Коментари - За първи път Румъния взе заеми в евро с отрицателна лихва | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А кога нашите банки ще дават кредити с отрицателна лихва?! Отговорът: когато цъфнат налъмите в минерална баня!

а как можем и ние да вземем такива заеми?

Още Тодор Правешки а днес и гавазинът му Кауна Винету, взимат заеми ЕДИНСТВЕННО ОТ ЧАСТНИ БАНКИ. Румъния е взела заема от държавни институции на ЕС. Напипвате ли го момента? При румънския заем НЯМА КОМИСИОННИ....

Kliment

Това е проблема на Европа че твърде много държат пари в банки, а не ги инвестират. Ако намалеят парите в банките лихвите ще тръгнат нагоре.

Такава е целта! Похарчваш си парите и после ти ги дават с лихва. хи хи хи. Румънците, ако се набълбукат със заеми ще станата втората Гърция.

Братя, дреме му, на което и да е правителство, дали лихвата е положителна или отрицателна. Трябват им пари за нещо, взимат заем и после някой (може и същото правителство) трябва да го връща. Откъде ще вземе парите? Ами няма да е от джобовете на министрите, разбира се. Значи, остава само още една възможност - ще вземе парите от народа чрез данъците. Апропо, българското правителство взе през 2019г. заеми при отрицателни лихви. Но последните 1-2 аукциона през 2020г. вече бяха при положителни лихви. Как така Румъния взела тия дни при отрицателни, а нашите финансови "корифеи" при положителни? Нали цъфтим, значи и на нас трябваше да ни дадат заемите при отрицателни лихви? Май нещо не е точно така, както ни се казва.

Да са взели няколко десетки милиарда

Този свят се побърка. Отрицателна лихва.....ти да видиш. банкерите прекаляват. Само че, няма кой да им търси сметка.

А някой замисля ли се откъде инвеститорите имат? Да не се окаже след принципна и докрай проницателна проверка , че всъщност е само въпрос на вяра в напечатани хартийки?

Ти да видиш, навремето имаше т.н. взаимно спомагателни каси, които бяха на почти същия принцип -вземаш 100 връщаш 100. Тоя Еврейски съюз почва да става подозрителен по отношение на раздаване на парите.

ВСК има и сега ….

ти след като "днес" нямаш 100 лв и ги вземаш "на заем", от къде "утре" ще имаш да върнеш 99 лв /при отрицателна лихва/ ?? т.е. отдавна въпросъ не дали лихвата ще е с"+" или с "-", а въпросът е изобщо откъде ще имаш пари "в повече", за да върнеш даже намалената главница, а пък лихвата изобщо не я коментирам - дали е с "+" или "-"! другарят марк ви го беше казал още в 19-и век, че капитализмът е краен, тъй като и системата е крайна! винаги съм се чудел на капитализма, и особено на банковият капитализъм, защото като НЕикономист, т.е. като човек НЕобремемен със "велики знания", моментално съм виждал, че тази система в дистанция на времето е слаба и много уязвима и разчита само и единствено на страхът ... че "ще ти вземат"! а като стане така, че ти им го даваш, това дето искат да ти вземат ... и се оказва, че те не искали това, а искали ... ТЕБ ... енергията ти! Да, ... ама не! "даваш ли даваш балканджи йово ... тц! глава давам, но нищо не давам!"

не ти стигат 100 лв., т.е. ти "днес" си на "минус 100 лв" взимаш ги назаем, като трябва да върнеш 99 лв за да бъдеш поне "на нулата", в момента на връщане трябва да имаш 99 лв. да де, ама като ги върнеш тия 99 лв, пак ще си в старото положение - да не сти стигат , този път 99 лв и то при положение, че не са надули инфлацията, но ако ифлацията е надута, то може да не ти востигат не 99 лв, а 101 лв, ат които ти имаш 1 лв и като направят 3-4 итерации, ще се окаже, че даже при уж "падащ" дълг, на теб няма да ти достигат все повече пари, защото "падането" е калкулирано в инфлацията извод: нещо де факто не се променя, само начина по който ще искат да ти го вземат /енергията ти/! т.е. сега ще ти я взимат още по-хитро и завоалирано! втори извод: завада се хипер инфлация ... която ще прогнозирам, че също ще удари на камък, закото винаги има точка на бифуркация, зад която всичко предишно загубва смисъл и прекалено скъпата стока/услуга/ просто никой няма да я купува ! трети извод: сектата не се ли откаже да търси "печалба", т.е не се ли откаже да "измева" - с човечеството е свършено ... с нея - тоже!

Сметките и мисленето не ти се отдават. Забавен е изводът със суперинфлацията която по принцип се характеризира с лихво с много нули. А надутата инфлация, при която не ти достигат 99 лева просто кърти мивки :-) Ти защо не кандидатстваш за икономически експерт в правителството? Ама попрочети нещичко и за дефлацията, че си я пропуснал в анализа си... Развесели ми деня :-)

Сметките и мисленето не ти се отдават. Забавен е изводът със суперинфлацията която по принцип се характеризира с лихво с много нули. --- в момента нали са "нулеви", но инфлацията за 5% е близка до хиперинфлацията, т.е. за 5 години имаме "3 хикса" на цените, а уж "няма инфлация"! Няма как живеещите на чужд гръб, да вържат гащите при "нулеви лихви" и "дефлация". естествено е, че ще има инфлация. старите теории за връзка "високи лихви" - висока инфлация отдавна не са верни

От писанията ти виждам, че нищо не знаеш за парите и икономиката. И съответно нищо и не виждаш.

проблема не е лихвата проблема а връщането харченето е лесно а не съм чул да създават нов бизнес просто си харчат ако ти нямаш доходи да го върнеш го ду.хаш

го духа ?

Гърция се обади и си поиска запазената марка.

Толкова е лихвата, а всички прилежащи към заема такси?

Да бе да,До сега във цялата позната нам история,Няма банка да е работила на загуба,И няма народ да не си е загубил част от спестяванията при смяна на парите,ФАКТ,,а когато фактите говорят и БОГ,,си затваря устата а само клакьори,Измишльотини,И дрън дрън всезнайковци.Невярващите в таласъми са ми по симпатични.

ех някой като ми почнат да ми обясняват в какво вярват и каква религия имали.... check24.de. Отиваш на кредити. слагаш 1000 евро и ГЛЕДАШ И ЧЕТЕШ !!!! Фирмата е Kredite24fix. Имше преди други. А от какво печелят - няма да ти кажа, не ти стига пипето.

В Германия от години има заеми с отрицателни лихви до 1000 евро.

Защо са взели само толкова? Да вземат още кредит! Сбъркана система, която ще доведе до странности. Вече е безсмислено човек да държи пари в банка, при отрицателни лихви. Как я мислят в ЕЦБ не знам, но нещата се променят.