Зам.-председателят на ЕК: България ще се присъедини със закъснение към ERM II

Валдис Домбровскис потвърди, че ще влезем във валутния механизъм и в еврозоната с настоящия валутен курс

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Той потвърди, че България ще влезе във валутния механизъм и в еврозоната с настоящия си валутен курс." - това ясно. Интересува ме с какъв курс ще излезем от чакалнята...

Не е важно с какъв курс влизаме, А С КАКЪВ ИЗЛИЗАМЕ

Най- после се обадиха от комисията да успокоят нещата, ама белята вече е направена и народа се изпопритесни... Нещо хубаво по същество тук го обърнахме на селска политика.

За курса ще повярвам когато премахнат спорната попавка в закона за БНБ!

Абе умре ли сме ви за евро-гейските ценности и правила. Дръжте си и еврото! Нямаме нужда от него!!!

Другаря Домбровскис за референдум чувал ли е?

Да ама другите не са България... тука за няколко милиона са готови да извъртят феноменална схема за замитане на следите - какво остава за стотици милиони, че и милиарди.... отделно денят на влизане на еврото е денят на затваряне на няколко банки, които (всички ги знаем, но се правим на ощипани) няма как да си оправдаят активите и пасивите през ЕЦБ, подобно на КТБ. Простият народ не може да си формулира добре страха от еврото но усеща, че му кроят нещо лошо. А то не е съвсем така - просто се е случило хората да се излъжат да се доверят на банки - касички. И господин Стабилност ще ги успива до последно.

точно тези уплашени хора що пък точно в евро си обръщат левовете? Що не в долари рубли или монголски тугрици? Защото когато си притеснен от нещо бягаш към стабилната валута!

те не са чак толкоз богати на левове май. А като гръмне банката е от малко значение в каква валута ти е сметката. Освен това курса е твърд (за момента). А напоследък долара леееееко расте. Моментът е идеален за спекуланти на валутните пазари, не и за обикновения българин с няколко хилядарки в сметката.

Няма неискам ,няма недей,щом началника нарежда .А А на политиците ,не им пука как ще оцелеят бедните.Комисионните са важни

все още две банки трябва да попълнят капитала си, като срокът за това е до края на април. Аааааа, за това ли погнахте черепа! Хитри сте.

ти си бил голям оптимист - и всичките пари на Божков няма да стигнат да се запълни дупката, която едни "бизнесмени" отвориха.

ЩЕ ПОВЯРВАМ АКО ДО 10 ДНИ ВИДЯ ИЗВЛЕЧЕНИЕ ОТ ВЛОГА СИ С ОЗНАЧЕНИ НА СУМАТА В ЛЕВА И ЕВРО ПО КУРСА И ДА МОГА ДА ПЛАЩАМ И В КОЯТО ИЗБЕРА ВАЛУТА ОСТАНАЛОТО Е ЛЪЖА

60 МИЛИАРДА € е ВНАСЯЛА Великобритания годишно в бюджета на ЕС 2020 тези 60 милиарда € НЕ стигат. За целта се прибягва до КРАЖБА с приемане на зависими колониални държави от Източна Европа като България която още с влизането в ЕРМ ОЛЕКВА с натрупания си резерв от 23 МИЛИАРДА €(46 МИЛИАРДА лева)

Къде прочете, че валутните ни резерви ще бъдат взети и от кого? Бюджета на ЕС се пълни от вноските на държавите-членки, а не от валутните резерви на банките им. Ама това във в-к Дума не го пише, нали?

При приемането в ЕРМ, бюджета (резерва) от 46 МИЛИАРДА лева (23 МИЛИАРДА €) отива автоматично в ЕЦБ в Германия

това едни други хора казаха, че не е вярно - тези пари от резерва ще бъдат освободени и ще може да се харчат.. най-вероятно за вноска в гаранционният фонд, който направиха заради гърците, но със сигурност поне половината пари правителството ще може да си харчи на воля - щото няма да има ни борд ни гявол. Прочее - как точно балансираш годишна вноска от 60 милиарда с еднократна от 23 милиарда???

