17-11-2017 20-11-2018

Коментари

в най скоро време ще те посетя че де раст такъв?Да ти хвърля личната карта у муцуната гад такава кръг сна.Ти си Еди до мен бок лук проклет.Пе де раст гаден скапан!!!

му връщам личната карта на Радев публично.Не желая да съм българин повече.Пубично ще се изходя по голяма нужда пред Парламента!!!

не се наядоха

АЙДЕ ПРЕЗ "МАРТА" на ШИПКА-рече "светоносеца" ! ТАМ ША ВЪ "ОПРАЯ" !

Е...и - всички стоят и мълчат. Народ обрулен и унижен от всеки и от всички . А , с години банките се хвалят ехидно, колко милиарда за година им била печалбата ...точно така милиарди ни взимат от джоба и си ги слагат в своя. И хорица бедни, и за напред още по бедни , помнете едно ....ПОСЛЕДНА ГРИЖА НА ВСЯКА ЕДНА БАНКА Е, ДА ВИ НАПРАВИ ВАС БОГАТ !

Затова, още от 2013 не ползвам нито една Българска банка или тяхна услуга. После що не оставало капитал в БълГЕЙрия, ми как да остава ей ме на вдигат ми цените, лихвите и прочие, но да ги намалят след, като се електронизираха - йок! ЪмТази порочна и измамна институция, даваща фалшиви надежди и илюзии за честност и почтеност в бизнеса наречвна БАНКА просто трябва да изчезне и забрани със закон. В 21-век сме в крайна сметка, а който не се адаптира продължава да смуче от париите, като за последно и после ще зачезнат безславно....

Гоните европейски норми, а? Да не обяснявам къде да си з...... пачките, че ще изтриат коментара. а защо не ни направите заплатите европейски?

т. нар. банки - почти всички собственост на подставени руски офшорки са просто жалки селски спестовни касички

Когато една банка иска гарантиране на кредит, дали тя самата гарантира депозитите с нейни пари, или само до определен размер, и само от т.н. Фонд за гарантиране на влоговете в банките - общият кюп, от всички банки, солидарно? Припомнете си фалита на КТБ.

ми изтрихте коментара. Мобилните оператори си вдигнаха таксите точно както бяха планирали. Днес получих съобщение за 3,3%. Въпреки забраната на Нинова. Или с нейно съгласие. Факт.

КИРЧО ДА СИ ПОДАВА ОСТАВКАТА-И НОВИ ИЗБОРИ. ЧЕТИРИ ГОДИНИ НЯМА ДА ГО ТЪРПИМ КАК НИ СЕ ХИЛИ! КАТО НЕ СТАВАШ ЗА ПОЛИТИКАТА-СИ ТРЪГВАШ В КАНАДА. НАРОДА ВЕЧЕ ИЗНЕМОГВА.

Това у нас не са банки а лихварски къщи. Понеже не управляват капитал, а само лихварстват им е трудно да реализират доходност каквато търсят, нема толкова балами да заемат парички при техните условия. Аз у чужбината не съм виждал банка да циври че имала много пари да управлява, ама нашите ревът, мдаа. Щот са бандити! Нали знаете че на небанкови институции и частни лица ни е забранено със закон да даваме пари срещу лихва. Що ? Ми щото наште Хампърцумяновци само това могат и шъ реват до небесата.

Всъщност Булбанк редовно ме информират по имейл, дори наскоро получих писмо от някакъв италианец, председател на борда на цялата група. Обещаваше прозрачност - която особено не ме топли, защото и на мен си ги увеличават, на общо основание.

Има една точка при подписване на договора ,че си запознат с общите условия на банката , там се крият всички клаузи неизгодни за клиетите на банките.

И още пише: Банката си запазва правото да променя условията както си иска, като предварително уведоми клиентите си с "обява" на сайта си.

Парламент, БНБ, комисии по конкуренция , защита на потребителите, правителството са пряко отговорни за издевателствата на ЧУЖДЕСТРАННИТЕ БАНКОВИ ОЛИГАРСИ!!!

И сега ми възниква въптос - къде е Корнелия Нинова с едното левче на мобилните оператори? Защо не се изяви и тук, убеден съм, че нито един клиент на банка не е получил лично уведомление чрез СМС или мейл какви са таксите и какво е повишението. А всеки работещ човек на трудов договор е клиент на банка, получава си заплатата по сметка, за която сметка плаща такси, за банкомат - такси. За добър ден - такса. Пак питам, къде е Корнелия Нинова?

