Яйцата са скочили със 76% за година

В Европа също поскъпват, но с по-малко - средно - с 67%

Обратно в новината

Коментари - Яйцата са скочили със 76% за година | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нема страшно..... изкуственият интелект на Майкрософт ще снася изкуствени яйца........

вече нищо не купувам, храня се от пропагандата по БГ телевизиите!

Да го духат бедните.

Ще скачат още и не само яйцата. никой не ще да гледа животни, никой не ще да работи земята. Внасяме млека чак от полша и месо от ЕС. При положение, че страната има всички необходими условия и за производство на зърно и за гледане на добитък - да има по много за всички и да изнася излъшъка државата! Срга плащате поне 70% надценка на всяка една храна като транспортен разход! Защото не си гледате сами! Всеки втори стана юрист, ИТ специалист, инфлуенсър и прочие нищоправци. Като стане левече яйцето и 4 лв литъра мляко ще ви питам дали сте много отворени и за какво ще ви стигат 'европейските заплати' ?

И после вярвайте че лева е вързан за еврото на курс 2:1 ?!

То па големия масраф... Нашето домакинство ползва 20 на яйца на месец, били ме дедовия колко са поскъпнали

Спекулата е национален спорт. Сега е момента някои да изкарат пари.

Ще ни напомпят инфлацията и ще ни спънат за еврозоната, да ги извадим от потребителската кошницата, финмина запеканов да се скара на кокошките носачки,че няма евроатлантическо мислене, кудкудяк, кудкудяк, трагедия в соросоидния курник :)

Така е брат Аз спрях да пуша и да ходя по коври, това ми е + хилядарка на месец, мога да купувам яйца и по 5 лева бройката

Не е съвсем така! Има желаещи, но има и умишлено приемане на директиви, които да стопират желаещите. Откровено си прецакват малките прозовдители и земеделци, за сметка на големите корпорации.

Хуя да ви скача, ебете им мамата на яйцата, винаги близко до събитието, но зяпат отвън - като непарламентарно представена партия!!!

Покачването е над 100% . Пак лъжат нагло .

Затова пък в Хърватска са много доволни от въвеждането на еврото. Само две три банки са имали някакви опасения. БНТ1 мръсни и долни манипулатори.

Не банки а бабки

Интересно, и във воюващата Украйна яйцата са скочили точно със 76%.

България - спекула без контрол доклад на Евростат за ноември пише, че цените на хранителни продукти и стоките от първа необходимост в Панелистан са между 21% и 24% по-високи от тези в Западна Европа при средно 3.7 пъти по високо минимална заплата В Испания, Франция и Германия

Това добре, ама за горките коври мислиш ли, Ами ако всички спрат да ходят при тях те как ще си купуват яйца

Знам, ходя до магазина...

Фактите говорят, ето каква е била покупателната способност в ркая на 'лошия' социализъм, който е 'съсипал' българия: "През 1989 година средната заплата у нас е 274 лв. Според данните на НСИ преди 24 години българинът е изяждал двойно повече хляб, месо, яйца, плодове и зеленчуци. Потреблението на мляко днес е паднало почти 10 пъти! 1 килограм от хляб “Добруджа” струва 26 стотинки. Така с една средна заплата от това време са можели да се купят точно 1055 килограма хляб. А типовият използван масово за храна на прасетата е 13 ст. 1литър прясно мляко - 30 стотинки ;  500g кисело мляко произведено от краве мляко - 23 ст. Кисело мляко смес от краве и овче мляко - 37 ст. 1kg сирене: от краве мляко – 2,30 лева, от овче мляко – 3,30 лева. Кашкавал Витоша (от краве мляко) – 4 лв., кашкавал Балкански (от овче мляко) – 5 лв.; 125g масло от краве мляко – 0,50 лева. '

Лъжеш като комунист.

А не са с 18% както ни го натрапват,чудя се как с 5лв. им правят такива порции на дебелите гъзове в парламента

зарди украинците дету хратутим на слънчака наборе

В магазина яйцето струва 70 стотинки. До Великден ще стане 1 яйце = 1 лев.

Аз на балкона си гледам 10 кокошки и яйцата ми са евтини.

В моя магазин са по 4.50лв за 10бр.

Т.е. ако съм имал две яйца сега ще имам 3.52? Още малко и ще ги закръглим на два чифта. Как да не се зарадва всеки мъж на такъв профит.

Влез във ФФ и погледни!

Днес отивам в сладкарницата в квартала. Парче торта вече е 7 лв.! Точно преди Коледа беше 6.50 лв. Не си купих. С какво са се покачили разходите на сладкарите за 2 седмици?!? Ако всички направят, както мен, и изхвърлят тортите си, дали няма да се замислят следващия път, като решат да вдигат цени необосновано.

Ти некви био-еко-мега яйца ли купуваш?

Спести си диабета, пропусни тортата. Виж яйцата са важни.

Единствен лек срещу спекулата е спад на потреблението.

Почакайте да влезе и еврото...

До Фофо Никой не те кара да потребяваш насила. Или са те насилвали?

Оо умнокрасивите много неща ги чакат.. в следствие на собствения им малоумен избор

Тези, които си мислят, че нещо става с намаление на потреблението - да, 80% фалит на малките производители и увеличение на цените на останалите гиганти. Ама вие толкова си можете, иначе нямаше да докарате на власт ГЕРБ, ПП и ДБ накуп

НРБ беше концлагер с кореком.

Спекула 100 %,няма държава, всичко е оставено на самотек. Нещо трябва да се случи, нещо трябва да разтърси българите и да ги събуди.

Постиженията на Пълен Провал. Да благодарим на Кирчо и Кокорчо.

В смисъл? Какво ще направи българинът като се събуди? Ти нали си буден? Колко са при тебе яйцата?

Няма значение, че инфлацията е над 50%, важното е че вдигнаха пенсиите с 50 лева.

Алоооо в нашия магазин 55 стотинки бройката яйце L ...... 10 яйца... излизат колкото преди 1 година, цяла кокошка :)

По бай Тошово време 1 яйце струваше 13 ст. трамваен билет 6 ст. баничка 10 ст. хляб бял 40 ст. швепс литър 70ст. толкоз и пакет захар . масло 72 ст. бира светла 33ст. И сега ,35 години по-късно 45 ст ви се струва много ?

Да изметем тия скапаняци в НС, МС и президентство!

Това е в Украйна, където се води война: Больше всего выросли цены на яйца - 76,6%, фрукты подорожали на 73,8%, овощи - на 51,8%, рыба и рыбопродукты - 45,8%, сахар - на 31,0%, хлеб и хлебопродукты - на 30,3%. В България е същото, а тук война няма!

Да, ама къде е 6 стотинки билетче тогава и 2 лева сега? Лекарски прегледИ и лечениЯ - безплатни бяха а сега за здравей ти искат 50 лева! И не е само това!. И ти не ядеш едно-две яйца на месец нали??

Абе от къде ги дърпат Тея проценти.... В Чехия 30 яица М преди години 2.40евро. С га 5евро..... Виждам 100+ процента....

Това е защото трябва да сме съпричастни с укрите.

3 плюса за първото изречение. 7 минуса за второто. Твоето е раздвоение на личността

А къде са нежните демократи да обяснят каква е инфлацията в Унгария? Нещо за нея говореха

Много ми е забавно като си представя подскачащи яйца. Аааааа, те цените подскочили, не яйцата. Ама съм глупав.