Явор Гечев увери, че зърнената реколта е добра и няма риск от дефицит на храни

Има свръхпредлагане в съседните на Украйна държави, но има план за подпомагане на земеделските производители и преработватели, каза служебният министър на земеделието

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

феодална партия БСП? Властови пизиции се предават от дядо на баща и на внук. Мрете бе скапаняци и гнийте захвърли по бунищата.

Украински културу изобщо прави ли им някой проверка с какви лайна са пръксани и дали висчко е наред или давай сляпо към третия свят , кой оцелее оцелее.

сигурно им правят, щом се отказват от тях

Доста обещания станаха лъжа за последните няколко месеца. Да се надяваме това да не е поредната.

Сирия е отказала кораба, натоварен с украинска царевица. Сега търсят спешно друг купувач. Що ли ? Да не би да свети нощем със собствена светлина,? Никой няма идея с какво са пръскани царевицата и слънчогледа. Няма изследвания, нищо. Африка също категорично отказва украинско зърно.

Да се презапасяваме с брашно. Който може да затваря в буркани и топлото.

Доста познати (при това с добри доходи) вече си купиха големи количества, брашно, олио, ориз, боб, леща, макарони, консерви, защото тази зима се очертава хем студена, хем гладна. Не е случайно, че в една от веригите (може и в повече, но аз в една видях) брашното и олиото е с ограничен бой на клиент. От това по-добра подсказка, че нещо се задава, надали има.

така беше и при пандемията и при нас магазините не се изпразниха и нямаше недостиг на тоалетна хартия, вносните макарони, варивата свършиха, но пускаха от българските редовно, оказа се, че произвеждаме храна достатъчно да ни изхрани.

то всичко има и ще има. въпроса е на каква цена. нещо като с газта, нещо като с горивата, нещо като с олиото, нещо като с хляба. уж всичко има, ама цените скачат двойно.

не можеш да спреш лакомията на търговците, а после на производителите, в крайна сметка всичко идва от тях

преди няколко месеца Нинова се хвалеше как имаме много олио и наследващия ден хората вече се избиваха за него по магазините ...

Големите маслопреработватели са задръстени със нерафинирано олио и с украински слънчоглед . Като жътвата на слънчогледа в България още не е започнала .На това отгоре има внесени стотици хиляди тонове и нерафинирано олио от Украйна . И започва да става интересно ...

Реколтата ще е добра, чудесно! Само да не я изнесете тихомълком за ЕС, тъй като там тази година ги мори суша и не се знае ще имат ли зърно или не. Благословена да ни е земята, тя ще ни изхрани. Ако разчитаме на управленски решения, от глад ще си умрем. Ще стане като в поговорката - вода гази, жаден ходи. И ние така, ако изчезне по чорапи тазгодишната реколта.

само в България и Румъния няма недостиг, може би защото получаваме по-ниски субсидии и сме принудени да си обработваме земята.

Ще изнесем нашето чисто зърно и ще внесем мухлясало зърно от миналата година от Украйна.

доколкото знам Гечев си разбира от работата, но върнат ли се хората на костов ПП, ДБ и нинова не се знае, пък и ГЕРБ напоследък много слугински го дава.