Явор Гечев: Зеленият преход не е пари, той е философия

Истината е, че през следващите 10-20 години, ние просто трябва да се научим да живеем като част от природата

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Като стана дума за философия, та се сетих да питам: защо най-големите зелени философи, климатолози, експерти по глобално затопляне, вирусолози, спецове по финанси, социални политики и човешки права едни и същи хора? Това част от новата философия ли е, или причината за възникването на тази философия? М?

философията е разтягане на локуми

с този преход е като с ученика дето го карат да си купи стари учебници и като не иска бой бой бой - евростандарти и то демократични

Аман от преходи!

убий замърсителите-хора. шът даун на 6 милярда и планетат остава чиста............

Зеления преход е нищо друго освен пари . Той даже няма да помогне за по малкото замърсяване на земята , а напротив.

Знай, че каквото и да ти говорят, става дума за пари! Явор е ясен! Лобира за зелената сделка, от която ще се облажи.

Тея Идти кой успя да ги збере на едно място и да имдаде "микрофона"

Пълни глупости.До 5 години ще кандисате, но за Вас ще е късно.

Ма стига философствай!

НЕ успя да защити бездомните животни на България. Това беше, е и ще бъде завинаги голямо петно върху Явор Гечев и предателите около него.

Ти какво предлагаш - кучета или хора? Аз залагам да спасим хората!

„Каквото и да ти говорят, знай, че става дума за пари”.

Господин Гечев, моля, да не бъркате философията с лобизма ! Много Ви моля !!! Философията е сериозна наука и още от дълбока древност има различни направления - материалисти, идеалисти и много др. нали така ? Напоследък се появяват едни нови визионери с НУЛЕВИ знания по Физика, Химия, Технологии, Икономика .- прим. Дайнов, и се опитват да ни наложат най новото направление - философия на илюзионистите ! Каквото и да ни говорят - основата и се свежда до това да вземеш едни пари на заем и после да ги върнеш с лихвичка ! И това ще рефлектира върху целия ни живот ! А и един въпрос чисто икономически над който може да пофилософстваме : Ще ударите ли едни солидни мита на стоките от Китай и др страни произведени с ток от въглища, или ще си ги внасяте както до сега ?

Парите са БЕЗВЪЗМЕЗДНИ от ЕС. Няма лихвички и заеми. А Дайнов е точно философ политолог. Всэщност няма да се учудя дори ако знанията му по Физика, хими, технологии и икономика са много по-големи от твойте. Иначе нямаше да си кафяв талибан

Безвъзмесни пари днес утре са принуда и невъзвможност за промяна

Я тролетариата как се е нахвърлил да громи зеления преход? Най-забавното е, че това са боклуци никога не работили нещо през живота си, освен да тролят малоумно

Когато философия управлява икономиката винаги настава голяма криза. Все едно каква е философията.

защо предимно НЕКАДЪРНИ лекета се занимават със 'зелено'? защото този боклук за друго не става.

ииии като начало ни се слага данък 'градинка'. да ви еба в мръсните двулични 'зелени' педерасти!

Зеленият преход е една философия, чрез която една корпоративна прослойка управлява и натиска копчето на армия от плиткоумници и ги използва за лични нужди. Пресен пример: Изсичат масово гори около Трявна, Тетевен, Кърджали и т.н. и нито един дебилен еколог не си мърда пръста, унищожават масово реките с измислени ВЕЦ-ове и измислени концесии за инертни материали, и пак нито един еко плиткоумник няма на амбразурата.... я сега опитайте да резнете 4-5 дървета за да направите малка писта, просека, увеселителен парк или планинско хотелче на ваш парцел.... ще дойдат на секундата и ще легнат пред багерите с децата си....

Язи да питам, така по философски, някой ще дойде ли да ми санира жилището и да сложи панели без пари ... или всичко става доброзорно, за наша сметка естествено.

Чудесно. Правете си философията, никой не ви пречи! Но моля ви, нека да не го правете за сметка на работата и живота на стотици хиляди хора. Лищавате ги от тяхно основно право - правото на труд. Лишавате ги от препитание. Безмозъчни същества.

Не знаех, че ракетите за борба с градушките се пилотират! Евала, че ми отвори очите! Ракетата гръмва облака, а пилотът скача с парашут! Бахтти незнанието! И колко убедено ни поднася такава лъжлива информация. Естествено, че страдаме от "зелената сделка", след като некадърници като ТОА се занимават с нея!

Как самолетите разбиват градоносни облаци (ВИДЕО) Но както винаги незнаещата сган обвинява другите в незнание

Философия подобна на нацистката, само че имаща за цел разчистване на бялата раса в Европа. Базирана на най-голямата лъжа в историята - тази за причините за глобалното затопляне

Това министерство не случи ни на министри,ни на заместници,ни на експерти.Само калинки,любовници,братовчеди

Колко простотия има по тоя свят божеееее - зелени сделки, зелени преходи, зелена философия ... Опъвай каиша народе !

