Южнокорейска компания проучва за инвестиция от €1,5 млрд. в България

Става въпрос за завод за производството на батерии за електрически автомобили

Обратно в новината

Коментари - Южнокорейска компания проучва за инвестиция от €1,5 млрд. в България | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Батерии - мръсно производство. България не е перспективна дестинация за инвестиции. България е със застаряващо население, номер 1 е по корупция в ЕС, а също така е и номер 1 по смъртност в света. В България има голяма бюрокрация и много лоша координация между институциите, както и лоша инфраструктура, както и много безлюдени места.

С некадърни управляващи-охранители,рибари и открити по кръстовищата никой не иска да прави бизнес!Защо правителството не е съставено от експерти?Защо премиера няма икономическо и юридическо образование?Накъде ни водят тия хора?Те не знаят какво да правят!

Аз ли не съм разбрал, но ми се струва, че единствената инвестиция, която Южна Корея може да направи в България, е за инсталация за изгаряне на отпадъци на стойност около 150 млн. евро. Или казано с други думи - инсталация за замърсяване на въздуха и околната среда.

Известно ли е на тези нашенски мутро главанаци, че производството на никел кадмии литиевите акумулатори е много по опасно за здравето от добива на шихтовия газ, от пушеците на Кремиковци и всички замърсители взети заедно? Искат да уморят с рак и белодробни болести останалия материал у нас.

Абе тиквеници, ,защо искате да ни натресете най мръсното от екологична гледна точка производство на литиево-кадмиеви батерии, силно канцерогенно, което никоя нормална държава не иска...? Това производство даже планирате да е в Софийското поле, отровата от Кремиковци беше нищо, в сравнение с отровата, която ще бълва това зловещо производство...

Хаха, Фолксваген им го навря предизборно и веднага, видиш ли, се оказа че някой друг иска да инвестира тука милиард и половина. Те щото корейците са по-тъпи от немците. Вервай народе, гласувай мат'ряле...

Решението на Фолксваген да направи завода в Турция е правилно. Заводът на Хюндай за батерии не трябва да е в България, вреден е за околната среда. Такъв завод трябва да се прави в Русия или в Африка.

При производството на батерии се отделят много повече опасни вещества замърсяващи въздуха отколкото при дизелите от Евро 1.Доказано от експертите на VW по повод скандала с дизелите им.Така че България е резонно да се превърне в сметището на света.С италианските боклуци вече повлякохме крак,като преди това най старателно изсякохме горите си и ги изнесохме за Румъния и Гърция.Да ни е честит новия завод

То и Фолсваген проучваха, ама какво стана...едно голямо нищо!

Търси се и отдавна е време да имаме един разтропан автомобилен инженер-журналист, който да проучва, да отразява и да прави достъпни за широката българска публика всички важни постижения в автомобилната индустрия по широкия Свят, а защо не и у нас. Тези производства на тази индустрия са обичани от всички и млади и по възрастни българи. И ОСВЕН ТОВА, СТАРА И ПРАСТАРА ИСТИНА Е, ЧЕ АВТОМОБИЛНАТА ИНДУСТРИЯ Е МОЩНИЯТ ЛОКОМОТИВ, КОЙТО ИЗТЕГЛЯ ЦЯЛАТА ТЕЖКА КОМПОЗИЦИЯ НА ИКОНОМИКАТА НА ЕДНА СТРАНА, НА ЕДНА ДЪРЖАВА.

Ами не е ли по-просто и по-добре за произвеждаме локомотиви та те да ни изтеглят?

Преди време Баце разработваше писта за Формула 1 в Доброславци. Дано е завършена, за да има къде да карат новите коли от бълващите ги заводи.

Да, четейки новините от последните дни, разбрах - целокупното световно автомобилостроене се крепи на РБ. И на "Чупещият дъски" разбира се.

