Заложиха 6,6% бюджетен дефицит зa 2023 г., и нов 16 млрд. лв. дълг, който да го покрие

Най-много растат разходите за пенсии - с 3,7 млрд. лева. Парите за отбрана се планират в съотношение 1,85 на сто от БВП

Обратно в новината

Коментари - Заложиха 6,6% бюджетен дефицит зa 2023 г., и нов 16 млрд. лв. дълг, който да го покрие | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

След 30 години промени сега пак ще се плячкоса всичко. Т.н. елит ще отиде в сащ и швейцария да се изявяват като филантропи, а всичко работоспособно ще ходи да бърше ...ове на западните пенсионери, да им поднася храна в заведенията и да им плаща половината заплата в социалната система. Останалото тук население ще създаде третата римска империя...

Намалете разходите като 1.съкратите на 1/2 държавната администрация клатещи крака в отдели за нищоправене в т.ч по "европейските" неща и дрън дрън, а на останалите намалете заплатите 2.спрете да плащате на разни частни организации и идиотски фондации и какво ли не 3.намалете с 1/2 членовете на парламента 3. закрийте президентството - не нужна институция за 5 милиона я има я няма, Ню Йорк е къде повече и се управлява от един кмет 4. спрете краденето и си събирайте 99% данците , 5 прекратете коцесията за златото ни , сами можем да си го добиваме ,което правим от 6 000 години ...и какво ли още и още ... само питайте ако нямате идеи

Отиваме на кино като държава. Няма измъкване от това робство. Изхода е само един - РАЗРУШАВАНЕ НА СЕГАШНИЯ СВЕТОВЕН РЕД !!! За да стане Лева наш балкански, и с него вятър да повей, за да светне нашата земя и си прославим имената, кат гинат англосакски племена! УРА !!!

В кобина с червената мафия съсипаха България. Ужас!

При една кризичка или рецесиика и спад на бнп и приходите дефицита може да стане още повече лесно и дълговете да стигнат примерно 20 милиарда за година. Само че много ме съмнява да се намеритя ивеститори в дълга ни след 4 -5 години, ако нещо драстично не се промени, а не виждам кой ще го промени - така че спускането продължава.

Изцяло сбъркани сметки. При редовно събиране на данъци и прозрачно харчене дефицитът няма да е повече от 3%. Напълно вярвам на Василев, а не на тези апокалептични данни.

Василев каза, че пика на инфлацията ще е април тая година към 4.5% и послед пада под 4%. Няма едно нещо което е казал и да е вярно.

Още една дебела свиня се урани, преяде и се исра у муцките на простио български народ, ако ранете ги и они са българи.

Това е условен дълг и зависи дали ще има такъв дефицит. Дългът от началото на годината спада като процент от БВП, както всеки може да се информира от официалната статистика. Всеки знае с два клика как да си пусне порно, но не знае двата клика, с които да стигне до статистиката за основните държавни финансови показатели. Разчита се на информация от мисирките, Тиквата и Никиту с брояча. Интернет - ускорител на елементарни частици.

Не си наясно много как работи дълга. Да в началото поради нарастване на БВП заради придобитият дълг процентно спада. След известно време те смазва. Ти като дръпнеш кредит и си купиш новата кола изглеждаш ларж. После като почнеш да даваш вноските и живееш на кафе и цигари вече не си толкова ларж.

Абе дебил имаш дефицит 15 милиарда на година и още не е почнала рецесията. Ти ако имаше добре растящ БВП нямаше въобще да стигнеш до такъв огромен дълг. Да не говорим, че БВП ако има някакъв мижав растеж в момента то е поради инфлацията. Откъде ва копаят такива бе?

По - добре кажи какъв е процента на "сивата" икономика. Виж също несъбраните вземания от НАП.

