Задава ли се ръст на лошите кредити?

Банките са отсрочили кредити на граждани и фирми на обща стойност 9.1 млрд. лв.

Обратно в новината

Коментари - Задава ли се ръст на лошите кредити? | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да ще има яко фалити и бездомни !!!!

2020-11-16 02:12:15 1 (нерегистриран) Тези кредити не са ли застраховани срещу подобен сорт кризи и явления, които определено не се случват всеки ден? ---- дериват върху деривата ... а "застрахователя" от къде ще спечели, ако невъзвращаемите кредити станат масови ? както и да го въртиш и усукваш, каквито и "застраховки" върху застраховката да правиш, всичко в крайна сметка опира до крайнният клиент ... до крайното човече , което значи, че ако "аз" спра да плащам - всичко за теб приключва, "застрахователю"!

Пропуснахте да кажете новината, че ДОйче Банк е предложила да се вземат по 5% данък "привилегията да работиш от дома" Или просто ей така тихомълком ще я плъзнете в даден и удобен за вас момент.

(Заб: За да видите съдържанието в линковете ми си копираите целият им ред и го поставете в адресното поле на барузъра си и клик за старт) Като цяло следващите две сентенции показват чудесно масовата ситуация с хората и тяхната информираност за това къде и в какво се състои истинската опасност в днешно време. “Като цяло населението не знае какво се случва. Дори не знае, че не знае“, – Ноам Чомски "Глупавият проумява само онова, което вече е станало" – Омир Материала в следващия линк коригира това и прави много повече, като показва решението за изход. https://bit.ly/CovidOff В допълнение: Как ни лъже медицината от най-високо ниво 1:1 https://bit.ly/КакЛъжеМедицината

Задава се ръст на даренията, които ще се превърнат в лоши кредити хахаха. Копелетата въртят едни пари.

ДА ГО ДУХАТ БАНКИТЕ !!!

ВНИМАВАЙТЕ КОГАТО СИ ВАДИТЕ КАРТИ ОТ ДСК, НИКОЙ НЯМА ДА ВИ КАЖЕ ЧЕ ЩЕ ПЛАЩАТЕ ВСЕКИ МЕСЕЦ ЗА ДИЗАЙН НА КАРТАТА РАЗБИРАМ ДА СИ ИЗБЕРЕШ ДИЗАЙН И ДА ПЛАТИШ ЗА ТОВА ЕДНОКРАТНО НО ВСЕКИ МЕСЕЦ ДА ПЛАЩАШ ЗА ПОРЕДНАТА ГЛУПОСТ ДИЗАЙН НА КАРТАТА РО ТОВА ДА НЕ 3d wallpaper, ЧЕ ТО И ТАМ ПЛАЩАШ ЕДНОКРАТНО ЗА APP ТО И КРАЙ НО НЕ И В БАНКА ДСК

9 млрд. са си сериозна сума. Да се готвят да отпишат голяма част от тях, естествено ще последва и нова голяма вълна от емигранти. Имайте предвид, че се прогнозира ситуацията с КОВИД-19 да продължи най-малко до края на 2021 година, а финансовите последствия ще продължат и по-дълго. Аз имам друго питане. Тези кредити не са ли застраховани срещу подобен сорт кризи и явления, които определено не се случват всеки ден?

Те в другите държави размитат за нашите емигранти.

Приготвил съм кинтите и съм готов за покупки на половин цена )Нямам търпение...

Коптор с малки кутийки с криви стени и неточни размери ли търсите?

Не се лъжете БНБ ще бъдат принудени да удължат мораториума за всички поне до средата на 2021. Нещата ще са хард в Европа и там ще има такива мерки, а нашите ако не се съобрзят и изостанат...ще ги изринат.

