Ядрена енергия срещу възобновяема енергия: Челен сблъсък между два лагера в ЕС

Франция е категорично в подкрепа на АЕЦ и с още 10 страни се опитва да убеди „приятелите на ВЕИ“ в ползите при декарбонизацията

Обратно в новината

Коментари - Ядрена енергия срещу възобновяема енергия: Челен сблъсък между два лагера в ЕС | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Зелена енергия. Трябва да си малоумен да вярваш в това. От фотоволтаиците неможеш да изкараш толкова електроенегия ,като цена,колкото струват фотоволтаиците. От вятърните ветрогенератори,пак неможеш да изкараш толкова електроенергия ,колкото струват. А също и за потдържката има.На 7 години им се сменяло маслото в редукторите,което било към 700 литра. Всичко е сапунен мехур. Истината е в студеният едрен синтез.

няма алтернатива поне за момента. Зеленото не е лоша идея но не е практично, също за момента.

" нисковъглеродния водород, произведен от ядрено електричество". Айде някой да ми обясни ей това чудо какво е?

Водород, произвеждан с помоща на ядрена енергия - чрез електолиза или чрез т.нар. 4-степенен термохимичен процес хлор и мед (който изисква високи температури). И в двата случая не се отделя въглерод.

Пропуснах - ЕЛЕТРИЧЕСТВО от ядрената енергия и високата температура от ядрената енергия.

_stankow

>>>" нисковъглеродния водород, произведен от ядрено електричество". Айде някой да ми обясни ей това чудо какво е? Не искате ли твърде много от гинеколозите ? Да ви обяснят нещо, измислено от еколози, финансирано от милиардери и раздухано от журналисти ? И несъществуващо в природата, физиката и икономиката ?

На ненормалниците които искат забрана на двигатели с вътрешно горене и атомна енергия, едни и същи празноглави лигльовци са. Срам за ЕС.

Не знаеш какво искаш, седни помисли какво искаш и тогава пиши. Противоречиш си двигателите с вътрешно горене и АЕЦ не се допълват, а се конкурират. Електромобилите+АЕЦ се борят да убият автомобилите с двигател с вътрешно горене. Днес електроуредите са по-ефективни, LED крушката харчи 15 пъти по-малко от крушките, които ползвахме преди 15 години. Преди 15 години компютрите харчеха 300 Вт, днес харчат 50 Вт. Съветския ми лампов телевизор преди 30 години харчеше 400 Вт, японския ми телевизор днес харчи 70Вт. Нови АЕЦ ще трябват и то много, за да се зареждат електромобилите. Ако няма електромобили, няма да трябват нови АЕЦ, защото днес домакинствата ползват по-ефективни електроуреди.

_stankow

В България има 2.5 милиона лични автомобили. И ще се увеличават. Ако всички станат електромобили, ще трябва да могат да се зареждат през нощта. За да се зареди една от най-малките батерии, 50 kWh за 10 часа са нужни 6 киловата мощност (имате и загуби). Значи ще трябва да имате възможност да покриете пикови нужди от 15 милиона киловата, или 15000 мегавата. Още 15 реактора, като хилядниците, от които сега имаме 2 броя. За колко века ще построим още 13 блока, базови мощности, след като 2-та блока на Белене ги строим вече 35 години ? А преносната мрежа, как ще издържи ? И как ще вземете 6 kW от апартамент, след като максимумът е 3 kW ? A какво ще правите с реакторите, работещи на пълна мощност на сутринта ? Реактор не може да си намалява изведнъж мощността, опасно е. Натрупват се вредни изотопи. Как ще балансирате мрежата ? Изобщо - забравете. Като инженер ви го казвам. Не се водете по акъла на Габриели и гинеколожки. Това са празни приказки, платени с парите на милиардери, дето нямат дори висше, камо ли инженерно образование !

Цивилизацията не е открила достатъчно "зелена" технология. Грешка е цивилидацията ни да отрича и закрива въглищата. Последните над 200 години технологията лети на крилете на въглищата. Последните 100 години на к илете на нефта. Без въглища и нефт, трудно ще се справим в следращите 20-30 години. Електромобилите не са решение, за да могат да се ползват те изискват построяването на нови електроцетрали, а това струва много пари. Тази зима Швейцария забрани ползването на електромобил заради недостиг на електричество. А днес електржмжбилите са 3%-5% от всички И електричеството недостига. Какво ще стане, когато електржмжбилите станат 30%-50% от всички? Откъде ще дойде електричеството за зареждането им. Автомобилите на водород също се нуждаят от електричество за добиване на водорода.