Вземете мерки да си спасите спестяванията. Там, където сте ги сложили на доверие, вече е рисковано. Само не ги инвестирайте в имоти, в никакъв случай не правете тази грешка, после да не си сложите край на живота. Инфлацията няма да продължи дълго, защото ще събори фин. система и държавата. Тя в момента е вече в червеното и повече от това означава масови фалити на домакинства и фирми, така че това скоро ще бъде забавено, дори ще спре. Инфлацията срина потреблението, което е смърт за фирмите производители, както и за вносители. Ще повлече голяма безработица, а всеки втори българин е теглил някъв кредит и голяма част от хората няма да могат да го върнат.

КАТО ДЪРЖАВА. НЯМА ИЗМЪКВАНЕ ОТ ТОВА РОБСТВО. ИЗХОДА Е САМО ЕДИН - РАЗРУШАВАНЕ НА СЕГАШНИЯ СВЕТОВЕН РЕД.

Киро спря кражбите от 10 милиарда на година и брутния вътрешен продукт остана същия, при условие на огромна инфлация. Реално само от увеличението на цените брутния вътрешен продукт трябва да скочи драстично, както и постъпленията от мита по митниците. А те са същите като при Бойко. Кой сега е крадеца?

Лъжеца също така.

Браво на ПП и БСП, когато комунките са във властта, винаги това се случва.

Тази министърка е доста дебела. Ще намаже ли и тя филията от новите заеми ?

Да бе пенсиите са ви виновни...не е украинчета на морето и оръжия в подарък и не е и измисления ковид а и откраднатите пари....

ще вземе Путлер от тия пари, за един преател питам...

Американците казаха да теглим заеми и с тях да купуваме F-16, може и само на хартия.

Фактите са,че които държави са с американците прогресират и хората живеят добре, годините след втората светотовна война са доказателство за това. А доказателство,че не сме с тях е твоето мнение и много други като теб,ние сме в нищото и се лутаме,това е положението..

Ти наистина ли симислиш, че американзите 16 милярда ги имат за пари.

Режете, а не раздувайте разходите! Няма кой да плаща всичко това...?! Накрая искате да продадете България нацяло ли? Всеки да се простира според чергата си! Като нямаш пари - няма да купуваш!

Като не се работи не само няма да купуваш, но и няма пари за пенсии и заплати на учители,военни,полицаи и там подобни ревящи.

И понеже сме цъфнали и вързали с ниски външни дългове - поръчваме още изтребители! Това е обратното на далновидност и прагматизъм.

Външния дълг на Япония е..230 % от БВП На страни като САЩ,ИТАЛИЯ,ГЪРЦИЯ,БЕЛГИЯ .... далеч надхвърля 100% от БВП-то им.. А ние още 30% не сме стигнали:)) Колкото повече..толкова по-добре за живуркане.. Бъркам в делвичката с МЕДЕЦ и облизвам пръсти Ваш сладунчо Мечо Пух..ураааа

С едната подробност,че в нашата приказка аватара на Мечо Пух го използва Курнела Нинова,айде няма нужда да става толкова голям дълга,ще хвърлят някой лев на пенсинерите отгоре и ще загробят държавата с десетки години напред

Най-вредни за България са имбецилите, които винаги намират вината в точно конкретна личност. курцелия е неоспоримо абсолютен боклук, първа криватизаторка на България, още на 28-годишна възраст, по времето на костов, Обаче, останалите властвали последните 33 години с абсолютно нищо не се различават от тоя боклук!

КОГАТО ИМАШ ИКОНОМИКАТАНА ЯПОНИЯ, ТОГАВА ДАВАЙ ТАКИВА ПРИМЕРИ.

Добре дошли в ДЪРЖАВАТА НА РАДЕФФ! ЗАЕМИ ДО ПРИПАДЪК! Къде сте виждали шапка да произвежда доход!

Играта със заемите на едро я започна тиквата, затова толкова кретени си мислите, че сме били добре при тия имбецили. Само, че всеки, който е теглил кредит, много добре знае, че докато харчиш кредита, си по-добре, но когато парите свършат и започнеш само да изплащаш тоя кредит, изведнъж се оказваш многократно по-зле, отколкото си бил първоначално. Заеми могат да се взимат единствено, ако ще се инвестират в развитие на индустрия, производства, защото добавената стойност би била съществено по-голяма от тежестта на заемите и лихвите. Но, къде ти такова мисъл у дебилите ... А, в опоскана държава, няма много варианти, освен теглене на кредити, нали?

