Ядрената енергия ще изисква инвестиции от 20 милиарда евро годишно до 2050 г.

ЕС вече смята, че ядрената енергия за "зелена" алтернатива на изкопаемите горива

Обратно в новината

Коментари - Ядрената енергия ще изисква инвестиции от 20 милиарда евро годишно до 2050 г. | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В спора между перките и атома победи... Франция, да видим как Германия ще отвърне на удара нанесен и с ръцете на фон дер Лайен от Макрон ;)

Тези дето са против ядрената енергия нека да дадат предложение с какво можем да е заместим през зимата в облачни, студени и мъгливи дни.

1. Ако беше построена АЕЦ Белене, тя щеше да се изплати за две години при тези цени, а група експерти, между които ДД твърдяха че ще работи на загуба. 2. Тъй като тя щеше да замести ТЕЦове със скъп ток, щеше да да се намали значително цената на тока, като вместо Белене да има цялата тази печалба, ще се спести печалбата на Козлодуй, която сега сега отива за помощи за частния бизнес, така че пак около 8 милиарда щяха да са налични от ядрената енергетика 3. Как така държавата нямаше по 1.5 милиарда годишно и след няколко години да има АЕЦ Белене, а сега има по 8 милиарда годишно да плаща за помощи и накрая няма да има нищо? 4. Очевидно е, че АЕЦ Белене можеше да предотврати настоящата криза, но спирането му на практика е виновно за кризата. Ще потърси ли някой отговорност на виновниците и с какво лице ДД, който е може би най-виновен продължава да дава насоки в енергетиката?

Какви 8 млрд бе ? Тотално си изкукал и загубил връзка с реалността. Белене при тези цени нямаше да е на загуба, и можеше евентуално да направи малка печалба. Но кой може да гарантира, че цените ще се запазят на такива нива? Вече цената падна под тази на БеляНе

Фактите говорят,че преди сте били глупаци и в момента не сте поумнели!Цялата сага с Белене е съвсем друга -комунистите начело с Овчаров разпределиха "Баницата" с помоща на "Риск Инженеринг" на Манчев и Боко като се огледа и разбра,че има рамкови договори т.е. на кой колко и какво за каква работа и като се усети,че за неговите схеми няма мегдан,защото всичко е спазарено и обяви "Белене е гьол".

В България няма да се учудя ако скоро инсталират велотренажори с вързани към тях генератори и да задължават да се редуваме по 3-4 часа дневно да въртим педалите.

България ще произвежда ток от боклуци!