Всеки пенсионер ще получи поне 10% увеличение от 1 юли

Работим сериозно по стратегия за догонване на средните европейски доходи, заяви министърът на труда

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Най много ми хареса увеличениет от+0, -0! Сигурна работа!?

Тия, дето получават 1400лв - 2000лв,, след това - 3400! Тия дето получават 370лв - 467 лв. (26,2 процента). Тия дето са по средата - 10 процента, какво от това, че имат 43 г. стаж!!! Стига сте плакали...златната среда...да не сте бачкали толкова! Какво от това, че първите от изброените са си откровени лъжци или някакви бивши дерибеи, или "народни представители"?!

Първите изброени са и тези дето си оставили здравето в химическата промишленост и с години не получават това което са заслужили.

Пенсионер съм от 1999г. Първа категория, с малки прекъсвания продължавам да работя професия с първа категория,осигуряван съм винаги на максимума - каква пенсия искаш да получавам ? Работи и ти. И въпреки всичко работодателя внася 12 процента които потъват в бездънната яма НОЙ .

Всичко точно. Стига мрънкане. Увеличението не е 6,5 а цели 10%, а за други по-заслужили 200%. Честито!

Вие забравихте инвалидите с общо заболяване,бяхте обещали че от 1 юли ще имат увеличение и след това 10% + 60лв,през април увеличите пенсиите на инвалидите с чужда помощ,а ние където даваме половината пенсия за лекарства,помислете и за нас

"Всеки пенсионер ще получи 10% увеличение", ... а тези, дето и сега вземат по 1200лв - 200% - от 1200 на 2000, а после и с 300% - на 3600лв - това е за вашите родители ли, благодарение на които сте там??? Бедните стават още по-бедни, а богатите - много по-богати! Не се наядохте, не се накрадохте!

Може ли с 47 год.стаж непрекъснат(върнете назад във времето)544 лв пенсия.За какво да говорим? Пак далавери и гимнастика да заблуждава пенсионерите.В този стаж има и 13 год.2 ра категория.

Последните 30 години на каква заплата си осигуряван/а/и колко време си работил без тр.договор.

Не е правилно на всички 10 процента да бъде...какъв е стимулът за младите...когато на 1 милион пенси онери еднаква пенсия....в Италия. Със моят стаж от 39 години взимат 1500 евро...а аз..230 евро в Бг....каква ти Европа . Какви ти 5 лева....

Оправяйте корупцията, за да се оправи икономиката господа! Какво става с електронното правителство, със законите, с намаляването на администрацията?

Мисля. че. не. сте. прави. където. сме. работили. въпросите. с. по. Малък. процент. увеличение мен. това. не. интересува

ко речи?

Е разликата между старите и новите пенсии. Оправете тази несправедливост.

Този месец навършвам 50 години трудов стаж като счетоводител . Винаги съм работила без прекъване. Но не съм доволна от пенсията която получавам. Попитах възможно ли е да ми бъде преизчислена , но вече съм на 69 години и ми казаха , че не може. Всички осигуровки съм си внасяла всеки месец. И така възможно ли е преизчисляване на пенсията ми съгласно трудовия ми стаж?

Всеки пенсионер ще получи поне 10% при 100 % инфлация. Какъв цървул!

Хората с увреждания до 71% ще получат по- малко от 10% увеличение. Не подвеждайте с твърдението, че всички пенсионери щели да получат поне 10%.

Трябва да се повишат поне с 20% за да има справедливост.

Защо ли не вярвам, мошеници такива

Да бе мислите че като дойде онзи мазен толуп а голямата тиква ще ви даде пари? Ще ви каже пари нема, затягайте коланите и толкоз. Ще му ядете дебелия Шмайзер :D Малоумници

Точно. Благодаря че си го признавате в прав текст. С две думи, преразпределяте към държавни служители и пенсионери и прекарвате всички останали, а именно работещите в частният сектор. Това ли искахте интелигенти? Видяхте ли какво направихте? Докарахте комунистите на власт.

