Юристи поискаха създаването на имотен регистър

Закон има от 2001 година, но регистър няма и това трябва да се реши, настояват съдии по вписванията

Обратно в новината

Коментари - Юристи поискаха създаването на имотен регистър | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нямало имотен регистър. А онова, наречено със същото име към агенцията по вписванията какво е? "Имотният регистър е система от данни за недвижимите имоти на територията на Република България и се състои от партидите на отделните имоти. В него се вписват актовете, с които се признава, прехвърля, изменя или прекратява правото на собственост или друго вещно право върху недвижим имот. В имотния регистър се включват възбраните и ипотеките на НИ" - лек цитат от самия съществуващ регистър... Според мен нещо редакторът не е разбрал за какво иде реч!

Представям си колко грешки ще има в него регистрация при създаването му, а иначе идеята не е лоша но ще стане като в русия, където за такива случаи имат поговорка, която звучи приблизително така: мьи дума ли що так будет лучьше, а результатполучился как всегда....

А китайците имат друга поговорка: 安曼匕首說俄語

Вероятно за електронен имотен регистър

Не е точно същото. Настоящият имотен регистър може да ти отговори на въпроса "Бай Киро какви имоти притежава?". В него са описани имотите, принадлежащи на съответно лице, и мисля че съвсем не е пълен. КАИС (кадастралната карта) пък ти отговаря на въпроса "Този имот наистина ли се намира там, където е описано в нотариалния акт, и неговите граници, размери и квадратура действително ли отговарят на вписаните в акта?". Там са описани имотите като местоположение. Това, което нямаме, е историческо досие на имота: кой от кого е купил земята, какво е построил, кому го е продал, кой го е наследил и т.н. Трябва особен майсторлък от страна на адвоката и/или нотариуса, за да се удостоверят ръчно всички обстоятелства около имота и да няма скрити изненади при покупко-продажба. Затова и съдиите от Агенцията по вписванията са прави да настояват най-накрая този проблем да бъде решен.

Що - съществуващият хартиен ли е?

Сключова думичка нито не е путка, нито сутеньор , а VAT . Щом в Англия почнаха да си почистят необявените приходи от регистрираните на техните космополити-островчета фирми приходи от дейност на отдаване под аренда-наем-настаняване имоти , тогава да се размердаме дебелите задници-бетон в НС и да влизаме в унизон с тяхната брексит-процедура , както и с общо европейските парвила . Чакам коментар от Австралия-ВиТиВи-Феномен Трифонов с негови регистърните патентни записки на Джюрсей Айлант .

Дали Австралия-ВиТиВи-Феномен Трифонов ще си регистрира АД с едностепено управление в икономическа зона Кинг-Конг ? Да не му се развиват най-после нещата както при Юханес Дот-Ком , ония немец с даун- и уп-лоад , генериращ около 4% на световният трафик в най-хубавите си временна на сървърите си в далечните дестинации . VAT ис дет , по дяволите ?

на небесната година .

фалшиви лични карти , съответно умрели като слепи отдавна гръцки бакчишчии . Да попитаме Иванка от УБО в следствието : тя знае как .

чух че Волт Дисней щял дапострой увеселителен парк край Драгалевците . Така ли е , или ли е пак мълва заради пачките ?

Уважаеми Г-жо и Г-да ! Предвид демократичният процес да ми се позволи представяне на следващият въпрос , който се състой в следното . Ако чета при извадката от регистър , например ООН , Съвет за Сигурността следното : Question for oral answer O-000026/2018 to the Commission Rule 128 , това ми дава яснота ? На другата страна , под аспектът на доверителност , това не ли е вече много ? Така че ,както и да изглежда новостта за имотният регистър , поне да не ни занимават с излишни работи . Но както винаги : Нов ред , нов бъркоч .

Такъв има от години. Даже може да се абонирате по ЕГН или ЕИК за да получавате с СМС информация за това кой какво купува и продава. За баба ви, за дядо ви, за... напълно непознати хора. Това как се връзва с новия регламент за личните даннни не е ясно, но е така. Ако имате ЕГН на комшията можете да научите кога си е продал апартамента, например. Имотния регистър ще ви прати СМС. Авторът на статията е неподготвен. За друго иде въпрос. Най-вероятно да се дигитализират старите имотни регистри за 50 години назад.

0 . 1.2 милиона жилища в БГ без жител вътре ? Нали БГ милиардери си вкарат парите отвън вътре - следователно - спестовна книжка . Само дава ли рента , лихва , облагаем доход ? Не. И така да бъде , защото държавността чрез нагласуваност от НС е такава . Кой би поискал да си тегли ипотечен заем , предвид че живее на нискоетажен калкан , както и имотните граници начертан на червен (общинско) и син (взаймноползване) цвят ? Но това си е болшинство от чертежите в общините . А с такъв буламач да се явиш в банката за отпускането на ипотека ли ? Друго : нашенските кредитни милионери от линията "вън спечели-вътре харчи" , типов образец VIP - Промо - Богоизбран купиха си тези 1.2 милиона апартменти , без съмнение . Някой от тях даже ипотекирал за докупуване , макар че това вече е друго . Но заети ли са , не милиардерите с дейността си , а жилищата ? Не. Защото счетоводно да си на загуба и доприлееш е по евтин и по-малко тормозен , отколкото да се занимаеш с настанени наематели , както съответно отчитане на приход.разход , както съответно овехтяването и амортизация . Тоест , даваш под "наем" , но не отчиташ "под наем" . Да : темата не-интересно , защото болчинството в НС са именно от тази сфера на Брешневките , тоест братушките не са явлението от тип изолираните агломерати по-край морето с рублата , а помежду нас български конгломерати с левчета . Ето - там е смисъл на разширеният имотният регистър , освен прочутата за проверка на личната карта с български ЕСГРАОН ЕГН .

През 1998 година,един инженер като бягаше за Щатите,казваше,че в България има случаи на препродажба на един имот по 3-4 пъти от мошенниците! В България има далавери с недвижими имоти още от "зората на демокрацията"-1991 година до сега 2018г.