Обработваемата земя е осеяна с панели,а за храна вече се прави брашно от буболечки (имало протеин).Имало трети пол,освен мъжки и женски.Гледаме фантастични филми за изкуствен интелект (фантастика за сега)! Може да стане реалност!Интересно време ,интересен свят!Кога ли природата ще ни удари звучен шамар?

Земеделската земя е осеяна с фотоволтаици в България. Заради далавери, купуваш зема, слагаш фотоволтаици и гарантирано печелиш, защото такъв закон са гласували депутатите собственици на фотоволтаици "ферми". В Германия фотоволтаици е се слагат на покривите та къщите, заводите... Просто в България трябва да се приеме закон, който да позволява слагането на фотоволтаици само върху покриви и да се ограничи мощноста на фотоволтаичната енергия която се изкупува от домакинствата до 1 ватпик на домакинство и всичко ще си дойде на мястото. Останалата нужда енергия трябва са идва от въглища, вятър, биомаса. Трябва да се открият и нови точини за съхранение на електричество, акумулаторите не са решение. Акумулатори трябват, за да покрият недостиг на електричество в рамките на 2-3 часа, когато е пиковото потребление. Но не са решение за покриване на недостиг от 15-18 часа/тъмната част от денонощието димата/.

Тези които искат да прават енергия от непостоянни източници като вятър и слънце не са адекватни хора а мечтатели далече от действителността,аз ги наричам евроидиоти.Те обслужват интересите на производителите на солари и перки. И какво му е екологичното като перките и слънчевите панели не могат да се рециклират?А някой да се замисля калко честа плодородна земя става на соларен парк или как перките влияят на птиците? За това зелените мълчат а за костенурките на магистрала "Струма" ореваха света за да рекетират за някой лев.

Ядрената енергия не е най-доброто, но е най-оптималното решение,с което разполагаме

Тея зелени птички ни закопаха вече токо се дигна преди войната заради Тея аутисти...

Схемата на Германия е проста- зад зеленото мошеничество крият як внос на слънчеви панели от Китай, което е с цел да се балансира външнотърговския им излишък с Китай! С кецове и телефончета баланс не може да се постигне и немският износ е огромен и трябва някой да го балансира. И накрая кефа идва от това, че немците изнасят, а всички в ЕС купуват от Китай панели за да балансират немския износ.

Няма спор, без атом няма евтина и чиста енергия. Защо спорят в Европа за това.. не знам. Сигурно за да ни е гадно и да сме бедни и под конторл(не че съм анархист) ама трябва да вървим напред цивилизационно, не само да ни управляват..

Жени и джендъри - и тия ще определят бъдещето ни !

Засегнахте чувствата ми !

наличност->достъпност->управляемост->кпд->цена

Както точно се определя КПД на енергия (колко КПД има в 10 киловатчаса), ама карай

кпд=изх мощнос/вх мощност=изх ен/вх ен Колко от входната енергия ще можеш да преобразуваш ефективно в изходна

Междувременно ЕС инвестира в строежа на силови електропроводи към нашите земи. Това ще рече, че утре когато те ни спрат електроцентралите, ще са готови да ни продават електроенергия. Разбира се на четворна цена!

Реалността срещу миражите на зелените евроталибани. За сега успеха е деиндустриализация на Европа. Та да може енергията от слънце, вятър и лайна да стане достатъчна. За мелене на брашното от червеи, какавиди и пр. мушици и пиявици...

С тези соларни панели печели Китай не България страната ни плаща високи цени за солари заставени от западни еколози влезли в управлението на ЕС лобиращи за зелена енергия.

Няма никакъв сблъсък освен немското лоби за Веи защото там са монополисти с Гамеса Сименс а при ядрените технологии ги няма никакви.Иначе аз ток и от горене на лайна мога да получа

и защо трябва решението да е едно за всички? даже при ссср всяка държава си решаваше като се почне от собствена валута! ЕС ТРЯБВА ДА СЕ ПРЕФОРМАТИРА ИЗКЛЮЧИТЕЛНО И САМО В ТЪРГОВСКО СПОРАЗУМЕНИЕ ПО ПРИМЕРА НА БРИКС И ТИХООКЕАНСКОТО НА САШ! това е идиотщина 27 държави да ги карал да правят еднакви неща, соца уж свърши!!!!