Освен комунисти други няма. Комунистите се разпредели ха в сдс, герб и бсп.

Това са "полит-активисти" - ако е комунизъм ще са комунисти, турско ли е - фес ще сложат, с лакти и нокти - винагги отгоре. Ама не сме само ние така на този свят.

Скоро ще се пенсионирате над 70 години. По-младите даже на 72. Така, че пенсия нама да има. Най- добре са сегашните пенсионери, по 30 год има някой взимат пенсия.

Голям част от българските пенсионери имат по няколко имота, дават под наем и ме плащат никакви данъци. Голяма част от пенсионерите също са стояли на бюро цял живот без да произведат една топлийка. Аз ли ще плащам?…. Скоро няма да има никакви пенсии. То ще има, но след 70 год. Пенсията е нещо, което съществува по- малко от 100 год. Питайте бабите си колко пари са взимали преди.

А ти ще си вечно млад и няма да стигнеш до пенсия! И си произвел много, ама вероятно говорейки глупости и простотии!

43 лв

43 лв е била преди

Ти си остарял и облажил и повече от соца .А откъде си сигурен ,че и той ще остарее.,може млад да умре ,а такива като теб ще му вземат от държавните пари за пенсия и ще идват при теб ,в твоята пенсия още 15,20години.

Навсякъде по света, в нормалните държави, една част от разходите за пенсии се поемат от работещите.А днешният пенсионер, когато е работил е изплащал с осигуровските си за пенсиите на свойте родители.Всеки според дохдите си-няма значение дали е работил физически или умствен труд.

Е как ще догони доходите на другите след като произвеждаме в пъти по-малко?… Нашият БВП е три пъти по- малък от този на Гърция. Гърция 215 млрд. долара, ние 65 млрд. Би трябвало тука доходите да са 3 пъти по- ниски. Вие се точите за средните Европейски страни. Словения има продукт почти 55 млрд долара с 2 млн. души…. Така, че ще трябва да поработим малко повечко, за да догоним другите.

Какво ще догониш бе оръфляк? Когато се дават високи заплати, хората имат мотив да работят, ти как ще ги мотивираш? С баничка и айрян ли :D

По тази логика ако ти дам 50 млн евро заплата ще станеш Меси. Да, ама не.

къде е справедливостта??? Висшистът внася повече пари за осигуровки и взема 546 лв за 41 год трудов стаж??? За 39год и7 месеца осигурителен стаж кранистка от завода за тръби взема 514.92 лв!?!? Пенсионирани са в една и съща год--каква е тази уравниловка??? Пак ли се връща комунизма????

Ами той не си е ходил!!!

Пенсиониран преди 15 години взема по малка пенсия от чистачката, която се пенсионира сега.

Построиха по няколко апартамента, ходиха по чужбина и пак сана далавера.

Пенсията ми беше 1000лв минималната пенсия беше 200 лв. Сега пенсията ми е 1200 лв, а минималната е 470. Къде е справедливостта. Бойко разруши пенсионната система като не индексиране по швейцарското правило и даваше на калпак. Сега продължават.

Да се забранят пенсийти Който държи на родителите си ще ги гледа

Ало, пожелавам ти първо - да нямаш деца и второ да работиш цял живот и накрая да не вземеш пенсия - ти го заслужаваш!

Децата им изкарват пенсиите На тия с деца в чужбина да им пращат от там пенсия.

А пък тия, които нямат деца, ако ще и сто години да са работили - никакви пенсии да не им се дават. Що за глупости пишеш, човече?

Алоо, стига с лъжите!Беше 20%, след това 10%+ 60лева.Сега и тези 600лева явно изчезват, и останаха за сега 10%. Каква е тази справедливост в пенсионното осигуряване, че едни ще получат 10%,,други 28%? Хайде стига с тези соц уравниловки.

