17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Но първо да се обесят Кунева, Тиквата и цялата измет ебала майката на ядрената енергетика!

Хубаво е да се знае че ядрената енергия трови повече хора от всеки друг тип енергия. Инвестиции в Ядрени централи е добре за бизнеса, но трябва да се измисли по-безопасен начин за добива на уран. За момента Китай се развива най-добре в Ядрената сфера, следван от Росатом и след това са Американски и Европейски компании. Западния свят малко пренебрегна Ядрените централи, особено след Фукошима и се надяваха на зелената енергия. За запасите с Уран - най много има Канада, следвана от Казахстан, Австралия , Русия и централна Африка. Поздрави.

Реакторите на бързи неутрони в Русия могат да работят с отработеното ядрено гориво на затворен цикъл. Така че нов уран се използва в минимални количества ...

Могат на теория, но икономиката показва съвсем друго. Копаем, обогатяваме, отработваме и складираме отработилото и си караме така от време оно. Дефакто не могат.

американските реактори работят с руски доставки на обогатено гориво, просто защото 80 % от съоръженията и технологиите за това са в р Русия. Последната спря временно износа към САЩ и там вече заявиха че 1/3 от реакторите спират работа.Готвят се за режим на ток.

Пълни глупости. И ядрените бомби от Русия ги доставят…

може сам да прочетеш американският вестник "Уолстрийт джърнъл-там го пише.

Единствената фирма, която има технологиите в атомната енергетика, да построи централа и да я стопанисва е само руската корпорация 'Росатом'. Всички други нямат нито научния потенциал нито технологиите ...

Пълни глупости, обладан проруски червей

Единствената фирма, която има потенциала да разруши една централа и да натрови милиони цивилни от различни държави е Росатом... (справка - Припят)

_stankow

Не, реактори строят също Франция, Корея и Китай. Но че поне половината от този трилион ще го усвои Росатом - това е сигурно !