За една година храните по стоковите тържища са поскъпнали с над 23 процента

През отминалата седмица цените на едро на храните по стоковите тържища са нараснали с 1.57%, най-много на седмична база от началото на годината

Обратно в новината

Коментари - За една година храните по стоковите тържища са поскъпнали с над 23 процента | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

След като са поскъпнали храните на стоковите тържища , какво дирят проверяващите от БАБХ, НАП и КЗП в кварталния магазин? Показаха ги в репортаж на БТВ. Какви “ нелоялни пазарни практики “ търсят там, освен поредния тормоз върху малкия бизнес ?

Много важно с колко процента са поскъпнали храните.

Населението на България не пазарува по стокови тържища !! Престанете да ни манипулирате с подобни проценти !!

Нали за Украйна и войните по цял свят има пари, кво искате?

Какви цени! Сега СРЗ 1960 лв, бензин 2.50 лв. Купуваш 780 ЛИТРА.  Освен това, СРЗ сега е доста по висока, защото 700 хил. се водят  на мрз, а получават доста повече. 1989 г. СР3 274 лв., бензин.0.80 лв. Купуваш 340 литра. Същото година за да купиш един скапан телевизор - гълъбарник тежащ 100 кг. , трябваха четири СРЗ!

Това сме го чели. Дай друго шаблонче, трол бездарен.

Драги ми сънародници, толкова ли е трудно да се досетите, че върви организирана акция по обезценяване на лева, във връзка с предстоящото налагано ни от “ партньорите” евро. Не можаха да постигнат над 50% обезценяване и се отказаха от въвеждане на еврото за 2024г. В тази игра са всички партии, партийки, служебни и редовни птавителства. Ние българите , сме на другата страна.

Инфлацията у нас я създадоха изкуствено големите вериги, които слагат невероятни надценки. Сега ще кажете: " Е да де, ама по малките магазини цените също не са по-ниски. " Проблемът е, че производителите са много зависими от тези вериги и те поставят условие на малките магазини да се продава по цени, които не могат да подбият техните. Както един собственик на магазинче ми казва ; Като пуснат промоция във веригите на нещо то е под доставната цена на която на мен ми я продават. Тогава въпросът е, на колко го купуват веригите , при положени че и при промоциите печелят и с колко тогава регулярната цена на продукта е надута. Тук би трябвало да се намеси държавата за нелоялна конкуренция и монопол, но НИЕ НЕ ЖИВЕЕМ В НОРМАЛНА ДЪРЖАВА.

Живея в малик град и не е на главен път, но от друга страна е оживен пътен възел за пътуващи от големия град към вътрешността и магазините за хранителни стоки са твъде много според жителите, но пазаруват и много минаващи транзит за селата. Особено около уикендите. Конкуренцията е сериозна, зареждането на ниво и редовните цени са много често по ниски от промоционалните в големите вериги. За сравнение с редовни цени в големите вериги изобщо не може да става дума. И тук магазините зареждат от български търговци на едро, а е немислимо години наред всички да продават на загуба.

Я па тоя....голеемите вериги му били виновни. В големите вериги е чисто и подредено и има промоции, не е мръсно като в кварталните бакалии.

Ще ти се в България да няма търговски вериги

Да обаче по големите вериги магазини вече гонят 100%

тая война ни разгони фамилията

Фатмака е за бесилото

За отбелязване е, че в заглавието пише "стоковите тържища"! За цените по магазините за крайния купувач е поне два пъти повече, но за това резодентурата и гълъбарника на МС мълчат!

Да ви честит "реда в хаоса" на ГЕРБ и ДПС ! Това си избрахте

...манипулации! ХРАНИТЕ СА СКОЧИЛИ 1 ГОДИНА С МИНИМУМ 100% ДО КЪМ 3 ПЪТИ!

Важното е да се продължава промяната и да се търси под вола теле за да се отстрани главния прокурор. И да се размахва юмрук с боен вик "Мутри вън"!

Кашкавал Витоша - 18 лв? А в магазина под 35 лв няма! Това 14% ли са, или 110%?

За една година цените на основните хранителни продукти са се увеличили между 80 и 220%. Не знам какво гледате, но аз си гледам касовите бележки и го виждам всеки ден!

Лъжци . Всичко е по 2 и по 3 .23% може да е сьомга и синьото сирене. И за всичко това са виновни западните неолиберали .

Къде ги. мерите тези проценти измислени? В магазина цените на всички млечни продукти поскъпнаха с между 50 и 100% Взимайте си измислената статистика и си я заврете знаете къде

Амчи не е така. Само 14% е.... Ако некой ни верва де.

Гарантирано от Радев и БСП Пак гласувайте за нас, абдали!

Всъщност е доста повече. Цените по борсите са поне с още 10% нагоре. От къде ги намират тия цени не знам ама не са от нашите борси. За магазините данеговорим -- там са от 50% нагоре. Миналата седмица писаха за горивата и смятаха дизела по 2.65. Аз под 2.90 не съм го виждал.

