17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Само идиоти могат да си затворят доброволно атомни реактори, генериращи 1680 МW. И да тръгнат да ги ги заменят с перки, солари, фотоволтаици и т.н. тинтири-минтири, от които ползата е като от ланския сняг. Всъщност и изпечените мошеници, и гъзолизците го могат.

Основният въпрос е като няма вятър, кой ще духа. А отговорът, както обикновено е - бедните.

на тъпи копелета

Бъдещето на енергетиката ще е в новите атомни централи. Технологията съществъва и реално се ползва - Вижте проекът Брест например. Перки + производство на водород на пръв поглед изглежда ОК но е пълна глупост от към цена и КПД.

Вятърът и слънцето ги има, обаче батерии няма. Затова тъпите германци нацвъкаха хиляди перки и... Само 25-30% от тока им идва от тях. Колко стотици перки трябва да въртят за да заменят един 1000МВч блок на АЕЦ? Постоянно! Слънцето е още по-зле - на север от Виена има 200 облачни дни в годината и се стъмва в 16:30 през важните за отопление месеци. Обаче там глупаците вярват, че съществува термина "акумулиране на ел енергия в преносната мрежа"... Толкова учат и толкова разбират

Вятър има в главите на гейовете ръководещи ЕС.

А, вятърът тръбен или с танкери - за един приятел питам

Имаха една немска фирма за ветрогенератори и тя фалира. Сега ги карат от Южна Корея с екологично чисти кораби на мазут. А като дойде време за брак - направо ги зариват в земята, няма пари за транспорт

Пълни глупости! Не можеш твърдо да кажеш, че ще захраниш 500 000 домакинства, нампример. Не можеш да разчиташ на вятър. Вятъра е непостоянен. Тези централи не са от вчера и имаше не малко публикации по въпроса. Ненадеждни са. Таня не е енергийното бъдеще на Европа. Това е отклоняване на средства, със ясното съзнание, че са хвърлени буквално на вятъра. Но моментът е подходящ, някои хора да направят много пари. А политическата паплач в Брюксел ще отделят с радост средства, защото това ще им позволи да кажат, че се борят за независимостта на Европа от руския газ. Трябва да си идиот, за да се вържеш на тези глупости.

Аааа, идиоти които да вярват на такива неща има в излишък.

Шибаняци после се чудим що стават катаклизми..по северно и Балтийско море пълно със генератори...който променят естествените течения..да не говорим за мъртвите птици който мигрират..

"перките" никога не са били и не са толкова еколoгично чисти, колкото ни ги представят зелените питекантропи с педофилни наклонности и за които токът иде от контакта. ето само два-три факта, просто за размисъл. във всяка "перка" участват между 200 и 1400 л. смазочни масла, които трябва да се сменят на всеки 7 години ( с по-новите масла и на 10г.). като смяната на маслото на "перките" не е толкова лесно и евтино, както става смяната на маслто на автомобила. а животът на една турбина е малко над 20 г. какво ще се прави с рециклирането на перките - не се знае, освен, че ще бъдат продадени на някоя високотехнологична държава от третия-четвъртия свят, които пък ще ги хвърлят в морето, заровят в земята или просто запалят. важното е в високотехнологичните държави от първия свят тез проблеми да станат "невидими", чрез замитане под килима, с което и проблемът е решен завинаги. Природата с нас Бог с нас

ветърните перки и слънчевите панелни централи са. Ще стоите на студено и ще се връщате на дръвцата. Това е реалността.

Руският природен газ ще си го завирате в гъза.

Не знам какво ти си завираш в гъза, ама остави енергетиката на енергетиците........

На кои енергетици?

Брато, не се дразни.......дай да започнем от началото, имаш интернет, прочети малко за....какво е "енергия" производни на енергия, КПД и т.н

Ти па що ревеш, бе? Като задникът ти е пълен с газ. ...И през устата ти избива.

Каква приятна снимка. Ако ги нема перките...

За са има тука вятърни централи повече трялва да ПРЕМАХНАТ някой НПО та като WWF финансирано от вън Те и други псевдо еколози не дават да има такива централи - таксите са високи и трябва да се променят закони .