Не само ДСК, всички вече дерат пенсионерите получаващи "безплатно" пенсията по сметка и теглещи "безплатно" от банкомат. 2022 г банките ще приберат поне по една пенсия от всеки. Аз вече си прехвърлих получаването на пенсията в пощенски клон. Засега там е безплатно.

Ти имаш пенсия. Ние няма да доживеем да взимаме нещо от фалиралата държава. Цял живот ни дерат та да та приберат парата и да ни теглят една. Така, че бий капата у земята, че нещо въобще взимаш.

За какво показват на хората тия безумни таблици - за да им докажат че банките се гаврят с тях и държаввата не се намесва ли? Функцията на банкатЗа какво показват на хората тия безумни таблици - за да им докажат че банките се гаврят с тях и държаввата не се намесва ли? Функцията на банката е като ти вземе парите да прави пари с тях и да ги умножава за да не ги изяде инфлацията. Тя може да печели от лихви по кредитите, но може и по много други начини инвестирайки в различни финансови инструменти и проекти. Да ама не, защо банката да рискува от тези спекулативни операции като може ДА НЕ ДАВА лихва на хората които са им доверили парите си и да ги гърби със 10 такси и комисионни! Чудесно, а лихвата по кредитите е измамно ниска и в момента в който от САЩ я вдигнат и наште като по команда ще ги нагласят. И понеже всичко това е известно на властта а нищо не се предприема и всичко се обяснява на балъците че така било в пазарната икономика :)) Нашите чужди банки (почти няма български освен ПИБ очевидно си плащат данък спокойствие на дупетатите и на надзорните органи и гледат винаги да са отгоре на клиента !а е като ти вземе парите да прави пари с тях и да ги умножава за да не ги изяде инфлацията. Тя може да печели от лихви по кредитите, но може и по много други начини инвестирайки в различни финансови инструменти и проекти. Да ама не, защо банката да рискува от тези спекулативни операции като може ДА НЕ ДАВА лихва на хората които са им доверили парите си и да ги гърби със 10 такси и комисионни! Чудесно, а лихвата по кредитите е измамно ниска и в момента в който от САЩ я вдигнат и наште като по команда ще ги нагласят. И понеже всичко това е известно на властта а нищо не се предприема и всичко се обяснява на балъците че така било в пазарната икономика :)) Нашите чужди банки (почти няма български освен ПИБ очевидно си плащат данък спокойствие на дупетатите и на надзорните органи и гледат винаги да са отгоре на клиента !

....А НА АЛЧНИ ЧУЖДЕНЦИ.

руснаци

...а от това банката има по-малко приходи.. През 2021 година, която е една от най-тежките за България, банките имат чиста печалба над 1 милиард лева. А това е най-високата им печалба за последните 20 години.

Ний смИ "правова" "демократична" и "свободна" държава, и в условията на "пазарна" икономика, и пак в условията на див капитализъм, няма как да се случи такова нещо. От както стана капитализъм, ниЙ само цъфтим и вържем. Можем да ходим да мием чинии и кенефи и да бършем задници, дет' си пожелаем в ЕС. Можем да си купим МПС-та, следваща употреба, каквито си искаме, стига да са поне 15-20 годишни. А най-важното - имаме банани на разположение, и то целогодишно.

Изтеглих 10лв от ДСК, взеха ми 5лв такса, така банката краде половината от пенсията ми. Това пладнешки обир няма никъде по света!

наблюдавам следната тенденция: банката отпуска кредит на фирма, срещу задължението да се открият сметки на служителите на кредитираната фирма в кредитиращата банка. По този начин банката печели не толкова от лихвата по кредита, колкото от таксите за обслужване на сметките на служителите на фирмата... Дали пък не е редно със закон да бъдат задължени Търговските банки да осигуряват поне по една безплатна сметка на ученици, студенти, служители, пенсионери ... Или поне на сметка, осигуряваща някакъв безплатен пакет минимални "услуги" (например 2 превода/тегления). След като Държавата (НОЙ, НАП ...) ни задължава да им ползваме услугите, поне да ни защити до известна степен от тяхното кожодерство ... От там на сетне, който иска, нека си плаща и ползва банкови "услуги".