Заводите-майки в автомобилостроенето не могат да работят без съпътстващите им заводи-доставчици на всички елементи и компоненти, необходими за изграждането на цялата сложна компановка на автомобилите. Именно, тези съпътстващи заводи, нови, на брой над 250, отдавна работят в България и осигуряват производството на крупни световни концерни на автоомобилостроенето в Европа и зад Океана. Така че, наистина България притежава едни от най- важните фактори и козове.И голям инвеститор за изграждане на завода-майка, тук, у нас, за затваряне на пълния цикъл за производство на автомобили, би имал много високи активи пред голямата конкуренция в този непрекъснато проспериращ сектор на голямата индустрия.

Значи заводите-деца са в България и ние се явяваме център на световното автомобилостроене. А милиардите хвърчат край ушите ни.

Явно и ти си от шайката или просто си изкукуригал...

Ами българската работна ръка вече е по-евтина от китайската. Минус е, че е по-мързелива и леко проста ( последното невинаги е минус - лъже се елементарно).

а бе ша прайм акумулатори

Ако не фъндъка ще открие турския аквапарк в София.през ноември и през юни ще го ремонтира ,защото ще се е разпаднал.Продажници,сдушихте с враговете на България за пари.Дано ви запарят под за.ника.

Таман Фолксваген се бият и нас и ето ти корейците и те искат да ни зарадват.

Извадихте торбата с лъжите.Кой ще дойде тук ,в това отвратително място за живеене,където даже мед.помощ не можеш да получиш ,ако ти се наложи.Главата ще ти отрежат за пари и ще кажат ,че така трябва.караниколов къде живееш?

Нали трябва да се оправдае разходката за 9-ти Дан , ето го оправданието ще проучват и VW проучваха , даже баница ги черпиха ама не става само с проучването остана.

Бре,видители какъв премиерин си имаме.ЗЛАТО.

Кано научи за (четери тона суджук) и ще изберат друг, както напрaвиха и VW.

Нали казаха да се внимава с китайци и азиатци... утре брюксел да не размаха пръст. По- добре гладни да стоим ама да не се дадем на китайците.

Ми те китайците са заплаха, ве!

И на мене ми се инвестира в България, ама с тези задръствания по магистралите - отвсякъде прииждат инвеститори и правят навалица! Мани, че сега се задава и криза, всичките инвеститори ще се изсипят тука накуп и ... тапа!

Ще трябва да се сбие с VW, защото от толкова много инвестиции не остана място.

idio

след като проучи ще разберете. аз например проучих къде да живея, и българия беше една от възможностите... е, не се класира. избрах друго място. що ли....

Лелеееей какви са тези гръмки безумия ! България била известна със заводи за автомобилостроене !

Stan Stan

Не точно автомобилостроене. Но кабели, седалки, стъкла, електронни схеми - има. Изпращаме ги нови, подир 4-5 години пак идват, стари, да ги покараме и ние.

Ша проучи,ша проучи па си оди дома

МИ ЗВУЧИ ТАКА : " Татко обеща да ми купи колело , ама някой друг път " и тука се почват едни хвалби и самохвалство как привлекли корейците , как им се поклонил до земи и онея му ръкопляскали бурно , ( за поведението на келнер , не на министър ) как това е знак на съдбата и звездите и премигващите на късо лампи ииии т,н повръща ми се от тоя евтин П -ар , ама народа квото очаква - това и получава

Точно както го е написал колегата по долу "Търсят държава, където корупцията е евтина и масова, и където няма контрол на замърсяването." А покрай апартамента ми в Младост строят поне 6 огромни бизнес сгради а в момента задръстването е поне до 9 вечерта, щом тия сгради влезнат в експлоатация задръстването ще е до 11часа поне Противогази не раздават трябва сам да си ги набавя.... смятам да продам апартамента на някой заможен българин от провинцията да се понаслади на София в целия и аромат и красота... а аз балъка да си ходя на село в Чикаго.....

То не бяха инвестиции,то не беше газ,абе където и да отиде това чудо на управленската мисъл,от там започва да тече благодат.А неблагодарниците реват,и ровят по кофите.Все недоволни.