БНБ не може вечно да отлага връщането на тези пари. Повечето банки в България, ако не всички, са западни. Ще дойде момента, в който много хора ще бъдат погнати от съдебни изпълнители, много имоти ще бъдат пуснати за продан (но няма да има кой да ги купува), ще има нова голяма вълна от емигранти. Ако имаше някаква законова форма на частен фалит в България, много от тези хора можеше да се спасят и да не дължат нищо, тоест да започнат начисто. Но няма и така всички се превръщат във вечните длъжници, което ги кара да емигрират, което пък от своя страна е пагубно за България в дългосрочен план. Защото в крайна сметка 9 млрд. са нищо, човешкия потенциал е по-важен и значително по-скъп.

А Не бе!

хич не се задава ръст, а цунами от лоши кредити

задават се прекрасни времена на благоденствие и просперитет за всички жители на земята, няма и един гладен да остане всички ще са приятели с ковид и той ще ги храни с лъжи и страх....

Не виж че къде се обърнеш някой строи нещо. Обезумял народ като цяло. Докато са ниски лихвите ще е така, после следва скръб и мизерийка с тея кредити дет сме напукали.

Това е голяма лъжа- когато поисках такава отсрочка - Покенска Банка- измисли глупав довод и ми отказа. Плащам проклития кредит за сметка на лишения за семейството. Какво да правиш? Банките са си банки- те винаги печелят

те винаги печелят, освен когато няма да могат да деребействат ... и то съвсем скоро.

И защо взимат кредити като не работят?

Ми щото са ганьовци, които си мислят, че могат да живеят като американци! На кредит! И без да бачкат много!

Работят, но са в сивата икономика и банките затова им дават кредит. Условието е банковият инспектор да влезе в работното помещение или място все едно ти е приятел или роднина и да се увери, че работиш дори и да нямаш договор. Всички банки до една го подържат това....

И защо така безгрижно реши, че някой неработещ е взел кредит? Толкова ли си плиткоумен и не помисли, че кризата удря хора от всякакъв калибър, които може да са взели кредит 5-10 години преди това?

Е па идеално , да го ева!

Тиквата заложи още една мина на бъдещите управляващи, която ще гръмне точно след изборите през април. Това същество не трябва да гние в затвора, малко му е това, нещо повече трябва.

След изборите догодина може да стане ЧУДО. По някаква необяснима причина по време на българските избори Joe Biden може да наложи на FR поради COVID 19, отлагане на изплащането на вноските по заема на американското правителство и лихвите към него?! А такъв един възможен ход, ще се отрази благоприятно на българската икономика. Дай Боже и деноминация ала Костов ... да се случи?!

Да знаеш досга някой бивш български управника да е влазъл в затвора?

Кредитът е като да се изсереш в гащите си. Отначало е топло

Борисов каза - Работата ще ви Освободи - лудите изтеглили кредити от банки ще останат без гащи , а още по-лудите изтеглили заеми от фирмите за бързи кредите ще загубят живота си ,

2020-11-15 22:52:05 zaxxon Цял свят живее на кредит, само ти си прозрял истината... --- да спре да иска кредити ... и понеже "лудите от криптата" са наясно, че дълго време няма да могат да разчитат на свободната воля на хората да си дават енергията за чуждо ползване, затова ударно бързат с роботите ... за да се подсигурят в областта на "производството" ... обаче остава проблема с "потреблението" ... единственитя им вариант е да се произвежда само толкова, колкото се потребява ... но пък тогава няма да имат "ръст на печалбите" , но пък е възможно тогава да се откажат от "печалбите" и да настане комунизъма ... едно е сигурно - безкрайно дълго няма да могат да разчитат на енергията от хората, както до сега ... просто хората ще откажат да бъдат изоплзвани, като източник на енергия, отиваща за чужда потребление...просто не е справедливо това... а хората все повече ще се бунтуват срещу несправедливостта ! гаранция! *

безкрайно дълго няма да могат да разчитат на енергията от хората, защото дойде края на ерата на ПАРИТЕ. Та колизиите около COVID19 измести фокуса на вниманието ... и то -вниманието няма да се върне повече към тях.

kvi problemi,sistemata e beton, tva e nai-dobrata sistema. BG varvi nagore i samo nagore! Nqma koi da spre BG v posoka svetlo badeste!