Българските учени консултират целия ЕС, но българските правителства не ги ползват. Затова няма оправяне. Пълен абсурд.

Не е истина

Поредният зелен еко-талибан - докато на лицемери като него продължава да им се дава трибуна в медиите, ще плащаме все по-скъпи ток, отопление и горива. Що тоя еко-мафиот не се пробва да живее в землянка, особено през зимата? Нали това е най-еко-био-природосъобразния начин на живот?!?

и да се храни и да ака веднъж в годината! Ама май - стабилни бузки е отпрал - съвсем не-еко!

За България може и да е философия, но за да има зелен преход трябват пари :)

Ако не бяха тези такси за въглеродни емисии сега тока щеше да е 2 пъти по-евтин. Освен ако ня бяхме си построили още 2 реактора за АЕЦ, но уви.

Гечев пробвай да изкараш една зелена зима без парно и топла вода ! Какво са 3-4 месеца ?

Поредният идиот. Видя се до какво водят зелените им идеи. Поскъпване на енергоносителите и недостиг на продукция

В България всеки преход е по окръжност . Одиш , одиш ... и додиш там от де си тръгнал. И като гледаш гледаш само цигани виждаш!

Баща му ни закопа през 1997г, като министър на иконимиката при Виденов, сега комунистическото синче ще ни оправя, чисто и изпрано.........

Еко талибаните трябва да бъдат забранени със закон !

Енергетика в БГ без въглиша е невъзможна, поне до 20-30г минимум. Затварянето им ще е катастрофа. Не знам как го виждат този 'зелен преход' т.н. експерти.

Да се вземат с Грета Тумберк и северния полюс там да си правят философии за зеленият кон

че там дето се произвежда е тъмнозелено, та чернее...

Да слага ватенката и валенките и да оди пеша в Сибир за зелено .

Точно така. Т.нар. "Зелен преход" е философията на определен кръг хора/корпорации за печелене на пари, и същевременно за съсипване на икономики.

"Важна роля в Зеления преход има високата технологизация. ". Има ли високи технологии там няма зелено. Човекът е част от зелената природа, технологията не е, а точно обратното - позволява по-бързо да се унищожи зеленото. Единствено "зелените чорапи" могат да направят зелен преход и България в момента е готова за това-зелените чорапи са в изобилие в управлението на държавата.

....високопарни приказки за наивници !!! Имахме много добре развито селско стопанство,земеделие ,наука...държава,които разрушихме за да ни философтват "модерните зелени леви глобалисти,античовеци,слуги на корпорациите".Те биха прегърнали всяко извратено устройство на света ...стига това да им носи огромни печалби ,твърдейки,че било в името на нашето и световното добруване !

Преди една година цената на въглищата беше $50 на тон. Днес е $212 на тон и от месеци само расте! Защо? ЗАЩОТО НЯМА ЕНЕРГИЯ! Не четете ли новините? Фабриката за коли затворила - няма чипове! Друга статия: фабриката за чипове затворила - няма ток! В Китай правителството определя коя фабрика да получи ток и коя не е важна и няма да получи ток. В Европа е същото, газта поскъпна много. В Англия се редят на опашки за бензин. Това няма ли да направи определени стоки де факто недостъпни на пазара? Рафтовете няма ли да са празни? Инфлацията няма ли да е голяма? Не става ли въпрос за пари? Разбира ли някой какво се случва? Разбира ли някой какво направиха ковидарите и зелените? Помните ли когато президента каза че глада ще победи страха?

не си добре с главата

Тази зелената идеология се крие комунизъма.Колко пъти вече се опитаха да спасяват света??? Зелените трябва да се научат да работат.

не е философия, той е пари.

шибани еврогейски педали, взимайте си зеленото и заминавайте на гъза на географията!

Статията е със сбъркано заглавие и насоченост. Не хората като единици са проблемът, а корпорациите.

А, не, изобщо не е пари! Като не е пари, да вземат да намялат производството като повишат качеството. Кому е нужна нова пералня, хладилник, телевизор, автомобил на всеки 5 години? Защо всеки продукт е направен така, че да се разваля в срока на гаранция? Харчите ресурси и замърсявате околната среда, включително като изхвърляме повреденото непотребно! Изобщо не е за пари!!!! Произвеждат се боклуци, включително храна-боклук, която е вредна и ненужна, и за какво? За пари, разбира се! Колкото повече произвеждат, толкова повече печелят корпорациите!

По-скоро религия, а не философия. Правителствата ще го разберат по трдният начин тази зима.

Дир.бг, по колко пари на статия ви плащат да разпространявате тая пропаганда?

Боклуциии, колкото искате да се грижите за Земята, толкова и за здравето на хората с измислени ваксини... Всичко е едно голямо театро, за сметка на всеки човек на тази земя.