Държавата не управлява, банките и олигарсите ни управляват чрез техните слуги в държавата

Като чета статията и гледам таблиците се питам - Дали е възможно да има "Банков картел" ?!

коментара ви, драги 888 е лишен от смисъл,логика и направо смешен! Как ще вдигат таксите по кредитите, нали и тях ги вземат хора, даже много големи суми за инвестиции, в в западните държави се работи инито един лизнесмен няма да припари до такава "алчна" банка! просто ние сме смотани, глупави и мекушава и те си правят каквото си изскат!

Какво друго очаквате щом избирате мутри разбойници да ви управляват? Ще еи дерат, както си искат и с енергиите, и с банките, и с храните, и с какво ли не. Никъде по света няма банки, които да ти налагат такси като внасяш и като теглиш пари, освен в България. Гледате филма “Мълчанието на агнетата” в български вариант.

Аз пък си купих нова рокля!! А как ми тича!! Пупупу....

ЛОШ ЛОШ ЛОШ ЛОШ ....

Издевателствата на банките започнаха точно по негово време! Прословутата 4лв такса обработване на гише. А всяко рпу с гише на тази банка, точно когато семеняхме документите.

супер е ПРОМЯНАТА.

Алоо... другарко Нинова Хайде сега да те видим сега какво ще направиш срещу картела на банките. Да ти кажа ли? НИЩО!!!

Защо не повишат основната лихва а грабят от служителите за сметка на кредиторите това е някакъв вид световна конспирация наложена целия свят да се взима от вложителите и да се дава на кредиторите и да се поддържат ниски лихви за сметка на това пък парите на вложителите се обезценяват с темпа на инфлацията докато лихвата изостава много от нея

защо ревете бе, хора? Кой гласува и за кого през 2021 г.? Ама не е така, казват някои, то в цлята Европа и в цял свят било така! А, да попитам, заплатите в Европа и света еднакви ли са? Как е възможно енергийните дружества да реализират милиарди печалба, а да се налага спиране на уличното осветление и то през зимата, защото се стъмва в 17.00 ч. И банките и мобилните оператори и те с милиони печалба и пак павишават такси и тарифи? не виждате ли вие, хора че ставаме като лудия и баницата? Никой не ни е виновен!

Капитализъм, баце. Пазарна икономика. Ала бала. Шепа хора държат парите

На банките им трябват много пари... за да купят още банкомати. Банкоматите им трябват, за да... събират още повече такси. И те така!

Когато се повишат лихвите по кредитите, ще намалите ли таксите …. За един приятел питам

Киро,иди си с мир докато е време.Да не сънуваш Жан Виденов като излезем със сопите.

Един ден банкерите се събрали в един ресторант,яли пили и се веселили. На другия ден дружно вдигнали таксите. И те така. Когато държавата е със свалени гащи ,всеки ще я клеца. А пък Кирцата си вее гъзъ у Македония,че зер това ни е най-големия проблем.

Ако, прочетете за Еврейската банка преди 9 септември в България- направо ще се гръмнете! Ще разберете какво е банка, какво- депозити и кредити, какво е лихва, как се печели без да се кради......ама трябва акъл и почтеност!!!?

Ей затова ползвам банков кредит, чрез кредитна карта и накрая банката ми плаща такса за това, че съм ползвал картата. Верно плащам годишна такса, но тя е малка част от това, което банката ми плаща през годината. Ако хората са умни могат да печелят от кредитните карти, а не да плащат лихви по използваните средства от тях....

Значи ти си оня, дето надхитри банките!

Ами не знам дали със само аз, ама ако е така, то ще е очевадно, че има прекалено много тъпаци плащащи безумни месечни лихви по използваните средства, вместо да печелят от картата при същото ползване. Инак аз лично прибирам около 2-300 лева на година от банка за това, че ползвам кредитна карта, с която си плащам онлайн всякакви битови сметки или пазарувам. Хем удобно, хем ми носи някакви пари. И това става само с кредитна карта не и с дебитна. Нещата са елементарни и схемата е очевадна или така ми изглеждат на мен поне.

не съм сигурен като удариш калема как ще ти изглежда баланса, но щом си толкова доволен. Все пак малко звучиш като оня, дето изпил 100 бири ... и като върнал бутилките ... От все сърце ти пожелавам със здраве да си пазаруваш с кредитната карта и все така да ти е изгодно.