Никой не може да вземе на босия цървулите! Останах вдовица и ми беше трудно да се справям известно време с вноските. Поисках от банката да ми намали вноските, но тя отказа. Продаде ми съдия изпълнител апартамента на безценица и банката получи едва една трета от дълга! започнаха да ме психясват колекторски фирми, но аз ги пращам да си търсят парите от ...мъжа ми - в небесата!! Сега живея с приятел, в неговото жилище, работя в сивата икономика и не ми дреме за никакви дългове.

Къде ги тези апартаменти на една трета от цената - търсил съм ама няма такова нещо - съдия изпълнителите продават коптори на доста високи цени.

Затова не знаеш къде има такова нещо. ЖОКЕР: Да си чувал за продажба на ухо?

Пълно е с вдовици ! Статистиката показва, че българските маже си отиват рано - рано, а жените им живеят с 20 - 30 отгоре. Само не казват защо?.. Защото българската жена е устата, проклета, само интереси и пари в главата им се върти.

Такива като теб съм ги виждал много и всичките сте много невинни. Те и по затворите всички са невинни!

Би трябвало тези кредити да са в Stage 2 и да се провизират значително над редовните в Stage 1. Ама би трябвало.... нищо, банките да се оправят.

Задава се ръст на умрелите от ковид. Мъртъв длъжник най-големия кошмар на кредитора.

баМка, която да е фактически на загуба ! даже и при най-най-най лошия кредит, бамката в крайна сметка е на математически "плюс" ,т.е. вноските които са направени + обезпебението, винаги са повече от това, което е дала! "загубата" на баМката не е математическа, а е ментална, сиреч - загуба на "очаквана" печалба ... но тя все пак е на печалба, макар и по-малк от "очаквана" ! единственият който винаги е на загуба е глупакът, имал наивитета да се хване на въдицата...

Лошите кредити според БНБ са 9 милиарда, но нали знаете, че такива неща се прикриват и истината няма да я узнаете до момента, в който не се хванете за палците. Може да са много повече. Стигнат ли 30%, всичко става на конци и парцали. А те тепърва ще растат, заради изкуствено свалените лихви, което оформи всякви балони, най големият, от които имотният. Ако нямате голям зор за жилище не купувайте, изчакайте цените ще падат години наред заради световните катаклизми, които ще се задълбочават. За тези, които искат да продават да побързат, изтървате влака.

и какво ще правиш с тия апаратментчета, честно ми кажи ?! да ти кажа ли какво - ще пиеш вода, спре ли някой да плаща! а като станат хиляди, кво ще правите ве ?! тая система "купи без пари" е мъртва ! колкото по рано го разберет - толкова по добре за вас, лихварите!

zaxxon

Поредния Нострадамус... И гадно да звучи, вируса просто "подмладява" населението. До Април пенсионните системи ще са си стъпили на краката, догодина по това време корона-кризата ще е полузабравена. Да, много пари и бизнеси ще са си сменили притежателя, но това теб (а и мен) не ни засяга. Цял свят живее на кредит, само ти си прозрял истината...

Да му мислат тези дето се набутаха със скъпи телефони и други играчки.

Да ама жените на имотите ще се вдигат мноооого. Купувай народе

Цените де , развълнувах се

Мечтай си. Догодина по това време имотите ще са не минус 30%.

* хората в заеми , и сега питат - ама щяло ли да спрат да плащат ! отговорът е не "дали" , а "кога" ?

Да бе на село седяло , не би чудо видяло. Как набуха.никой не ти бута кредит ако сам не се натресеш.

на едро го даваш, ама ти гарантирам, че ще ти увисне сопола.... да знайш ! ще търсиш с лупа някой да ти купи апартаментчето ... и никой няма да го иска ... а желаният "остатък" - ще пиеш една голяма вода ! спра ли да плащам, сиреч да си давам енергията - кръсти се да има кой да ти купи белким "обезпечението"!

Банките ще се обзаведат с доста тухли ама още не проумявам как ще пълнят банкоматите с тях,

няма да пълнят ! просто ще се спре да се плаща ... и който от където е ! толкова е просто и ясно , че няма и накъде !

някой да плаща - пий една вода !