Как балансира ли ми просто от БГ Взимат 23 Милиарда, от Румъния двойно 40 МИЛИАРДА € и още някоя държавица като приемат и изтръскат "джобовете" ето ти парите коит си СПЕСТЯВА Великобритания като вноска към ЕС и ЕЦБ толкова е просто НЕ нужно да учиш в Оксфорд, Кеймбридж или 5год Свищов - Финанси за схваанеш схемата Между другото €(ОЙРО) идва от еврейското ОЙРИН - на иврит КОЖА, ПОКРИТИЕ, сиреч €трябва да покрие (ОЙРИН) възможно повече територии, страни, пазари за да обслужва интересите на банковия картел Ротшилд

накратко - не си прав(а).

...са приключили процеса по влизането си.... А след като влезем какво ще стане Г-н Домбровскис?

Ще чакаме първите 100 години, пък после ще видим

Няколко месеца са си няколко месеца. Кой ти ги дава? вместо да бързат да станат членове на клуба на богатите и да задържат всяка печалба, да са готини , уми и красиви те простеят! А този дето издаде, че все пак се работи, което по български означава догодина, прави много голяма спънка на българския народ, защото осведомява враговете на забогатяването ни. Те не искат да има валутен борд , а непрекъсната инфлационна спирала и пяна им излиза от устата, че не сме разорени , както през 1996 година, той прави изявления! Не е тъп! Помага на утвърждаването на елитния клуб от поляци, чехи и унгарци, които използваха Запада, нацоцаха се до пълно пребозаване и сега затискат с мазните си задници да не би и някой от Балканите да стане конкурентноспособен! А прости и бедни гьонове дал Бог у нас , на които им е достатъчно да ги черпиш едни кебапчета или градски транспорт и да опропастят всичко в полза на Висшеградската четворка... Тъпи, тъпи, тъпи, но полячето може би нарочно го оповестява и нямаме полза да се караме, като вместо това трябва още по- внимателно да оценяваме партньорите си и да се пазим от тях... Те са ни конкуренти в земеделието и промишлеността. Няма как да ни искат, за да делят с нас гювеча от масата. Колкото по- дълго им стоим на крака като слугинчета, толкова по- добре преминава живота им. И въобще не ги интересува ние как се притесняваме и как умират родителите ни и какво бъдеще имат децата ни. За нас бедност- за тях облагите! Който иска да е беден, да плюе ЕС и да следва димитровградския чугун!

гума - в дебелите книги по икономика пише, че валутният борд е спирачка не само за инфлацията, но и за разтежа. При нас беше необходим поради една единствена причина - като гаранция пред външните кредитори, че правителствата ще пазят фискална дисциплина.

Отдавна съм си изтеглиш обезценените Тиквени левчета и съм ги обърнал в долари и евра 50:50. Сега само чакам да ви гледам сеира на вас, феновете на Простия.

Българите сте бедни защото сте доста глупави Това е естествен подбор. Близки сте си путиновата папалач защото си приличате...

Защото политиците са ни много алчни.Но щом шефовете нареждат ще стане.Продадоха ни за жълти стотинки.Бедните не желаем еврото ,защото от наблюдения знаеме ,че не е за наше добро.Едно време тато е бил предан на Ссср и резултата бедноста

Пак не си разбрал - не просто българите, а всички, които си мислят, че са бедни - СА бедни... Това първо! Второ - Тато беше предан на СССР, по 2 причини: 1. москва беше взела на ръчно управление всички по-важни лостове в държавата (разбирай силови ведомства) - не случайно след като Горбачов му подсказа, че Москва вече не го чувства толкова близък човека взе да се притеснява сериозно. 2. СССР даваше петрол срещу (развалени) домати, щото по неясни причини - ТКЗС-тата произвеждаха не особено качествена продукция, докато в частните дворове зарзавата беше на космическо ниво по качества (и не само - дребен рогат и нерогат добитък също).

СССР даваше петрол срещу вярност, не за развалените домати. Всичко си има цена.