Тия мизерни десет процента инфлацията ги е унищожила преди една година,нещо по сериозно от виц могат ли да кажат тези

Какво става с осъвременяването на пенсиите и постоянното им коригиране с по-голямото по стойност число на увеличаването на цените и ръста на инфлацията?! Какво става и с гръмко обявеното увеличение на пенсиите с близо 40%, които постепенно смъквахте на 30 и 20%, а сега вече стигнахте до 10%?!

Герб са по лъжите.

и по лъжите и по срамотийте що вършат!

Хубаво е увеличението на пенсиите , но да на става за сметка на тегленето нс заеми! Иначе не виждам как пенсиите ще растат при нисък ръст на икономиката!

Нисък ти е интелекта защото си бил на учение под моста когато Господ е раздавал акъл!

ОК е в България. Имам 4 баби и дядовци - пенсионери. Всеки ще получава 700 лв. пенсия. Общо 2800 лв. Предостатъчни съм й. Ще ми дадат половината - 1400 лв. чисти. Ще си лежа в къщи и ще ги харча. За тях остават 1400 лв. Делено на 4= 350 лв. По двама - 700 лв. Живеят на село. Произвеждат си всичко, набавят си евтини дърва нелегално или за жълти стотинки, вземат олио и брашно като рента от земята. Плащат само за малко лекарства - по 20 лв. на месец и за кабелна телевизия - 10 лв., ток и вода - заедно 30 лв. Какво ще си правят и тези 1400 лв.,не знам. Пак ще трябва да се нагърбвам с тях. И защо да работя? Кеф! На тях им стигат 200 лв. - за 4-та. Така че правя сметка да получавам 2600 лв., нали така.

Еди. Гол Шмайзер, по - дебел :D

цени,бе скапаняк! Като си платиш тока,парното,водата,данък смет,хапчетата и я остане за кило домати я не!

всяко увеличение на пенсиите е обричане на пенсионерита на студ, мизерия и гладна смърт! Ако получаваш 380 лева пенсия и до сега си плащал 100 лева за парно сега ще плащаш 140 лв! Нещо не се връзват сметките за увеличението на пенсиите и главоломния скок на цените на стоките и услугите!

ЕЙ СЕЛЯНДУР СМОТАН БЯГАЙ ЧЕ СКОРО ЩЕ ВИ БИЕ НАРОДА. ПО ПРОСТО ПРАВИТЕЛСТВО НЕ Е ИМАЛО. ОСТАВКА.

А герб по простотия са ненадминати.

Лъжат ... Моята пенсия уж все се увеличава с много проценти, а не е мръднала нагоре. Даже бе започнала да намалява, когато Киро и Асен, зовореха за най-голямо увеличение

От 21 на поне 10???

Супер - няма лошо да увеличавате пенсиите, има нужда. Има обаче един много важен въпрос - откъде вземате парите, при положение че до момента не съкращавате администрация и не извършвате никакви реформи? Нито съдите и конфискувате имущество на бивши управляващи? Всички продължават да са си на хранилката, но отпускате пари? Заеми?

Точно. Един от най-важните въпроси, на който не отговарят. Що ли? Май ще се окаже "взимаме от единия джоб и слагаме в другия". Или пак заеми. Корупцията и краденето по стар обичай не се пипат.

Когато се увеличават заплати, пенсии и т н, се увеличава потреблението и оттам се пълни бюджета, който след това може да дава повече. Когато цял живот седим и тъпчем на едно място, или айде през последните 15 години, няма да има икономика и високо потребление, оттам и ниски приходи в бюджета, а оттам няма да има и никакво развитие в държавата, разбираш ли?

Този е майстор лъжец. Елати пилета да ви дам трохички че ние изядох е баницата.

По 500лв на безвъзмездна помощ на месец за украински курортист, не се ли очаква от първи юли? Изроди мръсни. Оставка!

