Коментари - WorkTalent ви пита: Помагате ли на приятел да намери нова работа? | Бизнес.dir.bg

Коментари - WorkTalent ви пита: Помагате ли на приятел да намери нова работа? | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Щом някой ни наема на работа ние му трябваме. Ние правим парите на фирмата. Работодателя ни дава изработените НАШИТЕ пари и задържа по-голяма част за себе си.

Не е точно така. Работодателя ни създава организация и възможности да си изкараме нашите пари, без неговата структура, повечето хора нямаше да изкарат и стотинка. Това особено добре си личи по това, колко време си изкарал като работник. Ако имаш потенциал - напускаш и започваш да заработваш сам. Ако ли пък не - примиряваш се, че не можеш без работодател и просто си търсиш достатъчно добър такъв. И двата варианта си имат плюсове и минуси. Неговите, Нашите, тинтири-минтири, дрънканици за комплексари.

Помогнала съм на двама души да започнат работа и съм доволна от това си действие.

Пак ли сладки приказчици под шипковия храст за идиоти и тинтири-минтири? В капиталистическата продънена от корупция, беззакония и бандитизъм кочина България, както и във всички останали капиталистически кочини по света, работа се намира само по 2(два) начина: с връзки и с пари. Да, с пари - за да си платиш като поп на безбройните паразити-посредници по веригата и на ЕйчАр "специалистите" да те уредят някъде на работа. Правото на труд, за което право трябва да си платиш. Ако нямаш пари и връзки посмъртно не можеш да си намериш работа дори като учичен метач. Но всичко само с това ли приключва? Не, съвсем не - като стигнеш възрастта 40 максимум 45 години и твоят капиталист-робовладелец ти бие шута и те гони от работа - щото вече си бил много стар, грохнал и съответно в предпенсионна възраст. По уродливите капиталистически "стандарти" за предпенсионна възраст се счита възрастта от 40 години нагоре. И сладка работа - капиталистът-робовладелец няма да плаща ни осигуровки, ни пенсия на своя роб, който преди това е изгонил от работа. И иди се оплаквай на арменския поп - няма кой да те види, чуе или да ти помогне! Пази Боже пък да останеш без работа, ако си на 48-50 или пък над 50 - единственото запазено място за теб са само най-близките гробища! Спасение няма! Трябва или да си мяташ въжето или да ставаш член на някоя престъпна банда или организирана престъпна група - друга възможност да оцелееш няма! Това е робският живот на робите в робските капиталистически кочини. Т.нар. американски "модел" понеже това явление идва от САЩ и е станало вече модел за подражание. В САЩ на всичко това му викат лобиране и нетуъркинг.

Не трабва да се работи за и издържа с данъци паразитиращата мафиотска ДС-арска псвдодържава, която краде от банкови влогове, от съдби , от природа, от бъдеще.

Естествено ако е нископлатена или черна работа, а човекът е отчаян, после хем ще си вдигам самочувствието на негов гръб, хем ще съм направил услуга на чорбаджията. На оня изпадналия кел файда да се правят услуги?