Много им се иска Европа да зависи от жужето и да крадат. Само че действителността е различна.

Само вятър в кухите ви тикви

Това добре че е в раздел "Бизнес", та бизнеса да се готви да затваря и да се не мъчи. Понеже перките и соларките не могат реално да произвеждат толкова енергия че да има смисъл от тях, те ЗАДЪЛЖИТЕЛНО искат субсидии. Тези субсидии естествено идват от потребителите на енергия. Субсидиите дигат постоянно цената на тока, което прави изгодно слагането на нови соларки, което още вдига цената на тока..... Таз дивотия води до постоянно увеличаване цената на енергията, както виждаме в реалноста. И тази цена няма как да спада, защото перките и соларките са БЕЗМИСЛЕНИ като източник на енергия, и накрая ще докарат до колапс икономиката на Европа. Колкото повече перки и соларки слагат, толкоз по-скъп става тока.

Бахти тъпизмите ! С включването си в преносната мрежа подават ток когато могат , когато не го компенсират другите мощности в мрежата !

"когато не го компенсират другите мощности в мрежата !" Би ли дал малко по техническо обяснение на това, моля.

Лесно да се правиш на "европеец" и аристократ, когато Русия ти праща евтини ресурси, Китай - всякакви други евтинии, а Източна Европа, (и останалите които умишлено са докарали до просешка тояга) им пращат евтина работна ръка.

Contemporary Amperex Technology Ltd (CATL), най-големият производител на батерии за електрически превозни средства в Китай, обяви, че ще построи завод за батерии на стойност 7,34 милиарда евро (50,79 милиарда юана) в Унгария.

Супер. Ама що никой не задава на висок глас въпроса какво ще се прави с тези батерии след 15 години? Мъск ще ги изнася на марс?

Какво се прави с батериите по принцип?

Ами Бобокови ги копаха до Плевен. "Развития" свят ги изнася в Африка и там ги "рециклират" по нов метод, иновативен - поставят ги в земна яма и ги зариват. След 10-15 000 години ще са рециклирани по естествен начин. А Африка по принцип е на друга планета и не е страшно.

АЕЦ работи когато няма Слънце,вятър,въглища,газ, петрол.

И бълва ядрен отпадък , пък и от време на време гръмва ?

Асоциираш с твоята ?

Ако Земята се въртеше нямаше да чакат вятъра.

Вятърните електроцентрали са вятър работа. Чакаш ли на вятъра да ти създаде енергия,жив умрял си.

Сигурно заради това половин Виена е на ток от ВЕИ но за съжаление не са чули извода ти ?

Гледам само червени и тъпи чебурашки коментират БЪДЕЩЕТО, НЕЩАСТНИЦИ. истината е във ВЕИ от всякакво естество, баланс на системата какво разбирате от баланс бе г-н Станков. Смешници взимате ли си копейките взимайте ,че ви е за последно........ До 2 години всичко ще е ВЕИ, Искате или не искате на Европа и писна от изнудване. Да си продават газа в Китай за 30 долара на 1000 кубика, е не е като в богата Европа за 300 евро на 1000кубика. Това е свиквайте, и вземете учете повече ,че копейките свършват - Национални ПРЕДАТЕЛИ....

"До 2 години всичко ще е ВЕИ" Звучи добре но, като задълбаеш малко в подробности и технология на ВЕИ ще разбереш (ако можеш) че всички тия зелени "енергии" са производни на друга енергия.

Как безветрието в Ламанша помогна се Англия и Северна Европа да стои на тъмно.. И още нещо да та светна.. Миналата година Европа е похарчила 200 милиарда куб.м. газ за зимата. Сега се пъне да напълни хранилищата си със максимум 100 милиарда. Щото това е наличния капацитет. Друг е въпроса, че сега хранилищата се пъолнят с къде 9 пъти по-скъп газ.. Та как ще издаяни Европа зимата? И с тези 15% намаление на потреблението дали ще се спаси? Колкото и лозунги да дига сега - СЛАВА НА КЮМЮРО!! И понеже отказа рускио кюмюр - с 0,4% съдържание на сяра, го сменя с колумбийския дето е с 8% сяра в тях. И пак ще четем за киселинните дъждове в Европа.. Ша сеа "озеленяване" със сериста и сярна киселина от небето..

