дефинирани, но Путин, Си, Байден, Моди си говорят много често напоследък, сигурно са разпределили доста.;) Да гледаме трезво на нещата, един милиард тюфлеци на запада, не работим нищо, имаме една печатница разделяме пари и живеем по-господарски спрямо останалите 6 милиарда, отиваме на курорти, Хаити, Тахити, Бали, хубави коли, другите ни шият дънки, гащи, произвеждат телевизори, компютри, телефони, вибратори.... По 10-12 часа бачкат, ние да отидем в мола и купим това дето са ни произвели, срещу банкнота която струва 10 цента. Байно свърши това, за да купим нещо, трябва да предложим нещо истинско, злато, компот, чушка или валута юан, рубла, а ги нямаме и не можем да ги печатам. Да но са милостиви с нас, блудния син, три пъти им забиваме нож в гърба.

ако и франция беше в aukus щеше да звучи яко и правилно FAUKUS,хаха

Спрат ли Суифт на рашките криптовалутите излитат в небесата, а това ако се утвърди като платежна система с времето банкерите ще пият една студена вода и ще им спре кранчето от таксите дето прибират..

Маймуни Тъпи Не Ви Ли светва Че Долара е Вече с 50% Актив !!! Те Затова Краварите Вият За Вайна Барабани Чуват и сън не Ги Лови Само Алцхаймера Си Спи Сладко а Сутрин Пита Кой е Нашия Президент !!!

Малко новини за форума.. "Pycĸият гaзoв гигaнт "Гaзпpoм" в пepиoдa oт 1 дo 15 янyapи 2022 г. нaмaли ĸaтo цялo изнoca нa пpиpoдeн гaз зa cтpaнитe извън Oбщнocттa нa нeзaвиcимитe дъpжaви (бивши cъвeтcĸи peпyблиĸи ) и Kитaй, c 41,1% дo 5,4 милиapдa ĸyбичecĸи мeтpa, cъoбщи PИA Hoвocти пo инфopмaция oт "Гaзпpoм" ... Tъй ĸaтo "Гaзпpoм" paзглeждa изнoca зa Kитaй в oтдeлнa "гpaфa", oт гaзoвaтa ĸoмпaния oтбeлязвaт, чe "изнocът нa гaз зa Kитaй пo гaзoпpoвoдa "Cилaтa нa Cибиp" pacтe. Oбeмът нa дocтaвĸитe пpeз пъpвaтa пoлoвинa нa янyapи e eдин и пoлoвинa пъти пo-гoлям oт cъщия пoĸaзaтeл зa минaлaтa гoдинa", ce ĸaзвa oщe в cъoбщeниeтo." Ама приходите за Газпром от Европа си остават същите: " Борсовата цена на газа в Европа надхвърли $1,1 хиляди за хиляда кубически метра, Борсовите цени на природния газ в Европа в петък сутринта, 14 януари, скочиха с над 10%, надхвърляйки 1,1 хил. долара за 1 хил. куб.м. " По - малко газ за повече кинти! Това само ЕС то може да го измисли..

Е, те тва обяснява защо адвокатите на Газпром отсвириха СП2 и в момента работят единствено по Силата на Сибир 2.

Кви са тия експерти?! Конгреса на САЩ готви санкции срещу самия СУИФТ... щото белгийците не щат да слушат американците. Руският вариант за международни разплащения към момента работи с по-големите руски контрагенти, а руските карти вече вървят в туристическите дестинации посещавани от руснаците, бе те тия като не четат вестници и не са в крак с времето нека се пробват поне на боб да гледат;)

Аз ако бех, пълно отрязване, да им умрат сметките на дечицата и толкоз, пуделчето трябва да се навре у миша дупка , писна ми да лае и плаши, щял да ликвидира нормалния свят , комплексар с възможности:)

Могат да отрежат сметките само на тези които мразят Путин... щото Путин от кога разправя на праведните че Запада ще оправи тези дето си държат парите на Запад.

Ха ха, ... ти в руска банка ли си ги държиш ??

И им вземете крадените пари от нещастни руски народ.

Ще бъде размазана Тоз път и разпарчосана между САЩ Япония и Китай и Европа На нас се пада бившата Волжка България като репарации за 45 годишното съветско робство

Мечтите на идиота! Как се побеждава страна с 6000+ ядрени бойни глави Ганю!? Ще опикаеш гащите още като видиш първата ядрена гъба над София! Да не говорим, че война си виждал само по филми и Каунтър Страйк. Проблеми между ядрени държави се решават с преговори!! В противен слушай планетата е капут и пак ще има еволюция от маймуна към човек, а иначе твойто развитие е спряло някъде по средата. Чао Тъпак!

То няма никой да остане жив в цял свят, бе сополанко....

колко си проЗЗЗЗ!

Не съм прост. Бил съм ракетчик в казармата и знам какво ще остане, ако се стигне до там. Печеливш няма. Човечеството изчезва. Дори да унищожат това оръжие преди да е изстреляно , радиацията ще унищожи половината свят. Това е реалността. Дано никога не става.

ти незнаеш на кои хора си

Много ясно, че засега няма да ги извадят, НО ако Шуткин нападне Урайна не само от Суйфт ще ги изритат алкашите, а и от цялата система Виза Мастеркард! :)))))) Ще си ядат цървулите сибирските орки после!

даде ли ти 15 центчета за поста??

Скоро Истока Като Се Обедини Ще Го Духа Запада балабар С Ганьо Наш !!!

Като се обедини Изтока?Апония,Южна Корея са със САЩ и Европа.Китай е много зависим от САЩ и Европа и вече почти е ,,обединил” Сибир .Остава само да сложи китайското знаме и познай кой мощно ще го издуха

Русия сама ще излезе пт системата Суифт съвсем скоро.

ХАХАХАХА АКо излезе как ще ви плаща копейките бе, тролче!

Това, че нямали да изключват, а само нещо си ми прилича на оня виц дето Пена се навела под леглото гледа заврелия се отдолу Пешо и му вика - излез, бе! Излез, беее! А Пешо геройски - Е, па нема! Нема па! Да видиш кой командва в тая къща!

Съсипват европейската икономика с малоумните си решения, а Путин само им гледа сеира. Колкото разбираше Мария Неделчева-Габриел от дигитални технологии, толкова разбират и останалите т.нар. евро-комисари. Тъпото е, че източна Европа също плаща сметката за политически решения, които са от полза само на политическите елити на САЩ и Англия. Например, делът на България във въглеродните емисии през цялата история на индустриалния свят е 0.8%, като делът й намалява непрекъснато след 1982 година. А сега ние плащаме сметката на старите индустриални замърсители на природата като Англия, Франция, Германия и САЩ, както и на новите супер-замърсители като Индия и Китай. Както казват поляците - те 300 години горят въглища и замъэрсяват природата, изгориха си всички въглища, а сега на нас, които горим въглища от 60 - 70 години, не ни дават да си горим собствените въглища, и ни карат да плащаме за "данък въглеродни емисии". А къде е "данъка въглеродни емисии", за това което те са изгорили за последните 300 години?