Надеждите на хората за връщане към нормалната офис обстановка придобиват все по-ясни очертания. Една част от тях вече са срещнали вируса, други са ваксинирани. Разбира се, има и такива, които не попадат в нито една от двете категории, както и хора, които са по-продуктивни в хоум офис условия. Към момента, никой не може да каже със сигурност, какъв е процентът на хората във всяка една от тях. Все пак, сравнително ясно е, че почти всеки от нас се интересува от поднасяната ежедневно статистика за разпространението на вируса.

В поредната ни седмична анкета за предизвикателствата на работното ни място, се опитахме да разберем малко повече допълнителна информация по темата и ви зададохме въпроса:

Какъв е статусът на разпространението на вируса сред вашите колеги?

  • 34% имат наблюдения, че поне една четвърт от колегите им вече са се срещали с вируса
  • 22% твърдят, че повече от половината им колеги са били засегнати
  • 12% споделят, че в техните компании това се е случило с три четвърти от наличния състав
  • 8% са убедени, че почти всички в офиса им са имали среща с вируса

Има и едни други 25% от хората, които казват, че нямат никаква представа и не биха могли да се ангажират с приблизителни цифри. В никакъв случай, данните не са резултат от голяма представителна извадка, но дават добра допълнителна представа за развитието на пандемията. Дали се вижда краят и? Така ни се иска, така и изглежда. При всички положения е крайно време да се настройваме позитивно, но нито за миг да не изпускаме от внимание случващото се.

Участвайте редовно в нашите седмични анкети.