Германия е инвестира Ла много милиарди в соларни панели и ефекта е МАЛЪК 6 ПРОЦЕНТА. Атомната централа е 70 процента. Заради дакива псевди икономисти и псевдо еколози ни е затворих е 4 блока. Те си бяха годни поне още 30 години. Сега ще ни накарат да затворим Тецовете и ще стихнем да внасяме Ток. ЕК-ЕП ни накара да сложим енергията на борса така няколко форми НЕ производители печелят милони.

От затворените 4 ядрени блока годни са били само 3 и 4. Първи и втори са били негодни и е трябвало са се затворят

Богата Нидерландия, с 1,5 повече население ще строи 2 реактора, а нашите църволанковци със скъсаните джобеве щели да строят 4 реактора. Така е когато от строителство но АЕЦ се взимат огромни корупционни комисионни.

Най-големият сблъсък е между Пол намбър 11 и Пол намбър 29 , а може и между номерата 4 и 33, абе все между пиерази!

Единствената топ технология, която остана на територията на България и благодарение на която имаме икономика е ядрената! Тези, които не са успели да развият тази технология сега се опитват да се пречкат, но все още не виждам как ще излезнат сметките без постоянен източник на ток ден и нощ. С вятър и мъгла няма да стане тая работа! Проста сметка показва, че приходите от преждевременно спрените 3 ти и 4ти реактор на Козлодуй щяха да ни донесат сходни приходи на това, което ЕС ни дава като субсидии последните 10- 15г. Дано не дойдат кикитата и да свалят гащите по македонски... дано...

България има и други много по-уникални технологии, например ПВЕЦ Чаира, който ГЕРБ унищожиха поради некадърност и корупция. А прокурор Гешев, се прави, че няма виновни за унищожаването на уникалния ПВЕЦ. Да разпитат Гамизов, той ще отвори очите на прокуратурата, стига прокуратурата да поиска да и се отворят очите.

За да вървят на кикитата далаверите с безумните батерии трябва да се спре истинската и уникална батерия- ПАВЕЦ!!

Ако вкарат в играта и новите руски реактори които работят с отработеното ( отпадъка ) от текущите ген 2-3 реактори , отиваме в бая по-зелено и качествено. Ама нали сега темата Русия е забранена а за момента те продължават да са най-добрите в атомната енергетика.

Ако вкарат в играта каквото и да е руско ги чака единствено мизерия, тирания и мракобесие, като в самата Русия.

reshavat takiva globalni neshta za nas

Няма ли нормален който да ги насмете тези шантавели и да ги закара на сметището където им е мястото ? Само вреди причиняват на държавите в ЕС.

Такова противопоставяне е платено с рубли. Ядрената енергия е ключова за развитието на ВЕИ и спомага дялът му в общия енергиен микс да нараства. Те не са конкуренти а партньори. Идеалният вариант е преобладаващи ВЕИ мощности и допълващи ядрени от малки гъвкави блокове плюс студен резерв.

" възобновяемата" енергия" не може да осигури повече от 30 % дори от нуждите на Бг. Останалото ще го мечтаем и изстудяване по евро.. пейски...

30% малко ли ти се струва? А останалото да е ядрена...

Егати простотията е да има такъв сблъсък! Двата вида енергия се допълват идеално и трябва да се развиват съвместно за сметка на фосилните горива.

Това са хора без връзка с реалността и нулеви познания по точни науки. Сега ми става ясно как развитото в градоустройствено, медицинско и социално-политическо отношения общество се е подхлъзнало до нивото на Мрачното средновековие. Идеологията/религията е много пагубна за човешкото общество, когато е сляпа и ирационална.

Внася ток отвън! Тя не произвежда ток въобще!

Има с какво да плаща за да внася ток

Ами бяга да живееш в Италия

От едната страна са нуждите на обществото от енергия, от друга страна астрономическата далавера на зелените. Познайте кой ще победи.

А защо не и двете

Чиновниците/комисарите обаче са все едни и същи. Нищоправещи и лапащи като за последно...

вижте кво име има тоа -----На срещата, организирана от Франция, се включиха и двама нови "наблюдатели": италианският енергиен министър Жилберто Пичето Фратин ...хахахахах Пичето

Може би се чете "Пикето", което е по-вероятно.

Тези номера минават само в Европа В Китай Индия и почти навсякъде в Азия ако заговорите за затваряне на енергийни мощности най вероятно ще ви бият с камшик Затова и няма как Европа да произведе по евтини стоки със скъпия ток от вятъра

Да но за всеки европейски далавераджия,успял да открадне повечко, е безпроблемно да сложи някоя и друга перка и да скубе хората със супер високи цени на тока

една гьостерица и да влезе в тоя така наречен 'парламнет' и да подкара всичко наред - БОЙ БОЙ БОЙ БОЙ БОЙ!