За това става въпрос, грешни са ти представите щом си ги представяш с бирите. В случая става въпрос за ползване на кредитна карта и възможностите свързани с това. Пак повтарям: плащаш годишна такса по картата, получаваш 5-10-15 пъти повече пари от банката за това, че я ползваш, плащаш НУЛА лева лихви по използваните средства, плащаш от дома всички данъци и сметки, не носиш пари кеш, плащаш навсякъде и за всичко това банката ти дава пари много повече отколкото е таксата. Има и едно неудобство трябва да следиш датите и поне веднъж месечно да ходиш до банката.

Достатъчно глупав си, за да не разбереш следното - това което банката ти "връща" ти го е взела от търговеца, на който си платил с кредитната карта. А търговецът, го е сложил в надценката си. Колкото повече плащаме с кредитни карти - толкова повече плащаме на банките. Ама това не е за късогледи недорасляци.

Щото съм глупав печеля от банката, а ти защото си умен губиш. Странна логика. Знам че банката взима от търговеца независимо дали аз печеля или губя. При това положение е по-добре да печеля. А банките смятат средно статистически. Тях ги интересува да са повече "умниците" като теб и по-малко да са "глупавите" като мен. А цените в магазините са еднакви и за плащащите кеш и за плащащите с дебитни карти и за плащащите с кредитни карти.. Самите магазини имат изгода от плащането с кредитни карти защото им е по евтино. За парите кеш трябва всеки ден преброяване, липси, охрана, трезор за през нощта и внасяне в банка със съответните въпросни такси За плащане с кредитна карта разходите им са в пъти по-малки. Та и магазините печелят и аз печеля. Банката печели от гениите като теб ама какво разбираме ние "късогледите недорасляци" в сравнение с такива титани на мисълта като теб. Хубавото за нас "глупавите недорасляци", е че не си сам. Я виж колко "гении" са ти напляскали плюсове.

Я, Гяволе „Дада“, да подкрепиш хвалбите си с цифрички, че нещо издишаш! Драсни едно балансче по кредитната си сметката за годинка, примерно, и тогава пак се хвали! Вярно – мечтите са безплатни, ама да познаваш някой, който да е надхитрил евреин и/или банкер?

Кака Кури нема ли да се произнесе по въроса или тези са нейни хора и могат да дерат яко?

Има и четвърти фактор - глобалното затопляне.

Стандартното обяснение за тия неща е винаги едно и също " и в ЕС е така, дори там е повече". Най-често това не е така или има много подробности, които в крайна сметка показват че не така. Но това не се пише от полит- коректните медии, нито пък дебилите се замислят защо нещо трябва да е като в ЕС и какво пречи да не е. Обяснението върви, както е и в случая с ваксенето.

Когато една банкова система започне да издържа ит такси, а не ит кредитиране и лихварство... Пиши я бегала ...

Аааа,не. Това е пазарна икономика, неолиберализъм и най-общо мечтата на всеки истински демократ - капитализъм!

Тоооолкова много думи...а отговорът е толкова прост: защото могат да правят каквото си поискат и никой не ги регулира или им държи сметка.

Спешно трябва БНБ да приема дипозити макар и с нулева лихва, но с минимални такси. За да има избор. Това е страшен картел. Какви такси и таксички не се измислят. Например какво а водене на сметка?! Може ли банката да предостави услугата без такава такса? Не. Еми за какво говорим. Като криза ще е криза за всички.

Е ама един от скритите собственици на ПИБ е племеник на Т. Живков-Ц.Минев е само фасадата......

Ниновааа..... защо сега мълчиш!!!!

е ясно. А го направиха, понеже БНБ им позволи. Търпим ги, защото Държавата ни принуждава да ползваме услугите им. Всеки трябва да има банкова сметка за да получава я заплата, я обезщетение някакво.. Отделно заради ковид простотията все по-често ни карат да пазаруваме през интернет или да плащаме с банкова карта ... И те така. А че има картел - спор няма. Само комисията, която е длъжна да следи, не забелязва тоя факт.

Свещи да си купите мама ви еврейска

Скоро и лихвите по кредитите нагоре, неминуемо е. Продължаваме с промените, само напред и нагоре !

Корнелия....къде си?!! За банки може, а за оператори не? Защо....щото не ви плащат?

!!!-Мутрите през 90-те едва ли са си представяли, че един от тях ще стигне толкова високо и ще превърне държавата в организирана престъпна група за рекет, източване на публични средства и пране на пари!...