Не знам какъв е Станков и какво разбира от баланс на системата но след като той задава тоя въпрос а ти му задаваш насреща твоя тъп въпрос явно той разбира повече от теб. Всяка една енергийна система трябва да има баланс между входящото и изходящото количество енергия в нея. За целта трябва да имаш ясно и точно прогнозируеми стойности и на двете. Когато на входа имаш източник който не е прогнозируем и постоянен трябва да имаш възможност по всяко време да го замести друг. Много грубо е това обяснение но може би, само може би, ще го разбереш.

Вместо Бил Гейтс да гони комарите в Африка и Илон Мъск да гони Михаля на Марс, да направят работещ ядрен синтез.

Слънцето... Слънцето му е майката... Всеки ден върху Земята се излива толкова енергия, колкото човечеството не е произвело от първия пещерен огън, та чак до сега...

Сельо, айде гледай си доматето и пиперо със слънце и не се занимавай с енергия. Това да не е вода да я събираш с кофи като вали бе?

Това е подходящо за страните на Атлантика и Северното море. Там все си духа. В нашите условия не е.

"обективните" ни медии не пускат доклада на ДОЙЧЕ БАНК за озеленяването на Европата до 2030-та година.. Колко ужасяващо скъпо ще се окаже за бюджета на ЕС.. Прогнозират се разходи от 27 ТРИЛИОНА ЕВРО само за "озеленяване" на икономиката... А сега сами си проверете, че годишния бюджет на ЕС е 1 ТРИЛИОН.. А до 2030-та има само ОСЕМ.. А не 27 годинки..

Фитнесът ми се вижда много хубаво нещо.

Просто трябва да се измисли нещо по интересно да се прави. Фитнес примерно. Или учене на нещо. Ама то за това трябва да имаш собствен инструктор и собствен компютър. За мен понятието персонален компютър изгуби смисъл. Много други персонални неща също.

"Това ли е енергийното бъдеще на Европа? " Да, вятър ще и брули ушите тази зима.......

Е , пак ще е хиляди пъти по-добре отколкото на крепостните всяка зима в пРассия :)

Поживём увидим........

Разбрахте ме какво имам предвид, няма да се повтарям. Аз вече и на вратата в банята да пиша, се чете всичко.

Боклук. Правят се от пластмаси, дебалансират енергийната система, трепят птиците и загрозяват пейзажа ужасно! Къде им е екологията?!

Като ги гледам тия три перки и къща не моат захранят

_stankow

Каква значимост изобщо може да има такава "данна", като класация на страните по добив на еленергия от вятърни централи за един ден !?? В следващия ден вятърът в едни страни спира, в други подухва и всичко се изменя напълно ? Що за нелепи "доклади" ? Погледнал някой в някой сайт и публикува ? А това, че точно тези ВЕИ и пренебрегването на инвестициите в други видове енергии докара тази енергийна катастрофа в Европа, каквато историята не помни ?

Днес има нещо, после 2 месеца нищо. Само луд може да клъвне на такова нещо.

Ветровите условия у ас не са от най-добрите! Но! България е на първо мясо в света по брой на педераси, идиоти, простаци, джендъри, еврогейове, тъпи политици, тикви и пр. Ако тази сила се впрегне да духа перките - няма кой да ни стигне!

_stankow

Всички тези изброените са индокринирани у нас. От западните медии.

_stankow

корекция - индоктринирани. Т.е внушено им е. Отначало са били съвсем нормални. После, след дълги години гледане на bTV, Nova, шоуто на този, шоуто на онзи, Гала и прочие са се докарали до това жалко състояние, както правилно отбелязвате :)

Да ти пикая на зелената енергия, уж хубава, уж от нищото, само дето е 5-пъти по-скъпа и се субсидира от зелените олигофрени.