Менда ще ни защити от гадните ЕУ бюрократи! Ей сега ще внесе промени в закона за биологичното разнообразие и ще промени още 10 закона заедно с конституцията.

И в изказването на този еврокомисар има нещо, което е важно, но управляващите не искат да коментират - хубаво, ще влезем при курс 1 EUR = 1.95583 BGN, но какво става по-нататък - ето това е важното! А става това, че Франция, Германия и т.н. ще решат, че левът е надценен и хоп, вземат решение, че курса трябва да бъде променен. А, съгласно правилата на еврозоната, имат право на това решение и ние трябва да се подчиним безпрекословно! Има и друго важно нещо - представете си, че банковата система на някоя държава от еврозоната се "задъхва" - по правилата и ние ще трябва да помагаме, т.е. да плащаме за стабилизирането й. Има и още много други неща, изводът от които е само един - при смяна на лева д евро БНБ и България губят суверенитетът си. Защо, мислите, Полша, Чехия, Унгария, Швеция , Дания и още други държави ВЪОБЩЕ не обмислят приемането на еврото като основна валута? Да не би да са по-тъпи от нас?

Разбира се. когато някоя/и страни от еврозоната се "задъхват" или по просто не плащат дълговете си тогава ЕЦБ без да ни пита взема от всички останали страни ( на принципа от когото можем да вземем повече ) от еврозоната парите за покриването на загубата. С други думи ставаме солидарен длъжник!

"ще влезем при курс 1 EUR = 1.95583 BGN, но какво става по-нататък - ето това е важното????" - ами след това левът няма да съществува и няма какъв курс да се променя!!!

Решенията се вземат с консенсус а ние имаме два гласа - БНБ и МФ Опасенията са ти че нашите два гласа ще са против решението на НС и интереса на държавата ли? А суверенитета на Франция Германия Белгия и т.н. къде е?

Какъв консенсус?! И ако стане дума за България, мислиш, че някой ще ни подкрепи? Че Франция, Германия, Италия, Испания и др. ги е еня за България? Еня ги дотолкоз, колкото да могат да изсмучат още нещо от нас! Мислиш ли че тези богати държави ще оставят на Боко с жипката и бибитката и недоклатения минфин да решават нещо, което ги касае и тях? Че тия двамата ще се опънат на евро-бюрократите? Та нали ще се снимат с тях ? А може и да ги погалят по главата... А Франция, Германия и другите богати имат суверените точно защото ТЕ решават, не ние, бедните държави!

Дания е в ERM II. Другите страни нямат валутен борд и за тях е по-изгодно да си девалвират валутите, за да си подкрепят износа, защото за разлика от нас имат силно индустриално производство.

Дания няма как да приеме Еврото след то е отказано да се приеме при Референдум от населението. Така могат да си стоят в ЕРМ 2 до безкрайност и да си харчат датската крона

Ние сме известни с глупостта си, но някои сме били навън когато са приемали еврото, уверявам ви, че лъжат. Някой вярва ли на Горанов, Или на Борисов. Те не губят нищо, но ние да.

За курса ще повярвам когато премахнат спорната попавка в закона за БНБ! Преговарящите от наша страна трябваше ясно и точно да заявят пред ЕЦБ какво ще се случи в БГ ако бъде вкарана тази поправка в закона на БНБ. Аман от преговарящи от типа "Yes Sir"! Когато се преговаря с ЕЦБ трябва да бъдем твърди и да умеем да кажем твърдо и аргументирано "No Sir" за да ни чуват и уважават! Иначе лошо ни се пише!