На корейците ББ е определил терен срещу завода на Фолксваген, а пусковите срокове и на двата обекта са планирани за следващата седмица. Нещо ми заприличва на тате и колелото, което се отлага за друг път

Аве корейците с каква мерна система са? ако е лява-немаме толково леваци да работят за хиляда лева!

Айде ПОЧВАТ ИЗМИСЛИЦИТЕ, за да се замаскира Туристическата обиколка на Дебелото

бързо ще ги откажем...

Не били компютри , а били компоти :) вместо Автомобили , ще правим завод за отпадъци

Сега като почнем едно производство на батерии и после износ към Турция към заводите на Фолксваген. Да не се окаже само отново, че не били компютри, а компоти и не ги изнесли ами им ги върнали.

отново завод за "мръсно" производство! хитрягите си изнасят боклуците,мръсно замърсяващо и ръчно производство, а глупаците се радват! завода ще е автоматизиран с не повече от 200 работника!!!

Поредното Дрън-Дрън без реални резултати накрая. Кога в България-Тикволандия е дошъл сериозен инвеститор,освен турските компании кръвопийци (в завода Шишеджам в Търговище и местните турци не щат да работят заради ниските за отровната среда заплати ). Завода за батерии може да е по-добре и да не става,производството е много отровно ,България и без това е заприличала на сметище. Бокоча беше в Корея само заради състезанията по таекуондо (случайно съвпадащи с посещението му). Останлото имитиране на бизнес-разговори е само за оправдание расходите за кьорсофри и банкети.

бързо триете бе. Написах ХЮНДАЙ Е В София и бЕга бързо. Намира се в бившия завод ,,Васил Коларов".Банкянският манипулатор лъже народО ,който го търпи УЧУДВАЩО. АРе трийте бързо,че го прочете народО.

Нали ни дадоха 9-ти дан - и това ни е много, по-добре за отровните производства. Нека България остане чиста, а премиърът - щастлив.

За какво... производство на опасни химикали, горене на боклук, производство на торове, обработка на метали с цианид... кажете в какво искат да инвестират, че да знаем.

Химикали за батерии. Търсят държава, където корупцията е евтина и масова, и където няма контрол на замърсяването.

Представете си авария (пожар) в огромен завод за литиевойонни батерии.

Представи си безработица и мизерия.

като сегашната ли! Има ли по-лошо?

Аварията във Фукушима ще ни се стори цвете! Продажници! Най-мръсните производства дето никой не ги иска ще вкарват!

България е добра дестинация за складиране на боклуците на италиянската мафия...!!! Защо да не добавим към тях и суперотровното производство на батерии, и да доунищожим природата?... В Турция и н'ам си къде ще правят автомобилите, а в БОКоландия батериите за тях... Ейййй, т'ва покрай БОКоПРОСТОТО, и нас българите вече ни вземат за дебили навсякъде по света...!!! Дааа...!!!

Да не останеш само с техни проучвания и твои надежди за пореден завод до завод.

Как пък все преди избори излизат тия "радостни новини" и после след изборите се пукат като сапунени мехурчета?

Уоу! Първо ФВ, сега Хюнадай, кой ще бъде следващия? Тесла? Ако Мъск се е напушил имаме реален шанс.

Вече няма кой да повярва на предизборния номер с газовите находища в ЧМ и хъба, и великият магьосник извади поредното бяло зайче от зайчарника в Банкя-1,5 млрд ЮК-инвестиция! Насам народеее! Тука е рибата!

Пореден грандиозен успех на правителството на д-р Борисов в борбата за икономически просперитет, ликвидиране на мизерията и бедността, духовно израстване на нацията по пътя на възраждането и възхода на България! Благодарни сме, гордеем се с вас и ГЕРБ!

куку-руку ...

Фолксваген мислиха и решиха че България с ГЕРБ е Рискова страна , и се озоваха в...Турция ! Толкоз за инвестиции в България. И да дойде някой дребен ...Експлоатира до дупка за 300-350 евро чисто за Месец . Това са 10-15 Евро ...за Ден , неГарантирани от ГЕРБ !

Поредна партенка - може би