Значи да очакваме, че данъците ще бъдат умножени по три.

Значи следващите пет години по минимум 16 милиарда прави 80 милиарда, не броим лихви и плащания по стари кредити. С 80 милиарда заеми плюс досегашните, колко стават като процент от БВП? При 80 процента заеми от БВП и край на играта.

баш толкова няма да стане, защото с тези пари ще се плащат и предишни заеми, ако има добри министри на икономиката и финансите може дори да намалее, но седесарската нинова е оставила разходи на кредит така че ще е много трудно.

Праскай още дефицит ! Еврозона през крив макарон и слава Богу !

Спрете да крадете и няма да има нужда от нов дълг.

Има една подробност - тоя дълг не е в лева а е валутен и външен. Колкото и да беше идиотско управлението на гербавите поне запазваха финансовата стабилност. Тия са пълна скръб, неслучайно лихвите по дълга растат. И вместо да опитат да привлекат вътрешни средства, с които да отслабят външните окови те правят обратното. В същото време по депозитите в страната лихвите са нулеви. Некадърници сър !

Ами то се предлага на вътрешния пазар ама няма балъци да купуват,жалко че не са като избирателине на ПП оптимисти

Винаги ще се отчита инфлация до момента в който си приемем закон за парична рединица с приоритет вътрешни разплащания и друга, с приоритет междунарадно разплащания. така няма да се объркват анализаторите на първо време да преизчсляват

ПОЛИТИЧЕСКАТА ПОДГОТОВКА, ДНЕС МИ ТРИЕ КОМЕНТАРИТЕ НА ПОРАЗИЯ! РАДВАМ СЕ, ЧЕ МУ БЪРКАМ В ЗДРАВЕТО С ТЯХ! ВАРУФАКИС, КОЙТО ПОДАДЕ ОСТАВКА КАТО ФИНАНСОВ МИНИСТЪР НА ГЪРЦИЯ ПРЕДИ ГОДИНИ, РАЗКАЗВАШЕ ЗАЩО СЕ ТЕГЛЯТ ЗАЕМИТЕ И ЧЕ САМО 30% РЕАЛНО СТИГАТ ДО ХОРАТА. ОСТАНАЛИТЕ СЕ КРАДАТ!

Гарантирано от Герб,Дпс,ИТН, Възраждане !

браво радев! искренно ти благодарим, че изчегърта герб! и държавата ни тоже!

Тея хора целят да ни съсипят и да избягаме

Кой човек с разум,ще остане в горката България,че да им плаща кражбите на тези престъпници?Жалко за всичко,което имаме,като даденост!!

Киро Канадеца си мислеше, че само той може да тегли кредити безконтролно

Доъ, че поне вие ще ни докарате до фалит!

това е наследството - борисов изтегли накуп 10 млрд. заради ковида и раздаваше от джипа, за да остане на власт, Лорер говореше че много ни е малък дългът и затова ще теглят всяка година, общо 50 млрд. до края на мандата, тогава си мислеха, че ще имат пълен мандат, а нинова направо спомена 16 млрд. на година, така че пенсиите с които се хвалят са на кредит, пари за тях няма, предвидени са заеми, да оставим настрана че те си увеличиха собствените бъдещи пенсии - максималните с около 130%, на останалите 10% и това е идея на БСП, "социалистите" на нинова увеличават разслоението дори сред пенсионерите, друг е въпросът че в БСП нинова се е заобиколила с костовисти.

Борисов строеше пътища, лоши добри все тая , има ги , пенсии ще има ако има силна икономика и се плащат данъци, а това ще стане с чуждестранни инвестиции , защото не сме конкурентноспособни на световните пазари. Как си представяте голям завод примерно във Видин и тировете пъплят към него по някакви двулентови разбити пътища, няма как да стане това и никой сериозен инвеститор няма да си даде парите, ама как да обясниш на мунчовците че асфалта не ставал за ядене..