щото са много работливи

Работим сериозно по стратегия за догонване на средните европейски .... Хехе с тази скорост след 100г. Този си прави публично ебавки с нас.

Тя - инфлацията тези 10% знаеш ли от кога ги изяде бе калмук? Оставка на измамниците !

И тези, като Бойко, започнаха да си купуват гласоподаватели. Ще увеличават пенсии, заговори се за увеличения на заплати на военни и полицаи. Остава само въпроса, откъде ще дойдат парите. И отговора е, от нови заеми. За 2022-ра се коментираха 7 млдр., сега се заговори вече за 10 млрд. Само за една година ще задлъжнеем с 10 млрд. Това преведено на прост език означава, че всеки един жител на тази страна (6.5 млнм души) ще задлъжнее с 1538 лв. само тази година, за да може тези хубосници да си купят гласове за следващите избори. Честито!

Проявят това увеличение, за да няма пенсионер под линията на бедност. Нея няма да я вдигат. С това автоматично спират всички помощи за възрастните хора. Няма енергиини, няма нищо. Дали е по добре да им се осигури един тон въглища за зимата, струващ 900лв, или ето ви 50 лева увеличение на пенсията и се оправяйте. Това е гавра.

Абе смотаняк. Ти за юли или за октомври говориш.

Видяхме ви увеличенията, мошеници мръсни.

Дадохте ли по една заплата/пенсия за оръжие на Украйна?

за сметка на останалалите пенсии. Да си мислите че сме забравили как ни ощетихте и при миналото увеличение за 2018,2019 година като обещахте хората да получат корекция? Правите се на големи хитреци,като облагодетелствате хора с минимален принос към осигурителната система,за сметка на останалите плащащи по-големи и реални вноски в нея. БСП може би се надява на облагодетелстваните че ще гласуват за тях.....Ние ощетените ще ги занулим,с нашите гласове.

Първо ако са решили да компенсират пенсионерите така че това увеличение да покрие минимум инфлацията то според данните на НСИ трябва всички пенсии да се увеличът с 14,5% като в това увеличение неможе да участва ковид добавката , защото тя е давана не заради инфлацията а заради пандемията. Така че ковид добавката ще влезе запостоянно по друго решение на Министерски съвет а ифналцията да я компенсират на всеки пенсионер с 14,5% ! Другото коет ме изумява е че кратуните от ДБ и ИТН говорят за диферинциран подход при който да се компенсират само най-нуждаещите се ?! Тия кратуни още не са разбрали че инфлацията засяга всеки Български гражданин и да говориш " Теб ще те компенсираме а него не защото той има кинти да се оправи сам е минимум ЦИНИЗЪМ ". Връщайки се към пенсионерите то неможе да вдигаш пенсиите с различен процент при различен размер пенсията. Това нарушава стъпките м/у пенсиите основан на принос и като краен дефект ще се получи така че хора с различен принос ще получават плюс минус една и съща сума. Пенсиите се вдигат с един процент за всички а всичко останало за диференциация е извръщение ! Кировият кабинет все по-бързо се доближава до онази граница на тъпение на хората от която няма да може да се върнат назад особенно след като вдигнат парното , тока , газа и водата и паралелно с това цените в магазина се сменят не с дни а с часове....

вчера литър прясно млеко 1.40 лв , днес -3.00 лв , какви 10% бе нещастен комундел

Това е най-големият виц, който днес съм чел някъде... По-добре никакво увеличение да не бяхте давали!!!!! Това е пълна подигравка, която само Киро канадецът може да измисли!!!!! Но аз мисля, че много скоро Киро ще си ходи, не знам вие какво мислите, но ако мислите друго, значи нищо не разбирате, за кой ли път...?

Беше 20 сега говори за поне 10 СМЯТАЙТЕ ЧЕ НЯМА ДА ИМА НАД 10