Ще приеме Еврото някой ден това е сигурно ама това едва ли ще е след няколко месеца или няколко години. Първо Баш Майстора се задъха като изкара 300 човека в Нови Изкър за винетките оня ден а ако искара няколко милиона по улиците който са против еврозоната на този етап няма да му понесе на кръвното. 97% от българите според проучване са против еврото а 54% искат референдум според друго проучване. Това че някой реве и раздухва че видиш ли без Еврото ще тръгнем към Русия е другата стара изтъркана песен. Такъв филм няма , но защо някой се опитва да го налага само той си знае

Оправете правописа и грамотността, после коментирайте. Тези проучвания никой не ги показва, а смо ги коментират. Рашистки фейк в поредно настъпление срещу България

Ти или си прост или избираш да гледаш простите неща м? Вчера по БНТ имаше проучване в което се питаше за мнението на българина дали ще се подобри положението му след като приеме еврото над 55% бяха с мение че няма да се промени а по скоро ще се влоши. Проучването на Тренд за еврото показа че 54% искат референдум дали сега е момента или когато достигнем доходи на тези вътре. Ако си гледал и ТВ а мога да ти кажа и по коя 97% нежелаят Еврото като национална валута. Аз правописа мога да си го оправя ама ти инфомацията явно която ти е неугодна няма как да приемеш

Да не стане, като със Шенген...

ще седим 200 години после

Валутна обезценка наистина не би трябвало да има. Дори лева е подценен. Но за вдигнето на цените само ни пеят приспивни песни. Цените вече се вдигат и то ударно. Ония с по 166 апартамента ще спечелят. Не от валутна обезценка, а от ценови шок.

ФАКТЪТ, ЧЕ НИ ИСКАТ...

Представи си колко милиарди ще спечелят и колко вътрешни проблеми щше си решат, само ако продължи политиката на тиквениците да горят вносни боклуци на наша територия. Равносилно е на национално предателство и дори геноцид.

Защо се хабите по тия форуми, коминистчета дребни? България ще приеме еврото а вие отивате за пореден път на майната си...

Пич, забравил си да си пиеш хапчетата и за това си злобен!!!!

Тогава защо се наложи да бъдат правени промени в закона и се даде възможност куса да бъде променен?

Както можем да видим по-долу пищят червените боклучета и лешоядите от банковия сектор. Първите понеже още една крачка по-далеч от милата им Руска губерния а лешоядите ги е страх от истинска конкуренция и че може да изгубят мазните такси с които дерат три кожи.

- Optimal Currency Area requires flexible labor mobility that is not in EU , only USA. Shambaugh - Currency devaluations return you fast to growth , internal rigid price devaluations are unsuccessful. - So the EURO is in danger. Currency Acount deficits of south europe for years cannot be balanced by reducing prices but only own currency. - Ireland , Greece in EURO currency suffers severe crises , Iceland devaluates their currency , the crisis is mild and short. Italy is also ready to leave EURO - Shambaugh. The EU sovereign , banking, growth crises are interlinked - troubles for the banks could bankrupt certain sovereigns, supporting the banks , and failure of these banks could lead to a broken credit channel to stop growth. - attempts at fiscal austerity to relieve the problems are slowing growth. without growth the sovereign debt crisis will persist. - the sovereign debt are so large that if Greece, Ireland, Italy, Portugal, and Spain cannot pay, the banking system is insol- vent

дали ще са "няколко месеца" ... или "няколко петилетки". тиквата чака разрешение от кремъл!

През тези няколко месеца ще влезем в период на програмен кабинет.

Никой не иска да работи с държава , управлявана от мафия - най-много да я използват за "мокри поръчки", което и го правят нашите западни "партньори" !!!!

По скоро за ХЪБ италиански БОКЛУЦИ а след срещата на Винету с Баварския премиер и БАВАРСКИ БОКЛУЦИ

Няма причина да се мисли, че при България събитията ще се стекат по различен начин". Аз лично имам поне сто причини да не вярвам на тези хора ,наричащи се политици.

Българинът помни много несбъднали се обещания ! Защо този път да е различно ?

Въобще не ви вярваме! Не ви щем еврозоната. Ще правим референдум!

тези дето реват най-силно срещу еврото го правят и срещу високите лихви... нали? Абе слушайте опорните точки на Кутев и няма да сбъркате.... тя на държавата са и преброени годините и без друго. Пожелавам крепко здраве на всички списващи щото да са свидетели на краха на републиката, но по-вероятно е това бреме да се стовари на плещите на децата ви.