Коректно е за пътищата строени последните 15 години да се ползват кавички....

Имай малко уважение към паметта на всички, които си заминаха от ''добри-лоши'' пътища-убийци! Ще спомена само трагедията при Своге заради хлъзгавите съставки в асфалта, но примерите са стотици. Нека по този повод да замълчим, ако не от друго, то поне заради почернените семейства .

Да, Борисов изтегли и похарчи 9 милиарда за 9 дни

Честита Промяна,нов дълг и то огромен.За две години Радев и компания съсипаха държавата.Факт.

То пък все едно някой е очаквал нещо друго

Служебното правителство изпълнява бюджета на ПП+ДБ+БСП. Като вдигнаха пенсиите, а пари няма какво да правят

То пък една държава дет имахме ... я малко по-сериозно

64 милиарда разходи (бюджет), 25% от които идват заеми. Така до кога? В тоя темп през 24-ва външните задължения ще са повече от БВП! Необходима е изключително сериозна оптимизация и орязване на безобразно раздутата администрация.

А Плана за развитие и оня център за наблюдение за 136 милиона?

С една дума: супер!

При такива овце за избиратели и циганизация - краденето и поробването ТЕЧЕ с пълна сила. Борисов затвор КОГА?

На теб пък какво ти откраднал Борисов като нямаш и 2 лева в джоба

И Киро Канадеца отново на власт. Само той ще ни довърши

Още малко Мунчо да поуправлява, после още малко Кокоре и усещам как всички дружно ще излизаме като гърците по площадите да скандираме ОХИ , може и ОХХ - българския вариант

А костов обясняваше как от бай Тошо сме наследили огромния дълг от 11 млрд долара....

която да даде на България 16 милиарда, не само на ниска лихва, на никаква лихва!

Още нищо не сме видяли... Ние не можем да си позволим да бъдем социална държава с пари на калпак- няма икономика бе, няма! Всички напомпани приказки за ръст, и т.н. са смехотворни, в момента харчим готови пари, три месеца зима и всичко ще лъсне..все по- надолу и надолу.. Тия са за

Е нали ЕК/ЕС ограничи бюджетния дефицит до 3%?! Какви 16 милиарда - това е огромна сума за година?!? Тия хора пуснаха държавата по нанадолнището…

Борисов, Пеевски, Костя и Чалгаря това направиха. Да !

За една година задлъжняхме колкото за предните 20 на куп! Харвардска икономика!

Ще си платите 12-те години дерибействане на крадливата мутра с лихвите ! Прост народ това заслужава !

Ти си завършен ИДиот

Гарантирано от Мунчо и Промяната, 38% от БВП дълг за няколко години, при Герб за 12 години масово строителтво на нови пътища, нови изтребители за милиарди и дълг 20% от БВП... ама то какво да се очаква от представителите на улицата дето са неудачници теглили кредити и след като са ги похарчили за глупости после Бойко им е виновен ,че не могат да връщат

Масово крадене при ПП ГРОБ.

Когато ПП теглеха в пъти по-малки заеи при значително по-ниски лихви имаше хиляди коментари. Сега понеже го правят в далеч по-големи размери "правилните" хора, има пълно мълчание. Каква ли е причината?

Ниските лихви като им даваха на тия мошеници бяха благодарение на управлението на Герб и Борисов, вече доверието е загубено и не могат да си пласират дълга тия некадърници

Това е точно заради глупостите на ПП. "Стратегията" на Асен Василев беше точно това. Ама вземете се образовайте малко преди да коментирате.

Той бюджетния дефицит само ще става по-зле, в най-добрия случай ще се запази. Та с колко години по 15 милиарда ще докараме държавата до положението на Шри Ланка и глад? Бих казал 5 години.

РадеФФ си вее фъчилото както си иска ! Това постигнаха евроатлантиците-мафиотчици от Герб, Дпс и Възраждане ! Хубаво ги вижте и в парламента сега !