Забравете 100-милионните заеми - ББР ще отпуска само до 5 млн. лева

В устава ще гарантираме, че банката няма да смени предмета на дейност и да започне да се прави на търговска банка, заяви служебният министър на икономиката Кирил Петков

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А ти кой си, че не разбрах?

Тоя пък! Никой не го е избирал, но той гарантирал че ако някой дойде след него нямало даможе да незнам си какво си! Егати смешниците! Пълен резил! Тези много си повярваха. Хвани единия удари другия!

Тоя е толкова неадекватен, че няма на къде повече. Ни банка ни банково дело..... пълен фарс...

Ако Пеевски и Вълка са направили нещо криминално защо още не сте завели дела срещу тях, ако приемем че Боцето не е искал? Иначе странно кредитно условие раздаваме кредита ама не точно на тоя или оня щото са грозни?

Тая банка по-добре я закрийте никои няма нужда от нея. Търговските банки отпускат кредите на корем вече не е както преди 20 години. На мен има нема мине месец и ми звънят че съм удобрен за некъв супер кредит.

Браво на министъра. Дано успее.

Някакви дебилни мошеници с профила на свинята пЕевски грухтят в коментарите неодобряващи очевидно адекватните действия на служ. министър. Деа изродите долни дееба. И разстрел ви е малко. Белене за вас, ама да се грижат да изкарате поне десет години на границата на живота и смъртта. А , в неделя, да ви вадят в клетка, по мегданите на българск ите селища, да ви плюят хората и да ви пикаят и серат на алчните нечовешки мутри.

Да те погнат данъчните - да видим с колко си ощетил държавата . Значи аз като собственик на фирма мога да си плащам всичко - като данъкоплатец да си плащам всичко - а ти тарикат . Е това ви е морала на вас . Но и не се очаква нещо друго под ръководството на Румен Радев .

Като цялото това бутафорно,безмислено правителство! Тия кредити са обезпечени,не са подарък! А работата на една банка е да печели!

Една банка има цел и устав. Колко са загубите от не спазване на тези цели? Защо тези големи фирми не са вземали кредити от други частни банки?

В Бълхария не трябва да има държавни банки и общински също..иначе така ще става

Майко мила, всичко е за Пеевски, Вълка, Жоро Инсата и др. подобни "Герои" На приказката за висока лихва - оставили са мналко пари от кредита за да има за лихвата за първата година. После ЦЕЛИЯ БГ НАРОД ще пием една хууубава студена вода.

Е стига де! Сега какво??? Трябва да регистрирам 20 фирми ли? Не, че пак няма да взема парите...

Като са взели огромни заеми, най-важно е да си ги изплащат и то с добра лихва. 1. Нека каже министъра дали тези 8 големи кредитополучатели си изплащат обратно милионите с лихвата. Ако го правят, значи банката е доста добре. Печели за 100 дадени милиона, да кажем върнати 120. 20 милиона ще отидат при други кредитополучатели. 2. Сега като почнат да дават по 5 милиона, това да не са малко пари? Ами ако дадат по 5 милиона на 100 фирми и те фалират? Това ще са загубени 500 милиона! 3. Тази банка винаги ще има кръгове близки до властта. Това си е въпрос и на лобиране. Лобирането е цял бизнес в Америка и навсякъде, където има лобиране, ще има и фирми, които получават специален ресурс за проекти.

Досега ББР е доказала капацитет, колкото на бабичка, която е хвърлила плик с пари от балкона. Принципна разлика няма, само количествена - пликът от бабата тежи към 100 грама, а чувалите с пари от банката са стотици килограми, така че е добре "получателите долу" да са били със защитни каски.

Аха! Банката е високоликвидна, значи има достатъчно пари и за големите и за малките кредити, така, нали? Е, тогава къде е проблемът? Ако не бяха дали големите кредити, върху тези суми банката щеше да плаща отрицателни лихви на БНБ от -0,70 % за свръхрезерви и щеше да губи пари. Тогава щяха да я подгонят, че не е кредитирала. Угодия няма! Що си с шапка, що си без шапка?

Кънчо, много си умен. За да не плаща някаква мижава отрицателна лихва, нека изсипа почти милиард на избушени фирми, тайно собственост на Глиган Пеевски и на Боко, а реално на разни подставени адвокати или направо на "малоимотни и малограмотни лица". Ти видя ли едната фирма, която е взела 75 млн. кредит на какво мяза, бе?

Уникално неадекватно решение! По този начин ББР го изваждате от пазарния принцип и го правите не ефективна банка, която до 2 години ще трябва ние данъколпатците да финасираме и спасяваме.

Мумче, ся на тая банкъ управИтелите ша ходят на работа с филосипед. Не със СССр класа на Мерцедеса. Според мен и с циганска каруца да се возят им е много. Крадлива сган...

Демек, кой евал, евал, кака се омъжи!

А добре. Ще кандидатствам вам за 5 млн.