Време ли е за връщане в офиса?

Достатъчно ли са ваксинираните и срещналите вируса?

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да ви имам проблемите... Аз работя в гората

Пази се от баба Меца тогава

Няма да "работите" и от дома. Половината които сте Хоум офис може да не сте никъде. Икономика от телефонисти и писачи на имейли. Като изключим програмистите / не всички/ и разните логистици, а и художниците, повечето сте нищоправещи бюрократи преливащи от пусто в празно и преформатиращи екселски таблици с едни и същи данни.. За съжаление съвременното устройство на западното общество го позволява , но и това си отива. Има да се чудите как да се спре деиндустриализацията и китайската експанзия.

Кой ги плаща тия статии с носталгия по офиса? Явно някой има огромна изгода хората да се върнат по офисите. Кой ли е това? Може би собственици на бизнес сгради и офиси! Света вече няма да е същия и много хора никога няма да се върнат в офиса. Големите технологични компании още през 2020 заявиха, че работниците им могат да работят отдалечено завинаги. А и от работа в офис ползи за работниците няма, само повече стрес, повече разходи, абсолютно безумие при наличние на технологии, позволяващи безпромно работене от всяка точка по света. А и защо да се ограничаваме само до "хоум офис", след като "офиса" може да е всяка точка по света.

Ама още поне една година хората ще си работят само от вкъщи. Може би, Септември 2022, ако някой иска, може и да се върне.

Работим чудесно от дома. Работата в свършена и всичко е точно. Ак осе опитат да ме върнат в офиса и ме накарат да губя по 2 часа на ден за път просто ще сменя фирмата.

Това е абсолютно несериозно. “22% твърдят, че половината от колегите им са срещали вируса”. За това си има тестове. Ваксинираните с втора доза до момента са под сто хиляди, което са 1,5 процента от населението. Болниците са пълни, числото на новозаразените се покачва постоянно.

След една година равносметка, работата продължава дистанционно със същите успешни резултати като преди. Само дето спестяваме задръствания и пътуване сутрин вечер и висене ве една стая с едни и същи няколко човека. Спестяваш и въглеродни емисии и огромни разходи за подържане работно място за целия личен състав. Който няма условия вкъщи е добре дошъл в офиса. И всеки през Microsoft teams може да намери който и да му трябва на момента, вместо да обикаля коридорите. Времената се менят, това е прогрес. Който се е вкопчил в стария модел ок, но реалностите може и да го изхвърлят от пазара. Азимов е писал Голото слънце през 1956 (The Naked Sun).

Ако следите анкетите на работниците, никой не иска да се връща в офиса и такова нещо няма да има по време или след ковид. Новата технология е открита. Няма да се връщаме обратно към старата, само защото малка група хора искат това. Освен това, офисите са отворени и могат да бъдат посещавани от тези работници, които искат да работят от офиса. Познайте какво - почти никой не ходи. От офис за 2000 души, вътре да има най-много 30, с охраната и чистачите включително.

Забравяш едно много важно нещо. Става така, както решат шефовете. Щом баш шефа ви иска в офиса, ще сте в офиса без значение вашето мнение. Това не ви е демокрация.

А защо баш шефа би искал хората в офиса? Дали не е заради далаверата с наеми и наемодатели и разни фирмици свързани за поддръжка? Или пък е тъпата жажда за власт и контрол над някой дето идея си нямаш какво работи ? Аре баш шефове нема нужда от тях, секви псевдо манаджери дет са секретарки и са администратори на болнични - малко трее отпадне тоя слой и работата от вкъщи за пореден път показва колко са ненужни такива шефове - това е проблема им.

От 20г. работя от домашният си компютър. Върша всичко онова, което ще направя и от офиса. Няма завистливи колеги, курвета които се натискат на шеф-а, за да могат после да манипулират колегите си със своята наглост и пр. Въобще, забравих какво е това българска простащина и злоба. Цялото време на света си е мое. Така че всеки може да избира коя обстановка му е по- приятна. Ако сте човек на интригите, естествено че домашната обстановка ще ви съсипе :).

Ама някое курве може да пусне

Бе де да знам, ма се оказа, че хората които работят в офиси една голяма част от тях могат да си вършат работата и без да са в офиса! Което пък ще каже, че работодателя, вместо да дава милиони евро месечен наем за офис, може да направи някакъв минимистичен офис, колкото да не е без хич и да си остави хората да си работят от вкъщи! Което ще рече, че нещата със строежите на офиси леко се закучиха! Та така!

Да работиш от вкъщи е като да ебеш през Интернет, става ама не е същото

Иване, Иване да та ибе кой та фане

Долу офиса. С лаптопа на шезлонг до басейна ми е най-добре. Хоум офис завинаги!!!

Офисите са отживелица

Само за тея дето не им се работи, не искат да общуват с хора, като цяло- проблемни хора. В нашата организация почваме леко да се прочистваме от такива. Много ги е страх от вируса и за това не идват въобще в офиса, но си ходят на почивки, ресторанти, правят си ремонти т.е във всеки друг аспект живата си тече, което е нормално никой не може да се крие 1 година като мишка. Обаче в офиса да дойдат, не! Като им звъниш все ги няма.

Точно така. Ще ми мислят за собствения си живот, вместо да цъфтят в офиса и да има кого да обсъждаме. Мисли с главата си, преди да пишеш.

Такива и в офиса да вършели толкова работа.

Работата страда, бай Ганя не е дорасъл да няма офис и контрол.

Ние вече три пъти се връщахме и сега пак сме си в къщи

Боли ме оная работа за вашата проста анкета..

Щото си безработен бедняк

E ние които нямаме офис вече къде да се върнем ?

Защо няма под 25%, напр. в моята работа само един преболедува КВ, т.е. много под 25%. Той преболедува КВ два пъти, т.е анкетата нищо не показва, т.к. в колектива ни може да се каже има100% повторно заразяване на заболели.