Ми те и борсите са ни измислени !!!

Миналия месец ми се наложи да отида до Испания за няколко дни по работа. Ами там харните са от 20-30% до два пъти по евтини, качеството няма да коментираме, защото съвсем ще се депресираме. И това в региона на Мадрид, а според един мой приятел дето живее във Валенсия, в Мадрид и Барселона всичко е много по-скъпо отколкото в останалите части на Испания. При това положение какво ни баламосват с цените в Европа?

Ми що им верваш бе бате ???

Благодарение на БС и коалиция "Нексо"!

Точно се прибирам след Фантастико. Имах усещането че има някаква наказателна акция. Цените са Х2 ! Сякаш онзи шефа дето не е виждал от онези червени куфарчета, е решил да пробва докъде може да стигне и да продължи да има клиенти.

само във Фантастико. АЗ вече от веригите пазарувам само неща на промоция и НИЩО ДРУГО! Това трябва да правим всички, отнема малко повече време, защото трябва да се отиде и до друг магазин където тези неща са по-евтини, НО ТОВА Е НАЧИНА ЗА СПРАВЯНЕ С ТИЯ БОКЛУЦИ.

Колега, ти само си милисш, че са на "промоция" . Промоцията тук е цената на същия продукт във Франция или Италия. А и сегашните цени на т.н. промоции са пак по-високи от тези преди година. Истината е, че просто тук могат да си вдигат до когато си поискат, защото освен да пишем по форумите, друго няма да направим...

Това е заради фалита на EU

а в Магазините с по 200% до 300%...

Малко ми е. Ще гласувам за ПП-ДБ за да се качат поне с 60%

Много ме радва как всеки ден излизат някакви псевдо председатели на хранителния бранш и обясняват как едва ли не трябва да се радваме, че ни е толкова евтино, щото видите ли цените на сирене, месо и яйца трябвало да са двойни на сегашните. Чудно ми е обаче как в хранителни магазини в Италия, Франция и Германия ( често ходя и до трите страни) цените са по-ниски на сходни продукти. Чай, кафе, ориз, олио...основни продукти са ПО-ЕВТИНИ от тук. За качеството всички знаем вече каква е разликата... Да, комуналните услиги в тези страни са доста по-скъпи, но в крайна сметка без кола и ремонта за нея може да минеш, но без храна трудно се живее!

А защо тогава в магзините поскъпнаха повече от два пъти ? Кой слага тази надценка?

Който свари !!!

Оправия няма да има. Не си правете илюзии.

Боза :D

Ши хапваме повечко домашен праз :-).

Тинтири -минтири............??????????

Печатането на пари води до инфлация? Никой никога не е предполагал! Това сензация в икономическата "наука"!

А в САЩ не ги ли печатат??? Същото е и с еврото, където искат да ни вкарате в блатото

Не, печатането на пари НЕ води до инфлация. ЕС и САЩ и Япония и всички "бели" държави винаги са печатали яко, ЕС примерно си рисуваше по трилион годишно. И никакви проблеми нямаше. До инфлация на павите води дефицита на стоки. Производствените мощности на ЕС и САЩ (да не говорим за жълтите) могат да засипят света с всякакви стоки в практ неограничнео количество. Инфлацията идва от дефицита на ресурси И дефицита на енергия. Особено п0следното, защото ако имаш изобилие от достъпна енергия може да рециклираш всичко на 100%, даже бензин от въздух може да се прави (в въздуха има всички нужни хим елементи за това).

Дали нямаше проблеми. Просто инфлацията беше не за битовите стоки, а в цените на имотите и акциите на компаниите. Сега има толкова много пари, че се усеща и в стоките за всекидневно потребление.

Не, това не е инфлация. Напротив, това е богатство за инвесторите. Те богатееха от този балон, дали с нарисувани пари или без тях, акциите трябва да растат за да може да се върже отчетноста пред банките. Нали не вярваш че Епъл струва трилион? Или че "белите" държави могат да си върнат дълговете? Или че парите (или крипото) изобщо струват нещо? Ми всички знаят истината, но има ли ресурс заводите работят, строежите вървят, акциите си растат, парите се въртат и сички са доволни. Свърши ли ресурса, парите и акциите инфлират.... много ясно, те не струват нищо. Имотите са малко по-различен случай защото човек по наще ширини не може да живее без покрив над главата и се използват един вид като безрискови акции, но при бързо намаляващо население това си е балон, който няма връзка с реалноста (грубо казано като акциите на епъл).

какво е седмична боза в подзаглавието

цялата статистика с изкуствени подсладители

до оня ден имаше намаление според ваште стъкмистики бре хора,че даже и пари ни оставаха след пазаруването

Да , ама не !!!