+ + +

НО НЕ ХВАЩА ГЬОСТЕРИЦАТА НИКОЙ ! ЖАБИТЕ СА СВАРЕНИ !!

ВЕИ-то да си го заврат знаят къде.

Аман от тези челни сблъсъци. Тези които искат възобновяема енергия да потребяват само!!! такава и аналогично за другите. Същото да бъде и за всичко останало. Дано тогава да се кротне света...

Що не и двете?

КАКВА ИЗМЕТ "УПРАВЛЯВА" ЕС !!! КОЙ ТОЧНО ГИ Е ИЗБИРАЛ ? КОГО ПРЕДСТЕВЛЯВАТ ТЕЗИ МАЛОУМНИЦИ ? А И КАКВИ ПАРИ СИ РАЗДАВАТ ЗА ТЪПОТИИТЕ , КОИТО СЪЗДАВАТ !!! НАРОДЕ ЕВРОПЕЙСКИ , СЪБУДИ СЕ !! НЕ ХРАНИ ПАРАЗИТИ ! ЕВРОЧИНОВНИЦИТЕ СА ЕТАЛОНЪТ ЗА ПАРАЗИТ !!!

ЗА ИСТОРИЯТА , ТОВА ЩЕ Е НАЙ-ЧЕРНИЯТ И МРАКОБЕСЕН ПЕРИОД ЗА ЕВРОПА !! ВСЪЩНОСТ , ПРЕЖИВЯВАЙКИ ЧУМНИ ПАНДЕМИИ И ВОЙНИ , ЕВРОПА СЕ Е ВЪЗРОДИЛА, ЗА ДА БЪДЕ ЗАЛИЧЕНА ОТ ДЖЕНДЪРИ-БЮРОКРАТИ !!!

Не видях България да присъства на тая среща. На тукашните послушковци ще им бъде заповядано какво да правят о толкова. Трябва много да се внимава за кой ще се гласува в неделя!

ВЪЗРАЖДАНЕ - ПРОТЕСТЕН ВОТ

Да има ток за сървърите и камерите за контролното ИИ, а гоите да студуват и да борят Путиня.

150+

озаглавено е "...А междувременно в Европарламента..."....вижте тея шибаняци само за 4 те дена в началото на всеки месец , когато се местят малоумно в Страсбург как прибират по над 21000 Евра допълнително безотчетно към и без това огромните им заплати и безплатни екстри - като квартири, джобни , шофьори и т.н.....Споменават се мизерниците от България и Румъния, коитоя ко точат европарите катоназначават жените и роднините си , за да прибират тея допълнителни 21 000 евра на месец....гледайте ги тия боклуци, разпаднали с еморално как шмъркат кокаин в европарламента по банките там...

НОРВЕЖЦИТЕ СПРЯХА ДА КУПУВАТ ЕЛЕКТРИЧКИ - НЯМА С КАКВО ДА ГИ ЗАРЕЖДАТ , ПОНЕЖЕ ВЕИ НЕ СА ДОСТАТЪЧНИ ,А СПАЗВАТ ЗАПОВЕДТТА НА ЗЕЛЕНИТЕ ДА НЕ ГОРАТ ПЕТРОЛ И ГАЗ ! ВСЪЩНОСТ СКАНДИНАВСКИТЕ ДЖЕНДЪРИ СА ОСНОВНИТЕ ИДИОТИ В ЕП .

Слънчевата енергия си е ядрена. И при това имаме ядрен реактор на безопасно разстояние от 150,000,000 км. АЕЦ има КПД от около 35%, а фотоволтаиците - грубо 20%. Вярно, има какво да се желае от производителността, но пък са 100% безопасни :)

Има платени подлоги от Давося и някви с малко повече акъл дето не искат да са на студено и да ручат хлебарки.

Ако имат какпка рационално мислене, ще са за ядрената. Зелената все още е доста неефективна.

навсякъде фашизъм

В този си вид ЕС трябва да бъде разпуснат веднага. Това е една токсична либерастко-джендърска кочина, в която интересите на отделните народи нямат никакво значение! Ес се превърна в толерастка американска подлога.

++++++++++++++

Ако питаш затоплистите от ДБ и сороските НПО да нямам никава енергетика направо. Абе ако и хора няма най хубаво