Вучич и енергийната криза

Не зеленият джихад е виновен, а нарасналото търсене на газ и отношението на ЕС към Русия

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Малоумните чиновници от Брюксел ще закрият централите , но за това пък Сърбия ще си дими колкото иска в Европа и не могат да им кажат нищо. Тогава има ли смисъл всичко това ... Освен това трябва да има алтернатива, за да се преминава към зелена енергия и никой не е готов за това ... И още нещо ... малките държави не замърсяват колкото Германия , Китай , УК, УСА. Така, че тези държави трябва да се фокусират върху зелената енергия .

Руската подлога Вучич сеща ли се, че при лавината от нарастващи цени на всички енергоносители-цената на въглищата също расте. В един момент и производството на енергия от въглища ще стане нерентабилна, не веднага разбира се-но след месец, два!!! Няма толкова тъп и про3т народ, като сърбежите!!!

Боли ме дирника за сърбите. Маришките тецове си разчитат на собствената мина за въглища. Квотите за емисиите са скъпи. Ние имаме 60-80 години запас на въглища.

Да им продадем от краварския ,,невиждан" газ ? Или пак в празна тръба ще пърдиш ?

вече Е нерентабилно. Погледни доставчиците на енергия в Германия. ЩЕ видиш, че ситуацията е коренно различна от преди 10 години. Зелената енергия е с 3 цента по-евтина от конвенционалната. Което на 26 цената си е 11% разлика.

Докато едни мислят разумно и действат по същия начин, другите страдат от липсата на разум и ресурси :)

Кое е разумното? Че говорим балалайки, от 15 години, отскубнете се от енергийна зависимост от Русия, добре това означава да разчитаме по-малко на газ от тях, което е в пълно противоречие с идеята на зелените джихадисти да минем на газови централи. Точно с едно действие руснаците показаха колко е слаба и зависима европа. Ама на Германците им харесва да обясняват колко са зелени и как ядрената енергетика е лоша, точно заради това "либерализирахме" пазара на електроенергия, с идеята така да си осигурят ток от лошите френски ядрени централи. Относно БГ, ами пичове, това че германците си изгориха въглищата преди 70 години, за да си играят на войници, не е наш проблем, ние имаме въглища в маришкия басейн за още 60-80 години.