_stankow

И най-лошото - не цената на ВЕИ спадна до цената на другите енергии, а те се вдигнаха до цените на ВЕИ. И стана една ...

Айде напишете и няколко реда за негативите на тези перки 1. Звуково замърсяване 2. Унищожаване на птици и буболечки 3. Унищожаване на растителността

_stankow

Вдигане на цената на енергията Дебалансиране на енергийната система Намаление на инвестициите в другите видове енергии Загрозяване на пейзажа

Перките са част от отговора. Ненужния ток трябва да се обърне на водород и е готова новата енергийна икономика (един от вариантите поне). Разбира се говоря за буфер, когато казвам "ненужен". Ако имаш ПАВЕЦ пак можеш да акумулираш енергията в момнети на излишък, но това е възможно само на определени места. Гадните руснаци инвестираха милиарди в това израза"зелена енергия" да има негативен оттенък. И нарочно казах "гадните", защото си има и доста объркани и не чак толкова лоши руснаци, които искат да живеят в нормален свят.

Хоп троп и Европа ще трябва да студува, да пести енергия и да яде хлебарки от синтетичните на Каргиля. Ако беше толкова готово, щяхме да четем как Просията е фалирала вече а не да прибира рекордни печалби от продажба на по-малки количества газ.

Правиш съпоставки с пРассия в празноглавието си ли вата ? Е , в Европа няма как да стане като у ваша раша , споко :)

Павел ли си, палав ли си, не е много ясно. Обаче биеш рекордите на соросокопа по бързо генериране на негативен вот. Може би поради природната си интелигентност и гениалност не си оценен?

Да де,ама сега великата зелена Европа ще позеленява от студ зимата и ще бичи икономии, като нон стоп ще проси от Русия да им пусне по малко газ и нефт. А простата Русия има як търговски профицит и си гледа кефа.

МислУиш ли ? Ще си гледа кефа докато предъвква пета употреба удобрение и го прокарва с газ ?

фъргай семето и спи.

Вятърни електроцентрали ... вятър управляващи ... вятър работа ... Абе,духане му е майката !!!

Де да идваше тази енергия ей така от нищото , ама не е съвсем така!? Перки трябват. А ''перковците'' решават , че перките могат да решат въпроса.

Тя енергията си е там, в нищото, но понеже не може да се постави електромер който да отчита и таксува, се търси под вола, теле.

МОН ФАН ЗА ГРЕ?

Вместо към прогрес, се върви към регрес. Ами ако спре вятърът? То ако беше така и до ден днешен щяхме да пътуваме с ветроходни кораби и балони. Язък за всички учени, открили парния двигател, ядрената енергия, полезните изкопаеми. Очаквам след години, когато се види колко "са екологични" и ел, колите да се върнем към конските впрягове-каляски, карети и..каруци!

Бате, ма тя каруцата е тука. Само дето магарето го попомързява от време на време.

Не става. Според плана крави, коне и животни отделят метан и са враг на природата. Както и ти аз сме врагове на природата. Трябва да спрем да ядем месо, да си тракваме пръдните, и да приемем на Каргил програмата "От фермата до вилицата", закачена към Социалният Рейтинг с който Банкерите и Фараоните ще ни намалят количеството, ще ни взимат притежанията и ще ни правят "щастливи". Хайл Тимерманс. Хайл Шваб.

В грешка сте поради ограничения кръгозор, който ЕС цензурата и пропагандата ви предоставя! Светът не започва и не свършва с границите на ЕС! Не Светът, а Европа върви към регрес, останалият Свят си върви към прогрес!

Ко стаа уа, нал зарад ветера и слънциту щяйми да имаами бизплатна енергия. Един път не падна тока саму са вдига. Платено

Ако Европа си самоунищожи индустрията, то може и да го кара само на вятърни перки и слънчеви панели ... освен ако не се случи облачен и мъглив ден когато не духа и вятър ... тогава малко ще мръзнете, но ще е два-три дена, най много седмица за всеки от зимните месеци ... сега "екото" не може без саможертва! Ще ви гледам сеира от Сибир, където ще съм на топло при минус 40, а вие ще мръзнете при плюс 10!

Местните аборигени , диванни интелектуалци, пак се изказват по теми, за които си нямат и елементарна представа. Абе тъпи олигофрени, обитатели на миризли панелки, защо си мислите, че знаете повече от мениджърите, които управляват фондове за милиарди евра?

Ми направи им по една свирка бе, на тези велики менажери - крадци и мафиоти.

Защото съм инженер и определено знам повече по темата от колкото някой си, дето цял живот само приказва приказки за глупаци ... знаеш ли как ги обичам такива "топ" мениджъри като дойда да ми дават акъл, с два-три въпроса ги забивам и поставям на място!

Не са виновни онези които с два-три въпроса ги забиваш и поставяш на място им! Забраната на Световното правителство "Кабала" е тази, която не позволява използването на "ЕНЕРГИЯТА НА БЕДНИТЕ" (енергията на пространството).

Може би там им е проблема че имат прекалено много пари и те не са техни. Ние които не сме от най богатите се замисляме кое е по-изгодното.

Ти и що реши, че като ХайТи сечковец си наясно с нещата? Явно излизането от нарцистичният tech балон е трудно за лепачите на "бизнес логика" на React или поредният фреймуърк на JS. Мениджърите, които управляват фондове исторически са доказали нееднократно липсата на експертиза и колективното и набутване към провал. Като някво ХайТи трябваше да имаш технологичен аргумент, линкче нещо към някакви данни, подкрепящи твоята "нелементарна" представа. Ма това е трудничко и създава условия някой с повечко опит да ти удари аргументите в простата, самовлюбена кратуна. Енергийното бъдеще на Европа е точно там, където допреди година Зелените Шваб провокатори искаха да дрискат - Атомната Енергия. Първо тази зима ще се опушат с въглища и ще се вмиришат на мазут, борейки Путиня, после ще се окопитят и ще пренасочат паричните потоци ефективно. Тия ветропоказатели, както и слънчевите батерии могат да са алтернатива само към основен енергиен пакет, атомният. Всичко останало е спекула, лозунги, комисионни и полит коректни планьорки. Няма да ти давам изследванията и данните, нали си ХайТи, ще си ги намериш сам.

Милиони, бе, ама не сме разбрали, щото не са почерпили.

Колко струва MW/h от вятърна централа и АЕЦ? Разликата е в пъти в полза на атома.

Тц , не е ! Нито като капиталовложения , нито като безопасност.

Смешко, лесно може да се провери в нета: За регулаторния период от 1 юли 2014 г. до 30 юни 2015 г. КЕВР е определила следните изкупни цени на енергията: - от АЕЦ – 2,97 ст./kWh (това е средно претеглена цена); - от вятърни централи – до 13,8 ст./кWh;

Павеле, и ти ли си от тия новите джендъри дето си мислят че парите растат по дърветата?

Глупости и неверни неистини са това. Най-надеждния енергиен източник е природния газ, следван от петрол и ядрената енергия. И точно на това ще залага следваия бълггарски кабинет, начело с Партия Възраждане, която ще спечели извънредните парламентарни избори. Вятърната и слънчевата енергия да си ги ползват в ЕС и НАТО, които България почти вече е напуснала. а след изборите и веднага ще напусне.

И ще и викаме вятърничева партия.

Евроолигофрен перка, евроолигофрен перка, докога ще се лансира утопията зелен преход

Ще продължат докато брюкселските джендъри плащат на джурналята да списват тези глупости. Плащат с еврофондове, тоест, с нашите пари. Честито.

Ти нали си педерашка в педеРассия , кво ти бърка ?

Няма ли соросопорни теми да си заработваш центовете или инструкцията от окопа е да сереш повсеместно?

Граматически и семантично е доста трудно да бъдеш разбран. Може би те вълнува нещо, което ти бърка някъде? Предлагам да си го извадиш, да го видиш какво е и да питаш кой ти го е заврял? Ако сам си си го заврял, определено знаеш "Кво ти бърка?" и къде ти бърка.

Хахаха, ненормалници